![]() |
#3301 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. IV
ale on ci tak bez okazji to kupuje?? mi by było glupi. zresztą juz pisałam o tym, ze nie zgodziłabym sie aby facet mi non stop cos tam kupował (na prezent rozumiem)... mam swoją kase i jak cos chce to sama sobie kupuje. rozumiem jak potem bedzie wspólna kasa.
mam nadzieje ze nikogo nie obraziłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#3302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3303 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
tak kupuje mi bez okazji i nie jest mi glupio!!
zyjemy jak w malzenstwie, wszystkim sie dzielimy i tak samo bedzie gdy bedziemy razem mieszkac, czy wemiemy slub poza tym potrzebuje teraz duzo rzeczy, wydalam juz kupe kasy a on chce mi pomoc (to chyba w zwiazku normalne?????) bo wie ze bez tego nie zaczne pracy a to jest moja szansa uwazasz ze powinien powiedziec: "trudno ze nie masz juz kasy na stolik, ja ci nie kupie kazdy wydaje kase na siebie" ??? nie rozumiem sory tak samo on wie ze jesli ja bede miala pieniadze to gdy bedzie czegos lub na cos potrzebowal to mu dam, bez wahania nie uznaje w zwiazku moje-twoje sory
#3304 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
#3305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3306 |
Zakorzenienie
|
No ja mam inne podejscie. I bym sie wkurzyla jakby TZ chciał mi non stop cos kupowac a w szczególności jakies drogie rzeczy. ale to tylko moja opinia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3307 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() on chce wydawac kase a ja zebym sie nim opiekowala ![]() ale on jak chce to kupuje sobie, zreszta nigdy bym nie chciala zeby mi cos kupil swoim kosztem, zeby czegos musial sobie odmowic dla mnie na szczescie tak nie jest
![]() |
#3308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3309 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
poza tym nie bede sie klocic - mowisz tak bo tak nie jest, bo TZ Ci nie kupuje bo zyjecie inaczej niz my gdybys miala taka sytuacje jak ja inaczej bys na to patrzyla moj TZ ma duza firme czasem ma wiekszy przyplyw gotowki (i nie mowie tu o tylko o tysiacach zl) i wtedy wydajemy kase razem - to cos zlego? nikt go nie zmusza. poza tym moj TZ nigdy by nie zrobil czegos takiego ze np idziemy razem na zakupy, on wydaje np 2000zl na ciuchy a mi nic nie kupi, glupio by sie czul (nawet jesli ja niczego nie chce) i ja to rozumiem bo tez nie potrafie jak mam pieniadze kupic cos tylko dla siebie
![]() |
#3310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A masz zamiar kiedys zweryfikować ten pogląd, np. w małżeństwie też tak będziesz do tego podchodzić ? Bo wtedy załóżmy, że jedno zarabia 3 x więcej niż drugie i co wtedy ? Pytam z ciekawości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kazdy ma swoj rozmum i chyba wie jakie zachowania sa w normie. Ja miałam takiego faceta ktory uwazal ze za kase moze wszystko kupic i drogi prezent rzuci mi się na racjonalne myslenie i pamięć----no i takie cos jest beeee, ale chęc sprawienia swojej kobiecie przyjemnoscie jest jak najbardziej ok...i nie ma co zobic z siebie paniusi i feministki ![]()
![]() |
#3312 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
no wlasnie u mnie jest tak z TZ i wiem ze co bym nie robila on bedzie zarabial 10 razy wiecej i co
![]() |
#3313 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
dokladnie moj TZ kupi mi ten stolik bo wie jak go potrzebuje (zreszta mam zamiar mu oddac za niego jak zarobie) wie ze to bedzie moje narzedzie pracy, ze to nie jest jakas tam glupia zachcianka, wie ze juz nie mam pieniedzy i chce mi pomoc skoro jest w stanie a przeciez kurna kolii z brylantami mi nie kupuje nie
![]() |
#3314 |
Zakorzenienie
|
Mój TŻ pożycza mi często duże sumy pieniędzy a gdy mu chcę oddać to mówi "tobie bardziej się przyda, na razie mi nie oddawaj tylko sobie coś kup"
![]() ![]() ![]() Za to moja przyjaciółka jest z facetem starszym od niej o 12 lat. Ona studiuje i ledwo jej starcza na życie, on zarabia minimum 4000 miesięcznie... Prezenty tylko gdy jest okazja... W tym roku funduje jej sylwestra za 1000 zł (tylko dlatego że zorganizował wszystko bez pytania jej o zdanie a potem się okazało, że ona nie ma pieniędzy) i na tydzień będzie miał również 1000 zł kieszonkowego, a moja przyjaciółka tak się martwi, że tyle kasy na nią wydaje... Coś tu jest nie tak skoro ona często zapożycza się u obcych ludzi bo nie ma kasy na bilet do domu... |
![]() ![]() |
![]() |
#3315 |
Gość
|
Ja tam uważam, że to bardzo szlachetne ze strony TŻ Svinecki, że pomaga jej realizować marzenia. Naprawdę nie rozumiem takiego podziału finansowego. Już dawno zapomniałam o czymś takim 'ja stawiam' czy 'on kupuje'. Cokolwiek by nam nie wpadło z finansów to leci momentalnie do wspólnego worka. Czy to zarobek TŻ, czy moje przykładowe małe kwoty chociażby za sprzedaż biżu. Zdarzało mi się źle czuć, ze względu na to, że dostajemy więcej pięniędzy ze strony rodziny TŻ, niż od mojej. Jednak nigdy nie było tak, że TŻ miałby mi w jakikolwiek sposób za złe, że tak jest. Wspierają nas obie strony jak mogą i nikt nie rozlicza ile kto daje. Tak samo z naszymi indywidualnymi zarobkami.
|
![]() |
![]() |
#3316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Madziu oczywiscie nie wyobrazam sobie sytuacji takiej, że ja leze, pachnę i tylko wyciagam kase z portwela TZ. Uwielbiam pracowac i nie ptrafie zyc bez swojej kasy. Muszę miec swoja karte kredytowa i gotówke w portfelu....ale co bym nie robiła jest to 1/4 zarobków mojego TZ, więc on dzieli się ze mna swoja kasa - proste ![]() PS. I to nie dlatego ze jest moim mężem zawsze tak było ![]()
![]() |
#3317 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hehe u mnie tez ranek zaczyna sie od smsa : "kup mi......" zazwyczaj fajki i pepsi hehe
albo jade do niego i jest :"kup mi krople do nosa" normalka dobra lece do przedszkola po malego a potem obiadek robic bede pozniej papa
#3318 |
Gość
|
A ja postanowiłam pojechać tydzień wcześniej do domu na święta. Może to się wydać dziwne, bo normalnie pragnę spędzać każdą chwilę z TŻ-em, ale ostatnio czuję się jak cień, albo figurka na pułce. On jest zapracowany przez szkołę i chociaż mijamy się cały dzień, to czuję, że zauważa mnie dopiero jak przytula mnie zasypiając. Staram się być pomocna, pytam, czy czegoś nie potrzebuje, czy nie napiłby się czegoś, podchodzę całuję przytulam... Chcę go wspierać.
Jednak tak bardzo pragnęłabym, żeby szukał ucieczki od natłoku nauki we mnie, przytulając się, mówiąc choć raz ciepłe słowo... Jednak z tego co widzę, to lepiej jest dla niego siąść i zagrać kilka meczy na komputerze. Do tego ostatnio czuję chłod w słowach, a gdy nie wytrzymuję i przez troskę przebija się u mnie mój własny smutek i samotności, słyszę wyrzut, że siedzę z taką a nie inną miną. Tęsknie za nim, choć mam go obok. |
![]() |
![]() |
#3319 |
Zakorzenienie
|
moj tez mi kupuje. czasem az za duzo a mnie trafia jak nawet za glupie mleko chce placic. jemu sprawia radosc to ze zaplaci za bielizne te kilka zlotych, czy co mi tam potrzebne. i czesto pyta czy nie potrzebuje na wizyte u lekarza, wystarczy ze powiem ze musze skoczyc do drogerii po np szampon a on czy mam kase
![]() chociaz czasem unikam wychodzenia z nim, chodze sama i kupuje z moich odlozonych pieniedzy-to tez mi frajde sprawia. i pod koniec miesiaca nie mam serca go wyciagac bo nieopatrzenie powiem w sklepie ze cos jest fajne a on to kupi-niewazne ze zostanie mu 10zl na kilka dni zeby sie wyzywic on ma takie zalozenie. to co zarabia teraz jest nasze i to co bedzie po slubie (niezaleznie czy oboje bedziemy pracowac czy jakis czas tez tylko on) tez jest nasze ![]()
#3320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyjedz do domu pomozesz mamie, spędzisz troche czsu z malutka siostrzyczka i bedzie dobrze ![]() Wiem po sobie czasem takie nadskakiwanie i chęć pomocy działaja w odwrotna strone ![]()
![]() |
#3321 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My kobiety tak bardzo się różnimy od facetów, inne potrzeby, inna wrażliwość....ine pojmowanie bliskości i uczucia ![]() ![]() Najciekawsze jest to, że Twój facet Nemo raczej nie czuje aby coś robił nie tak ? Aby był powodem Twojego smutku ? Czasem naprawdę nawet takie sprawy trzeba mówić im prosto w oczy....chociaz wiadomo łatwe to nie jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3322 |
Zakorzenienie
|
Mój TŻ ostatnio też musi się uczyć sporo... Non stop ma jakieś zaliczenia, a że droga doszkoły zajmuje mu ok. 3 godziny w jedną stronę to ma mało czasu na naukę. Widujemy się co najmniej 4 dni w tygodniu więc wtedy już raczej się nie uczy. Ja jestem na kierunku artystycznym więc to jest świętu gdy muszę się pouczyć więc czas po szkole to dla mnie czas całkowicie wolny. Są różne zgrzyty między nami, ale wiemy że to przez szkołe i przyjeliśmy do wiadomości, że teraz tak będzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3323 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mam taka koleżanką. jej TZ jej kupował ubrania, perfumy itp. a jak sie rozstali to gadał ze bez takiego sponosra to by do nieczego nie doszła i kazał jej oddawac kase. ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3324 | |
Gość
|
Cytat:
Chciałabym, żeby mim wszystko dawał więcej czułości od siebie. Wiem, że jest typowym mężczyzną, w dodatku nigdy wielce się o kobiety starać nie musiał. Ale czy to naprawde takie złe, że chciałabym się czasem poczuć porozpieszczana? Wczoraj miałam chwilę załamania jak zdałam sobie sprawę ze swojego uzależnienia nim. Żywię się każdym dotykiem. Gdy leżę obok to staram się przylegać każdym centumetrem ciała. Głaszcząc go zachowuję się jak bateria podłączona do ładowania. Zastanawiam się czasem, czy to możliwe, żeby się aż tak różniły podejścia mężczyzny i kobiety? Najgorsze jest to, że ja nigdy wcześniej tak nie miałam z mężczyznami. Dopiero przy nim odczułam prawdziwe uczucie i uzależnienie... stąd wszelkie niepewności. Wiem, że kocha... ale czasem się boję, że staję się czymś pewnym i oczywistym dla niego, a nie... fascynacją? |
|
![]() |
![]() |
#3325 |
Zakorzenienie
|
Madzialenka nie obraz sie bo wiesz dobrze, ze ja do rzadnej z Was nic nie mam, ale mi sie wydaje, ze jestes zazdrosna
![]()
#3326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3327 |
Zakorzenienie
|
Nie przesadzajmy Kasiu
![]() Ja myślę, że to chodzi o poczucie niezależności. Ja mam na razie rozwinięte dośc mocno i jeśli tylko mam środki to wolę daną rzecz kupić sama, co nie zmienia faktu, że prezenty = radośc. Chodzi mi jedynie o fakt, że nie lubię sytuacji typu "moja zachcianka - Tż ją spełniający. Jeśli mowa o prezencie (tu rozumiem madzialenke z wyrażeniem "non stop" )to bardzo proszę, czy też o pomocy jak w wypadku Svinecki, bo sama bym się tak zachowała, to naturalne i logiczne, że się wspieramy. Jednak na widok pary w sklepie z ciuchami gdzie kobieta wisi na ramieniu mężczyzny (najcześciej nastolatki) lyb ciągnie go w stronę jakiejś półki z tekstem "kuppp miiiii" dostaję kręćka. Co innego, że powie, że się podoba, a facet zaproponuje zakup, tym bardziej, kiedy sam ma większe środki finansowe i nie odczuje straty. Widać różnicę? Edit: Sanetko: mam tak samo. Tylko, że u mnie to jest : Jego - nasze, moje (znacznie mniejsze) - na moje zachcianki "bo przecież ty jesteś kobietą, ja nie potrzebuję", "chcę, zebyś miała swoje pieniążki, kup sobie coś", czy też ja mówię "muszę kupić x czy y - "masz pieniążki?" Więc same widzicie, w związku z tym, że mój Tż nie dysponuje teraz dużą kasę (typu jeśli kupi mi, to zrezygnuje z czegoś dla siebie) - rozumiem Madzię.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nema rozumiem cie. ja tez od swojego jestem uzalezniona. Dopiero przy nim czuje ze zyje i ze te zycie ma sens. powiem ci ze nawet jakbysmy mieli nie rozmawiać to ważne abysmy byli blisko, abym go czuła, dotykała... (tylko ze u mnie to mało mozliwe bo mi sie buzia od gadania nie zamyka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My wczoraj stwierdziłyśmy, że to jest inny gatunek i niestety trzeba mieć swoje wypróbowane sposoby.... ![]() Nemo mnie tez przeraża moje uzależnienie od Tża, na szczęście widzę że on ma to samo.....Ja też nikogo tak nigdy nie kochałam, tutaj odałam się uczuciu bezgranicznie ....trochę to ryzykowne ale inaczej się nie da ![]() Nam po dwóch latach nie mija, nawet jest jeszcze lepiej, choć wiadomo zgrzyty bywają bo ja jestem idealistką i wiele wymagam od siebie ale i Tża. Dla niego nie jest to proste, bo do tej pory wystarczało że był a ze mną musi się ciągle starać ![]() Nemo będzie dobrze, zobaczysz.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3330 |
Zakorzenienie
|
[quote=Madlen__18;6033729]Nie przesadzajmy Kasiu
![]() quote] ale Madzialenka sama kiedys pisala ze TZ jej nigdzie nie zaprasza ze jej nie kupuje kwiatow itd juz nie pamietam dokladnie bo to dawno bylo i moim zdaniem zazdrosci nie tego, ze TZ cos nam kupuja tylko o to ze my nie musimy sie o to "upominac" rozumiecie? ![]() mam nadzeieje, ze Madzia sie nie obrazi ![]()
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2007-12-14 o 14:26 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:58.