![]() |
#1651 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6
O któraś napisała, że od poniedziałku w biedre jest lovela przeceniona
![]() ![]() ![]() I wczoraj któraś napisała, że whisbear w smyku jest przeceniony i tak sobie to wziełam do serca, że znów pół dnia miałam dylemat czy go kupić czy nie kupić - tż już mnie słuchać nie może.. bo ja co chwile mam jakieś 'zakupowe' pomysły ![]() ![]() i cóż ja biedna mam zrobić.. ? najpierw napaliłam się na szumisia z rossmana ale wykupili mi go ![]() ![]() Do mojej walizki szpitalnej zakupiłam już dwie wody z dziubkiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1652 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Troche pospalam, odpoczelam po szpitalu. Wyposcili mnie przed 17 gdzie juz mi z niecierpliwosci lzy zaczely naplywac do oczu :/ i chyba zapomnieli po prostu o mnie, bo przed 15 dopytywalam sie poloznych czy cos wiedza czy wychodze dzis, potem jedna przyleciala ze cos sprawdzi i zaraz przyjdzie, co trwalo 1,5 h, a na wynikach z moczu byla godzina 15:03. Ale niech im bedzie. Wyszlam, potem zakupy, pranie, kolacja, drzemka, prysznic i spanie. Madzia, super ze z bobo dobrze, pojdziesz do szpitala to zaopiekuja sie Twoimi nerkami ![]() Agusia, jak tam po obchodzie? Mysle ze pprobia badania i okaze sie ze poprostu dzidzia drobna jest i wszystko jest ok. Honcia no to ladny rozmiar cyckow, ja juz ledwo mieszcze sie w G a startowalam z E.
#1653 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Super,że masz wszystko ![]() Ja mam 3 wody z dziubkiem,takie 0.33 l i jedna 1.5 litra jakby mi miało braknac. A te osłonki mam chyba z babyono w takim plastikowym pojemniczku. I sobie dziś przypomnialam,że nie włożyłam do torby kubka,sztućców i ściereczki kuchennej. A w ogóle to mam chyba biegunkę,dziś mnie porządnie brzuch od niej zabolal:-/ bo niestety już kilka dni mnie gonilo. Nie jakoś intensywnie,ale zaczynam mieć stresa,że coś się dzieje Dziewczyny, co wziąć sobie do jedzenia na po porodzie? Coś w trakcie można mieć? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1654 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Teraz muszę się w snickersy zaopatrzyć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1655 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1656 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6
Ja nie wiem jak z tym jedzeniem jest, ale mnie się wydaje, że raczej się nie powinno, bo np gdyby trzeba było jednak robić cc, to najlepiej jest być na czczo, albo przynajmniej nie jeść kilka godzin, bo to niebezpieczne, ale to tylko takie moje przemyślenia. Ja jak najem się na wieczór, to takie głupie myśli mnie nachodzą, że jakby coś się zaczęło ... :-(
|
![]() ![]() |
![]() |
#1657 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1658 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brzuch mam ale nie duży ![]() ![]() Cytat:
biedne jesteście z tym puchnieciem ![]() To u Ciebie mąż ma co dotykać rozmiar H ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60352031]Świetnata koszula! I zgadzam sie z dziewczynami - mi tez sie podobaja Twoje piersi ![]() Dziękuję ![]() Ta koszula to rozmiar L dlatego brzuch mi kryje ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1659 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Australia ja teraz całą rodzinę opieram w Loveli więc się chyba zaopatrzę. Nie powiem, żeby była jakaś mega wydajna więc warto mieć zapas. Cytat:
![]() Radena współczuję opuchnięcia. Nogi może sobie daj na poduszkę wyżej i poleż. Pokrzywa działa raczej długoterminowo i trzeba wypić ze 3 szklanki, ale działa. Moja mama ma ciągle problemy z puchnięciem i jej pomaga. Cierpliwość- lepiej chyba Marsy, twixy kupić, albo coś bez orzechów. Jak będziesz karmiła zaraz po porodzie, to bym się bała reakcji alergicznej u noworodka. Orzechy akurat są najczęściej uczulające. Akurat nie wierzę w jakieś tam diety matek karmiących, ale truskawki, miód, orzechy i cytrusy daruję sobie przynajmniej na początku. Ja kupiłam sobie dzisiaj w Lidlu małe soczki z rurką jabłkowe- sok szybko podnosi cukier więc przy porodzie jak znalazł. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1660 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mozna zjeśc śmiało czekoladę, na początku i tak tylko siara leci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1661 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---- Mi na opuchliznę pomaga pokrzywa ale piję dużo. Mam nadzieję, że nie ma żadnych skutków ubocznych, bo wypijam od kilku dni co najmniej 3 kubki dziennie. Dzisiaj jest chłodno więc i bez pokrzywy jest w miarę ok. Madziu, koszula bardzo ładna ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1662 |
Zadomowienie
|
Mi opuchlizna zaczęła schodzić w koncu. Piję dużo wszystkiego, zielona herbata tez sie sprawdza. Siku srednio co pol godziny, ale nie ma się co dziwić jak wypijam ok. 2,5l dziennie. Musialo ruszyc :P
#1663 |
Raczkowanie
|
No właśnie u nas nie ma co liczyć na pomoc.. że dostaniemy coś od kogoś... Tylko pytam się czy ma sens rzeczywiście ten miś..?
A co do jedzenia to ja znów słyszałam, że można mieć sucharki ewentualnie biszkopty |
![]() ![]() |
![]() |
#1664 |
Wtajemniczenie
|
Przed porodem rzeczywiście jest dobrze coś zjeść, żeby mieć siły. Kawę też zalecają. Ale prawda jest taka, że podczas porodu może się zdarzyć wszystko. Tak jak pisała Motylek, może być zakończony cc, a do tego faktycznie trzeba mieć pusty żołądek. Mój poród zakończył się podaniem narkozy, też musiałam mieć pusty żołądek. Wcześniej zjadłam na obiad rosół (w sumie zanim zaczęłam rodzić) a potem przy skurczach jadłam w małych kawałkach banana i czekoladę, ale białą i to też po jednej kostce. Znajoma położna mi tak poleciła - banan i biała czekolada w żołądku wyglądają jak śluz żołądkowy i śmiało można powiedzieć w razie W anestezjologowi, że nic nie jadłyśmy i mamy pusty żołądek
![]() ![]()
![]() |
#1665 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy któraś zna szpital w Rudzie Śląskiej??
|
![]() ![]() |
![]() |
#1666 |
Zakorzenienie
|
Hej ho
![]() miałam jedzenie i picie w szpitalu ale poród był szybki i ani łyka wody nie zrobiłam ![]() ![]()
#1667 |
Zakorzenienie
|
ja leze na położnictwie :-D i caly czas chodze w leginsach i koszulkach a jak jest goraco to w piazamach takich koszulka +a
Spodenki I wszystko kupilam w pepco ze skierowaniem do szpitala w reku bo w donu tez nic nie mialam co by sie nadawalo :-D |
![]() ![]() |
![]() |
#1668 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Masuriangirl się nie odzywała jeszcze po wczorajszej wizycie, halo! ![]() No i gdzie jest Weronia? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1669 | ||||||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() Takie mam: http://allegro.pl/montana-koszula-do...167351749.html http://allegro.pl/kometa-koszula-noc...142092021.html http://allegro.pl/koszula-nocna-kr-r...799732201.html Ta pierwsza jest bardzo fajna i trochę dłuższa więc do szpitala akurat będzie. Ta druga na cienkich ramiączkach już raczej w domu bo trochę krótka jest ale tak to fajna. Cytat:
![]() U mnie niestety też taka była :/ Cytat:
![]() Mnie dzisiaj właśnie dopadła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Przytulam ![]()
![]() |
#1670 |
Konto usunięte
|
Niektórym dzieciom szum pomaga dla innych jest obojętny, bo i tak płaczą. Ja nie planuję tego kupować, a jak Ty się wahasz to może najpierw warto sprawdzić czy się sprawdzi włączając dziecku szum np. na YT czy ustawiając radio pomiędzy stacjami...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1671 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Orzechy najpóźniej zaczelam jeść przy kp, jakoś wzdymające czy inne cytrusy mnie nie stresowały. Jednak orzechów się bałam, bo reakcją alergiczną nie jest wysypka tylko puchnięcie Cytat:
![]() Veronique... dziwi mnie ta podpowiedź położnej, że biała czekolada i banan ok, bo nie widać albo się jadlo albo nie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1672 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
A z tą biegunka to dziwne rzeczy, do tej pory miałam raczej zaparcia, więc teraz się obserwuję i byle uklucie i już panika. Mam nadzieję,że szybko nam to przejdzie... Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1673 |
Zakorzenienie
|
Na obchodzie w sumie nic ciekawego się nie dowiedzialam. Mam bardzo mało płynów plodowych i mam pić max 2 l wody dziennie, afi w dolnej granicy normy, bo 6. I dostałam zastrzyk w brzuch, aby mala rosła. Zastrzyki aż do porodu będę brać, a ile tu zostanę to nie mam zielonego pojęcia.
---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Żadnych innych badań nie miałam. Może w poniedziałek cos ruszy. Dziękuję że pytacie co u mnie ![]()
![]() |
#1674 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Rodzice pojechali do Ikei, ja zostałam w domu, bo nie dla mnie już takie wycieczki, a jeszcze z tempem chodzenia po sklepach mojej mamy (czytaj: żółwim) to bym tam skisła ![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
![]() Może faktycznie od poniedziałku się bardziej przyłożą do badań... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1675 | |
Wtajemniczenie
|
Paula, też chce tą karuzele z FP, ale poczekam aż się mała urodzi i chrzestny zapyta co jest potrzebne
![]() Cytat:
![]() Radena, no właśnie nie wiem co jak się nie ma pustego żołądka...
Edytowane przez __Veronique Czas edycji: 2016-05-14 o 13:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1676 | |
Zadomowienie
|
Paula, ja też mam taką koszulkę na ramiączkach,ale kwiatuszki, w taką łączkę, tylko kupowałam ją za czasów,,bez brzuszka,,, więc teraz to za tyłek ledwo sięga, porządna firma :-D
---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Mnie koleżanka pytała, czy chcę takiego szumisia, pewnie nam kupi. ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Jestem trochę w temacie, bo już 5 razy byłam zasymhpana. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1677 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak ja miałam iść pod narkozę, to ostatni posiłek miałam 6 godzin wcześniej (no nie licząc tej białej czekolady...) i też było ok. Natomiast nikt nie pytał się, co jadłam, a może trzydaniowy obiad z deserem?? ![]()
Edytowane przez __Veronique Czas edycji: 2016-05-14 o 13:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1678 |
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() My po wizycie czwartkowej, ok. Chiciaż bez badania na fotelu, bo mój gin nie lubi za często ruszać szyjki. Następna wizyta 24. No i ściskamy nogi do 2-3 czerwca, bo taki termin gin przewiduje na zakończenie ciąży, przez CC. On już od poczatku, sugerował cc ze względu na moją historię, choć samo ivf nie jest wskazaniem do cięcia, a ja najpierw chciałam rodzić naturalnie, ale po moich przemyśleniach zdaje się na lekarza, przecież wie co robi i powiem Wam, że jestem spokojniejsza. A teraz idę Was trochę nadrobić ![]()
#1679 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() u mnie też były upały do wczoraj, dziś cały czas pochmurno i czasem pada Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1680 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.