|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
A inne wiadomości złe?
|
#4652 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4653 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla tżeta..sam wiedział jaki rozmiar wziąć?Cytat:
o mniam mniam.. jaki przepis? z czym serwujesz? Cytat:
no to ciekawe co Tżet szykuje muszę przyznać,że nie dość ,że fotogeniczny to i smaczny |
|||
|
|
|
#4654 |
|
Raczkowanie
|
na zalukaj jest zakładka z serialami ja jeszcze korzystam z alltube. tv
co do ktg ja miałam robione co wizytę od 4 miesiąca, teraz nie wiem jak będzie bo nowy lekarz i nowy land
|
|
|
|
#4655 |
|
Zakorzenienie
|
Robicie mi ochote na kalafiora. A jak ostatnio kupilam mrożonego to byl okropny. Nie robcie mi tego.
|
|
|
|
#4656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To daj koniecznie znać po wizycie
|
|
#4657 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4658 |
|
Rozeznanie
|
hahahahha genialne
zapisuję
|
#4659 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4660 |
|
Zadomowienie
|
Kuchnia i salon w miarę ogarnięte:P
Muszę zetrzeć kurze i odkurzyć...ale nie mogę znaleźć ścierek do kurzy Więc zrobiłam sobie kawę i stwierdziłam, że przycupnę znów na chwilę do Was i może mi się przypomni gdzie są:P
|
|
#4661 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cos sie mu ubzdurało, ze po jego sezonie mamy termin na gulasz trudno mi podac przepis bo do garnka trafia wszystko końcówki warzyw, jakies nie do pary warzywa do gulaszu testuje swiezo zakupiony mix - Ryż z ziarnami Inków zawierający quinoę, amarantus oraz kaszę bulgur z łubinu
|
|
|
|
|
#4662 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam zazwyczaj podobny przepis na gulasz - "co się nawinie"
|
|
|
#4663 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobra decyzja .. nie ma co przesadzaćCytat:
![]() ten mix to brzmi ciekawie ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- |
||
|
|
|
#4664 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mix smaczny: http://www.monini.pl/produkty/rice-and-more/ ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- lubie tak, bo smak zawsze niepowtarzalny ![]() i raczej nic sie nie marnuje
|
|
|
|
|
#4665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4666 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko że....i ryż i kasze i makarony mają wysokie IG ![]() I z tego mogę tylko trochę. Ale ostatnio zrobiłam sobie patent i do sosu z warzywami dałam sobie garść makaronu ryżowego i resztę "makaronu" zrobiłam sobie z cukinii i marchewki Najadłam się i cukier też był ok. Dzisiaj tak sobie zaserwuję z gulaszem z indyka http://jakzdrowozyc.pl/wp-content/up...7/makaron1.jpg
|
|
|
#4667 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4668 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też pierwsze widze
|
#4669 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() makaron z cukinii?
Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-05-13 o 13:35 |
|
|
|
|
#4670 | |||
|
Rozeznanie
|
Boski i jaki smaczny
![]() Cytat:
Zdziwiłby mnie jakby takie rzeczy wiedział. Ale wie kiedy była moja ostatnia miesiączka i na kiedy mamy termin ![]() Cytat:
Cytat:
No to się ruszyłam z kanapy, na początek ogarnęłam siebie teraz wrzucę pranie i idę na taras leżeć puki deszczu nie ma.
|
|||
|
|
|
#4671 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Natomiast maja opcje zbierania punktow za logowanie sie raz dziennie otrzymujesz 10pkt, ktore mozesz pozniej wymienic na czasowe konto vip co daje dostep do filmow jak server jest przeciazony (czy jak to sie tam zwie) |
|
|
|
|
#4672 |
|
Rozeznanie
|
Asicuha- tak 29+0 czyli razem zaczynamy 30tc
![]() Z tej okazji wyrasta mi właśnie placek drożdżowy będzie z kruszonką i że śliwkami ![]() A na obiadek jajeczko, ziemniaczki i mizeria |
|
|
|
#4673 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Powodzenia na glukozie! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czyli jak czyjś potomek już odwrócony, to raczej dobry znak na przyszłość. ![]() Mój mąż to naprawdę dziwnie ma z postrzeganiem upływu czasu w ciąży, najpierw się dopytywał, czy aby nie za wcześnie poszłam do szkoły rodzenia (do mojej zapraszali od 25 tc), bo tyle jeszcze mam czasu, teraz nagle chciałby, żebym rodziła za parę dni. Cytat:
![]() Hihi. :P Kalafiora też by się zjadło, ale dziś spełniam zachciankę na szparagi, już mi się piecze tarta. ![]() Piona, mi też akurat nie, bardzo się cieszę z tego. ![]() Cytat:
![]() Pokaż nam później.
|
||||||
|
|
|
#4674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4675 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
metropolia.. ![]() Cytat:
możesz mieć opcje płatna i wtedy śmiga wszystko i zawsze (ale nie trzeba do tego chyba podawać telefonu, ja wczoraj przez allegro kupiłam kod za 1,30pln na 2 dni) albo bezpłatną i często nie chce się film uruchomic i wyświetla się komunikat,że przeciążony serwer (wieczorami i w weekendy tak się zdarza najczęściej) Cytat:
|
|||
|
|
|
#4676 |
|
Zakorzenienie
|
lecę na basen
TŻ mnie pociesza że te dodatkowe kilogramy to nie tłuszcz tylko mięśnie od pływania tyle ważą
|
#4677 |
|
Rozeznanie
|
Jajeczko+ziemniaki (jeszcze z koperkiem) + mizeria to taki letni obiadek dla mnie
U mnie dziś zupa, bo nie mieliśmy zupy w tym tygodniu, a raz w tygodniu robię, żeby na dwa dni była. Zarzucajka Tak mi się do sklepu nie chciało iść po kapustę, a jeszcze bardziej nie chce mi się jej robić ... Leń ze mnie. Wygniłam się dziś, a spać mi się chce, chyba przez pogodę.Kurczę, stawia mi się ten brzuch, pewnie nie częściej niż raz na godzinę, nasila się wieczorem. I jak idę na siku lub wstaję albo przekręcam się z boku na plecy... Magnez biorę 5x dziennie, wczoraj na wieczór wzięłam nawet no-spę. A byłam wczoraj na majówce, trochę poklęczałam, jak wyszłam z kościoła, to taka jakby kolka mnie złapała, ciągnęło mnie coś w prawnym boku - aż musiałam się zatrzymać i odsapnąć trochę. Jakoś tak już to wszystko odczuwam. Ciężko mi w brzuchu. Często czuję się mega przejedzona i nie mogę się ruszać, mimo, że nie zjadłam tak dużo. I strasznie się boję wizji przedwczesnego porodu ... W ogóle to jakieś doły mnie łapią ostatnio, strasznie emocjonalna się zrobiłam, ciągle mi się chce płakać
|
#4678 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak ostatnio pokazywałaś zdjecie to pierwsze co o Tobie pomyślałam, że fajny lachon, wszystko na miejscu i proporcjonalnie Jest za co złapać Moim zdaniem takie kobiety pokroju Beyonce są strasznie apetyczne lubię u siebie pewne krągłości TŻ zresztą też - co najważniejsze Dlatego z tych 10 kg po tabletkach anty chciałabym zrzucić tylko z 4.. 5 kg, czyli ważyłabym 65kg o 5 kg więcej ńiż kiedyś Wtedy moim zdaniem byłam trochę za chuda Cytat:
![]() Mój pewnie wybrałby pierwsze lepsze, nie patrząc czy ładne ![]() PS. No i zrobiłaś mi smaka na kalafiora ![]() To u mnie na odwrót.. waga szaleje i już +9 kg Pani dr mnie udusi Kurde.. przestałam podjadać już słodycze.. a waga i tak rośnie![]() Ile tyjecie na miesiąc? Ja tak patrzę, że średnio 2kg bez objadania się..
|
|
#4679 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miłego pływania. ![]() Cytat:
W ciąży łatwo o doła niestety. Staraj się nie poddawać takim smutnym myślom co do porodu przedwczesnego, dbasz o siebie, chodzisz do lekarza - robisz wszystko co możesz, żeby zapewnić sobie donoszenie maleństwa.
|
||
|
|
|
#4680 |
|
Zakorzenienie
|
Mmm tak sobie poszłam na basen, tak popływałam że aż wcale
![]() Okazało się że jest dzień sanitarny i nic z tego Pani się śmiała że przecież kartka wisi - i faktycznie, szkoda że jej nie przeczytałam ![]() Cóż - budyń ![]() Widzę że wstawiacie zdjęcia kulinarn0 - ciążowe, mózg też był więc teraz pora na mój. Proszę bardzo ![]() Częstujcie się
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-05-13 o 14:34 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.

mam ochote pojsc gdzies do miasta na jakas pyszna pizzę
musze szybciej zacząć wszystko kompletować bo to tak sie mowi, ze jeszcze duzo czasu a pozniej moze byc zonk. Za 1,5 tyg mam urodziny, dokładnie w przeddzień mamy i to ćwiartkę 

ze dziecko jak bańka-wstanka -glowka to obciaznik i jak juz trafi do dołu, to rzadko się zdarza żeby dziecko mialo tyle sily zeby zmienic pozycje glowki.

czerwiec 2015