|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy II
to znów przegięcie w drugą stronę
równowaga musi byc
|
|
|
|
#932 |
|
Rozeznanie
|
zgadzam sie w 100%
|
|
|
|
#933 |
|
Zadomowienie
|
Mega buziaki dla trzech naszych kochanych dziewczynek, które świętują z okazji miesięcznic...
dzdziewczyny z nieba spadłyście mi z tymi puzzlami . Dizęki puzzlom problem z głowyAnula a nie pomyślałaś, że to może miłość???? Mój TŻ w domu robi wszystko, sprząta, gotuje, zajmuje się Olivką, robi zakupy, kupuje prezenty bez okazji oprócz tego pracuje od rana do nocy.... ale uwierzcie mi, że daleko mu do pantoflarza
|
#934 |
|
Rozeznanie
|
ale niektórzy przeginają. znam taką parę gdzie mąż wszystko robi a żona leży na kanapie. u ciebie miniu to jest partnerstwo (u mnie czasami też) a gdzie indziej pantoflarstwo.
|
|
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
Miniu owszem u Ciebie to miłość i partnerstwo. Ale tam Zona wykrzykuje mężowi że do niczego się nie nadaje, on oddaje jej całą pensję, nie może zostawić sobie na papierosy, ona co impreza to kupuje nowe ciuchy a on przychodzi pożyczać koszule do mojego męża bo cytuję: " ona nie będzie na niego pieniędzy wydawać"
|
|
#936 |
|
Zadomowienie
|
upss anula toż to nie małżeństwo tylko horror jakiś
|
#937 |
|
Rozeznanie
|
Bioderka w porządku
Następna kontrola w marcu Co do pobytu w szpitalu to ja też miałam przejścia na neonatologii, ale to chyba dla równowagi bo poród miałam lekki ![]() Madziu trzymam kciuki za pomyślne wyniki Katia dzięki, to ty już weteranka jesteś, tak jak Xantia o ile dobrze pamiętam. Kancia już
|
#938 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Jestem w odwiedzinach u mamy i jak widzicie nie umie bez was żyć Jesteśmy po wizycie u pediatry. Hania zdrowiutka jak rybka, waży równe 7kg i ma 71cm, czyli przybrała w ciagu niecałego miesiąca 650g i urosła 3cm ![]() Dostalismy zgodę na basen i skierowanie na kontrolne USG tej nerki, która ma inna budowe miedniczki nerkowej. I mam nadzieje, że wszsytko jest OK żeby mieć spokojne swieta - oby Pytałam o gluten i sa nowe zalecenia, żeby wprowadzać po 7 miesiącu, więc jak za miesiąc pójdziemy na kontrole to będziemy omawiać szczegóły ![]() Dobra narazie tyle potem napisze więcej jak nadrobie zaległości
|
#939 |
|
Rozeznanie
|
Minisiu to super, a z nerką na pewno wszystko dobrze, ja też dzisiaj byłam na tym usg żeby mieć spokojne święta
Miniu fajne te puzzle i teraz mam dylemat, jakie kupić ![]() Iwka to u Was też dzisiaj małe bioderkowe święto ![]() Dyta, te babsztyle w szpitalu to samie nie wiedzą co gadają moja córcia przez wcześniactwo nie potrafiła ssać, co ja się napłakałam razem z nią, a jak mówiłam że Oliwcia chyba nie potrafi ssać to gadały, że nie możliwe, dopiero jak kuzynka męża, która pracuje w tym szpitalu poszła do nich to przyznały pindy, że mała nie ma odruchu ssania, i zamiast karmić ją pipetką dawały butlę, efekt już znacie.
|
#940 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jak minisia napisala o tym glutenie to dotarlo do mnie jakie stare dzieci my juz mamy..
aa rok temu zygalysmy jak koty
|
#941 |
|
Zakorzenienie
|
eve Twoja niunia taka śliczna i duza nawet nikt by sie nie skapnął, że wcześniaczek
![]() kropka no moje rzyganie zaczęło się jakoś w styczniu |
|
|
|
#942 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;6032752]Wklejam fotki.
Jak widzicie , skorzystałam z pomysłu wykorzystania puzzli piankowych, siostrzenice chętnie oddały je Maksowi. juleczko, tak wygląda ta poduszka. Tylko , tak jak pisała JOANNA16, ja mam w miarę wąską, bo 18cm, a jej Wiktoreczka ma 24cm. Więc Maks nawet specjalnie nie zauważa jej obecności. A jej plus jest taki, że Maksowi dobrze się siedzi, gdy ma ją założoną, tak pewniej.[/quote] lea bobasek sliczny ![]() no moja Wikusia ma o wiele szerszą tą poduszkę
|
|
|
|
#943 |
|
Zadomowienie
|
A moja cierpliwość właśnie się skończyła. Zadzwonił ojciec, że nie pomierzyliśmy desek, a tak prawdę mówiąc to ja nie wiedziałam co on chce zrobić (chodzi o dokupienie). A że nie było Karola to mi się dostało. Mały ryczy, nie chce jeść ani spać, wyszłam z pokoju, żeby na niego nie nakrzyczeć. Kręgosłup mnie boli, ręce odpadają, a mąż piwkuje. Już dwa razy do niego dzwoniłam, a on, że przyjdzie jak najwcześniej się da. Sterta prasowania, garów do zmywania, zupa do ugotowania dla Krzysia i moja kąpiel, na którą już nie mam ochoty. Szwagier pisze na gg a ja mam ochotę kazać mu spadać. Idę bo wyje strasznie
|
#944 |
|
Zakorzenienie
|
Ojjjjjjjj kasiu przytulam Cię
|
#945 |
|
Zadomowienie
|
Ten post mi pomógł, wyrzaliłam się. Utuliłam Krzysia i właśnie zasnął. Dzięki minisiu
|
#946 |
|
Zadomowienie
|
.Postrajkuj trochę, to może jak zgłodnieje to coś do niego dotrze...
|
#947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiu
|
|
|
#948 |
|
Zakorzenienie
|
Buziaki dla Hani, Julki i Emilki
![]() Lea - ale z Maksia słodziaczek
|
#949 |
|
Konto usunięte
|
Tak, miniu, u Was to jest miłość, nikt nie ma wątpliwości.
Ale pantoflarstwo też się zdarza, i to tak przerysowane, że facet centralnie traci swoja męskość.eve, cieszę się, że z bioderkami Waszej malutkiej jest ok. No, minisiu, wymiary to moja synowa ma idealne. ![]() A jeśli chodzi o gluten, to mi taki pediatra (nie ten , do którego zawsze chodzę) powiedział, że najlepiej wstrzymać się do roku. Co jeden, to inaczej.kasiu_mw, Mój bobas wypija wieczorem mleczko z dodatkiem kilku łyżeczek kleiku kukurydzianego, wcina takiej mieszanki 240ml. To jest głodomór.Byłam u mamy, bo teściowa mi na nerwy działa, więc najlepiej się ewakuować. Niedawno wróciłam, opluskaliśmy małego, TŻ go nakarmił i ułożył do snu. Teraz oboje się internetujmy, każdy na swoim.Ja zmykam na Allegro. |
|
|
|
#950 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
:gu n:Ja zmykam spać a tz patrzy na Matrixa bo jest fanem tego filmu i nic innego teraz dla niego nie istnieje. Kancia - zarejestrowałam się, czy to wystarczy?? |
|
|
|
|
#951 |
|
Rozeznanie
|
Lea dziękuję
Kasiu ja się właśnie ściełam z tym moim, cały tydzień nie ma czasu dla rodziny, małą to w sumie zajmuje się jak ja idę na hopki, ale jak tylko nogę w próg postawię to od razu mi ją oddaje i dzisiaj co mógłby z nami spędzić czas to przesiedział na kompie, a teraz tv ogląda ![]() ![]() Oj Kasiu chyba jak się spotkamy to musimy im dać do wiwatu ![]() Trzymaj się kochana i nie daj się temu wstręciuchowi
|
#952 |
|
Zakorzenienie
|
kasiu ja tez chce twojemu tz wpierniczyc
![]() ![]() ![]() wiecie dziewczyny tak mnie dopadla jakas zaraza.... smarkam i zimno mi caly czas.. a mlody slodki jest dzis.. tzn teraz bo spi ![]() no i coraz lepiej nam idzie zasypianie bez smoczka ech.. kocham tego mojego mondziolka.. ide sie poprysznicowac i spac bo o pierwszej bedzie pobudka i potem znow kolo 3ciej i kolo 5 i kolo 6 i tak o 7 to mu wlacze telewizor i do 8 pospie.. o tak noc u nas wyglada
|
#953 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za wsparcie. Miał szczęście, że wrócił późno, bo mi już przeszło. Powiedziałam co nieco (zgodził się ze wszystkim), zabrałam mu kanapki
, a on nie protestował bo po alkoholu zawsze jest milutki i łagodny jak baranek. Stwierdził, że doszedł do wniosku, że jest w stanie przewinąć Krzysia (zapytał się tylko czy mamy maskę gazową), ciekawe co do tego doprowadziło?eve nie pomyślałam, bo ja po kąpieli obcięłam pazurki (przeszkadzają mi przy Krzysiu). Ale w kuchni wynajdę jakieś narzędzie tortur dla obu panów ![]() ![]() ![]() Jutro idę do fryzjera, mam nadzieję, że nie popsuje mi humoru i włosów. Miniu ja chcę takiego męża jak twój. Może zamienisz się na tydzień?
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
minia to ma męża idealnego
ja nie moge tu nic pisac bo moja "brzydsza" kochana połowa czyta wizaż ale tez czasem chciałabym, zeby zajął sie małym tak porządnie po tatusiowemu ( czasem mu sie udaje ) no i chociaz jedno karmienie rano w weekend zebym nie musiała kupra ruszac o 6 ale generalnie za bardzo narzekac nie moge ![]() Dzis tez wstawałam o 3.15 i o 4.22 zeby włozyć paszczakowi smoka bo jakis niespokojny był edit: tak mi sie przypomniało co wczoraj moj małż powiedział jak przeczytał Wasze posty o mężach że mąz mini to pewnie ją zdradza bo jest taki miły itp. i stwierdził, ze jak przylezie do mnie z kwiatami to znaczy, ze cos przeskrobał śliczna wymówka nie? ![]() faceci są niemozliwi ... kasia dzis tez mam zamiar skoczyc do fryca i mam taka sama nadzieje jak Ty katia tak starczy
|
|
|
|
#955 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkiego Najlepszego Dla Adrianka
Kanciu dobre, dobre , te nasze chłopiska to niemożliwe istoty, ale to chyba nazywa się męska solidarność ![]() U nas noc spokojna (tradycyjnie ![]() Ja właśnie poodkurzałam i zmyłam podłogi bo sama jestem z Oliwcią, TŻ poszedł ubijać interes (znalazł się chętny na naszego złoma) trzymajcie kciuki żeby dobili targu, facet ponoć z Gdańska przyjechał i już z lawetą więc...
|
#956 |
|
Zakorzenienie
|
ooooo ja wyrodna matka zapomniałam, ze moje dziecie ma dzis świeto
no własnie jak Adrian krzyczy przy karuzelce to sie zawsze zastanawiam dlaczego krzyczy czy mu sie nie podoba i mam wyłaczyc, czy krzyczy bo nie moze dosięgnac misków czy co ![]() a czasem krzyczy az z takim wyrzutem i żalem trzymam kciuki za deal
|
|
|
|
#957 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Trzymajmy kciuki podczas obcinania .Buziaki dla naszego już prawie dorosłego Adrianka Mój synuś obudził się o 5, zjadł ładnie i położyłam go do łóżeczka ze smokiem w buźce. A on tak grzecznie leżał, że nawet nie pisnął, jakby spał, chyba ze 1,5 godz. Ja jednak nie mogłam zasnąć, sprawdzałam czy się nie rozkrył, bo wiedziałam, że nie śpi. Jak tylko wstawałam, to on na mnie zerkał i nic nie mówił. W końcu usnął i ja również. Od kiedy podnosi do góry nóżki to się rozkrywa, nawet przez sen.
|
|
#958 |
|
Zakorzenienie
|
Adrianku wszystkiego co najlepsze
Nasza noc dziś potworna. Wczoraj Klaudia miała problemy z brzuszkiem, kup to chyba było 10, same takie rzadkie. Wieczorem się jakoś unormowało. O 2 w nocy zaczęła marudzić, myślałam że chce jeść. Zrobiłam mleczko, wzięłam ją na ręce, a ona cała gorąca. Miała 39,5 temp. Nie chciała jeść i jak dałam jej nurofen to zasnęła ale strasznie się kręciła. A jakie bąki puszczała. Rano znowu miała temp. Teraz na razie spadła. Nie wiem co robić. Ciężko z lekarzami dzisiaj.
|
|
#959 |
|
Raczkowanie
|
Wszystkieg Najlepszego dla Adrianka
Anula- ja miałam wczorajszy dzien podobny. Oliwka zrobiła z 6 kupek (jesli mozna je nazwać kupkami) żadkich i strasznie marudna. podałam jej lekarstwo, od biegunki(przepisał mi rodzinny, taki proszek w saszedkach) i dzisisja spokojnie. Ja bym poszła na twoim miejscu do lekarza, u mnie zawsze są jakieś przychodnie o twarte lekarzem dyżurującym. Kasia z tym rozkrywaniem nóg to moja mała też ciągle rozkrywa się. Zasypia odkryta i dopiero jak zasnie mogę ja przykryć. |
|
|
|
#960 |
|
Zadomowienie
|
dyta to ty mnie rozumiesz dlaczego nie mogłam zasnąć przed synem. Po prostu chłopak by zmarzł
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.

równowaga musi byc

. Dizęki puzzlom problem z głowy

.
Co jeden, to inaczej.
:gu n:

, te nasze chłopiska to niemożliwe istoty, ale to chyba nazywa się męska solidarność 
.