![]() |
#1831 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6
Cytat:
![]() U nas okej młody aktywny więc i ja spokojna jestem. W czwartek troche mnie nastraszył ale 6 zmysl nie wolal do szpitala. W srode mam krotka wizyte i nastawiam sie na powazna rozmowe ze swoim lekarzem bo mega sie boje ze w pore nie zareaguje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1832 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W moim są pokoje dwu osobowe, chociaż tyle. Zależy na jaką wspoklokatorke sie trafi- ostatnio miałam super dziewczyne! Do dziś się przyjaźnimy. Staralysmy się wychodzić z gośćmi jak np jedna próbowała karmić Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1833 | |
Zakorzenienie
|
Pojawily mi sie rozstepy na brzuchu
![]() W pierwszej ciazy nie mialam ani jednego ![]() mimo smarowania wyskoczyly ![]() az sie boje pomyslec jak to sie skonczy, skoro teraz mam brzuch taki jak mialam do porodu wtedy, a tu moze jeszcze 1,5 miesiaca rosnac ![]() Chyba bede tygrysica ![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
![]() Trzymam kciuki zeby jednak z ta nerka bylo wszystko w porzadku! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1834 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6
Weronia super że impreza udana
![]() Chudziaszek brawa za spacer. A co do imprezy na poporodowym ![]() ![]() Poprasowalam jeszcze koszule męża do pracy i przy okazji machnelam zelazkiem ciuchy starszej- czego już daaaawno nie robiłam ![]() Jutro poproszę o triche słońca bo chcę poprac ciuszki z ostatnich zakupów. O 17 siostra zrobi mi pedicure :-D no i znowu nie mam kiedy jechać rozejrzeć się za telefonem bo mąż bierze auto i wraca po 15 Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1835 |
Zakorzenienie
|
prosze was o kciuki za jutro, rano mam badanie na fotelu i usg, jak sie nic nie zmieniło tzn. nie pogoryszło i nas wypisza
i możecie mnie hejtowac, ale już podjęłam decyzje, że jak nas nie wypiszą jutro to wypisuje sie na własne żądanie. Nie daje tu już psychicznie rady, od 2 tygodni daja mi tylko nospe i każdy ma w dupie, ja codziennie rycze, że chce do domu, myślę że taki stres i nerwy jeszcze gorzej na nas wpływaja.. a w domu mam opieke mama specjalnie zjechała z niemiec, bede lezec i nic nie robic i brac nospe we własnym łozku usg tez mam tutaj co tydzien jak sie wyprosze o nie, to wole chodzić do swojego lekarza co tydzien na wizyte na ktg żadne skurcze nie wychodza, a jak już wychodza to jakies lekkie i połozne mówią, że to macica pracuje jak dziecko kopie a nie są to żadne niepokojące i poza tym jestem odpowiedzialna, z dzidziusiem wszystko super gdyby było cos nie tak to wiadomo, że bym leżała a szpital mam 3 minuty od domu takze w razie W od razu tu bede ![]() musiałam sie wyżalic moze ktos mnie zrozumie ![]() Fizycznie naprawde czuje sie super ale psychika mi siadla |
![]() ![]() |
![]() |
#1836 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kciuki ![]() Samopoczucie mamy odbija sie na dziecku wiec wiadomo co i jak Daj znac jutro koniecznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1837 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Zaczęłam układać w komodzie ciuszki i nie wiem, jak to zrobić by łatwo było dane ubranko wyjąć, nie rozwalając przy tym pozostałych ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1838 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem Cie doskonale, ja bylam w szpitalu 5dni i juz mialam dosc, tymbardziej ze tez oprocz nospy i magnezu nic wiecej nie robili. A to moglam sobie w domu brac i lezec. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1840 |
Zakorzenienie
|
Asiek, kciuki za jutro!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1841 |
Wtajemniczenie
|
Madziuś, wiem co czujesz z rozstępami. W pierwszej ciąży mnie wprowadziły w okropny dół. Cały brzuch mam w paskach, w ogóle na niego nie mogłam patrzeć, nawet mi się zdarzyło przez nie płakać. W ogóle się nie umiałam zaakceptować. Teraz mi chyba nic nie wyskoczyło, przynajmniej na razie... lubię myśleć, że kiedyś je usunę laserem
![]()
![]() |
#1842 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja miałam ten sam problem ale kupiłam organizery do szuflad w Ikea - poniżej zdjęcie które mnie do tego zainspirowało Cytat:
![]() |
#1843 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#1844 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1845 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60410261]Byliśmy w zoo, było super :-D i pogoda dopisała, spadło kilka kropel deszczu ale akurat mieliśmy przystanek na piciu więc nam się udało. Zosia zachwycona zwierzakami. I placami zabaw ![]() ![]() Teraz prostuje nóżki a Zosia bawi się z tatą. Nadrabiam ;-) Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] To imieniny Zosi udane ![]() Cytat:
![]() Trzymma mocno kciuki, żeby to nie było nic poważnego ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1846 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Chudziaszek to komoda hemnes?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1847 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1848 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#1849 |
Raczkowanie
|
Asiek121 kciuki za jutro zaciśnięte
![]() Madzia9999 na razie lekarz mówił, żeby się tym nie przejmować, bo faktycznie ta lewa nerka jest większa od prawej, ale nie przekracza normy. Także bardzo się tego trzymam, w piątek znów to sprawdzi no i po urodzeniu też muszę dopilnować, żeby Olka pod tym względem przebadali. Tak jak pisałam - na razie nie chce się tym stresować, wierzę, że pozytywne nastawienie dużo daje, dlatego przekonuję siebie, że wszystko się do piątku unormuje. Tak ma być. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1850 |
Zadomowienie
|
Mój tato ma jutro urodziny, więc dziś była imprezka. Objadłam się ciachami i mięskiem, bo się mamie cateringu zachciało
![]() Co do pomocy rodziców/teściów... Mieszkamy z moimi rodzicami i babcią, nikt mi pomocy nie proponuje, no na Święta mama babci okno umyła (normalnie ja to robię, bo na jednym piętrze mieszkamy), ale np. wyjście mamy wspólne i wciąż ją schodki na zewnątrz i taras myje.. Teściowa w tym temacie, to raczej wychodzi z założenia, że z mamą mieszkam... No ale ja tam się nie proszę, sama spokojnie wszystko ogarniam, jak ciążę donoszę to i babci okno umyje ![]() Sarą to jak już się babcia zajmie, ale kończy w tym roku 86 lat, więc zostawić ich samych nie można. Jak już muszę, to zostaje z mamą, ale czuję wtedy presję, ze muszę szybko wracać i w ogóle nie lubię się prosić, wiec gdzie się da śmigamy z małą. Z teściową mogę rano zostawić, bo pracuje na 2 zmianę, ale też rzadko korzystam (zwykle jak dentystę mam). Asiek popieram Twoją decyzję,o ile z malutką ok, to wracaj do domu. Jak jeszcze mama jest i może Ci gotować i w ogóle, to naprawdę dobra decyzję podjęłaś. Po ur Sary byłam od pon do piątku w szpitalu i też płakałam, strasznie to znosiłam. Mała miała żółtaczkę, ale jej nie naświetlali, poprostu trzymali nas w szpitalu bez żadnych wyjaśnień. Nawet o wypisie dowiedziałam się 3h później niż inne mamy, które też wychodziły w ten dzień. W domu i kp nam zaczęło iść i w ogóle bylo dużo lepiej, także trzymam za Was ![]() Kiara ja mam tak ułożone rzeczy w szufladzie, sprawdziło się przy starszej, więc polecam
![]() |
#1851 |
Zadomowienie
|
WP_20160515_23_50_16_Pro.jpg
Dodanie zdjęcia jak się korzysta z forum na Tel to jednak wyczyn, teraz chyba się udało ![]()
![]() |
#1852 |
Zadomowienie
|
Chyba wróciły mi strachy z I trymestru.. Strasznie stresuję się jutrzejszą,a w sumie to juz dzisiejszą wizyta, wynikami badań, ułożeniem i wagą Esterki, tym że mogę wylądować w szpitalu/niedługo urodzić, no po prostu jestem kłębkiem nerwów.
Z tego wszystkiego chyba juz pójdę spać. Dziewczyny dziś wizytujące (trochę nas jest) ![]()
![]() |
#1853 |
Rozeznanie
|
Cierpliwość dziękuję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1854 | |
Wtajemniczenie
|
Wstałam na siku i usnąć nie mogę
![]() ![]() Cytat:
Za szufladę - szacun
![]() |
#1855 |
Rozeznanie
|
Chudziaszej to tak jak ja obudzilam sie o 3,45 na siusiu i usnac nie moge. Glodna jestem a musze czekac na kolejne siysiy bo musze probke pobrac, bo moze uda sie do poloznej dostac. Wiec leze ciuchutko, bo maz wczoraj wrocil po 22, a dzis jedzie na 14 h.
Ja wczoraj poimprezowalam na urodzinach chrzesniaka meza, ten sam dom. Potanczylam, bo jak to stwierdzil znajomy, mam dobra przyczepnosc teraz ![]() Kciuki za dzis wizytujace ![]() Asiek, oby Cie sami wygonili ze szpitala, zebys niestresowala sie ze musisz na wlasne zyczenie wychodzic ![]() Buziaki za szpitalne dziewczyny, wy pewnie zaraz po porannyn ktg kub mierzeniu cisnienia ![]()
#1856 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Napewno chciałabym byc pod stała kontrola, Ignas wazy juz ponad 3 kilo od dzis mam ciąże donoszona wiec nie miałabym nic przeciwko wcześniejszemu rozwiązaniu - lepiej wczesniej niz za późno Witam sie w 38 tyg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1857 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Jestem już po porannym ktg, gdzie wyszły mi małe skurcze.. Pielęgniarka kazała wziąć póki co magnez a jak nadal będę czuć skurcze to podadzą mi jakiś zastrzyk. Czekam na obchód, bo muszę się spytać lekarza jakie mają plany wobec mnie. Od soboty dostaje zastrzyki w brzuch, aby malutka rosła, więc ciekawe kiedy usg mi zrobią. No i te nieszczęsne wody płodowe.. Pomimo picia 3 l dziennie spadły w dwa tygodnie z 10 na 6 cm a granicą to 5-20 i kazali mi tylko wodę pić 2 l. Jak cos więcej będę wiedzieć dam znać ![]()
#1858 |
Zakorzenienie
|
u mnie e zastrzyki co daja na skurcze to taka nospa w zastrzyku to ja dziękuje pozniej pol dupy pokute i sie siedziec nie da :-D
|
![]() ![]() |
![]() |
#1859 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny.
Spać nie mogę...mialam ciężko noc a wczorajszy dzień był do dupy.... Później wejde na kompa bo widzę ze sporo naskrobalyscie.
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1860 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny powodzenia na wizytach!
Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:50.