Mamusie czerwcowe cz. 6 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-13, 20:23   #1591
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość

A ja mialam poraz kolejny ktg- ponaf półtorej godziny:/
Ale jest ok
Półtorej godziny? ja ostatnio pół godziny nie umiałam wylkeżec Na boku Hania zwiewała i musiałam leżec na plecach, myślałam że tam ducha wyzionę...
Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
P
Też tą kupiłąm x2 ale jedno opakoanie jest naprawdę spore.
Pierwsza porcja dziś za mną. Ile tego dziennie trzeba pić?
Jedno opakowanie wystarczy... Pije się jedną dziennie
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 20:25   #1592
__Veronique
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za miłe słowa

Też macie teraz tak dużo wydzieliny z pipki?
Też

A ja nie miałam ktg w tej ciąży jeszcze...

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 20:32   #1593
Asiek121
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
O, to widzę, że wszędzie tak samo, u mnie tak max 40 minut podrzemiesz, oprócz położnych salowa potrafi wchodzić kilka razy i coś do mnie mówić nie bacząc, że próbuję się zdrzemnąć, ksiądz, który jest prawie codziennie, głośno puka i czuć go ostro jaakimiś perfumami, panowie, którzy ścierają kurz z telewizora. A śpię z zatyczkami na uszy i opaską na oczach. Śmiałam się, że będzie numer jak przy dzieciach będę się bardziej wysypiać.

Wiadomo coś w sprawie tej dziewczyny i dziecka u Ciebie w szpitalu?
dokładnie albo włażą i nie zamkną drzwi i ja musze wstawać i po kimś zamykać, a nie lubie mieć otwartych bo ludzie mają taka mentalność , chodza po korytarzu i zaglądaja do sali

Nic nie wiem, zapytałam wczoraj położnej który to był tydzień, to jedynie co powiedziała, że o WIELE WIELE niżej od mojego i nie ma co wgl porównywac i nie chciala powiedzieć
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 20:33   #1594
motylek1984
Zadomowienie

A ja tam nie mam problemu, żeby na brzuchu wyleżeć, muszę mieć tylko ten zagłównik podniesiony trochę.

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Niedobry objaw u mnie, zaczyna mnie coś w gardle drapać i w nosie wiercić :-(
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 20:35   #1595
Madzia9999
Zakorzenienie

Też mam więcej wydzieliny. Pytałam o to ginekologa mówiłc, że to nie jest powód do niepokoju

Ja ktg od 26tygodnia mam.

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 20:35   #1596
Asiek121
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60336076]Półtorej godziny? ja ostatnio pół godziny nie umiałam wylkeżec Na boku Hania zwiewała i musiałam leżec na plecach, myślałam że tam ducha wyzionę...

Jedno opakowanie wystarczy... Pije się jedną dziennie [/QUOTE]

ja miałam 55 minut najdłuzej i przewaznie mam min 45 ;/

a jak mialam raz 4x w ciagu dnia to na koniec juz sama poprosiłam o odłączenie bo nie dawalam rady ile można a im wiecznie cos nie pasuje, najczęściej to, że moje dziecko śpi w czasie ktg, one mi tarmoszą brzuchem na wszystkie strony żeby sie obudziła od razu mi sie brzuch stawia i wychodzi skurcz na ktg

i jaka w tym ☠☠☠☠*** logika ja sie pytam ? masakra ja nie wiem skąd te położne niektore sie wziely
Stary 2016-05-13, 20:37   #1597
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Thumbs down Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, gratulacje wizyt :-D
Mariafrancesca, ja też się boję, czy podołamy, ale przecież jakoś to musi być. Ja to nawet pieluchy nie zmieniałam nigdy :-(
To widzę, że jesteśmy tak samo zaawansowane, ja miałam małe dziecko na rękach 3, może 5 razy w moim 33 letnim życiu. Tego niewyspania się boję, piszą, że małe dzieci potrafią jeść co 1,5 godziny, do tego podwójne, małe ssawki.

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Agusia- poproś męża o dobry chleb i jakieś pomidory, rzodkiewki, ogórki, ser - niestety ale dieta w szpitalu jest złożona głównie z węglowodanów bo są najtańsze. Czasem warto się wyrwać na sałatkę do baru jak masz w szpitalu.
No właśnie nie wiem skąd mój szpital ma kasę, bo mają różne diety do wyboru i jedzenie jest wartościowe.

Cytat:
Pozbawianie możliwości snu to podstawowa metoda tortur służb specjalnych
Też mi się tak to kojarzy. U mnie nie robią tego złośliwie, bo mają akredytację i muszą się z tym wyrobić, ale mimo to jest wkurzające.

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-13, 20:37   #1598
Asiek121
Zakorzenienie

Cytat:
A ja tam nie mam problemu, żeby na brzuchu wyleżeć, muszę mieć tylko ten zagłównik podniesiony trochę.

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

mnie plecy za bardzo bolą jak leze na wznak, a raz mi tak mocno związała te pasy , że mnie cofać zaczęło normalnie taki ucisk

KTG będzie moją zmorą do końca życia
Stary 2016-05-13, 20:38   #1599
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
dokładnie albo włażą i nie zamkną drzwi i ja musze wstawać i po kimś zamykać, a nie lubie mieć otwartych bo ludzie mają taka mentalność , chodza po korytarzu i zaglądaja do sali

Nic nie wiem, zapytałam wczoraj położnej który to był tydzień, to jedynie co powiedziała, że o WIELE WIELE niżej od mojego i nie ma co wgl porównywac i nie chciala powiedzieć
Pewnie nie mogła powiedzieć, tajemnica lekarska. Ja jak leżałam w szpitalu, to też nawet nie było kiedy drzemki porządnej urządzić, bo zawsze było coś, i pobudka już po 5była, bo już salowe po korytarzach jeździły, ktg po 6, tętno, ciśnienie, temperatura i tak kółko.
Zjadłam bułeczkę z pasztetem, ogórkiem kiszonym i ketchupem i mam mega zgagę :-(
Stary 2016-05-13, 20:38   #1600
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Nie przyjęli mnie w szpitalu w Gdyni, musieliśmy jechać do Gdańska, gdzie też nie bylo miejsc, ale na szczęście się zwolnilo, gdy miałam ktg. Dopiero od 15 min jestem na sali
Miałam dwa usg i faktycznie Kinga jest za mała, bo wyszło niecałe 2 kg Dostałam zastrzyk ze sterydami na płuca dla małej i będą szukać przyczyny czemu malutka jest taka mała
Trzymajcie się tam `i niech mała rośnie a wód płodowych przybywa
Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Cześć, Laseczki,

Byliśmy dzisiaj z synkiem na Castingu do filmu Potem poszliśmy do Ogrodu Japońskiego pospacerować. Teraz jest tam pięknie
Już jesteśmy w domku i zajadamy lody

Oczywiście, przyszła przesyłka, kiedy nie było nas w domu. Pewnie przyszły brakujące pieluchy. Jutro jeszcze mężu wypierze wózek i w zasadzie będzie już wszystko wyprane.
Zostanie nam tylko zakup butelek, ale to już na spokojnie
w końcu poszłaś gdzieś indziej niż do Magnolii czy gdzie Ty tam cały czas chodzisz Brawa dla synka - nasza pierwsza dziecięca gwiazda

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60327086]Dziewczyny czy któraś pije/planuje pić herbatki z liści malin? I czy bierzecie/planujecie brać olej z wiesiołka? Zastanawiam sie kiedy zacząć. Na herbatkę chyba jeszcze czas, ale ten olej z wiesiołka w kapsułkach już chyba mozna...[/QUOTE]
Tu jest cała rozpiska
http://zyciewpakiecie.blogspot.com/2...jny-porod.html

Cytat:
Hejka :róża:
Tradycyjnie dziękuję za miłe słowa Ciesze się, że można tutaj na siebie nawazajem liczyć. Cierpliwość dziękuję za wywołanie
Miałam pisać, ale odpoczywałam po wizycie i zakupach

Wieści z wizyta z malutką dobrze. Waga ok 2700 także ok 100 gram w lekko ponad tydz. Szyjka bardziej się nie skrociła, rozwarcie jakie bylo takie jest. Na ktg mała tak w brzuchu szalała jak nigdy. Żadnych odchyleń ktg nie wykazało
To tyle dobrych podnoszącyh mnie na duchu wieści
Z nerkami duuuuupa ! Wyniki gorsze, krew w moczu miałam rano niby tylko trochę ale byłą. Gin boi się, że może dojść do niewydolności nerek. Wystaawił mi skierowanie do szpitala klinicznego jego zdaniem najlepszego w Łodzi. Weekend mogę spędzić w domu, ale poniedziałek max wtorek szpital. Trzeba szcegółowo sprawdzić stan nerek i jeśli jest bardzo źle to rozwiązanie ciąży przed terminem
Tak przeczuwałam bo nerka coraz bardziej bolała, ucisk małej wiekszy więc jest jak jest. Tylko teraz nie wiem czy sn będe rodzić czy zrobią mi cc. Wszystko się pewnie w szpitalu okaże.

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Weronika w ogóle dziewczyny współczuje Wam problemów z puchnięciem Biedne z tym jesteście - u mnie tego w ogole nie ma. Ja nie czuję, ze jestem w ciąży ( poza bólem nerek) Każdej kobiecie poza tym jednym aspektem życzę takiej ciąży jak moja

Ja zamówiłam herbatkę z liści malin na gemini i dziś paczka przyszła. Więc pierwsza filiżanka wypita
Madziu przykro mi, że masz taki problem z nerkami. Naciesz się tym weekendem a potem do szpitala, niech Ci w tym bólu ulżą . Brawa dla młodej za wagę.
Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Tez jeżdżę caly czas.

Znowu mam kiepski dzień. to juz 3w ciagu tygodnia. Mam.wrazenie ze te przepowiadacze mnie tak męczą. No dzisiaj myslalam ze sie nie podniose z lozka. na ktg chwila grozy, bo chociaz ruchy byly i serduszko slychac tez to zapis plaski.. ale dodatkowe 15min w innej pozycji i ok. Ale w poniedzialek tez mam przyjść. Skurcze w sumie zadne bo 25 procentowe.
a czy jakieś przepowiadacze odnośnie płci są??? może coś się wkrótce rozkręci
Cytat:
Dziewczyny wybaczcie, ale nie dam rady Was cytować z komórki

Jestem po kolacji i powiem Wam, że się wkurzylam. Wiedzą że mam cukrzycę i dostałam jakiś brązowy chleb. Nie miałam swojego, więc ten zjadłam. Po kolacji miałam 191!! Gdzie powinnam mieć do 120.. Taka dieta dla cukrzyków.. Pielęgniarka mi wprost powiedziała, abym swój chleb wzięła..
to chyba jakaś kpina
Cytat:
Witam się wieczorkiem
Jesteśmy po wizycie.Idka waży jakieś 1980 g więc od ostatniej wizyty przybrała jakieś 600g
Wszystko ok a ja pozamykana.Przybrałam od ostatniej wizyty jakieś 1,6 kg więc razem jakieś 11,6 od początku ciąży.
Następna wizyta 27.05 na 16.30 czyli za 2 tygodnie i pobranie gbs-u.
Brawa dla Idyno i dla Ciebie też - za szyjkę
Cytat:
I dziś zaczęłam czytać jakąś ksiązkę o dzieciach, że niektóre ciągle płaczą, dodatkowo koleżanka męża dzwoniła, że koniecznie musimy mieć pomoc, że na początku ciężko. I tak jak się cieszyłam, że niedługo wyjdę, tak zastanawiam się czy nie będzie jeszcze gorzej. Wiem, że teraz wyjdę na wyrodną matkę, ale nie znam się na dzieciach i nie powiem, że mnie to przeraża, szczególnie niewyspanie (w szpitalu też nie jest z tym kolorowo, co się zdrzemnę to ktoś coś ode mnie chce, a to obiad, a to leki, a to ktg).

Dobra, sorki, że pomarudziłam, msm nadzieję, że nie będzie tak strasznie, o szpitalu też miałam gorsze wyobrażenia.
No pewnie będzie wam ciężej, ale przecież nie będziesz mieć porównania, więc dla Ciebie będzie to normalne. Wiesz ludzie nie mają bliźniaków a nie śpią. Dziś mi koleżanka opowiadała, że jej sąsiedzi mieli synka, który miał kolki do 7 miesiąca z moim szczęściem mój syn do roku będzie miał kolki i też jestem tym wszystkim przerażona i czasem sobie myślę, żeby Wojtek siedział w brzuchu jak najdłużej, więc ja też taka wyrodna matka jestem
Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Czuję róóóóóóóżż, esiesiesie
oj tam oj tam - drużyna niebieska wygra, zobaczysz
Stary 2016-05-13, 20:41   #1601
fiazo
Zakorzenienie

Madzia super że z dzidzią ok. A co do szpitala to jak już dziś pisałam. Zajmą się i wszystko będzie dobrze. Mamusia też jest ważna.

Agusia ja miałam niby oddzielną dietę dla diabetyków w szpitalu a często było coś czego nie powinnam jeść. Mierzylam i pokazywałam. Sami twierdzili że przy lekach dodatkowo cukier mógł mi szaleć .

Mam jedną zachciankę w tej ciąży - rzodkiewki. Potrafię zjeść 3peczki w ciągu dnia. Dziś nie kupiłam i teraz marzę o niej

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-13, 20:41   #1602
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
od 37tygodnia.
Ja piję
Elaine cos powoli juz sie chyba zaczyna dziać Wiesz ze te liście malin moga wzmocnić skurcze? Ale u Ciebie juz powoli pora
Cytat:
Witam się wieczorkiem
Jesteśmy po wizycie.Idka waży jakieś 1980 g więc od ostatniej wizyty przybrała jakieś 600g
Wszystko ok a ja pozamykana.Przybrałam od ostatniej wizyty jakieś 1,6 kg więc razem jakieś 11,6 od początku ciąży.
Brawa za wizytę
Cytat:
Też staram się mieć takie podejście, ale dziś jakoś mi nie wyszło Dodatkowo wszyscy straszą, że podwójnie to gorzej. No chyba, że będą takie jak ja, przesypiałam całe nocy, a dzień byłam non stop aktywna, taka opcja by mi odpowiadała, ale czy się uda?
Cytat:
Dziewczyny, gratulacje wizyt :-D
Mariafrancesca, ja też się boję, czy podołamy, ale przecież jakoś to musi być. Ja to nawet pieluchy nie zmieniałam nigdy :-(
Dziewczyny oczywiście że dacie radę! Kobieta ma instynkt, jak dostaniecie dzieciątka na ręce od razu będziecie wiedziały co z nimi zrobić. Co do przespanych nocy, to może byc różnie Ja spałam z małą, teraz tez zamierzam, i nie moge powiedziec, żebym musiała zarwac noc jak sie budziła wyciągałam cyca i spałam dalej. Moja szwagierka ma bliźniaki i miała taką dużą fajną poduche do karmienia. Kładła je oba na raz i spała
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 20:49   #1603
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
MariaF, nie pomogę co do wkładek, bo sama ich nie potrzebowałam. Co do niepokoju przy dziecku - w ogóle o tym teraz nie myśl. Skup się na pozytywach a jak w praniu wyjdzie jakiś problem, to wtedy będziesz szukać rozwiązania. Jest dużo poradników jak sobie radzić w pewnych sytuacjach, a najlepszym z nich jest instynkt mamy i nie mów, że wyjdziesz na wyrodną matkę, dzieci nie raz nie dwa tak dadzą popalić, że sama zobaczysz, że te twoje teraźniejsze myśli są baaaardzo niewinne
Początkiem wypowiedzi mnie pocieszyłaś, końcówką przestraszyłaś.
Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Będzie dobrze dziewczyny! Jak nie my to kto?
No jakoś musimy dać radę, teraz nie ma odwrotu Szwagierka urodziła sn w marcu pierwsze dziecko i super sobie radzi, szybko się zregenerowała, ale ją zawsze do dzieci ciągnęło. I chwali sobie szumisia tak w ogóle.

Cytat:
Też mi to pomaga, wtedy zdaje się macica nie naciska na kręgosłup, na płasko nie byłam w stanie wytrzymać. Ostatnio na czczo też mam problem, ale wtedy piję kubusia i jest ok.

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 21:03   #1604
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Fajna rozpiska, dzięki
Ja jednak zostane przy wariancie 1 kubek liści malin dziennie i popytam jeszcze o tym wiesiołek, ale zamierzam go łykać, nie dowcipnie
Stary 2016-05-13, 21:04   #1605
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Początkiem wypowiedzi mnie pocieszyłaś, końcówką przestraszyłaś.
Wszystko będzie dobrze!! ja też jestem pełna obaw jak dam radę przy dwójce dzieci, ale przy pierwszym też miałam obawy, a obie żyjemy i mamy się dobrze więc nie przewiduje innej opcji!

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 21:10   #1606
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Szwagierka urodziła sn w marcu pierwsze dziecko i super sobie radzi, szybko się zregenerowała, ale ją zawsze do dzieci ciągnęło. I chwali sobie szumisia tak w ogóle..
MariaFrancesca- instynkt macierzyński, to jedna z najmocniejszych rzeczy na świecie. Też nie byłam wielką fanką dzieci i się obawiałam jaką będę mamą.W momencie jak się Rafek urodził, to wszystko jakoś przyszło samo.
Sposób na nieprzespane noce i spokojne dziecko, to w moim przypadku kp z dzieckiem w łóżku... Mały zadowolony, bo jest mama blisko i karmienie "szło samo" tylko bez odbijania bo sobie razem zasypialiśmy. No ale kolek jakoś przez to nie miał ani ulewania.

Haha Dzanet to widzę że taką samą radę dałyśmy dziewczynom odnośnie przesypiania nocy Najlepszy dowód, że metoda skuteczna!

Edytowane przez zebrah
Czas edycji: 2016-05-13 o 21:12
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 21:12   #1607
ania230
Zakorzenienie

Kochane jutro Was nadrobię... bo jakoś nie mam weny :/

Dobranoc

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 21:16   #1608
Paula_ck
Raczkowanie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60320386]Moje zakupy.
Patrzcie te dwa rampersy z pepco. Oba rozm 62 a jaka różnica! Załącznik 6419926Załącznik 6419931

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
Super te ubranka
Cytat:
W oczy najpierw rzuciło mi się "mi odeszły" i już myślałam, że wody
Tak samo przeczytałam

Cytat:
Nie przyjęli mnie w szpitalu w Gdyni, musieliśmy jechać do Gdańska, gdzie też nie bylo miejsc, ale na szczęście się zwolnilo, gdy miałam ktg. Dopiero od 15 min jestem na sali

Miałam dwa usg i faktycznie Kinga jest za mała, bo wyszło niecałe 2 kg Dostałam zastrzyk ze sterydami na płuca dla małej i będą szukać przyczyny czemu malutka jest taka mała
Współczuję tego odsyłanie ze szpitala Ale dobrze że już jesteś pod opieką lekarzy

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60326441]Zamówiłam starszej torebkę na ali, która dostanie od Hani
http://pl.aliexpress.com/item/2016-F...629741732.html
Mam nadzieje, że zdąży dotrzeć na czas
Szukałam czegos stacjonarnie ale nic mi się nie podobało, na allegro tez nic nie znalazłam...
Tutaj czas oczekiwania 15-34dni więc powinna dotrzeć [/QUOTE]
O jaka piękna
Cytat:
Hejka :róża:
Tradycyjnie dziękuję za miłe słowa Ciesze się, że można tutaj na siebie nawazajem liczyć. Cierpliwość dziękuję za wywołanie
Miałam pisać, ale odpoczywałam po wizycie i zakupach

Wieści z wizyta z malutką dobrze. Waga ok 2700 także ok 100 gram w lekko ponad tydz. Szyjka bardziej się nie skrociła, rozwarcie jakie bylo takie jest. Na ktg mała tak w brzuchu szalała jak nigdy. Żadnych odchyleń ktg nie wykazało
To tyle dobrych podnoszącyh mnie na duchu wieści
Z nerkami duuuuupa ! Wyniki gorsze, krew w moczu miałam rano niby tylko trochę ale byłą. Gin boi się, że może dojść do niewydolności nerek. Wystaawił mi skierowanie do szpitala klinicznego jego zdaniem najlepszego w Łodzi. Weekend mogę spędzić w domu, ale poniedziałek max wtorek szpital. Trzeba szcegółowo sprawdzić stan nerek i jeśli jest bardzo źle to rozwiązanie ciąży przed terminem
Tak przeczuwałam bo nerka coraz bardziej bolała, ucisk małej wiekszy więc jest jak jest. Tylko teraz nie wiem czy sn będe rodzić czy zrobią mi cc. Wszystko się pewnie w szpitalu okaże.[COLOR="Silver"]
Dobrze że z malutką wszystko dobrze I współczuje tych problemów z nerkami Lepiej niech sprawdzą co tam się dzieje
Cytat:
Noo tak jakie to emocje będę jak Eleine zacznie rodzić Co to będzie, co to będzie różowe czy niebieskie

Matka ma dzień lenia dzieć szaleje

Suuper, że zaprosili Was na casting

Dżanet mi położna w szpitalu gadała, że jej kolka nerkowa była gorsza od porodu
Jak chodziłam na SR to właśnie położna mówiła że bóle porodowe są na czwartym miejscu pod względem siły a że kolki nerek są dużo gorsze więc na prawdę współczuję jak ktoś to musi przechodzić.

Cytat:
Misia zamawiałaś w promocji na stronie Smyka? Bo ja dzisiaj kliknęłam, ale sama nie wiem, może odbiorę, może nie... (wzięłam opcję odbioru ze Smyka, płatność przy odbiorze)
Kurde ja w końcu nie kontaktowałam się z położną w ogóle
Ja właśnie też nie byłam u położnej bo się zebrać nie mogę Co tydzień tak mówię sobie że pojadę i zawsze coś innego mam... Ale w przyszłym tygodniu to już chyba się zbiorę :P
Cytat:
Dziewczyny wybaczcie, ale nie dam rady Was cytować z komórki

Jestem po kolacji i powiem Wam, że się wkurzylam. Wiedzą że mam cukrzycę i dostałam jakiś brązowy chleb. Nie miałam swojego, więc ten zjadłam. Po kolacji miałam 191!! Gdzie powinnam mieć do 120.. Taka dieta dla cukrzyków.. Pielęgniarka mi wprost powiedziała, abym swój chleb wzięła..
Tak to z tym jedzeniem szpitalnym jest :/ Pewnie będziesz musiała wszystko swoje mieć :/
Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Ja lubie duzo cytowac, nie chce nikogo pomijac, postaram sie, ale jakby co prosze o wybaczenie

A ja mialam poraz kolejny ktg- ponaf półtorej godziny:/
Ale jest ok
Ile??? Oszaleli chyba żeby tyle ten zapis robić :/
Cytat:
Witam się wieczorkiem
Super że wszystko dobrze po wizycie
Stary 2016-05-13, 21:33   #1609
Konto usunięte

Cytat:

Haha Dzanet to widzę że taką samą radę dałyśmy dziewczynom odnośnie przesypiania nocy Najlepszy dowód, że metoda skuteczna!
a jak! Coś w tym jest Mama wyspana, dziecko zadowolone
Stary 2016-05-13, 21:39   #1610
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
MariaFrancesca- instynkt macierzyński, to jedna z najmocniejszych rzeczy na świecie. Też nie byłam wielką fanką dzieci i się obawiałam jaką będę mamą.W momencie jak się Rafek urodził, to wszystko jakoś przyszło samo.
Sposób na nieprzespane noce i spokojne dziecko, to w moim przypadku kp z dzieckiem w łóżku... Mały zadowolony, bo jest mama blisko i karmienie "szło samo" tylko bez odbijania bo sobie razem zasypialiśmy. No ale kolek jakoś przez to nie miał ani ulewania.

Nie pozostaje mi nic innego jak tylko potwierdzić Podziwiam szczerze mamy, którym po karmieniu chce się wstawać i odkładać dziecko do łóżeczka, czuwać przy nim aż uśnie po to żeby za godzinę, dwie lub czasem kilka minut znowu do niego wstać gdy zapłacze. Oj nie dla mnie takie męki
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 21:51   #1611
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:

Też nie znoszę otwartych drzwi. Ludzie snuja się po korytarzu i zaglądają niby niechcący :P straszne to jest :/

Cytat:

Ojej oby to żadne choróbsko nie było!

Cytat:
mnie plecy za bardzo bolą jak leze na wznak, a raz mi tak mocno związała te pasy , że mnie cofać zaczęło normalnie taki ucisk

KTG będzie moją zmorą do końca życia
Ja zawsze od razu mowię, jeśli mam
pasy są za mocno i chcę deliktaniej. Tylko raz położna mi coś marudziła
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Madzia super że z dzidzią ok. A co do szpitala to jak już dziś pisałam. Zajmą się i wszystko będzie dobrze. Mamusia też jest ważna.

Agusia ja miałam niby oddzielną dietę dla diabetyków w szpitalu a często było coś czego nie powinnam jeść. Mierzylam i pokazywałam. Sami twierdzili że przy lekach dodatkowo cukier mógł mi szaleć .

Mam jedną zachciankę w tej ciąży - rzodkiewki. Potrafię zjeść 3peczki w ciągu dnia. Dziś nie kupiłam i teraz marzę o niej
Też mialam fazę na rzodkiwki, ale takiej zgagi po nich dostawalam a szkoda bo teraz wiosna to ciągnie Nas do nowalijek

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Wszystko będzie dobrze!! ja też jestem pełna obaw jak dam radę przy dwójce dzieci, ale przy pierwszym też miałam obawy, a obie żyjemy i mamy się dobrze więc nie przewiduje innej opcji!
Też nie przewiduję innje opcji jak to, że bedze dobrze! Musi!

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Kochane jutro Was nadrobię... bo jakoś nie mam weny :/

Dobranoc
Dobrej nocki

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Nie pozostaje mi nic innego jak tylko potwierdzić Podziwiam szczerze mamy, którym po karmieniu chce się wstawać i odkładać dziecko do łóżeczka, czuwać przy nim aż uśnie po to żeby za godzinę, dwie lub czasem kilka minut znowu do niego wstać gdy zapłacze. Oj nie dla mnie takie męki
To na pewno wygodne jest!
Długo tak dziewczynki spałyście ze swoimi dziećmi?

Sophia Loren
Stary 2016-05-13, 22:02   #1612
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Ja brałam dziecko z łożeczka do łóżka na pierwsze karmienie (albo mąż mi podawał) i potem już spało do rana ze mną. Trwało to dopóki karmiłam piersią czyli w obydwu przypadkach około 5 m-cy. Przy mm dzieci dłużej już potrafiły przespać same ale jednak często zdarzało się, że były niespokojne, popłakiwały, wierciły się... Wtedy też brałam do siebie i spaliśmy spokojnie razem bez problemu.
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 22:14   #1613
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Madzia w moim przypadku też tak długo jak karmiłam piersią w nocy-16 mies. I to też na zasadzie, że do 1 karmienia w łóżeczku, a potem już do rana z nami. Jak skończyło się karmienie, to też z dnia na dzień przestawił się na spanie w łóżeczku w swoim pokoju bez jakiś większych problemów i traum.
Śmieszne to było jak parę razy mały szukał w nocy piersi a znalazł rękę męża i ssał Taki smoczek
Stary 2016-05-13, 22:41   #1614
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Ja brałam dziecko z łożeczka do łóżka na pierwsze karmienie (albo mąż mi podawał) i potem już spało do rana ze mną. Trwało to dopóki karmiłam piersią czyli w obydwu przypadkach około 5 m-cy. Przy mm dzieci dłużej już potrafiły przespać same ale jednak często zdarzało się, że były niespokojne, popłakiwały, wierciły się... Wtedy też brałam do siebie i spaliśmy spokojnie razem bez problemu.

Cytat:
Madzia w moim przypadku też tak długo jak karmiłam piersią w nocy-16 mies. I to też na zasadzie, że do 1 karmienia w łóżeczku, a potem już do rana z nami. Jak skończyło się karmienie, to też z dnia na dzień przestawił się na spanie w łóżeczku w swoim pokoju bez jakiś większych problemów i traum.
Śmieszne to było jak parę razy mały szukał w nocy piersi a znalazł rękę męża i ssał Taki smoczek
Dziękuję za odpowiedź dziewczynki Śmieszne musiało być to ssanie ręki męża

Sliweczko jak Twój mąż i kurs na prawo jazdy?

Ja dalej jeżdżę autem,czasem zakupy trzeba zrobić, do lekarza podjechać a tz w pracy więc muszer sobie jakoś radzić. Pasy mnie nie uwieraja, jedyne co to przy mega korkach i dlugim i częstym ruszaniu/zatrzymywaniu się brzuch mi szybciej stwardnieje :/

Sophia Loren
Stary 2016-05-13, 23:42   #1615
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję za odpowiedź dziewczynki Śmieszne musiało być to ssanie ręki męża

Sliweczko jak Twój mąż i kurs na prawo jazdy?

Ja dalej jeżdżę autem,czasem zakupy trzeba zrobić, do lekarza podjechać a tz w pracy więc muszer sobie jakoś radzić. Pasy mnie nie uwieraja, jedyne co to przy mega korkach i dlugim i częstym ruszaniu/zatrzymywaniu się brzuch mi szybciej stwardnieje :/
Ja też mam tak jak ty z jazdą, teraz siedzenie mam tak odsunięte, że ręce wyprostowane, że nawet jak zapalam to muszę się podnieść,bo do stacyjki nie dosięgne, a kierownica od brzuch oddalona o około 20/30cm. Tż wieczorami wraca i muszę sobie jakoś radzić.

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Oglądała step up 4 i dopiero teraz się kladę, pobudka o 3 na tabletkę :-(
Stary 2016-05-14, 00:01   #1616
zebrah
Rozeznanie

A ja znowu nie mogę spać Oczy jak 5zł
Stary 2016-05-14, 00:22   #1617
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
A ja znowu nie mogę spać Oczy jak 5zł
Ja oczywiście też nie śpię

---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ----------

Skończyłam właśnie randkę z żelazkiem 70 sztuk odzieży w rozmiarach od 0 do 3 miesięcy (przy czym takich z napisem rozm. 62 nie tykałam) w jasnej kolorystyce (prane w płynie do białego) uprasowane W tym dwa ciepłe pajace. Dodatkowo 19 czapeczek, których pewnie prawie nie użyję
W sobotę biorę się za kolory

Teraz jeszcze jakiś pompon zrobię i idę spać, bo Sara padła wyjątkowo szybko o 19:50, więc nie mam co liczyć na długie leżakowanie rano

---------- Dopisano o 01:22 ---------- Poprzedni post napisano o 01:18 ----------

kanwa super wieści z wizyty, za przerwanie tej szpitalnej passy
Przy prasowaniu można trochę pomyśleć... odzywala się dziś(w piątek znaczy się) Weronia?? Bo wczoraj te skurcze miała i inne cuda...
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 03:39   #1618
australia87
Zakorzenienie

No to ja już nie śpię I głodna jestem A Marysia czkawkuje
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 05:51   #1619
Konto usunięte

Ja też nie śpię

Telefon mi wariuje i po nocy mam 23 nieodebrane sms, wszystkie Stare-przychodzą po kilka razy. Najchetniej wypiepszyla bym ten telefon przez okno takiego mam juz nerwa na niego!
Moze dzis uda mi sie rozejrzeć za nowym w necie. Chciałabym ten huwaway p8- niewiem jak to sie pisze-ale na raty bo średnio mi się widzi wydać teraz 1000zł na telefon. A do abonamentu juz nie wrwcam-chcę na karte. Ma któraś ten telefon? Chcę żeby miał super aparat i duzo pamięci wewnetrznej-żeby się tak nie wieszal jak ten mój zlom. Mam karte pamieci ale aplikacje itp i tak działają na pamięci wewn i nie da się tego zmienić! Pytałam nawet w kilku punktach naprawy telefonów...

To posmecilam

Madzia Zosia moja spala w łóżku naszym do 6mc. Potem dostawiłam do naszego łóżka jej łóżeczko i tak spalysmy. Karmiłam prawie 11mc.

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-05-14, 05:59   #1620
Madzia9999
Zakorzenienie

Dzanet ja mam Huwei P8 Lite (to samo co P8) telefon użytkuje od grudnia 2015 aparat ma 13pixeli zdjęcia są ok. Nie wiesza się s użytkuje go dość intensywnie.
Też nie śpię, chyba nie będzie dziś pięknej pogody bo szaro za,oknem. W nocy zamknelam okno bo wiało i zimno :/

Sophia Loren
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości