Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-14, 16:41   #1951
jelonekhihi
Zakorzenienie

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III

Madd jak chcesz mieć w zanadrzu bajeczkę, to powiedz, że masz chirurgicznie usuwaną ósemkę.
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 16:58   #1952
maddd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jelonekhihi Pokaż wiadomość
Madd jak chcesz mieć w zanadrzu bajeczkę, to powiedz, że masz chirurgicznie usuwaną ósemkę.
Jelonek, i to byłą tak naprawdę pierwsza moja myśl jak wyszłam z tej poradni wczoraj, ze tak się wytłumaczę, ale głupia jakieś dwa tygodnie temu chwaliłam się tej koleżance z pokoju, że mam usunięte wszystkie ósemki i mam spokój głupek ze mnie Wolę tego powodu nie dawać, bo jeszcze coś palnie przed szefem i się pogrąże tylko:/ A nie mam ochoty jej mowić prawdy rozumiesz
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 17:37   #1953
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
Macie rację dziewczyny, dzięki tylko najgorzej że jak jest kwestia wizyty u lekarza to szefostwo (+koleżanka z pokoju:/) zawsze dopytują "a co się stało?", "czy coś poważnego?" A ja nie umiem klamać, od razu po mnie widać ale muszę wymyślić jakąś bajeczkę niestety może macie jakieś propozycje?
Vela, przecież nie powiem że idę na badania genetyczne, nie chcę nie chcę, żeby ktos wiedzial w pracy że się staramy o dziecko
Nie no, oczywiście że nie mów o poradni!
Może okulista? Mój mąż czekał 5 miesięcy na wizytę NFZ więc będzie realistyczne
Stary 2016-05-14, 17:57   #1954
Vrenth
Zadomowienie

Lidka99 gratulacje! Wreszcie jakaś pozytywna informacja, bo dawno nic nie było.

maddd nie radzę tłumaczyć się zębami - ja kiedyś tak ściemniałam w liceum i aż mi było głupio, tak mi wszyscy współczuli. A realnie szliśmy na koncert z rodzicami i mnie musieli z jakiejś lekcji zwolnić (i nie napisali powodu).
Zawsze możesz powiedzieć coś ogólnego, co nie jest bardzo odległe od prawdy. Na szefostwo męskie znakomicie działa "ginekologia" - nie będą pytać. Ja bym pewnie powiedziała, że badania kontrolne, tylko bardzo ciężko z terminami i tak wypadło.
Vrenth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 19:03   #1955
taga91
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny

Także dołączam do wątku. W końcu i my staramy się o dziecko, o którym marzę odkąd skończyłam 16 lat :P Kupiliśmy mieszkanie, wprowadziliśmy się i stwierdziliśmy, że nie ma co zwlekać.

Staramy się od kwietnia, więc teraz mamy 2 cykl starań, jestem już po owulacji, @ przewidywana na 28 maja i bardzo liczę, że nie przyjdzie, bo 30 maja mamy pierwszą rocznicę ślubu i byłby to wymarzony prezent!

Ogółem analizując historię naszego związku, jest to tak naprawdę 7 okazja do zajścia w ciążę, bo mieliśmy kilka cykli, gdzie kochaliśmy się w tuż przed owulacją albo dniu owulacji licząc na szczęście (np. noc poślubna, podróż poślubna, itd.). Tamte okazje szczęścia nie przyniosły, więc mamy nadzieję, że już w naszym mieszkaniu szczęście będzie dopisywać. I tak naprawdę dopiero od kwietnia chcę liczyć cykle starań

Trzymam kciuki za wszystkie starające się i te, którym już się udało
taga91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 19:04   #1956
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:
Ajj dziewczyny wiecie co najgorsze jest to że zanim załatwimy te wszystki badania, zanim TŻ skończy brać antybiotyk, zregeneruje się po nim, zanim suplementy i "luźniejsze gacie" i brak alkoholu i wogóle niby ten zdrowszy tryb życia.... zaczną działaś (o ile zaczną) to kupa czasu minie
Kochana wcale nie. Pół roku i będzie poprawa Niby ta cała 'procedura' (wyleciało mi z głowy - chodzi mi o regenerację plemników) trwa 72dni

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

Starania od listopada 2019
Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza.
11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Nemmireth_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 19:11   #1957
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taga91 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Także dołączam do wątku. W końcu i my staramy się o dziecko, o którym marzę odkąd skończyłam 16 lat :P Kupiliśmy mieszkanie, wprowadziliśmy się i stwierdziliśmy, że nie ma co zwlekać.

Staramy się od kwietnia, więc teraz mamy 2 cykl starań, jestem już po owulacji, @ przewidywana na 28 maja i bardzo liczę, że nie przyjdzie, bo 30 maja mamy pierwszą rocznicę ślubu i byłby to wymarzony prezent!

Ogółem analizując historię naszego związku, jest to tak naprawdę 7 okazja do zajścia w ciążę, bo mieliśmy kilka cykli, gdzie kochaliśmy się w tuż przed owulacją albo dniu owulacji licząc na szczęście (np. noc poślubna, podróż poślubna, itd.). Tamte okazje szczęścia nie przyniosły, więc mamy nadzieję, że już w naszym mieszkaniu szczęście będzie dopisywać. I tak naprawdę dopiero od kwietnia chcę liczyć cykle starań

Cześć! Powodzenia życzę. Oby wasz rocznicowy prezent niedługo już się gnieździł
Stary 2016-05-14, 19:21   #1958
sreberko4
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny
Także dołączam do wątku.
Witaj!
Stary 2016-05-14, 19:27   #1959
maddd
Wtajemniczenie

Taga, witaj i powodzenia!

Cytat:
Napisane przez Vrenth Pokaż wiadomość
Lidka99 gratulacje! Wreszcie jakaś pozytywna informacja, bo dawno nic nie było.

maddd nie radzę tłumaczyć się zębami - ja kiedyś tak ściemniałam w liceum i aż mi było głupio, tak mi wszyscy współczuli. A realnie szliśmy na koncert z rodzicami i mnie musieli z jakiejś lekcji zwolnić (i nie napisali powodu).
Zawsze możesz powiedzieć coś ogólnego, co nie jest bardzo odległe od prawdy. Na szefostwo męskie znakomicie działa "ginekologia" - nie będą pytać. Ja bym pewnie powiedziała, że badania kontrolne, tylko bardzo ciężko z terminami i tak wypadło.
pomysł super , tylko że jeden z moich szefów to gin, więc odpada niestety. On na bank się zaraz zainteresuje Niestety mój zarząd jest strasznie wścibski, więc muszę być wiarygodna

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Nie no, oczywiście że nie mów o poradni!
Może okulista? Mój mąż czekał 5 miesięcy na wizytę NFZ więc będzie realistyczne
Może i racja z tym okulistą!

Cytat:
Napisane przez Nemmireth_ Pokaż wiadomość
Kochana wcale nie. Pół roku i będzie poprawa Niby ta cała 'procedura' (wyleciało mi z głowy - chodzi mi o regenerację plemników) trwa 72dni
Oby było tak jak mówisz! Tż właśnie pojechal po antybiotyk, nie wiem czy to dobry pomysł żeby go zaczął brać w trakcie naszego wyjazdu, ale lepiej jak szybciej zacznie, nie ma na co czekać...

Chciałam napisać, że przez ten antybiotyk pewnie sobie nawet winka nie wypijemy, ale zapomniałam, że odstawił całkiem alko Dziewczyny, dla mnie to trochę chore tak rezygnować ze wszystkiego, ale czego się nie robi dla spełnienia marzeń...
Stary 2016-05-14, 19:34   #1960
justkonev
Zakorzenienie

taga91 witaj
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 19:41   #1961
jelonekhihi
Zakorzenienie

Madd na pewno ciężko zrezygnować z pewnych rzeczy, ale całe życie przed tobą i zdążysz nadrobić te miesiące

Coś czuję, że okres przyjdzie z przytupem, bo od kilku dni mam silne bóle brzucha i pleców.
Stary 2016-05-14, 19:45   #1962
sreberko4
Zakorzenienie

Mój mąż chyba ode mnie ucieka

Rozmowy nie pomagają, udaje, że jest ok, a w chwili nieuwagi znika na kilka godzin nie mówiąc gdzie i nie zabierając telefonu
Stary 2016-05-14, 20:02   #1963
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny

Także dołączam do wątku. W końcu i my staramy się o dziecko, o którym marzę odkąd skończyłam 16 latKupiliśmy mieszkanie, wprowadziliśmy się i stwierdziliśmy, że nie ma co zwlekać.

Witaj powodzenia!

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
Napisane przez sreberko4 Pokaż wiadomość

Rozmowy nie pomagają, udaje, że jest ok, a w chwili nieuwagi znika na kilka godzin nie mówiąc gdzie i nie zabierając telefonu
O kurcze A pytałaś go gdzie idzie i czemu bez telefonu?
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 20:04   #1964
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:

Moze chce odpoczac od tematu staran?ale z drugiej strony kazdy potrzebuje czesem chwili dla siebie,powiedz mu poprostu zeby nie zapominal tel bo sie zwyczajnie martwisz jak nie masz z nim kontaktu
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 20:24   #1965
sreberko4
Zakorzenienie

Tłumaczyłam mu to już nie raz, dziś to już przesadził

Jakby nie to że miałam laparosokpię to bym tym wszystkim â˜☠â˜☠â˜☠** i wyszalała się w te wakacje ale szkoda mi pracy którą wykonał mój lekarz

Zawsze byłam osobą, która nie umiała żebrać o czyjąś uwagę a teraz właśnie tak się czuję każda rozmowa to żebranie o zrozumienie

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
O kurcze A pytałaś go gdzie idzie i czemu bez telefonu?
Nie miałam jak zapytać bo wyszedł cichaczem

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
Moze chce odpoczac od tematu staran?ale z drugiej strony kazdy potrzebuje czesem chwili dla siebie,powiedz mu poprostu zeby nie zapominal tel bo sie zwyczajnie martwisz jak nie masz z nim kontaktu
Tematu starań staram się nie poruszać ponad stan, wyżalę się przyjaciółkom, mamie, na forum.. On wie tyle co musi.. Ale ileż można samej wszystko dźwigać?
Stary 2016-05-14, 20:44   #1966
cavagirl
Rozeznanie

Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III

Sreberko, ale nie dogadujecie się właśnie z powodu starań myślisz? Czy ogólnie macie jakis gorszy czas?

Taga, witaj! Trzymam kciuki za rocznicowy prezent!!!

Edytowane przez cavagirl
Czas edycji: 2016-05-14 o 20:48
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 20:53   #1967
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Patrzę i nie wierzę, dzisiaj 10 dni po owulacji, widzicie ten cień? W rzeczywistości dużo widoczniejsza
Gratulacje, cudownie.

Mam nadzieję, że za 2 tygodnie zobaczę to samo.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 21:09   #1968
maddd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jelonekhihi Pokaż wiadomość
Madd na pewno ciężko zrezygnować z pewnych rzeczy, ale całe życie przed tobą i zdążysz nadrobić te miesiące

Coś czuję, że okres przyjdzie z przytupem, bo od kilku dni mam silne bóle brzucha i pleców.
Masz rację, jeszcze zdążymy to nadrobić Trzeba pozytywnie myśleć, co mi pozostało? Szkoda życia na doły...

Jelonek, póki nie ma @ to nie trać nadziei

Cytat:

Sreberko, ale wyszedł po jakiejś Waszej rozmowie, czy tak nagle, że byś się nie spodziewała że wyjdzie?
Może faktycznie za dużo jest ten temat u Was wałkowany? Faceci jeszcze bardziej biorą to wszystko do siebie niż my, chociaż tego po nich nie widać... Może myśli ze go obwiniasz, dlatego tak reaguje?

Daj mu pobyć samemu trochę, na pewno jest Ci ciężko, ale zobaczysz że jak sobie przemyśli co nieco, to będzie lepiej

Cytat:
O właśnie, z ust mi to wyjęłaś

Sreberko, Qazsew dobrze prawi
Stary 2016-05-14, 21:11   #1969
Vrenth
Zadomowienie

Cytat:
Chciałam napisać, że przez ten antybiotyk pewnie sobie nawet winka nie wypijemy, ale zapomniałam, że odstawił całkiem alko Dziewczyny, dla mnie to trochę chore tak rezygnować ze wszystkiego, ale czego się nie robi dla spełnienia marzeń...
Rozumiem Cię. Też czasem bym się napiła czegoś po owulacji. Najgorzej było, jak się trzeba było kryć przed znajomymi, że niby leki biorę.
Vrenth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 21:12   #1970
maddd
Wtajemniczenie

Cytat:
[/COLOR]

Tematu starań staram się nie poruszać ponad stan, wyżalę się przyjaciółkom, mamie, na forum.. On wie tyle co musi.. Ale ileż można samej wszystko dźwigać?
I właśnie po to jest te forum gdybym Was tu nie miała to pewnie jeszcze bardziej bym była podłamana w tamtym momencie po badaniach TŻ...bo ni miałam i nie chciałam o tym z nikim gadać, a TŻ-ta musiałam przecież w tym momencie wspierać, bo i jak ja bym się załamała, to byłoby bardzo nieciekawie pewnie...

Więc pisz tu do nas jak Ci smutno, dziewczyny zawsze coś pokrzepiającego i dającego nadzieję napiszą
Stary 2016-05-14, 21:14   #1971
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:
Masz rację, jeszcze zdążymy to nadrobić Trzeba pozytywnie myśleć, co mi pozostało? Szkoda życia na doły...

Zdążycie sto razy Z każdym dniem jesteście coraz bliżej poznania rozwiązania
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 21:16   #1972
maddd
Wtajemniczenie

Cytat:
Rozumiem Cię. Też czasem bym się napiła czegoś po owulacji. Najgorzej było, jak się trzeba było kryć przed znajomymi, że niby leki biorę.
fakt, to jest najgorsze:/ takie tłumaczenie się innym:/
Też mialam kilka razy taką sytuację, bo po owu i się bałam pic alko.... teraz będziemy musieli coś dla TŻ wymyślać, a teraz 3 wesela przed nami w każdym miesiacu

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość
Zdążycie sto razy Z każdym dniem jesteście coraz bliżej poznania rozwiązania

tylko tej prawdy jakoś się boję ale muszę być silna!

Dzieczyny, a tak wogóle któraś z Was robiła badania genetyczne?
Stary 2016-05-14, 21:27   #1973
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się z Tobą w 100%. Ja np dzisiaj sprzedałam męża kolegom na męski wieczór, żeby się zabawił przed staraniami a sama wysprzątałam mieszkanie na błysk i zasiadłam przed TV z lampką wina

Edytowane przez justkonev
Czas edycji: 2016-05-14 o 21:29
Stary 2016-05-14, 21:41   #1974
WerkuUuS
Zadomowienie

Też przed tv siedzę ale z herbatka z pokrzywy i ememensami ;-) bo laysy i kanapki zjadłam...o.O znowu nie wiedziałam co chcę zjeść...ehh...taak mnie pachwina ciągnie że masakra...tylko siedzieć...no ale bujam się przed eurovision ;-)

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:

Ojj...przykro słuchać o takich rzeczach :-(
Bedzie dobrze może musi się odciąć faktycznie na chwile od tematu ale czemu tak drastycznie do tego podchodzi....o.O
Jesteśmy z Tobą :-*
Stary 2016-05-14, 21:43   #1975
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WerkuUuS Pokaż wiadomość
Też przed tv siedzę ale z herbatka z pokrzywy i ememensami ;-) bo laysy i kanapki zjadłam...o.O znowu nie wiedziałam co chcę zjeść...ehh...taak mnie pachwina ciągnie że masakra...tylko siedzieć...no ale bujam się przed eurovision ;-)
Żeby nie było; mam winko bezalkoholowe, czego to ludzie nie wymyślą i też oglądam eurowizję
Stary 2016-05-14, 21:44   #1976
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Żeby nie było; mam winko bezalkoholowe, czego to ludzie nie wymyślą i też oglądam eurowizję
Piątka dziewczyny! Ja też.
Stary 2016-05-14, 21:51   #1977
WerkuUuS
Zadomowienie

Ooo no to można powiedzieć że wspólnie spędzamy wieczór przed tv ze sobą ;-) hehe

No i żeby nie było mam herbatke pokrzywa z jezyna ;-) haha

Edytowane przez WerkuUuS
Czas edycji: 2016-05-14 o 21:52
WerkuUuS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 22:02   #1978
justkonev
Zakorzenienie

jelonekhihi, WerkuUuS to się zgrałyśmy
Stary 2016-05-14, 22:48   #1979
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Witam się po pracy. Okropny dzień. Mam dość.
@ jeszcze nie ma ale wiem ze lada chwila przyjdzie
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-15, 00:30   #1980
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość
No i jest - nie jestem w ciąży. Dziękuję Wam za ten dzień! Na razie jestem już dziś tak zmęczona, że nie wiem co dalej. Muszę to sobie przemyśleć.
Przykro mi... Mam nadzieję, że nabierzesz sił i one Ci pomogą w zapłodnieniu jak najszybciej!!!
Cytat:
Właśnie podobno to zależy od miliona czynników. A moja mama przytyła jakoś ekstremalnie, więc nastawiam się na różne scenariusze. W każdym razie i tak dotarłam do momentu, kiedy nie mogę patrzeć na zawartość szafy, więc zakupy są konieczne

A z tym biustem to też może być w obie strony - zdaje się, że właśnie większy się częściej powiększa a mały może nawet zmaleć (a mam jakieś B albo C).
Ja może jakoś ektremalnie nie przytyłam, bo 10 kg. Ale schudłam po porodzie tylko 4. Biodra mam trochę szersze. Kupiłam sobie jeszcze w ciąży spodnie na później, w nogach wchodziłam tylko w brzuchu wiadomo, że się nie zapinalam. Rozmiar 36, taki nosiłam przed ciążą i w trakcie. Nie założyłam ich ani razu, bo owszem, jakoś z wysiłkiem wcisnęłam je na tyłek, ledwo dopięłam ale widać było, że są mega opięte i za ciasne. Brzuszka trochę zostało, piersi wcale nie zmalały i mam takie jak w pierwszej ciąży póki co. Także nie jest powiedziane, że po porodzie się zaraz chudnie i można wrócić do starych ciuchów, wystarczy żeby biodra nie wróciły na swoje miejsce i już z powrotu nici...

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości