|
|
#4861 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
|
|
|
|
#4862 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale z drugiej strony to kocyków też tak dużo potrzebujemy? ja również póki co nie planuję pościeli ![]() Co do chrzcin to ja również nie jestem zwolennikiem dawania pieniędzy do koperty, bo niestety, ale najczęściej dziecko z tego nie korzysta później co innego, gdy ma założone konto oszczędnościowe/program inwestycyjny, wtedy bardzo chętnie zrobiłabym przelew albo właśnie dała gotówkę. Cytat:
i proszę się zameldować gdy już będziecie na miejscu ![]() Cytat:
i super, że dostaniecie coś dla Tosi! Moja mama (też mieszka w DE) wysłała mi wczoraj paczkę i do tego jak przyjedzie w sierpniu to ma przywieźć jakieś ubranka, które dostała od znajomej, ale chyba od rozm 80... przyda się na później ![]() Mnie również wczoraj coś chyba zaszkodziło, albo się przejadłam źle spałam w nocy, dodatkowo wszedł mi jakiś ból w plecy i nijak nie mogłam się ułożyć, tylko na prawym boku no i ten pies o 7 rano, myślałam że go ukatrupię
|
|
#4863 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny, zycze miłego dnia znad morza. Wyjechaliśmy wczoraj z rana podróż zajęła nam 4 godziny. Troche mi było niewygodnie w aucie takze wiem, ze juz sie nigdzie w dalsze podróże wybierać nie będziemy. Pogoda dopisała nie jest moze tutaj tak ciepło jak u nas ale było przynajmniej słonecznie. Rodzice byli strasznie zaskoczeni (nic nie mówiliśmy) i wzruszeni
byliśmy w naszej ulubionej pizzeri, spotkaliśmy sie ze znajomymi pojechaliśmy na krótki spacer (bo nad morzem straaaaaasznie wiało mega zimnym wiatrem) pozniej troche posiedzialam u TZ i pojechałam z rodzicami do galerii. Mieliśmy kupic krem na brzuch ale nie było w aptece. Za to dostałam sukienkę, czapkę z daszkiem upatrzoną i koszulkę. Mierzyłam kilka ciuchów ale teraz takie dziwne robią w tych sieciowkach, ze az strach. Śliczna była sukienka w Zarze ale okazało sie ze to kombinezon pod spodem i cieżko by było sie rozbierać do siusiania teraz... Pozniej na chwile zajechaliśmy do babci i do domku. Posiedzialam z rodzicami. TZ wywiało spotka sie z kolegami i wrócił do domu o 6![]() ale niech sie nacieszy - w końcu to jego ostatnie podrygi w nocy i w ciagu dnia troche brzuch mi twardniał i sie zmartwiłam ale stwierdziłam ze to przez niewygodne lozko, podróż i całe te emocje.... Narazie odpoczywam w łożku - rodzice poszli do pracy. Nie planuje poki co wychodzić. Mamy jechać dzisiaj na obiad do restauracji z moimi rodzicsmini byliśmy zaproszeni na grila do TZ babci ale w takim wypadku jak on tak zabalował nie wiem jak to bedzie po drugie nie chce mi sie a po trzecie jest pogoda do D... I pada troche. Gratulacje rozpoczynających sie tygodni w ostatniego usg u mnie dzis 26t0d
|
|
|
|
#4864 | |
|
Zakorzenienie
|
Hmm to w sumie czemu w artykule z PTG o standardzie postępowania z pacjentką z cukrzycą ciążową jest akapit Kryteria Rozpoznania Cukrzycy Ciążowej?
Wrócić do Słubic Jutro idę odebrać posiew i do gina ustalać co z pessarem ![]() Cytat:
Ja zauważyłam, że muszę sobie dozować jedzenie - zjem za dużo i boli żołądek. Pewnie już mnie jelita uciskają na żołądek. Ale zgagi naszczęście nie mam
|
|
#4865 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4866 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ile planujesz mieć już ostatecznie? i co z poduszką? poduszka dla takiego małego bobasa też chyba nie jest potrzebna? jedynie może jakaś do wózka? Cytat:
![]() wydaje mi się, że jest taka tabelka kiedy jakie badanie zaleca PTG i tam jest toxo do powtórzenia gdzieś między 20-24tc (ale jako badanie zalecane a nie obowiązkowe) jeśli to badanie na początku ciąży wyszło ujemnie (czyli że się nigdy nie chorowało), ale czytałam gdzieś taki artykuł że te wyniki często wychodzą fałszywie dodatnie albo fałszywie ujemne i przez to niektórzy sceptycznie odnoszą się do tego badania, http://www.femmed.com.pl/wp-content/...edporodowa.pdf ja w każdym razie miałam robione przed ciążą i IgG i IgM wyszły mi ujemne więc drugi raz zrobiłam 2 tygodnie temu (czyli w 23 tygodniu). Lekarz mi polecił żebym tak zrobiła i poszłam prywatnie, nie dał mi skierowania na nfz. witam się niedzielnie
Edytowane przez wiewioreczka Czas edycji: 2016-05-15 o 08:50 |
||
|
|
|
#4867 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Postanowiłam ograniczyć te cukry a w środę powtórzę glukozę na czczo i dzień przed przygotuję się do wizyty. Też się denerwowałam przed pobraniem a czytałam, że stres może podwyższyć cukier. Jak za drugim razem wynik na czczo będzie za wysoki no to trudno...
|
|
|
|
#4868 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czekamy na informacje z obchodu w takim razie!
|
|
#4869 |
|
Zakorzenienie
|
Leżę pod ktg.
|
|
|
|
#4870 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
Wczoraj trochę zaniemogłam, TŻet jechał do apteki po nospę max, ja odłożyłam na bok papiery i się położyłam. Dziś pobudka po 5 i znowu tworzę papierologię... Poszłam robić śniadanie po 7 a TŻet wchodzi i mówi: 'Nawet o tym nie myśl, ja robię śniadanie'. I zrobił 2 mega hamburgery, jak powiedziałam, że dwa to za dużo dla mnie usłyszałam 'weź mnie nie denerwuj' .Ponadrabiam Was jak skończę papierologię chociaż widzę, że zeszło nt. cukrzycy. Miłego dnia! Ps. Jedziemy na te komunie, tylko Kościół sobie odpuszczamy, zresztą nasz żywiołek i tak pewnie nie wysiedziałby półtorej godziny na Mszy .
|
#4871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), jeden otulacz, kilka bawełnianych/flanelowych pieluszek i jeden śpiworek. Póki co nic więcej nie zamierzam kupić. Nie będę też używać poduszki ani do wózka, ani do łóżeczka - lepiej dla tego małego kręgosłupa leżeć bez poduszki ![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Bobo lubi KTG? Tosia po zapięciu pasów od razu wierzgać zaczęła jakby jej się nie podobało
|
|
#4872 |
|
Zakorzenienie
|
Średnio. Generalnie jak kopie o dotknd brzucha to spokój. Jak sie nie rusza to moje dotykanie nic nie daje a jak tatus dotknie to kopie.
Teraz się troche burzy, ale to jego pora odpoczynku. Mam liczyc ruchy w takich godzinach że ono śpi. |
|
|
|
#4873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas ciężarne liczą po każdym posiłku ruchy
|
|
#4874 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i nie wiem czy to już wystarczy ? jeszcze jestem zagubiona w kwestii pieluszek: - tetrowe - to takie za ok 2 zł za sztukę - tych używa się np do wycierania jak coś się rozleje/wycierania jak dzidziuś zwymiotuje - muślinowe? flanelowe? bawełniane? help ![]() :brzyda l:
|
|
#4875 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Cytat:
![]() To rzeczywiście różnie z tymi badaniami, ja powtarzałam tokso na zlecenie gina i jeszcze raz chyba mam to mieć. HIV też kazał i ogólnie wszystko z takich było, tylko nie ta glukoza na czczo. Cytat:
brawa dla Was za 27. tydzień!Cytat:
Cytat:
Miłej uroczystości. ![]() Też mam mało butów, zwykle kupuję takie niby "porządniejsze", ale muszę mieć też jakieś rezerwowe dziadowskie, żeby tamte przyoszczędzić i żeby dłużej posłużyły. Moja szwagierka ma takie dobre doświadczenia z butami z CCC, ja osobiście miałam tylko zdzieraki. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I że zapowiadają się zakupy z Niemiec. ![]() Cytat:
Dobrej zabawy i ładnej pogody życzę! Odpoczywaj teraz po podróży. |
|||||||
|
|
|
#4876 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hmm, a ja się kurczę nie stresowałam. Trochę się martwiłam, jak każdym wynikiem, chciałam żeby wyszedł dobry, ale nie sądzę żeby to miało wpływ. ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że czujesz się już lepiej. Cytat:
|
|||
|
|
|
#4877 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przepraszam, że Wam tak smucę;/ |
|
|
|
|
#4878 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie, napiszę w środę. Też do mnie ciągle wraca myślenie o tym, ale będzie co ma być, ewentualną dietę czy inne postępowanie potraktuję jako zadanie do wykonania, bo nic więcej nie poradzę. Nie smuć się, bo może nie ma czym. ![]() Jadę dziś znowu do rodziców, tym razem z mężem, a potem z rodzicami i siostrą na 18-tke w rodzinie do Cieszyna, a mąż wraca do domu, bo biedny ma dziś dyżur w pracy. :P Wczoraj na spotkaniu starej klasy trochę poimprezował i też było chrapanko w nocy.
|
|
|
|
|
#4879 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() nadrobiłam Was od wczoraj :P troche mi to zajęło ![]() wiede, ze za chwile kończymy wątek. Ja wczoraj byłam troche u rodziców, siostry i bratowej, bo zawoziłam Tż na pępkowe kumpla :P i o 24 jechałam po niego, na szczęście nie wiozłam zwłok :P ale ze względu na malowanie mojego łóżka musieliśmy przenieść się na kanape w salonie i od 2ch dni sie nie wysypiam niech już przestanie pachnieć farbą, bo długo tak nie pociągnę, czuje się jak zombi :PPozdrawiam gorąco!
|
#4880 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to się obłowicie..w takim razie SOW nie jest już potrzebny ![]() Cytat:
no ja też bym dziecku kasę dała na przyszłość,ale osoby, do których idziemy nie przeznaczą środków dla dziecka (choć nie jestem pewna), dlatego wolałabym dać prezent pod Malca, ale z tym bonem to takie rozwiązanie po środku.. ja zauważyłam,że po owocach mam rewolucje żołądkowe.. i pod wieczór ogólnie też czuję żołądek.. Cytat:
![]() Tżet zabalował pierwsza klasa.. oby się zebrał dziś w miarę szybko.. będzie dziś prowadził w drodze powrotnej? udanego dnia.. Cytat:
tez mam wrażenie,że układ pokarmowy się kurczy/przemieszcza u mnie.. Cytat:
![]() Cytat:
dziś sprzątanie? Cytat:
![]() ![]() ale dzień przed też chyba nie powinno się jakoś szczególnie ograniczać z jedzeniem.. Cytat:
dla teżet..udanej zabawy i dobrego już samopoczucia..córcia lepiej? Cytat:
Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#4881 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam w niedziele.
Dziołszki jak wy wcześnie wstajecie ... ja to wtedy dopiero na drugi bok się przewracam w weekend ![]() Zapomniałam dodać, że miałam wczoraj studniówkę więc chociaż dziś stawiam po soczku !! Wszystko przez ten rok przestępny bo pierwszy termin miałam na 23.08 a po uzwględnieniu tej zmiennej 22 ![]() Cytat:
Cytat:
dla tż !! Słuchaj się go ![]() Miłej niedzieli !!
|
|
#4882 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sprzątanie było zaplanowane na wczoraj, ale jakoś się nie zmobilizowałam także dziś umyję kuchnię i podłogi a jutro łazienkę w końcu nie wszystko na raz ![]() okej, to już mniej więcej wiem a jak dzidziuś śpi w śpiworku to rozumiem, że już kocykiem się go nie przykrywa?a ile macie tych pieluszek? ja właśnie przeglądam na allegro takiego sprzedawcę - świat dziecka, i wrzuciłam do koszyka 10 tetrowych, 5 flanelowych i 3 muślinowe (+ już mam w domu 2 otulacze bambusowe) - myślicie, że to wystarczy czy że to nawet za dużo? czym w ogóle się różni otulacz bambusowy od pieluszki? matko, bardzo jestem upierdliwa, wiem, ale się zagubiłam ![]()
|
|
#4883 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4884 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te kocyki mam z tych cieńszych, jeden może taki średni. Grubę będę kupować po porodzie, bo od razu się nie przydadzą ![]() Kupiłam tetrę za 2zł i wygląda ona jak duża gaza W tych drugich się nie znam, więc brałam to co mi się podobało I mam tak - 3 bawełniane z motherhood, 2 muślinowe z Ikei i 2 flanelowe z pepco Cytat:
Mam nadzieję, że posiew ujemny i przy dobrych wiatrach zakrążkowana będę do końca tygodnia ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
Toć to baaardzo dużo A to tak ciulowo te ruchy musicie liczyć, bo jednak po posiłkach dzieci są bardziej aktywne
|
|
#4885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedynie miało byc w "". Bez nacisku rusza sie ok 30. A te pory liczenia trafiają na jego odpoczynek. Ta 14-15 to czas kiedy ono rusza sie minimalnie. Po 19 tez średnio, duzo bardziej o 21. |
|
|
|
|
#4886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wzięłam tych tetrowych dość dużo..myślę,że ponad 20, zwykłe białe właśnie do wycierania itp. flanelowe mam z biedy więc tez nie powalają wzornictwem u mnie będą służyć podobnie jak tetrowe do wycierania.. muślinowe i bambusowe to są właśnie otulacze, są otulacze w kształcie takim dostosowanym do dziecka,że dwa boki się mota wokół ciała,ale sa tez takie jak pieluchy zwykłe kwadraty/prostokąty i ja je będę używać do spowijania dziecka-tak jak rożek... |
|
|
|
|
#4887 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jedni dr twierdzili, że mam ale ten, któremu najbardziej ufam uważał, że nie.Przy cukrzycy polecam chlebek pro body. Mają stronkę w necie, z informacja gdzie można go zakupić ja po tych chlebie czuje się rewelacyjnie i wszystkie cukry w normie :-D
|
|
|
#4888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki,żeby wyniki były pomyślne..a masz już krążek? |
|
|
|
|
#4890 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bardzo dziękuję za wszystkie wyjaśnienia!ja też te pieluszki kupuję na allegro, więc jakość nie będzie powalająca, a na tych stronach,gdzie niby są lepszej jakości to od razu są też bardzo drogie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.

no ale z drugiej strony to kocyków też tak dużo potrzebujemy? ja również póki co nie planuję pościeli
i proszę się zameldować gdy już będziecie na miejscu 

no i ten pies o 7 rano, myślałam że go ukatrupię
1.09.2012
ale niech sie nacieszy - w końcu to jego ostatnie podrygi
w nocy i w ciagu dnia troche brzuch mi twardniał i sie zmartwiłam ale stwierdziłam ze to przez niewygodne lozko, podróż i całe te emocje.... Narazie odpoczywam w łożku - rodzice poszli do pracy. Nie planuje poki co wychodzić. Mamy jechać dzisiaj na obiad do restauracji z moimi rodzicsmini byliśmy zaproszeni na grila do TZ babci ale w takim wypadku jak on tak zabalował nie wiem jak to bedzie po drugie nie chce mi sie a po trzecie jest pogoda do D... I pada troche. 

dla Pati, Krefetki i mnie za 27tc , który zaczynamy i naszych dzielnych dzieciaczków

<3