Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-13, 10:40   #1831
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III

Ja też czekam na @ która ma przyjść w weekend. Niech już przychodzi bo chce zacząć nowy cykl. Bo ten na pewno jest nie udany przez moją 3 tygodniowa chorobę.
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 10:42   #1832
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
WerkuUuS

Nooo i następny plus mam nadzieję, że jakoś sobie radzisz z mdłościami, za niedługo będzie już lepiej!

Dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki dziś, żeby z tym wyrwaniem poszło gładko i żeby później nie bolało, na prawdę umieram ze strachu, nawet porodu się tak nie bałam i jakbym miała wybrać to idę rodzić już za raz
Dzięki staram się unikać produktów wywołujących mdłości (od wczoraj to pieprz na kanapkach) i wtedy jakoś lżej. Dzisiaj odpukać lepiej niż wczoraj

Kciuki za szybkie, bezbolesne wyrwanie!
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 10:43   #1833
Lidka99
Zadomowienie

W końcu mam wynik progesteronu i jest 19,45 co myślicie? i norma w fazie lutealnej jest 1,2-15,9
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 10:46   #1834
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
W końcu mam wynik progesteronu i jest 19,45 co myślicie? i norma w fazie lutealnej jest 1,2-15,9
Piękny progesteron, była owulacja! jak zrobiłam badanie progesteronu to się zdziwiłam, że wynik wskazywał na owulację, której miało nie być przez torbiel wynik miałam niższy niż Twój. Potem progesteron idzie w górę przy zafasolkowaniu

Edytowane przez monika0185
Czas edycji: 2016-05-13 o 10:47
Stary 2016-05-13, 10:48   #1835
WerkuUuS
Zadomowienie

No to wszystkie "czekamy" na okres. Mi zostało jeszcze 7 dni
Ale super by było jakby wszystkie niedowiarki tego cyklu się go jednak nie doczekały ;-) hihi
Stary 2016-05-13, 10:49   #1836
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Piękny progesteron, była owulacja! jak zrobiłam badanie progesteronu to się zdziwiłam, że wynik wskazywał na owulację, której miało nie być przez torbiel wynik miałam niższy niż Twój. Potem progesteron idzie w górę przy zafasolkowaniu
Moja pierwsza od roku nie nastawiam się od razu na ciążę ale z tej owulacji cieszę się jak dziecko że w końcu coś się ruszyło
Stary 2016-05-13, 10:50   #1837
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Moja pierwsza od roku nie nastawiam się od razu na ciążę ale z tej owulacji cieszę się jak dziecko że w końcu coś się ruszyło
No to Kochana gratulacje! Kiedy testujesz?
Stary 2016-05-13, 10:54   #1838
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
No to Kochana gratulacje! Kiedy testujesz?
No właśnie nie wiem ale chyba się wstrzymam do środy wtedy będę 14 dni po owu.. chyba że @ przyjdzie
Stary 2016-05-13, 11:08   #1839
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie nie wiem ale chyba się wstrzymam do środy wtedy będę 14 dni po owu.. chyba że @ przyjdzie
Trzymam mocno kciuki! mi wyszedł test jakoś 10-11 dpo
Stary 2016-05-13, 11:10   #1840
jelonekhihi
Zakorzenienie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6030489 1]

Ja też czekam na @ która ma przyjść w weekend. Niech już przychodzi bo chce zacząć nowy cykl. Bo ten na pewno jest nie udany przez moją 3 tygodniowa chorobę.[/QUOTE]

Mój @ ma przyjść w środę i wiem, że zjawi się na pewno.
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 11:11   #1841
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jelonekhihi Pokaż wiadomość
Mój @ ma przyjść w środę i wiem, że zjawi się na pewno.
To tak jak ja jestem pewna.. także czekamy i zaczynamy nowy cykl
Stary 2016-05-13, 11:32   #1842
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Trzymamy kciuki Lidka żeby to był dzidziuś!!!!!!
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 11:54   #1843
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Trzymam mocno kciuki! mi wyszedł test jakoś 10-11 dpo
Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Trzymamy kciuki Lidka żeby to był dzidziuś!!!!!!
Dziękuję kochane
Stary 2016-05-13, 12:03   #1844
zUa_tysica
Wtajemniczenie

A ja sie znowu nakręcam i czytam w necie plebiscyty najpóźniejszych pozytywnych testów....
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 12:04   #1845
Konto usunięte

Cytat:
A ja sie znowu nakręcam i czytam w necie plebiscyty najpóźniejszych pozytywnych testów....
Bo Ci internet odłącze 😄
Stary 2016-05-13, 12:05   #1846
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Też kiedyś czytałam i chyba znalazłam że jakieś kobiecie nie pokazywał żaden test a poszła do lekarza i była w 3 m-cu
Stary 2016-05-13, 12:53   #1847
natlem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Teraz gdybym zaszła w ciążę to musialabym opłacać 3 miesiące chorobowego (teraz nie płacę, bo nie mam takiej potrzeby). Albo ten najniższy ZUS - 1100 zł i wtedy na L4 dostalabym 1100 zł, a w casie macierzyńskiego ledwo 850 zł. Albo (i tak zrobię) przez 3 miesiące ponad 3500 zł, czyli ten najwyższy ZUS i wtedy na zwolnieniu czy zasiłku wypłaty są już dużo wyższe.
No ale te 3 miesiące terminowego opłacania chorobowego to podstawa i wymóg.
Teraz gdybym zaszła i zaczęła płacić to najprawdopodobniej ZUS w ogóle nie przyznalby mi L4 ani zasiłku ponieważ byłoby podejrzenie że odwiesilam działalność tylko dlatego że jestem w ciąży. Dlatego nawet z tego powodu chcę poczekać aby ZUS nie miał do czego się przyczepić

Cavagirl - 1.5 roku a pół roku zmienia postać rzeczy. Myślałam że w grę wchodzi tylko 6 miesięcy.
Wiem, że tyle bym nie wytrzymała
Pamiętam jak szukałam nowej pracy i ciągle się zastanawiałam co zrobię gdy zajdę. Teraz cieszę się że gdy to się już stanie spokojnie będę mogła iść na zwolnienie i nikt nie będzie miał do mnie pretensji. Myślę że to również jest ważne
Chciałabym Ci powiedzieć, iż od tego roku zus płaci przez 12 miesięcy 1tys zł w przypadku jak np oplacasz małe zusy i nie płacisz składki zdrowotnej jak to było do tej pory

natlem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 13:05   #1848
sreberko4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość
sreberko, może faktycznie powinnam znaleźć super lekarza, tyle że nie mogę wybrać się do kliniki niepłodności, a może tam powinnam się wybrać po tym magicznym roku...bo ubezpieczenie w pracy tego nie pokryje, a jak mam wybór chodzić gdzieś za darmo a płacić no to wiadomo co wybieram.
Akurat na Ibizie bedzie 12 cykl starań, więc jak nie wrócę z fasolką, to będę kombinować może wtedy...Myślę tylko, żeby choć jeden monitoring przedtem zrobić, bo może mi pęcherzyki nie pękają po prostu. Może spróbuję w czerwcu. Na razie spokój w sercu nastał...
Monitoring jak najbardziej! Będziesz wiedziała czy z Twoim cyklem wszystko w porządku Klinika niepłodności - cóż, oni po to są, znają się na tym My mamy bardzo daleko bo 70km w jedną stronę, ale jak będzie taka potrzeba - nie będziemy się zastanawiać

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
prawidlowe plemniki trudniej poprawic niż ruchliwość.
Smutne, ale niestety prawdziwe

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
Gratulacje, ile dni po owu robiłaś progesteron? Czułaś kłucie podczas owu? Bo ja nie czuję nic i zaczynam się denerwować

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Strasznie mi niedobrze od wczoraj, dziś mało nie w sklepie
Stary 2016-05-13, 13:49   #1849
CAR0LKA
Rozeznanie

Dziekuje bardzo za gratulacje

Powiem Wam, ze sama w zeszlym roku mialam taki stan zawieszenia - nie wiedzialam co moge co nie moge zaplanowac - bo co jak jednak bedzie ciaza? Doszlo do tego ze wszystko mnie wnerwialo a ja balam sie podjac decyzje bo za pare dni sie moze okazac, ze jednak sie udalo. W koncu maz mi pomogl z tym, ze jak chce np prace zmienic a on mnie zna i wie, ze musimy wtedy przerwac starania bo sie bede zbyt denerwowac, to ze przerywamy... Tylko, ze u mnie to wymagalo przerwy na okolo 6 miesiecy (tylko albo az bo w tym roku koncze 34 lata). Na pewno decyzja, o przerwie to nie jest cos co powinno sie podejmowac w chwilii dola psychicznego

Jeszcze w temacie chrzcin i prezentow - ja jestem przeciwna dawaniu kasy - bo to zostanie "przejedzone", a to dziecko powinno miec pamiatke - dla dziewczynki swietnym pomyslem jest lancuszek z jakas zawieszka.
CAR0LKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 13:55   #1850
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CAR0LKA Pokaż wiadomość

Powiem Wam, ze sama w zeszlym roku mialam taki stan zawieszenia - nie wiedzialam co moge co nie moge zaplanowac - bo co jak jednak bedzie ciaza? Doszlo do tego ze wszystko mnie wnerwialo a ja balam sie podjac decyzje bo za pare dni sie moze okazac, ze jednak sie udalo. W koncu maz mi pomogl z tym, ze jak chce np prace zmienic a on mnie zna i wie, ze musimy wtedy przerwac starania bo sie bede zbyt denerwowac, to ze przerywamy... Tylko, ze u mnie to wymagalo przerwy na okolo 6 miesiecy (tylko albo az bo w tym roku koncze 34 lata). Na pewno decyzja, o przerwie to nie jest cos co powinno sie podejmowac w chwilii dola psychicznego

Jeszcze w temacie chrzcin i prezentow - ja jestem przeciwna dawaniu kasy - bo to zostanie "przejedzone", a to dziecko powinno miec pamiatke - dla dziewczynki swietnym pomyslem jest lancuszek z jakas zawieszka.
Co do prezentow. Kasa z prezentow naszej corki zawsze szla na jej potrzeby. Albo jakies drozsze zabawki kupowalismy, albo meble do jej pokoju, teraz bedziemy jej malowac i potem za swoja kase kupimy jej lozko. Fotelik samochodowy tez kupilismy za jej kase i powiem szczerze ze taki system sie sprawdza super. Po kolejnych urodzinach dostanie dywan i moze hulajnoge
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 14:11   #1851
CAR0LKA
Rozeznanie

Mnie tylko specyficznie chodzi o chrzest - tu po prostu uwazam, ze fajnie jest jak dziecko ma jakas pamiatke
CAR0LKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 14:17   #1852
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Co do prezentow. Kasa z prezentow naszej corki zawsze szla na jej potrzeby. Albo jakies drozsze zabawki kupowalismy, albo meble do jej pokoju, teraz bedziemy jej malowac i potem za swoja kase kupimy jej lozko. Fotelik samochodowy tez kupilismy za jej kase i powiem szczerze ze taki system sie sprawdza super. Po kolejnych urodzinach dostanie dywan i moze hulajnoge
Zgadzam się z Tobą,wszystko zalezy od rodzicow,my nigdy nie zabieralismy pieniedzy ktore dostala nasza corka,ma swoja skarbonke i czy na urodziny czy inne okazje cos dostaje tojej odkladamy i potem jak chcemy zeby miala cos extra to bierzemy z tych pieniazkow,osobiscie byloby mi poprostu glupio wziac jej pieniadze i kupic np wspomniany gdzies wczesniej naroznikale jak ktos wie ze rodzice przeznacza kase na swoje a nie na dziecka potrzeby to rzeczywiscie lepiej kupic prezent
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 14:23   #1853
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Vela a to nie jest tak teraz, że trzeba płacić przez rok wyższe składki żeby się załapać na wyższy maciezyński? Kiedyś było tak, ze przez 4 miechy wystarczyło popłacić, potem na l4 i masz hajlajf, ale teraz juz to znieśli, i biorą średnią z 12 miesięcy.

Jest dokładnie tak jak piszesz Dawniej wystarczyło nawet zapłacić raz 3500 zł i na macierzyńskim dostawalas przez 12 miesięcy 8500 zł (na rękę wychodziło wtedy 5500 zł). Mnie niestety nie będzie stać opłacać takiej sumy przez rok, ale nawet te 3 miesiące opłacania tego najwyższego ZuSu i podzielenie tego przez 12 juz powodują fajny zasiłek

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki dziś, żeby z tym wyrwaniem poszło gładko i żeby później nie bolało, na prawdę umieram ze strachu, nawet porodu się tak nie bałam i jakbym miała wybrać to idę rodzić już za raz

Trzymam kciuki Ja po wyrwaniu ósemki mam traume a mam jeszcze minimum 1 do wyrwania. Ale powiedziałam po moim trupie
Nie miałam jej wyrznietej, usuwal mi ją z kości. Musiał więc młotkiem rozwalac kość. Przez to mam tam głęboką dziurę bo kości brak 5 szwów założonych, które wrosly we skórę i sluzowke no masakra... Ale powiedział mi wtedy że byłam jednym z trudniejszych przypadków.
3 tygodnie zwolnienia, 14 dni na silnych lekach, 10 dni spuchnieta tak jakbym miała świnkę, 7 dni bez jedzenia.
Mam nadzieję że przeczytasz to jak już będziesz po

Cytat:
Napisane przez natlem Pokaż wiadomość
Chciałabym Ci powiedzieć, iż od tego roku zus płaci przez 12 miesięcy 1tys zł w przypadku jak np oplacasz małe zusy i nie płacisz składki zdrowotnej jak to było do tej pory
Wiem, wiem ale to absolutnie nie wchodzi w grę. Ratę samochodu mam dużą wyższą niż ten 1000 zł wiec nie wiem za co byśmy wtedy żyli

A tak, kapusta dała mi popalić Usnelam o 4 nad ranem - już switalo
Ja uwielbiam kiszonki, prawie codziennie wcinam albo kapustę, albo ogórki, pije też często sok z kiszonych ogórków. Wczoraj po prostu przesadzilam z ilością

Lidka - trzymam kciuki! Progesteron masz piękny!
Stary 2016-05-13, 14:39   #1854
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:
Miałam to samo zanim wynik bety się pojawił To bardzo częste wbrew pozorom. Bliska koleżanka miała to samo-pierwszy test negatywny.

Cytat:
Napisane przez CAR0LKA Pokaż wiadomość

Zdecydowanie-naprawdę wczoraj byłam przekonana, że to super pomysł. Dalej myślę, że jest dobry pod warunkiem, że umiałabym na 100% wytrzymać te parę miesięcy, gdybym miała w 7 miesiącu odejść na zakładkę, to mogłabym zacząć starania w czerwcu za rok. To mega długo! Na pół roku bym była w stanie zrezygnować, ale rok to za długo...Pewnie bym dała radę, czas tak szybko leci, ale cały czas miałabym w głowie, że może to błąd...
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 14:45   #1855
Fantasmagori
Zakorzenienie

Pamiętam jak moi rodzice podzielili pieniądze z komunii na pół - swoją połowę mogłam wydać na co tylko chciałam, nawet totalne głupoty i się nie wtrącali a drugie pół wydali oni, ale na rzeczy dla mnie - ubrania, biurko - oczywiście ja wybierałam Wtedy wydawało mi się to strasznie niesprawiedliwe, uważałam że całość powinna być tylko dla mnie, ale z perspektywy czasu myślę że zrobili dobrze Zwłaszcza jak słyszę w Internecie że niektórzy ludzie pieniędzy ze swoich komunii na oczy nie widzieli Albo jak tu - że ktoś kupił narożnik za kasę dziecka

Edytowane przez Fantasmagori
Czas edycji: 2016-05-13 o 14:46
Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 14:59   #1856
BlackSanctum
Zakorzenienie

Fantasmagori, ja swoich nie zobaczyłam. Pamiętam, że na komunię zebrałam 900zł - wtedy to było dużo i nie miałam z nich żadnego pożytku. Straszne, ale prawdziwe.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 15:02   #1857
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Fantasmagori, ja swoich nie zobaczyłam. Pamiętam, że na komunię zebrałam 900zł - wtedy to było dużo i nie miałam z nich żadnego pożytku. Straszne, ale prawdziwe.
Dużo osób tak podobno ma Nie doceniałam rodziców za dzieciaka, oj nie doceniałam Teraz widzę jacy byli ( i są) fajni
Ja dostałam 400 zł (oprócz prezentów) i wtedy - rok 2000 - wydawało się to sporo na komunię teraz niejednokrotnie tyle ląduje w JEDNEJ kopercie

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 15:04   #1858
Konto usunięte

Ja należę do tych którzy nie widzieli swoich pieniędzy z komunii ale wiem ze to było jakieś 200/300 zł i kazałam mamie wziąć 😄
Stary 2016-05-13, 15:10   #1859
BlackSanctum
Zakorzenienie

Właśnie robiłam pierwszy raz w życiu test owulacyjny i wyszły mi dwie kreski, trzymajcie kciuki, mąż wraca w nocy z delegacji, może się uda.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 15:11   #1860
VelaLuca
Wtajemniczenie

Swojej komunii zupełnie nie pamiętam. Nie wiem co i ile dostałam. Pamiętam tylko dwa prezenty: rower i kolekcje encyklopedii. To mam do dzisiaj i korzystam - z rowera już 19 lat A o reszcie nie mam pojęcia. A nie! Jeszcze był biały zegarek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości