|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: CZARNA LISTA oraz JAK SIĘ USTRZEC PRZED OSZUSTAMI
wiecie co dziewczyny.. nie chce stawać w niczyjej obronie ale jennifer87
nie jest do konca fair jesli chodzi o wymianki...jaies 2 tyg temu napisała mi na PW że ma sprawe do mnie. Ja jej odpisałam ze jesli chodzi o wymianki to dogaduje sie tylko i wyłacznie w watku. Pozniej pisala mi że chce sie wymienic na 2 topy a w zamian wysle mi kosmetyki. Poprosiła mnie równiez na GG zebym jej kupiła wkładki do biustonosza na all bo ona nie ma tam konta. Zgodziłam sie ale tylko pod warunkiem ze wczesniej wysle mi kase a ja jej potem kupie. Ona napisała ze Ok. Potem jednak meczyła mnie ze wkłądki sa jej bardzo pilnie potrzebne i żebym zamowiła je mimio tego ze kasa jeszcze nie doszła... to ja głupia i naiwna chciałam jej pomoc i zamowiłam te nieszczesne wkłądki ![]() Jennifer jak sie pozniej okazało wysłąłą mi kosmetyki i pieniadze listem zwykłym (bez potwierdzenia)0. Paczka niestety nie dotarła a ile wogole była wysłana(listy zwykle zawsze do mnie dochodza- 3 razy niedoswiadczone wizazanki wysłały tak do mnie rzeczy ale mimo wszystko doszły i nie było problemu-opisywałam nawet taki przypadek na czarnej liscie na ciuszkowym). Jak napisałam jennifer ze nic o mnie nie przyszło ona nagle zamilkła. Dopiero jak postraszyłam ja moderatorem to ona raczyła sie odezwać po tygodniowej ciszy i napisała ze nic jej nie zrobie, ze ona nie zamieza mi nic odsyłać, nazwała mnie jeszcze oszustka ze to niby ja zataiłam to że paczka przyszła Poczułam sie okropnie... wiele dziewczyn sie ze mna wymieniało i zawsze byłam uczciwa...Teraz nie mam ani kosmetykow które miała mi wysłać i zostałam z tymi n ieszcesnymi wkłądkami które zamowiłam jennifer![]() ![]() Juz po raz kolejny przekonuje sie ze pomoc bezinteresowna innym nie zawsze popłaca Chyba jestem naiwna ze tak wierze w ludzi.. Gdzie sie podziała uczciwosc ????Pewnie nie pdzyskam moich pieniedzy ani kosmetykow które jennifer miała mi wysłać, ale przestrzegam Was przed nia. Wykażecie sie dobrymi in tencjami a ona i tak zwyzywa Was od oszustek ![]() Mam wszystkie jej wypowiedzi w archiwum na GG oraz w PW. Na życzenie moge przesłać. Nie wiem czy w takiej sytuacjii nalezy jej sie negatyw odemnie???? Ale pewnie jak jej wystawie negatywa to znajac jej tupet pewnie odpłaci mi sie tym samym wiec nie wiem czy jest sens... Mimo wszystko przestrezgam Was przed ta wizazanka. Czuje teraz niesmak strasny i jest mi przykro... chciałam jej pomoc a teraz jeszce ma czelnosc mnie obrażać
|
|
|
|
|
#992 |
|
Zakorzenienie
|
pozatym pisała mi ze ona nie ma konta na all, a przed chwila wyczytałałam w jakims watku ze ona od dawna kupuje na all kosmetyki..czemu ta całą szopka miała słuzyć
Bo ja kurcze juz sie zgubiłam
|
|
|
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli czujesz się pokrzywdzona, wystaw negatywa. W ten sposób dajesz informację innym Wizażankom odnośnie wymiany z konkretną osobą, a co do odpłacenia negatywem - nie jestem pewna, czy w przypadku niesprawiedliwego negatywa nie można go usunąć.
|
|
#994 |
|
BAN stały
|
buziochco faktycznie to co ona npisala jest prawda moge sie przyznc ,nie mam za miaru sie ywkrecac,poprosilam ja o zmaowienie wkladek na allegro ,poniewaz nie chcialam zeby dowiedzial sie o tym moj facet (on ma konto na allegro) wyslalam buzichocho kosmetyki ,bokserke plus pieniadze za wkladki +przesylke w jedna i dodatkowo zaproponowalam zapalcic za przesylke do mnie ,wyslalam listem prioretytowym ale bez potwierdzenia nadania ,paczka najprawdopodbniej zaginela ,alb buzichocho nie chce sie przyznac ze ja otrzymala ,nie wiem jaka jest prawda ale nie chce nikogo oczerniac bezpodstawnie ,otoz bez potwierdzenia nie da sie hcyba nic zrobic ,buzichocho i po co te krzyki mozna bylo sie dogadac wyslalabym ci pieniadze za te wkladki tak naprawde to ja stracilam duzo wiecej (kosmetyki-bluzke+pieniadze) a od ciebie nie otrzymalam NIC!! to tez nie fair...
|
|
|
|
|
#995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#996 |
|
Zakorzenienie
|
taka wiadomosc dostała ptrzed chwila na PW od uzytkowniczki Jennifer
a chcialam ci wyslac ieniadze ,chodz to ja ponioslam wieksze straty wysalam ci kosmetyki +bluzke+ pieniadze,nie moja wina ze paczka zaginela a ty mnie jeszcze oczerniacz na czarnej liscie tak chcesz to ze mna zalatwic?????? ja chcialam to zalatwic ale pieniadzy nie zobaczysz na oczy skoro tak postapilas brak mi słow ![]() Jennifer dziwisz sie ze opisałam cała sprawe na czarnej liscie??? Czekałam na Twoja reakcje 2 tyg, a Ty nie raczyłas sie odezwać mimo tego iz sie logowałas |
|
|
|
|
#997 |
|
BAN stały
|
aggie nie prosilam ja o wkladki to ona kurczowa zazdala pieniadzy ,wiem to moja wina ze wyslalam jej priorytetem bez nadania,nie wiedzialam ze takie paczki ginal i ze mamy tyle zlodziei na polskiej poczcie ,gdybym wiedziala ze tak sie stanie na pewno wyslalabym z niadaniem ,akurat maialm do wyslania 6 paczek i chcialam to zalatwic szybko bez wypelniania dodatkowych formularzy i pech chcial ze tak sie stalo i ja ozstalam bez wykladem i (bluzeczek ktore mialam uzgodnione z buzichoch ona ywmiane) i ona zostala z wkladkami ktore jej sa niepotrzebne ,sprobuje jeszcze cos jutro wskorac na poczcie ,wkazdym badz razie buzichocho uwierz mi ze nie chcialam cie oszukac i bylam ci bardzo wdzieczna ze to dla mnie zrobilas(tzn.zamowilas te wkladki) kiedys juz sie wymienialysmy i dlatego sobie zaufalismy ...jak nic nie da sie wskorac to wysle ci moje pieniadze po raz kolejny:/ i bede stratna.... ale prosze nie wypisuj na mnie takich oszczerstw na wizazu bo bardzo mi przykro z tego powodu
|
|
|
|
|
#998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są pewne zasady: jeśli nie ma się potwierdzenia nadania, nie można do nikogo mieć potem pretensji, że coś nie doszło, a może doszło tylko ktoś się nie przyznał itp. Wina jest osoby która nie ma potwierdzenia nadania. (bo wtedy nie można zareklamować paczki, teraz to nic nie wskórasz na poczcie Po drugie, dziewczyny!!! Nie uzgadniajcie szczegółów na gg/mailu. Najlepiej w wątku!!!! Wtedy jest to udokumentowane! Ja się zawsze stosuję do tych zasad i nie miałam jak na razie problemów.
|
|
|
#999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwisz sie że opisałam na czarnej liscie sytuacje.... ale to Ty milczałas przez długi czas, nie odpisywałas na Pw, potem obrazałas mnie mowiłas ze jestem oszustka i ze nie zamiezasz mi nic odsyłać itd... dlatego napisałam to własnie w tym watku. Gdybys napisała od poczatku to co piszesz teraz to wogole nie byłoby problemu. Mysle że bez potwierdzenia nic nie wskurasz ![]() Wczoraj pytałam sie na poczcie, niestety zadna przesyłka na mnie nie czeka.. Olik masz racje, mam nauczke... Wymiana tylko i wyłacznie w watku i juz raczej zadnych przysług (takich jak zrobiłam jennifer) robic nie bede bo tylko same problemy
|
|
|
|
|
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
Przekupka: 130 pkt / 100% pozyt.
|
Ja też nie mogę wyjśc ze zdumienia....własnie zbieram szczękę z podłogi.
Po rewelacjach buzicha ( ) sprawa nabrała rumieńców i jeśli druga użytkowniczka ma bana to sie nijak nie dogadają. Nie wiem za co ten ban, ale w takiej sytuacji to on nie ułatwia komunikacji.
|
|
#1002 |
|
Zakorzenienie
|
Ban jest za klona. Ta pani pod innymi nickami była tu wielokrotnie opisywana. STRACH SIĘ BAĆ! Brr.
|
|
|
|
|
#1003 |
|
BAN stały
|
tamta uzytkowniczka zabanowana nie pisze na wizazu bo jst zablokowana nie od dzis ,zostala wczesniej zabanowana za oszustwa na targowisku ,ma moj numer gg wkoncu to ona pierwsza do mnie napisala ,buzichocho chce zebysmy sie dogadali ,gdybym byla chamska olala bym twoja sprawe tymbardziej ze ja za te kwladki musze placic razy dwa ,no ale kto musi byc tym meczennikiem
mysle ze sie dogadamy bo nie mam zamiaru robic sobie wrogow pozdrawiam
|
|
|
|
|
#1004 |
|
Zakorzenienie
Przekupka: 130 pkt / 100% pozyt.
|
Dzięki. No że za klona to załapałam, ale własnie nie wiedziałam za co ten "pierwotny"ban. No to w takim razie już naprawdę nie wiem co o tym myśleć...
|
|
#1005 |
|
Zadomowienie
|
Czytam te rozmowy na gg i powiem jedno
A póżniej jest zdziwienie i żal ,że jedna albo druga zostałą oszukana..Na BL wkółko pisze się zeby nie wymieniać sie na Pw czy gg..a tu widzę ,że niektórzy mają problem ze zrozumieniem dobrych rad.Powinno się zakazać żalenia na BL osobom które wymieniały się poza wątkami-bo robi się syf-wyciąganie kilometrowych,bezsensowyc h rozmów na gg,wraz z z danymi osobowymi i diabeł wie czym jeszcze.Jeśli ktoś chce wymieniać sie z obca osobą z drugiego końca Polski za kosmetyki ,które nie rzadko dużo kosztują-proszę bardzo-ale niech póżniej nie przychodzi płakać na Black List.Takie jest moje zdanie........A ta śmieszna Hill czy jak jej tam to mogła by sobie darować wielkie oburzenie tym-że ktoś ,,oczernia ją za jakieś tam sprawy sprzed 2 lat,,-i przestała by tworzyć kolejne klony-ale myślę że szybko nie przestanie-wkońcu jest jeszcze tyle naiwnych wizażanek z którymi da radę wymienić sie na gg.
|
|
|
|
|
#1006 |
|
BAN stały
|
No niestety prawdziwych oszustów tutaj się nie banuje, tak jennifer87( czy inni, którzy caly czas legalnie się wymieniają) ma konto na allegro: grassik, kupuje tam kosmetyki( mogę potwierdzic skanem, pisała mi o tym) jednak na razie wysyłam zdjęcia zrobione z archiwum gg , numerów ani tego co pisała jennifer87 do mnie nie da się podrobić, ani zmienić – możecie to sprawdzić/ dziewczyno przestan kłamać!!! Bo jak mnie banowali to już możesz nasciemniac ile wlezie nie? Bo i tak mi nikt nie uwierzy nie?
POWTARZAM RAZ JESZCZE PROSZĘ SIĘ SKONTAKOWAC Z KOMISARATEM POLICJI ONI POTWIERDZĄ TE INFORMACJE, nikomu niczego nie ukradłam, a ze tak to wszystko się potoczyło bardzo żałuje i przepraszam . nic wiecej już teraz nie mogę zrobic Dlaczego ja mam się godzić, żeby ona odesłala mi zpowrotem moje rzeczy? Na pewno sobie już ich zdąrzyła pouzywać , albo chociaz wszystkie przetestować bo pisała ze jest z nich bardzo zadowolona , skoro zgodziła się na wymiane to niby dlaczego teraz nie może wysłać rzeczy na które się wymieniłysmy ??? Edytowane przez virtual_reality Czas edycji: 2007-12-14 o 20:10 Powód: prywatna korespondencja |
|
|
|
|
#1007 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zauważysz że Wizaż ciebie nie chce?Miałaś swoją szansę-oszukałaś-zacznij kupować kosmetyki na własną rękę.trzeba brać odpowiedzialnosć za swoje czyny. |
|
|
|
|
|
#1009 |
|
BAN stały
|
i moze sobie zapamietasz w koncu ze ja nikomu nic nie ukradłam i ze moje konto w tej kategorii jest czyste , moze zajmij sie osobami ktore naprawde tutaj oszukują , bo widze ze dla ciebie wszystko jest ok , tylko ja jestem winna.
|
|
|
|
|
#1010 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny wymieniałam się z Olą o nr gg 1495713 i dostałam od niej kosmetyki i nie próbowała mnie oszukać. Kilka postów wyżej napisałam że obawiam się ze jest oszustką itp ale mysle ze uległam opiniom innych Wizażanek. Jeśli komuś raz powineła się noga nie należy od razu go skreślać.
Co do wypowiedzi Jennifer 87 z gg - totalny brak klasy!
|
|
#1011 |
|
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Ci ktorzy zostali zlapani za reke i ktorym oszustwo udowodniono, czyli Ty. Nie banuje Cie za oszustwto, ban zgodnie z regulaminem za klonowanie zabanowanego konta. I tak do skutku
Co do innych ktorzy nie sa usatysfakcjonowani wymianami z Jenifer, prosze wystawic odpowiednie przekupki, w razie watpliwosci zapraszam na PW. |
|
|
|
|
#1012 |
|
Zakorzenienie
|
Moja droga. Nie wymieniałyście się na wizażu, więc jak to teraz dostosować do panujących tu zasad? Miłe i kulturalne wizażanki, jeśli nie są zadowolone z wymiany, odmieniają się. Tobie to nie odpowiada, trudno. Tu panują takie zwyczaje. Teraz same kotłujcie się we własnych oskarżeniach itp. Twoje żale na czanrej liście? Nie jesteś członkiem wizażowej społeczności, więc to nie miejsce i tyle.
|
|
|
|
|
#1013 |
|
Zakorzenienie
|
Bo trafil swoj na swego
![]() "Bo jak ty kogos okrasc to dobrze, ale jak ktos ciebie okrasc to zle" Daj se siana dziewczyno bo to jest juz nudne. Jestes bezczelna, cwana i nie masz szacunku dla innych uzytkownikow. I dziwisz sie ze sama tego nie otrzymujesz? Zastanawiam sie czy to glupota czy bezczelnosc a moze jedno i drugie. Mnie probowalas naciagnac kilka razy ale udalo ci sie tylko za pierwszym. Nat
|
|
#1014 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, czyli skoro inni Cię oszukują, to Ty czujesz sie usprawiedliwiona względem tego, że kiedyś oszukiwałaś? Chciałoby się powiedzieć - masz to, na co zasłużyłaś. A jako klon zbanowanego użytkownika dostaniesz automatycznie bana, nie ma siły.
|
|
#1015 |
|
BAN stały
|
ja chce zwrocic jej to co mi wyslala jak ktos ma jej wiarygodny adres to napiszcie bede wdzieczna ,nie wiedzialam ze mozna zrobic komus takie swinstwo...
|
|
|
|
|
#1016 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wogole to jakas paranoja. Wymiany poza wątkami wdg mnie nie powinny byc wogole brane pod uwage i wypisywane tu na czarnej liscie. Zasady sa jasne i oczywiste. Po to są nasze kramiki zebysmy w nich dokonywały wymian.Wydaje mi sie ze gdyby moderatorzy nie zajmowali się wyjasnianiem oszust z wymian poza wątkami to moze w koncu co niektóre wizazanki by sie troszke ockneły i nie były naiwne jak małe dzieci.To chyba nie wielki trud dogadywac sie w wątku a nie na gg? Bo przez to na BL robi sie tylko bałagan i pełno nie wyjaśnionych faktów. Nie zdziwie sie jak kiedys przez jakies niedomówienie lub oszustwo ucierpi zupełnie nie winna wizazanka
|
|
|
|
#1017 | |
|
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Cytat:
![]() EDIT: Ja niczego wyjasniac nie zamierzam, wymiana poza wizazem, wizazu nie dotyczy, a wiec i mnie
|
|
|
|
|
|
#1018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1019 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Dziewczyny, znam Jennifer od dwóch lat i zapewniam, ze żadną oszustką nie jest.
Osoba, która jest cały czas banowana, niejednokrotnie wcześniej występowała pod innymi nickami i oszukiwała wizażanki- ale to chyba wszyscy wiedzą (występowała min. pod nickiem norka6) . Jennifer rzeczywiście dostała od niej paczkę, ale były to zużyte kosmetyki, bądź puste opakowania. Chciała jej tą paczkę odesłać, nawet na własny koszt jednak norka6 nie chce jej podać adresu. Także najpierw norka6 pisze, że czuje się oszukana, poniewaz ona wysłała paczkę, po czym nie podaje jej swojego adresu. Norko, podaj jennifer swój adres, ona odeśle ci twoje kosmetyki i będzie po sprawie!!! Odnośnie buzichocho. Wszyscy wiemy, że paczki giną na naszej pięknej polskiej poczcie. Z tego co wiem, to wizażanki umawiały się tak, ze jak paczka z pieniędzmi i kosmetykami od jennifer dojdzie do buzichocho, to dopiero wtedy budzichocho wyśle do jennifer paczke z wkładkami i kosmetykami. A więc tak na logike, jeśli jennifer nie wysłałaby jej paczki to przecież i tak by nic nie zyskała, bo wkładek by przecież nie dostała! Jedynym (ale za to bardzo dużym) błędem Jennifer było wysłanie paczki bez potwierdzenia, ponieważ mimo tego, że próbuje teraz interweniować na swojej poczcie w tej sprawie, to ma niewielkie szanse. Także ręcze, że Jennifer żadną oszustką nie jest!!! To ona trafiła na oszustke- norke6 i to ona jest teraz poszkodowana, bo to jej paczka do buzichocho zaginęła na poczcie. I również uważam, że wymiany poza wizażem, nie powinny być wypisywane na czarnej liście. Ani w przypadku Norki6, przy której wymiana odbywała się na gg, ani w przypadku buzichocho, ponieważ na wizażu nie przekazujemy sobie pieniędzy. Więc na wizażu buzichocho nie powinna miec zadnych pretensji do jennifer, poniewaz ona swoich kosmetyków nie straciła. |
|
|
|
|
#1020 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co od lat takiego bałaganu jaki w tej chwili zapanował to tu jeszcze nie było
Masa wpisów dotyczących wymian pozatargowiskowych, które w ogóle nie powinny się tu znaleźć łącznie z prywatną korespondencją i danymi osobowymi wisi sobie bezkarnie jak gdyby nigdy nic, każdy ma do tego dostęp, użytkownicy zbanowani piszą na forum co tylko sobie chcą i nikt nawet nie próbuje zrobić z tym porządku, wolna amerykanka jak słowo daję! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.

Bo ja kurcze juz sie zgubiłam

) sprawa nabrała rumieńców i jeśli druga użytkowniczka ma bana to sie nijak nie dogadają. Nie wiem za co ten ban, ale w takiej sytuacji to on nie ułatwia komunikacji.

z danymi osobowymi i diabeł wie czym jeszcze.Jeśli ktoś chce wymieniać sie z obca osobą z drugiego końca Polski za kosmetyki ,które nie rzadko dużo kosztują-proszę bardzo-ale niech póżniej nie przychodzi płakać na Black List.Takie jest moje zdanie........

wogole to jakas paranoja.