Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-13, 22:40   #4741
agnszp
Rozeznanie

Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
Miałam dokładnie taki sam obiad dzisiaj

Czekoladowy budyń to jedyny słuszny, innego nie jadam
Też mi się zdarzało używać i na pewno zaopatrzę się w terminie poważnie bliskim porodu.
Mój też czasem tak tańcuje

Ze względu na takie sytuację cieszę się, że nie muszę korzystać z jakiejkolwiek komunikacji publicznej. I ogólnie bardzo ostatnio nie lubię zatłoczonych miejsc, dostaję schizy, że zaraz mi ktoś w Gabrysia przywali przypadkiem
Dobrze, że wszystko ok i skończyło się na nerwach.

Ten zestaw zdecydowanie lepszy moim zdaniem niż tamte sukienki One takie wakacyjne wszystkie, a to jednak eleganckie bardziej A, że to komunia to zdecydowanie wystarczająco eleganckie
Fajny brzusio

Widziałam wczoraj polskie (ponoć) szklarniowe. 18 zł kilogram Nie skusiłam się mimo wszystko Poczekam za truskawkami od mojego dziadka

Też nie mam wyprawki, tak naprawdę poza kosmiczną ilością ciuszków i wózka to nie mam jeszcze nic Ostatni weekend czerwca w smykolandzie jest -15% na wszystko i wtedy będziemy kompletować

Zaraz, że od maminego jedzenia Serca nie ma Obstawiam, że tak naprawdę racja leży po środku i częściowo synek tak rośnie a częściowo mama tak dokarmiła

Niefajnie. Oby wszystko było dobrze

Też od jakiegoś czasu mam jakieś doły, myślę dużo o rzeczach, o których nie powinnam i TŻ później ma w domu mruka, do którego strach się odezwać, bo przecież całe zło tego świata to jego wina i najlepiej jakby zniknął. Ehhh...
A miłość do dziecka i do męża/partnera to zupełnie inne uczucie. Osobiście za jednego i drugiego dałabym się pokroić, ale jest to zupełnie coś innego przy każdym z nich.

Uwielbiam to niedowierzanie w każdy dzień ustawowo wolny od pracy, gdzie ludzie tłumnie odbijają się od zamkniętych drzwi sklepowych

A my z TŻem w tym tygodniu obkupiliśmy mnie za wszystkie czasy. Już na nasz ślub nic nie potrzebuję, nawet buty udało mi się kupić bez problemu (przymierzałam aż jedną parę i nie chciałam już innych ), zaopatrzyłam się w dwie pary leginsów dokładnie takich samych jak moje najbardziej znoszone, bo mają szeroki ściągacz taki zdecydowanie nie ciasny zamiast gumki w pasie i idealnie dopasowują się do ciążowego brzuszka Kupiłam sukienkę, tunikę, spódniczkę i jeszcze jedne leginsy w lumpku Młodemu piżamkę w auta nową w lumpku za 8 zł.
Jutro jeszcze zakupy z jego córami nas czekają, żeby im kiecki jakieś kupić, bo nie będziemy wymagać, żeby jego była ubierała ich dzieci na nasz ślub Mam nadzieję, że zadowolą się asortymentem tańszych sklepów i obejdzie się bez szaleństw
Teraz zostało nam kupić koszulę dla TŻa. I teraz mam do was dziewczyny pytanie. Czy pan młody musi mieć białą koszulę? Bo TŻowi spodobał się kolor mojej sukienki na nasz ślub tak bardzo, że on chce koszule w takim samym kolorze Gdzie nigdy nie przykuwaliśmy uwagi do takich pierdół A ja to bzikuję, że biała bardziej elegancka i wolałabym białą, a przecież nie będę chłopa zmuszać do koszuli innej niż on sobie życzy

A jaki bedziesz miała kolor sukienki?
Super, ze zakupy sie udały
Żona, trzymam kciuki zeby Was szybko wypuścili i zeby było dobrze
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 22:41   #4742
florencee
Zadomowienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
To nie z okazji zielonych świątków tylko mojej studniówki

Trzymamy kciuki za Was !!

Ja dziś mialłam znów tyle pracy po południu, że dopiero mogę odłożyć lapka więc nawet się wiele nie rozpisuję tylko włączam serial jem magnuma i zaraz układam się do spania. Brzuch nie boli ale się napina.
To trzeba dać brzuszkowi odpocząć.

Jaki serial oglądasz?

Cytat:
Miałam dokładnie taki sam obiad dzisiaj

Czekoladowy budyń to jedyny słuszny, innego nie jadam
Też mi się zdarzało używać i na pewno zaopatrzę się w terminie poważnie bliskim porodu.
Mój też czasem tak tańcuje

Ze względu na takie sytuację cieszę się, że nie muszę korzystać z jakiejkolwiek komunikacji publicznej. I ogólnie bardzo ostatnio nie lubię zatłoczonych miejsc, dostaję schizy, że zaraz mi ktoś w Gabrysia przywali przypadkiem
Dobrze, że wszystko ok i skończyło się na nerwach.

Ten zestaw zdecydowanie lepszy moim zdaniem niż tamte sukienki One takie wakacyjne wszystkie, a to jednak eleganckie bardziej A, że to komunia to zdecydowanie wystarczająco eleganckie
Fajny brzusio

Widziałam wczoraj polskie (ponoć) szklarniowe. 18 zł kilogram Nie skusiłam się mimo wszystko Poczekam za truskawkami od mojego dziadka

Też nie mam wyprawki, tak naprawdę poza kosmiczną ilością ciuszków i wózka to nie mam jeszcze nic Ostatni weekend czerwca w smykolandzie jest -15% na wszystko i wtedy będziemy kompletować

Zaraz, że od maminego jedzenia Serca nie ma Obstawiam, że tak naprawdę racja leży po środku i częściowo synek tak rośnie a częściowo mama tak dokarmiła

Niefajnie. Oby wszystko było dobrze

Też od jakiegoś czasu mam jakieś doły, myślę dużo o rzeczach, o których nie powinnam i TŻ później ma w domu mruka, do którego strach się odezwać, bo przecież całe zło tego świata to jego wina i najlepiej jakby zniknął. Ehhh...
A miłość do dziecka i do męża/partnera to zupełnie inne uczucie. Osobiście za jednego i drugiego dałabym się pokroić, ale jest to zupełnie coś innego przy każdym z nich.

Uwielbiam to niedowierzanie w każdy dzień ustawowo wolny od pracy, gdzie ludzie tłumnie odbijają się od zamkniętych drzwi sklepowych

A my z TŻem w tym tygodniu obkupiliśmy mnie za wszystkie czasy. Już na nasz ślub nic nie potrzebuję, nawet buty udało mi się kupić bez problemu (przymierzałam aż jedną parę i nie chciałam już innych ), zaopatrzyłam się w dwie pary leginsów dokładnie takich samych jak moje najbardziej znoszone, bo mają szeroki ściągacz taki zdecydowanie nie ciasny zamiast gumki w pasie i idealnie dopasowują się do ciążowego brzuszka Kupiłam sukienkę, tunikę, spódniczkę i jeszcze jedne leginsy w lumpku Młodemu piżamkę w auta nową w lumpku za 8 zł.
Jutro jeszcze zakupy z jego córami nas czekają, żeby im kiecki jakieś kupić, bo nie będziemy wymagać, żeby jego była ubierała ich dzieci na nasz ślub Mam nadzieję, że zadowolą się asortymentem tańszych sklepów i obejdzie się bez szaleństw
Teraz zostało nam kupić koszulę dla TŻa. I teraz mam do was dziewczyny pytanie. Czy pan młody musi mieć białą koszulę? Bo TŻowi spodobał się kolor mojej sukienki na nasz ślub tak bardzo, że on chce koszule w takim samym kolorze Gdzie nigdy nie przykuwaliśmy uwagi do takich pierdół A ja to bzikuję, że biała bardziej elegancka i wolałabym białą, a przecież nie będę chłopa zmuszać do koszuli innej niż on sobie życzy
To fajnie, że zakupy udane!
Niby są jakieś tam kanony elegancji, że koszula ma być biała, mój mąż miał "ivory", bo ja miałam taką sukienkę i nie chciałam, żeby przy białej koszuli wyglądała na brudną. A on teraz żałuje, że nie miał białej, bo niby taka powinna być.
Ja tam jestem zdania, że każdy powinien sobie założyć co chce i co mu pasuje. W rozsądnych granicach, a akurat wariacje kolorystyczne "około-białe" się w takich chyba mieszczą.
Ale jeśli nie chcesz tak, to może np. jakaś inspiracja kolorem Twojej sukienki w dodatku typu poszetka.

Dwa razy mi krew leciała z nosa. Chyba idę spać.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 23:15   #4743
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
To trzeba dać brzuszkowi odpocząć.

Jaki serial oglądasz?

To fajnie, że zakupy udane!

Niby są jakieś tam kanony elegancji, że koszula ma być biała, mój mąż miał "ivory", bo ja miałam taką sukienkę i nie chciałam, żeby przy białej koszuli wyglądała na brudną. A on teraz żałuje, że nie miał białej, bo niby taka powinna być.

Ja tam jestem zdania, że każdy powinien sobie założyć co chce i co mu pasuje. W rozsądnych granicach, a akurat wariacje kolorystyczne "około-białe" się w takich chyba mieszczą.

Ale jeśli nie chcesz tak, to może np. jakaś inspiracja kolorem Twojej sukienki w dodatku typu poszetka.

Tez uważam ze każdy powinien założyć to w czym sie dobrze czuje
To zdecydowanie znak ze powinnas isc spac! I odpocząć
Stary 2016-05-13, 23:32   #4744
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Oj Dobrze że jesteś pod opieką lekarzy, chociaż pobyt w szpitalu to nic miłego ale lepiej dmuchać na zimne trzymam kciuki żeby wszystko było ok

U mnie leje, okno otwarte i sobie słucham jak pada Lubię tak

Ja tez uwielbiam słuchać deszczu zwłaszcza latem i ten zapach mmmm a najlepiej to wtedy sobie uciąć drzemkę w ogole marzy mi sie ostatnio drzemka na powietrzu, jak za dawnych lat u babci w ogródku. Achhh....

Florencee - mi tez ostatnio leciała az mi sie cebuszke ufajdala :-/ i dziąsła mi bardzo krwawią podczas mycia zębów
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 23:34   #4745
Talantea
Zakorzenienie

Pff jak mam czas to nic nie piszecie a jak nie mam to skrobiecie po 10 stron :p wróciłam totalnie wykończona ale zadowolona. Zdam relacje później

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 00:14   #4746
Niezapominajka 89
Raczkowanie

Witam o późnej porze dopiero teraz usiadłam i nadrobiłam bo miałam fatalny dzień
Gratuluje studniówek moja była 5 dni temu jak ten czas leci już coraz bliżej.

zonamojegomeza przykro mi, mam nadzieje, że będzie lepiej

navioe może jeszcze się wszystko z TŻ ułoży, chociaż ja z moim też mamy ostatnio kryzys wynikający głównie z braku rozmowy o problemach i ogólnie rozmowy więc Cię rozumiem.
Niezapominajka 89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 05:52   #4747
Babygirl1990
Raczkowanie

Żonamojegomeza
Mam nadzieje że problem minie jak najszybciej. Może czas pomyśleć o zwolnieniu? Należy Ci się odpoczynek. Trzymam kciuki

Piernik Torunski
Piękna jest ta szafa! Podoba mi się rozwiązanie z szufladami na dole. Wieszaki pewnie się wywietrzą do sierpnia

Miłego dnia dziewczyny!
Stary 2016-05-14, 06:12   #4748
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:

Współczuję. Rozmawiasz z nim o tym, że się gorzej czujesz i o swoich obawach?

Mam nadzieję, że to będzie takie przejściowe i poczujesz się lepiej, apetyt wróci.

Pojawiły się wyniki glukozy i widzę, że jeden jest za wysoki. :/

Na czczo: 74,30

Po 1 h: 189,30

Po 2 h: 149,90

Już dzwoniłam do ginekologa czy mam coś od razu robić, powiedział, żebym zaczekała do środowej wizyty i wtedy mi wszystko powie.
Hej ja mam przez 10 dni kontrolować poziom cukru i z wynikami iść do poradni patologii. Ale myśle ze z tym możesz spokojnie poczekać aż lekarz wypisze receptę na glukometr i paski (igły kupuje sie we własnym zakresie) Przez te dni mam jeść co 2-2,5godz małe porcje. Po głównych posiłkach i na czczo mam mierzyć cukier.
Mam nie jeść słodyczy i cukrowych produktów. Nie mogę mandarynek, winogron i melonów.
I juz wiem ze z pieczywem z ziarnami tez muszę uważać.
Od Tinkerr dostałam super książkę i staram sie podglądać przepisy
To co meczy mnie to to ze ciagle prawie jem. Żuchwa mnie boli od mielenia za to zauważyłam ze jak często jem to na obiad i kolacje mogę pozwolić sobie na ryż, makaron bo nie maja juz takiego wpływu na cukier

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Juz leżę. Szyjka 39mm, Bobo 1kg.

Brawo za bobo. Lez i odpoczywaj, dają Tobie cos specjalnego na te skurcze?

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
To nie z okazji zielonych świątków tylko mojej studniówki
Ty to sie potrafisz ustawić

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Oj Dobrze że jesteś pod opieką lekarzy, chociaż pobyt w szpitalu to nic miłego ale lepiej dmuchać na zimne trzymam kciuki żeby wszystko było ok

U mnie leje, okno otwarte i sobie słucham jak pada Lubię tak
Uwielbiam zapach mokrej trawy/ ziemi w lecie

Myśle ze szpital i pobyt w nim trzeba odczarować. Mam wrażenie ze większość z Was boi sie pobytu w szpitalu. A moze trzeba wyjsć z założenia ze oni tam nam krzywdy nie chcą zrobić tylko pomoc w przyjściu na świat dziecka?
Pewnie zdarza sie niemile incydenty ale nie ma co sie nakręcać i stresować. Wizyta w szpitalu to kolejny etap do zdrowego porodu.

Edytowane przez Krefetka
Czas edycji: 2016-05-14 o 06:17
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 06:20   #4749
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja tutaj jestem dużo spokojniejsza niż w domu. Wiem, ze jest obok ktos kto zareaguje i że jakby co odpada mi droga do szpitala. Bosko nie jest, Ale lepiej niz na patologii ciąży wczesnej.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 06:21   #4750
Krefetka
Zadomowienie

Witam sie po studniówkowo. Tak mnie wczorajsza impreza wykończyła ze padłam koło 19 ale dziś mogę znów sie bawić kto ma dziś imprezę?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 06:21 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ----------

Cytat:
Ja tutaj jestem dużo spokojniejsza niż w domu. Wiem, ze jest obok ktos kto zareaguje i że jakby co odpada mi droga do szpitala. Bosko nie jest, Ale lepiej niz na patologii ciąży wczesnej.

Wiadomo ze to nie wczasy jak tam napinanie sie? Ustąpiło ?
Stary 2016-05-14, 06:56   #4751
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Wiadomo ze to nie wczasy jak tam napinanie sie? Ustąpiło ?
Zdecydowanie mniej niz wczoraj. Ale ja tylko tu leżę. Za to każde wstanie z łóżka, które jest tak wygniecione że przypomina korytko, albo wejście na fotel do badania kończy sie skurczem. Miałam fuksa, że sie pojawił skurcz jak leżałam pod ktg.

Za to Bobo szaleje. Oczywiście ciężko je pomierzyć. Buzię ma raczej w stronę moich pleców, to jego wyglad pozostanie tajemnicą. A to coś między moją wątrobą i żołądkiem to jego stopy.

Dostaję luteinę i swoje leki. Nie wiem czy dadzą mi acard.
Stary 2016-05-14, 07:34   #4752
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
z zapachem nie pomogę ale szafa B.ładna. Powiedzialam Tzetowi o Twoim bukiecie i przyniósł mi bzu po pracy
dla Tżeta..

Cytat:
Skurcze częściej niż normalnie. Dobił jeden do prawie 80%.
jejku to już nie żarty.. dobrze,że poszłas do lekarza i taka szybka reakcja była..obyś uzyskała teraz szybką i trafna pomoc..aaa dzidziuś już duży..

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
A jaki bedziesz miała kolor sukienki?
Super, ze zakupy sie udały
Żona, trzymam kciuki zeby Was szybko wypuścili i zeby było dobrze
a kiedy Twój ślub? nie dziś

Cytat:

ja mam już długo problem z krwawieniem nosa, z miesiąc albo i dwa, nie leci ciurkiem ale przy dmuchaniu zawsze krew..no i pękają mi naczynka - na twarzy dwa, na ręce parę..wydaje mi się,że szklanka soku z rusów dostarcza potrzebną dawkę wit.C a tu jednak nie..

Cytat:
Napisane przez Niezapominajka 89 Pokaż wiadomość
Witam o późnej porze dopiero teraz usiadłam i nadrobiłam bo miałam fatalny dzień

zonamojegomeza przykro mi, mam nadzieje, że będzie lepiej

navioe może jeszcze się wszystko z TŻ ułoży, chociaż ja z moim też mamy ostatnio kryzys wynikający głównie z braku rozmowy o problemach i ogólnie rozmowy więc Cię rozumiem.
coś się stało? mam nadzieję,że to chwilowe trudności..

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość

Piernik Torunski
Piękna jest ta szafa! Podoba mi się rozwiązanie z szufladami na dole. Wieszaki pewnie się wywietrzą do sierpnia

Miłego dnia dziewczyny!
dzięki
zależało mi na miejscu na wiszące rzeczy i własnie szufladach..pomyślałam,że jak mąż będzie szukał ubrań to w zwykłej szafie narobi takie rabanu albo dobierze jakieś dziwne połączenia, a z takiej łatwiej będzie mu wyjąć..dziś ma przestawiać meble i malować łóżeczko i półki dla Małej..zobaczymy co zrobi

Cytat:
Witam sie po studniówkowo. Tak mnie wczorajsza impreza wykończyła ze padłam koło 19 ale dziś mogę znów sie bawić kto ma dziś imprezę?
hej..dziś after party.. i jeśli akta nie mylą to ślub agnszp
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 07:38   #4753
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
dla Tżeta..

jejku to już nie żarty.. dobrze,że poszłas do lekarza i taka szybka reakcja była..obyś uzyskała teraz szybką i trafna pomoc..aaa dzidziuś już duży..

ja mam już długo problem z krwawieniem nosa, z miesiąc albo i dwa, nie leci ciurkiem ale przy dmuchaniu zawsze krew..no i pękają mi naczynka - na twarzy dwa, na ręce parę..wydaje mi się,że szklanka soku z rusów dostarcza potrzebną dawkę wit.C a tu jednak nie..

dzięki
zależało mi na miejscu na wiszące rzeczy i własnie szufladach..pomyślałam,że jak mąż będzie szukał ubrań to w zwykłej szafie narobi takie rabanu albo dobierze jakieś dziwne połączenia, a z takiej łatwiej będzie mu wyjąć..dziś ma przestawiać meble i malować łóżeczko i półki dla Małej..zobaczymy co zrobi

Dzięki to sie zabieram za szykowanie sie na imprezę

Mam na 15 gości to moze sernik upiekę kąpieli wodnej. Nie zjem ale chociaż popatrzę
Stary 2016-05-14, 07:52   #4754
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Mamy z cukrzycą docencie ze jesteście w domach. Turaj bardzo duzo lezy na obserwacji z powodu cukrzycy. Cukry ok 120 i szpital.
Stary 2016-05-14, 07:53   #4755
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki to sie zabieram za szykowanie sie na imprezę

Mam na 15 gości to moze sernik upiekę kąpieli wodnej. Nie zjem ale chociaż popatrzę
ja szczerze mówiąc to zjadłabym sernik na zimno, ale w wersji wege, więc bez żelatynki i z galaretką wege..dasz radę coś zmotać?
idę zażyć nieco odświeżenia
Stary 2016-05-14, 08:00   #4756
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
ja szczerze mówiąc to zjadłabym sernik na zimno, ale w wersji wege, więc bez żelatynki i z galaretką wege..dasz radę coś zmotać?
idę zażyć nieco odświeżenia

Ja na zimno nie umiem ja robię taki z sera i białek i żółtek z sosem truskawkowym nie wege ale tez dobry

Orzeźwiająca kąpiel po imprezie zawsze dobrze działa

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Cytat:
Mamy z cukrzycą docencie ze jesteście w domach. Turaj bardzo duzo lezy na obserwacji z powodu cukrzycy. Cukry ok 120 i szpital.

Nie chciałabym leżeć w szpitalu z powodu cukrzycy i być skazana tylko na posiłki które szpital dostarcza.
Stary 2016-05-14, 08:02   #4757
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Zaraz zobaczę (mam nadzieję ze zaraz) co dostaną. Ja jestem glodna. Nie śpię praktycznie od 5 i dla mnie 3h bez jedzenia to masakra.
Stary 2016-05-14, 08:12   #4758
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
A jaki kolor sukienki? ja miałam sukienkę Ivory, a TŻ biała koszulę. Bałam się że będzie brzydko wyglądać takie połączenie ale było dobrze

Piszecie o krwawieniu z nosa.. Ja już od ok 2 miesięcy mam takie dolegliwości, słabe śluzówki bo krwawi przy dmuchaniu. Zwiększyłam sobie dawkę witaminy C i jest trochę lepiej ale wciąż się zdarza. Lekarz mówiła że to normalne

Dobrego weekendu dziewczyny!
Stary 2016-05-14, 08:31   #4759
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Witam sobotnio! Jestem na glukozie. Kupiłam cytrynowa i nawet mi smakowała, choć większej ilości niż ten kubek raczej nie dalabym rady wypić bez cofki. Za dużo słodyczy nawet jak dla mnie. Młodej się podoba, bo mi robi dyskotekę w brzuchu. Trochę włączył mi się samolot, ale na razie znośnie, wszyscy są bardzo mili, panie pytają, jak się czuje i czy chce pójść do gabinetu na lezanke.
Zaraz zacznę Was nadrabiać i mam nadzieję, że jakoś zleca te 2h. Projekt łóżeczka wkleje, tylko muszę w końcu siąść do kompa.
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 08:59   #4760
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na zimno nie umiem ja robię taki z sera i białek i żółtek z sosem truskawkowym nie wege ale tez dobry

Orzeźwiająca kąpiel po imprezie zawsze dobrze działa

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Nie chciałabym leżeć w szpitalu z powodu cukrzycy i być skazana tylko na posiłki które szpital dostarcza.
niech będzie ten z kapieli wodnej...
tak..jestem jak nowonarodzona...

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Witam sobotnio! Jestem na glukozie. Kupiłam cytrynowa i nawet mi smakowała, choć większej ilości niż ten kubek raczej nie dalabym rady wypić bez cofki. Za dużo słodyczy nawet jak dla mnie. Młodej się podoba, bo mi robi dyskotekę w brzuchu. Trochę włączył mi się samolot, ale na razie znośnie, wszyscy są bardzo mili, panie pytają, jak się czuje i czy chce pójść do gabinetu na lezanke.
Zaraz zacznę Was nadrabiać i mam nadzieję, że jakoś zleca te 2h. Projekt łóżeczka wkleje, tylko muszę w końcu siąść do kompa.
za krzywą...

asicuha (nie wiem czy dobrze piszę) - wczoraj szukając filmu znalazłam jeden lekki,który kiedyś widziałam.. http://zalukaj.com/zalukaj-film/2150...o_e_2014_.html
Stary 2016-05-14, 09:00   #4761
virginia
Zakorzenienie

Hej!
Za nami ciężka nocka, Natalka obudziła się po 23, chciała do nas a potem nie wiem co ją naszło, bo przewracała się, trajkotała i dawała buziaki nam na zmianę do 3 w nocy. Teraz jeszcze śpi.

Cytat:
Skurcze częściej niż normalnie. Dobił jeden do prawie 80%.
Ojej ale teraz przynajmniej jesteś pod dobrą opieką, trzymaj się i informuj nas na bieżąco!

Cytat:
Fajny brzusio

Dziękuję! Ja też myślę, że ten z tuniką jest bardziej odpowiedni i elegancki... Pozostaje nam mieć nadzieję, że Natalce poprawi się na tyle, że będziemy mogli pójść choć na chwilkę na obie komunie....
za udane zakupy. Co do legginsów to ja jakieś 2 tyg. temu kupiłam na bazarku legginsy z bambusa i mówię Wam czegoś tak wygodnego jeszcze nigdy na sobie nie miałam! Nie wypychają się też w kolanach, czego bardzo nie lubię a co często mi się zdarza bo w domu zwykle siedzę po turecku.
Co do koszuli nie uważam, że musi być biała. A jaki Ty masz kolor sukienki i dodatków?

Cytat:
dla Tżeta..

To Twój dał chwalebny przykład .
Jak dobrze, że tak skrupulatnie kronikę prowadzisz, rozumiem, że jak za dużo naskrobiecie i nie będę już ogarniać to mogę się do Ciebie zgłosić po streszczenie?

Jakie macie plany na weekend?
U mnie to sobota dość pracowicie bo muszę przygotować egzaminy końcowe na jeden kurs, wypisać certyfikaty, wystawić oceny opisowe słuchaczom na drugi itd., więc mnóstwo papierkowej roboty. Jutro te komunie ale one, jak wiecie, są pod znakiem zapytania.
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 09:14   #4762
wiewioreczka
Wtajemniczenie

Cytat:
trzymam kciuki by wszystko się szybko unormowało na pewno będzie dobrze

Cytat:
Mamusie a gdyby jednak udało nam się pójść na te komunie to powiedzcie mi czy ew. w legginsach i tej tuniczce nie byłoby lepiej niż w tamtej maxi dress.

oczywiście dodałabym do tego jakąś torebeczkę etc.

A tu gratis macie jeszcze zdjęcie mojego bębenka . Tak wygląda w stanie spoczynku
pięknie wyglądasz moim zdaniem ten zestaw jest ekstra i bardziej pasuje na tą okazję

my w końcu zdecydowaliśmy się na wózek - pan w sklepie nas przekonał, że ten model jest najbliższy naszym oczekiwaniom i zgodnie z tym że pierwsza myśl najlepsza - wróciliśmy do pierwotnego wyboru i padło na Hartan.

Widziałam, że w sklepie inna mamusia zdecydowała się na Peg Perero Book Plus Completo (czy coś takiego) i też wydawał mi się super, ale już nie chciałam kombinować i w końcu zamówiliśmy będzie za miesiąc.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg HARTAN_SPECIAL_EDITION_zb.jpg (69,0 KB, 16 załadowań)

Edytowane przez wiewioreczka
Czas edycji: 2016-05-14 o 09:21
wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 09:18   #4763
virginia
Zakorzenienie

Wiewioreczka dziękuję
a to mój bukiecik bzu, obok niezapominajki od córeczki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160514_090718.jpg (113,9 KB, 14 załadowań)
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 09:19   #4764
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
dla Tżeta..

dzięki

Nie mylą, nie mylą to dzis ten dzien trzymajcie kciuki....zebym nie uciekła sprzed usc
Juz sie doczekać nie moge az bede zoną tżta, chociaż nigdy mi sie specjalnie nie spieszyło <3
Trzymajcie kciuki za moj makijaż (bo próbnego nie było) i fryzurę (tez próbnej nie było) i zebym wytrzymała do końca, bo katar dalej jest niestety, tyle ze mniejszy :/

Cytat:

Trzymam kciuki za wyniki!
Stary 2016-05-14, 09:22   #4765
wiewioreczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie mylą, nie mylą to dzis ten dzien trzymajcie kciuki....zebym nie uciekła sprzed usc
Juz sie doczekać nie moge az bede zoną tżta, chociaż nigdy mi sie specjalnie nie spieszyło <3
Trzymajcie kciuki za moj makijaż (bo próbnego nie było) i fryzurę (tez próbnej nie było) i zebym wytrzymała do końca, bo katar dalej jest niestety, tyle ze mniejszy :/

trzymamy kciuki i wszystkiego najlepszego

wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 09:28   #4766
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Jak dobrze, że tak skrupulatnie kronikę prowadzisz, rozumiem, że jak za dużo naskrobiecie i nie będę już ogarniać to mogę się do Ciebie zgłosić po streszczenie?

U mnie to sobota dość pracowicie bo muszę przygotować egzaminy końcowe na jeden kurs, wypisać certyfikaty, wystawić oceny opisowe słuchaczom na drugi itd., więc mnóstwo papierkowej roboty. Jutro te komunie ale one, jak wiecie, są pod znakiem zapytania.
jasne,że streszczę.. ale nie uciekaj na zbyt długo..zdrówka dla Małej
mój plan na dziś-nadzorować wykonanie planu męża

Cytat:
Napisane przez wiewioreczka Pokaż wiadomość
trzymam kciuki by wszystko się szybko unormowało na pewno będzie dobrze

pięknie wyglądasz moim zdaniem ten zestaw jest ekstra i bardziej pasuje na tą okazję

my w końcu zdecydowaliśmy się na wózek - pan w sklepie nas przekonał, że ten model jest najbliższy naszym oczekiwaniom i zgodnie z tym że pierwsza myśl najlepsza - wróciliśmy do pierwotnego wyboru i padło na Hartan.

Widziałam, że w sklepie inna mamusia zdecydowała się na Peg Perero Book Plus Completo (czy coś takiego) i też wydawał mi się super, ale już nie chciałam kombinować i w końcu zamówiliśmy będzie za miesiąc.
świetny wózek..podoba mi się kolorystyka..

Cytat:
Wiewioreczka dziękuję
a to mój bukiecik bzu, obok niezapominajki od córeczki

p.s. ale zapewniasz gimnastykę tym zdjęciem do góry nogami..

Cytat:

juhuu... sto lat Młodej Parze

pamiętaj,że makijaż i fryzura choć ważne to ten dzień będzie najpiękniejszy , jeśli będziesz czuła się sobą i miała przekonanie,że tu gdzie jesteś i to co robisz jest słuszne... reszta jest mniej istotna..tańcz,śmiej się,odczuwaj,uroń łezkę albo parę i czerp ile się da
Stary 2016-05-14, 09:39   #4767
florencee
Zadomowienie

Hej.

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Ja tez uwielbiam słuchać deszczu zwłaszcza latem i ten zapach mmmm a najlepiej to wtedy sobie uciąć drzemkę w ogole marzy mi sie ostatnio drzemka na powietrzu, jak za dawnych lat u babci w ogródku. Achhh....

Florencee - mi tez ostatnio leciała az mi sie cebuszke ufajdala :-/ i dziąsła mi bardzo krwawią podczas mycia zębów
Niefajne te krwawienia zwłaszcza jak się coś napatoczy i ufajda.
Z dziąsłami też mam taki problem od początku ciąży.

Cytat:
A co się stało, czemu miałaś fatalny dzień?

Cytat:
Hej ja mam przez 10 dni kontrolować poziom cukru i z wynikami iść do poradni patologii. Ale myśle ze z tym możesz spokojnie poczekać aż lekarz wypisze receptę na glukometr i paski (igły kupuje sie we własnym zakresie) Przez te dni mam jeść co 2-2,5godz małe porcje. Po głównych posiłkach i na czczo mam mierzyć cukier.
Mam nie jeść słodyczy i cukrowych produktów. Nie mogę mandarynek, winogron i melonów.
I juz wiem ze z pieczywem z ziarnami tez muszę uważać.
Od Tinkerr dostałam super książkę i staram sie podglądać przepisy
To co meczy mnie to to ze ciagle prawie jem. Żuchwa mnie boli od mielenia za to zauważyłam ze jak często jem to na obiad i kolacje mogę pozwolić sobie na ryż, makaron bo nie maja juz takiego wpływu na cukier

(...)

Myśle ze szpital i pobyt w nim trzeba odczarować. Mam wrażenie ze większość z Was boi sie pobytu w szpitalu. A moze trzeba wyjsć z założenia ze oni tam nam krzywdy nie chcą zrobić tylko pomoc w przyjściu na świat dziecka?
Pewnie zdarza sie niemile incydenty ale nie ma co sie nakręcać i stresować. Wizyta w szpitalu to kolejny etap do zdrowego porodu.
Dzięki za informacje. To masz już trochę obserwacji, co się u Ciebie sprawdza, kiepsko z tym bólem żuchwy, no tak, takie częste jedzenie może być męczące... No ale jak wtedy można sobie na więcej pozwolić, to warto. Trzymam kciuki za dobre wyniki u Ciebie!

Zaczekam, zobaczę, co mi lekarz każe robić, pewnie też będą jakieś pomiary. Nic nie wiem na ten temat, trzeba będzie się doedukować.

Co do szpitala też tak uważam, dobrze jest być w miejscu, gdzie można szybko otrzymać fachową pomoc, mniej stresu.

Cytat:
Zdecydowanie mniej niz wczoraj. Ale ja tylko tu leżę. Za to każde wstanie z łóżka, które jest tak wygniecione że przypomina korytko, albo wejście na fotel do badania kończy sie skurczem. Miałam fuksa, że sie pojawił skurcz jak leżałam pod ktg.

Za to Bobo szaleje. Oczywiście ciężko je pomierzyć. Buzię ma raczej w stronę moich pleców, to jego wyglad pozostanie tajemnicą. A to coś między moją wątrobą i żołądkiem to jego stopy.

Dostaję luteinę i swoje leki. Nie wiem czy dadzą mi acard.
Dobrze, że jest lepiej niż wczoraj.
Kciuki trzymam dalej.

Cytat:
dla Tżeta..

dzięki

Tak się zwiększa zapotrzebowanie na wszystko, ja tu szaleję z żelazem, magnezem, a jeszcze o witaminie C trzeba pamiętać, ech. :P

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
A jaki kolor sukienki? ja miałam sukienkę Ivory, a TŻ biała koszulę. Bałam się że będzie brzydko wyglądać takie połączenie ale było dobrze

Piszecie o krwawieniu z nosa.. Ja już od ok 2 miesięcy mam takie dolegliwości, słabe śluzówki bo krwawi przy dmuchaniu. Zwiększyłam sobie dawkę witaminy C i jest trochę lepiej ale wciąż się zdarza. Lekarz mówiła że to normalne

Dobrego weekendu dziewczyny!
Może zacznę brać też witaminę C, zapytam lekarza, bo już tak się rozrasta mój zestawik witamin.

Cytat:
To dobrze, że glukoza Ci smakowała, trzymam kciuki za dalszy przebieg badania i wyniki.

Cytat:
Hej!
Za nami ciężka nocka, Natalka obudziła się po 23, chciała do nas a potem nie wiem co ją naszło, bo przewracała się, trajkotała i dawała buziaki nam na zmianę do 3 w nocy. Teraz jeszcze śpi.

Ojej ale teraz przynajmniej jesteś pod dobrą opieką, trzymaj się i informuj nas na bieżąco!

Dziękuję! Ja też myślę, że ten z tuniką jest bardziej odpowiedni i elegancki... Pozostaje nam mieć nadzieję, że Natalce poprawi się na tyle, że będziemy mogli pójść choć na chwilkę na obie komunie....
za udane zakupy. Co do legginsów to ja jakieś 2 tyg. temu kupiłam na bazarku legginsy z bambusa i mówię Wam czegoś tak wygodnego jeszcze nigdy na sobie nie miałam! Nie wypychają się też w kolanach, czego bardzo nie lubię a co często mi się zdarza bo w domu zwykle siedzę po turecku.
Co do koszuli nie uważam, że musi być biała. A jaki Ty masz kolor sukienki i dodatków?

Ojej, to mieliście znowu ciężko w nocy. :/
Powodzenia z papierkami!

Ja dziś wybieram się do rodziców, bo mój mąż jedzie na spotkanie z okazji 10-lecia matury i nie chce mi się siedzieć samej. :P

Cytat:

Hurrra to już dziś! Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko poszło sprawnie pod względem organizacyjnym i dzisiejszy dzień był dla Was przepiękny!!!
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 09:54   #4768
navioe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Wlasnie dzisiaj myslalam o Tobie, ze sie nie odzywasz a wczesniej ja miałam milczący okres i jestem do tylu pewnie z wieloma sprawami jak widze... ale musisz jeść zeby dzieciaczka karmić. Spróbuj moze cos lekkiego sobie wymyślać nie wiem moze ryż z truskawkami i smietana? A w życiu...roznie bywa ale my kobiety jesteśmy te silniejsze. Ja tez miałam ostatnio taki okres ze myslalam sobie co by było jak byśmy sie rozstali z TZ bo wiele rzeczy mnie meczy i przytłacza i wydawało mi sie ze to by po prostu było jedyne słuszne wyjście ale wiem, ze choc było by mega cieżko to bym sobie poradziła a Julka jest juz teraz najlepszym co mnie w życiu spotkało i wiem, ze juz tak bedzie, na pewno tak sie nie kocha męża chłopaka czy nawet rodziców jak tego kogos kogo nosimy pod sercem i jest tylko nasze...
My jesteśmy teraz w takim zawieszeniu, w sumie żadne z nas nie wie jak to będzie.
Ale gdzieś głęboko wierzę, że jakby co to dam sobie radę. A Lili kocham całym serduszkiem, zrobię wszystko, żeby było jej jak najlepiej.

Cytat:
kochana miło,że myślisz o mnie..gratuluję Tobie również studniówki..

może byście z tżetem wybrali się razem do terapeuty? albo jeśli on odmówi podejdź sama pogadać z kimś? w Poznaniu mam namiar na super babeczki, z wizyty z którymi wyjdziesz napewno z nowymi perspektywami i mocą.. przyjmują na NFZ jak i prywatnie..jeśli będzie zainteresowana to napisz priv.. nie masz nic do stracenia, a czasem jedno spotkanie wiele wnosi
Rozmawialiśmy o terapii właśnie, bo chcemy walczyć o siebie. Chociaż spróbować. Zaraz napiszę PW.

Cytat:
Współczuję. Rozmawiasz z nim o tym, że się gorzej czujesz i o swoich obawach?

Mam nadzieję, że to będzie takie przejściowe i poczujesz się lepiej, apetyt wróci.
Tak, cały czas próbujemy o tym gadać i nam to nie wychodzi.
Właśnie się zastanawiam co bym dzisiaj zjadła

Cytat:
A może jakieś makarony z mrożonkami warzywnymi? Szybkie do zrobienia i pożywne. No i makaron koniecznie pełnoziarnisty
I przyłączam się do opcji żeby porozmawiać ze specjalistą, nawet na jedno spotkanie się umówić... I też zgadzam się ze my kobiety jesteśmy bardzo silne często nawet same nie wiemy jak bardzo.
Pół kilo makaronu właśnie czeka na to z czym go podać, ale nie mam pomysłu.
Jak przygotowujesz do tego warzywa? W jakimś sosie?

Cytat:
Navioe bardzo mi przykro z powodu problemów z mężem, ciąża i czas jak na świecie pojawia się maluszek to często próba dla związku, ja ciągle wierzę, że to przetrwacie, trzymam mocno kciuki!!!

Dziękuję

Cytat:

Trzymam za Was kciuki

Cytat:
Trzymam mocno kciuki! napewno wszystko się uda!

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
Zaraz zobaczę (mam nadzieję ze zaraz) co dostaną. Ja jestem glodna. Nie śpię praktycznie od 5 i dla mnie 3h bez jedzenia to masakra.
Daj znać jak z jedzeniem, u mnie na sali leżała kobieta z cukrzycą i dostawała to samo co my, tylko +dwa plasterki pomidora. :/
A Ty ciagnij tż, żeby Ci jedzenie przyniósł bo na tym szpitalnym to raczej kiepsko będzie..

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
Ja dostałam zwrotów głowy jak wyszłam z glukozy na takie duże słońce i od razu odruch wymiotny. Więc uważaj. Trzymam kciuki za wyniki.
navioe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 09:57   #4769
pati0090
Zakorzenienie

witam
nie jestem stanie wszystkiego nadrobić więc skupię się na jednej stronie

Poszłam wczoraj do szkoły rodzenia na pierwsze zajęcia i okazało się, że jest mnóstwo ludzi. Pani położna zapomniała napisać naszej grupie, że zaczynamy dopiero za tydzień bo 13stego kończy grupa wcześniejsza więc ja i około 20 osób przeszło się na darmo

Cytat:
powodzenia kochana i wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia

Cytat:
ja mam jutro imieniny teściowej więc impreza w domu

Cytat:
mi też krew z nosa leci czasem ostatnio

Cytat:
tez bym byłą spokojniejsza w szpitalu oby się wszystko uregulowało

Edytowane przez pati0090
Czas edycji: 2016-05-14 o 09:59
pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 09:59   #4770
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
Daj znać jak z jedzeniem, u mnie na sali leżała kobieta z cukrzycą i dostawała to samo co my, tylko +dwa plasterki pomidora. :/
A Ty ciagnij tż, żeby Ci jedzenie przyniósł bo na tym szpitalnym to raczej kiepsko będzie.
Nie będę tz o 5 rano tu ściągać. A to ze przyjedzie z jedzeniem to "oczywista oczywistość".

Cukrzycowa dostała ciemne pieczywo i galaretkę z mięsa. Na dwugie śniadanie maślanka albo kefir w kubeczku.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości