|
|
#4951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
|
|
#4952 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Skorzystam z przepisu jak na zdjęciu tyle ze zamiast nadziewać paprykę nadzieje bakłażana przepis to tylko podstawa a dodam jak zwykle to co w lodowce ( wersja dla męża bedzie zapakowana pieczarkami)
|
|
|
|
|
#4953 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Już mu od jakiegoś czasu marudzę, że chciałabym żeby ze mną poszedł, on niestety co dzień w pracy do 19 a lekarka przyjmuje do 18. Dziś udało mi się umówić na możliwie najpóźniejszą godzinę, czyli 18.30 i takim sposobem idzie ze mną. Zastanawiam się jeszcze czy brać ze sobą córeczkę, wiem, że niektórzy biorą ale ja myślę, że ona jest chyba jeszcze na to za mała, sama nie wiem , jak myślicie?Cytat:
i kciuki za filmik!Cytat:
Haha, zdjęcie bardzo na miejscu .Wrzucę Wam jeszcze fotki z komunii. Na pierwszym ja z córą i bratanicą - jedną z bohaterek dnia, na drugim moja kochana zakrętka
|
|
#4954 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Uwielbiam nadrabiać milion stron po weekendzie w poniedziałek
![]() Cytat:
Cytat:
Pieknie wyglądaliście ![]() Niezapominajka ehhh...współczuję sytuacji z Tżem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
PEŁNA MOBILIZACJA! W poniedziałek o godz.8.20. Wiceprezes Naczelnej Rady Pielęgniarek i Położnych E.Janiuk wypowiadać się będzie w imieniu położnych i o naszych sprawach w "Dzień dobry TVN ". Bardzo ważne jest aby w trakcie lub po tym spotkaniu na stronie internetowej dzień dobry tvn dodać komentarze zarówno nas położnych jak i naszych pacjentek. Na podstawie tych komentarzy badają czy temat jest nośny i czy kontynuować go i robić szum medialny . To jest nasze pięć minut żeby na skalę kraju ruszyć z informacją. Bardzo ważne jest aby pacjentki wypowiedziały się no i oczywiście pokazały swoje oburzenie brakiem możliwości wyboru. Każda z nas musi przekazać swój głos. Może być to w ciągu kilku dni ale żeby było zauważone przez TVN. Jesli uważacie, że warto to proszę, wrzućcie im komentarz. Cytat:
Słuchajcie, od jakiegos tygodnia - dwóch boli mnie w okolicy spojenia łonowego. Ból był dokuczliwy, ale myslałam, że to normalne, że więzadła itp. Zaczął sie jednak nasilać i to do tego stopnia, że zejście z łóżka, wejście do tramwaju, wstawanie i siadanie na krześle czy wejście do wanny stały sie problemem. Do tego kilka razy słyszałam taki podejrzany trzask. No i w końcu wczoraj wieczorem zagłębiłam się w internety i przeczytałam, że to moga byc objawy rozchodzenia się spojenia łonowego...z samego rana zadzwoniłam do lekarki, opisałam sytuację, kazała mi jak najszybciej iść do ortopedy na USG, a do tego czasu jak najmniej się ruszać :/ nie wiem na kiedy mnie prywatna opieka umówi, ale bardzo sie boje, żeby to nie było to, bo wtedy raczej nici z porodu SN
Edytowane przez Origa Czas edycji: 2016-05-16 o 09:41 |
|||||||
|
|
|
#4955 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Witam się w pn z za biurka.
Weekend był cudowny bo niedziela totalnie leniwa ale dziś już brutalny powrót do rzeczywistości ![]() Cytat:
A gdzie ty masz brzuch ![]() Cytat:
Życzę żeby sie udało przetłumaczyć co nie co tż-towi a później skutecznie egzekwować to od niego. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Serio? Tresowany żebyś była na bieżąco Cytat:
![]() Jeden dzień ze słodyczami w łóżku i dziś 2 dodatkowe kg wiem, że część z tego to woda po tym leniuchowaniu ale pytam się jak żyć? Załamka dosłownie ... Odchudzała to się będę ja. Jak wspomniałam wyżej +12kg wraz kolejnym tyg ciąży ... ![]() Mam doła
|
|
#4956 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
! To fajnie uczcisz studniówkę ujrzeniem Zuzi. Trzymam kciuki za dobre pozowanie. ![]() Cytat:
Napiszę co tam na szkole. ![]() Mój mąż dziś twardo idzie ze mną, bardzo się przejął, jak usłyszał że tydzień temu jako jedyna w grupie byłam bez partnera. ;D Cytat:
Niacinamide jest niewskazany w ciąży, choć czytałam, że to raczej dmuchanie na zimne. ![]() I ten phenoxyethanol jest niepolecany, jest często stosowany zamiast parabenów jako konserwant, a podobno też szkodliwy, ale trudno znaleźć kosmetyk bez niego i bez parabenów, więc ja osobiście ze względów pragmatycznych używam niektórych specyfików z phenoxyethanolem. :P Cytat:
Mąż by się ucieszył, bo od dawna gada o nadziewanej papryce.Cytat:
![]() A córeczkę bym może brała na USG, żeby zobaczyła dzidziusia, a tam poza tym to nie wiem czy by to nie było zbyt dezorientujące. Aczkolwiek widziałam, że u mnie chodzą maleńkie dzieciaki z mamami do gina. :PFajnie wyglądałyście na komunii.
|
|||||
|
|
|
#4957 | |
|
Zadomowienie
|
Kurde centralnie jak taka foka się czuję ![]() ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Cytat:
|
|
#4958 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ale
Pewnie coś wyhodowali. Mam dzwonić po 13 czy już są. Jak mi się przypomnij to czasem poćwiczę ![]() Cytat:
Cytat:
Ojj żeby to nie było rozejście spojenia łonowego trzymam bardzo mocno!
|
|
#4959 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 27 tc, jeszzce trochę zostało
![]() U Nas ziąb, jedynie +8 stopni. Wczoraj miałyśmy spotkanie z dziewczynami z Wawy i okolic z forum marzec-kwiecień 2011 ![]() Cytat:
Super, że impreza udana! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zakupiłam body
|
|||
|
|
|
#4960 |
|
Zakorzenienie
|
Moich wyników tez nie ma. Nawet posiewu moczu.
Leżę na patologii ciazy późnej ale moja ciaza jest wczesna. Zrezygnowali z zapisów ktg. Czekam na holtera. Edytowane przez zonamojegomeza Czas edycji: 2016-05-16 o 10:00 |
|
|
|
#4961 |
|
Zakorzenienie
|
Nosz kurde, tyle sie naklikałam, poodpowiadałam prawie wszystkim i mi wcieło zakładke
Ogólnie to widzę na wątku jakies dziwne torty i foczki ![]() Od piątku byłam zajęta. Dopiero teraz mam czas zeby usiaść i poczytać wszystko. ![]() Byliśmy na baby show. Dostałam pełno próbek. W tym trzy rózne butelki, kremy, balsamy, pełno reklam itd. Kupiliśmy miekki kocyk do wózka, zrobiony w Hiszpanni. Oglądając wózki wybraliśmy w koncu nowy Armadillo Flip XT ![]() Uznaliśmy, ze nie mamy czasu rozglądać sie za uzywanym i to mozemy trafic na jakis chłam, ze lepiej wydac więcej a kupić porządny. http://www.mamasandpapas.com/cat/armadillo-flip-xt/ Niestety muszę czekać na wózek około 8 tyugodni, wpisali mi date porodu wiec na pewnie bedzie przed. W zestawie jest gondola, spacerówka, fotelik Aton Q i baza. Było 10 % przeceny i za wszystko daliśmy 675 funtów. ![]() Poszło na karte kredytową. Powoli bedziemy spłacać. ![]() Nie wiem czy kiedykolwiek slyszeliście, ale postanowiłam spróbować materiałowych pieluszek ![]() One wyglądają jak normalne pieluchy. Mają rózne wklady wchłaniające (ja kupiłam bambusowe) i oszczędzają sporo pieniedzy niz ciągłe kupowanie jednorazowych. Nawet włączając koszty prania. Pewnie pomyslicie, ze zwariowałam, ale to dosc prosty proces. Normalnie sie je pierze w pralce i suszy wiec to nie jest jak te stare tetrowe pieluchy. Są mieciutkie, przewiewne i bez plastiku czy chemii ![]() Jedyny koszt to na samym początku, bo potrzeba około 20 pieluch. W zestawie mam wiaderko z pokrywką, 20 pieluch z wkładami kazda ma rozmiar od noworodka do około 3-4 lat, dodatkowe wklady na noc, torba na mokre pieluchy , materialowe chusteczki do wycierania i torba siatkowa zeby pieluchy od razu wrzucic do pralki. Wstawiam zdjęcie. Postanawiam poprawę co do częstszego pisania
|
|
|
|
#4962 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Komentarz jak najbardziej trzeba tam wrzucić... Cytat:
I nie przejmuj się naprawdę wagą, wszystko zleci jak przyjdzie pora. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4963 |
|
Zakorzenienie
|
taki mam plan
w końcu każdy powód jest dobry żeby zjeść coś słodkiego ![]() a chyba dzisiaj zaskoczę sama siebie i zrobię coś w kuchni - tzn ciasto bo jedyne co mi wychodzi to właśnie wypieki mam ochotę na kopiec kreta mniam mniam, to się TŻ zdziwi jak wróci z pracy
|
#4964 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() spadek wagi to wynik żołądkowy. na IP mówili, że niektóre z Pań mają kłopot z wypróżnianiem, a u mnie odwrotnie. Podejrzewam, że to mix warzyw z gulaszu się do tego przyczynił (jakiś mix, którego jelita nie wytrzymały). Za to dkryłam coś gorszego od glukozy - picie elektrolitów 4 razy dziennie. To płyn do przełknięcia dla mnie straszny. Cytat:
|
|||
|
|
|
#4965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uwielbiam to ciacho, no i jeszcze 3 bit |
|
|
|
|
#4966 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A z pieluchami to czemu od razu wariactwo, rzeczywiście nie brzmi tak źle jak to bywało kiedyś. ![]() Cytat:
![]() Kopiec kreta jest smaczny, pamiętam że to pierwsze ciasto jakie zrobiłam w życiu i pierwszy raz też użyłam wtedy miksera - ozdobiłam kuchnię czekoladowymi plamkami. |
||
|
|
|
#4967 |
|
Zakorzenienie
|
ja też
3 bita też ale nigdy nie robiłam muszę spróbować zrobić
|
#4968 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To czekamy razem ![]() Cytat:
Czytałam trochę o pieluchach wielorazowych, ale jednak jestem zbyt leniwa ![]() To niech się przestanie obijać, bo muszę wyniki dzisiaj lekarzowi pokazać, bo potem jest dopiero w czwartek
|
|
#4969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4970 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wszystkiego naj na nowej drodze!! ![]() i super, ze impreza sie udała, ja już nie pamiętam jak na mojej było, tożto prawie 5 lat minęło :P Cytat:
- leżenie :P u mnie dziś też pogoda okropna ![]() Cytat:
jakoś się tym nie przejmuje na razie ![]() Cytat:
|
|
#4971 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
za wizyt i posiew. Pokaż zdjęcia ciuchów Tosi.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Super zdjęcie, córa taka podobna do Ciebie! Cytat:
Cytat:
W sobotę nakupiłam książeczek dla mojej Antoninki. Mam te małe z Biedry oraz moją ulubioną "O wróbelku Elemelku" ![]() A w weekend przesiedziałam trochę w necie bo szukam inspiracji na żywopłot. Chcemy sobie coś posadzić pod ogrodzeniem bo teraz tak łyso że jak na tarasie siedzę to wszystkich sąsiadów w ogrodzie widzę, a w tym roku chcę mieć basen! Skoro ciężarna chce basen to musi mieć
|
||||||||
|
|
|
#4972 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() wiesz, ja czytałam o tym rozchodzeniu się spojenia,czasem przy zmianie pozycji z prawego boku na lewy tez to czuję..ale wyczytałam,że ponoć na naszym etapie to jeszcze niemożliwe..oby tak było... Cytat:
http://www.ekomaluch.pl/hamak-niemow...v0EaAmXT8P8HAQ wziełam hamak a nie kosz bo na dłużej starcza.. i chcesz się pocieszyć widokiem zciachanego kota? oj Ty ...a tak serio odpuść sobie liczenie tych kg, tylko rzeczywiście wpędzisz się w doła, a co Ci to da? przestaniesz jeść w ciąży? zaczniesz się głodzić/ograniczać? ejj przyjdzie czas na regeneracje po ciąży..Cytat:
nie dziwię się mobilizacji tżeta.. oby był ciekawy temat dziś.. dzieki Kochana za opinie..już kliknęłam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za 27tcale się trzymacie..szok..dużo mamuś brało udział w spotkaniu? śliczne body.. Cytat:
też chciałam pieluchy wielorazowe,ale chyba zacznę później.. boję się na starcie zbyt dużego zamieszania..poza tym czytałam,że te wielorazówki w rozmiarze uniwersalnym -regulowane dla noworodków często nie nadaja się jednak zaraz po urodzeniu..i najlepiej wziąć newborn na start,przynajmniej parę sztuk..byłam mocno napalona ale teraz sie waham..duzo czytałam,analizowałam, szukałam i na razie myślę..w uk pewnie ianczej cenowo to wygląda niż w pl |
|||||||||
|
|
|
#4973 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4974 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojej, trzymam kciuki żeby to jednak nie było to ![]() . Dobrze, że nie zbagatelizowałaś tych bóli i zareagowałaś na czas.Cytat:
.Oj tam, oj tam ale Ty pewnie zaczynałaś z jakimiś skromnymi 60 kg....Ja tam na pocieszenie jem właśnie sękacza z wczorajszej komunii ![]() Cytat:
Właśnie nie wiem, czy ona w ogóle coś na tym usg zobaczy i ile z tego zrozumie... ![]() Dziękuję!! Dzięki!!!! Bodziak pierwsza klasa!!!
|
|
#4975 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szał normalnie. Inne nie były tak fajne, a o wiele drozsze ![]() Cytat:
Bede szukała domu w którym suszarka sie zmiesci.mam gwarancje, ze jak mi sie nie spodoba to moge je oddac i odzyskac kase ![]() Cytat:
wow. To wez jakies wysokie drzewa posadz. Prawdopodobnie bedziemy sie jednak przeprowadzac. Dzisiaj TZ jeszcze bedzie rozmiawiał z szefem i zobaczymy co ugadają. Ma dostac samochód słuzbowy z kartą paliwową, 7 tysiecy więcej (przed podatkiem ocztywiscie) i pozycje menadzera. Takze jest atrakcyjnie ![]() Obczajam juz sobie domy w tamtych okolicach. ![]() Piernik Torunski Powiem, ze szukając informacji tez czytałam rózne rzeczy więc na pewno bede miała zapas normalnych pieluch również. Wielorazowe bede wprowadzała powoli jak bede się na to czuła. Bo jednak trzeba co chwilę prać i suszyć. Za cały zestaw wyszlo mnie 180 funtów ze znizką 10 % . Tez długo myslałam i analizowałam a jak zobaczyłam je na baby show i pogadałam z babką która 4 dzieci na nich wychowała to mnie przekonała, ze jednak warto. Nie dosc ze oszczędnosc to produkuje sie mniej smiecia, dziecko tez ma wygodniej. szczególnie ze taki mieciutki materiał to ja bym sama chciała nosić :P Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-05-16 o 10:38 |
|||
|
|
|
#4976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powoli zacznę tworzyć nowy wątek
|
|
#4977 |
|
Zadomowienie
|
co do zabierania dzieci na USG ciążowe, widziałam filmik...
|
|
|
|
#4978 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zobaczymy jaki będzie efekt..nie chciałabym zawieźć widowni jakąś lipą.. nigdy nie piłam taki cudów..dalej sie tym poisz? za plan..oglądałas film?Cytat:
to krem BB..a te wyciągi roślinne to źle? ale w tym roku to się musisz raczej liczyć,że sąsiedzi będą Cię podziwać pławiącą się w basenie..raczej nie urośnie przed sezonem zielsko odpowiednio...ale i tak zazdroszczę..tak pozytywnie oczywiście dziewczyny na glukozę nie muszę mieć recepty, prawda? bo musze kupić w aptece.. mąż mówi,że chrapię od paru dni
|
||
|
|
|
#4979 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A o której masz lekarza? Cytat:
![]() Dobry plan z basenem. Ja chcę w tym roku coś wreszcie zrobić z balkonem, żeby się trochę odgrodzić przed sąsiadami i na leżaczku posiedzieć. ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4980 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

a że pozycja na podłodze, a wcześniej schwycenie kota przerasta mnie to muszę to rozłożyć w czasie i na śpiocha przyatakować..
przepis to tylko podstawa a dodam jak zwykle to co w lodowce ( wersja dla męża bedzie zapakowana pieczarkami)
, jak myślicie?
i kciuki za filmik!

Nie mam czasu podrapać się po tyłku, przepraszam. Tak na szybko (jak zwykle, ostatnio): ZUS wysłał pismo do pracodawcy i ten powiadomił mnie o kontroli. Na razie to papierologia. Pewnie wynika to z krótkiego okresu zatrudnienia, choć z drugiej strony wcześniej miałam działalność i normalnie odprowadzalam składki. A jeszcze wcześniej też pracowałam, więc ciągłość zatrudnienia mam, ale oni oczywiście zrobią wszystko, żeby nie wypłacić kasy :\ Ktoś pisał o wodzie przy glukozie. Pielęgniarka mi powiedziała, że jak najbardziej wodę można pić, nie wpływa na wynik. 

Pewnie coś wyhodowali. Mam dzwonić po 13 czy już są.

w końcu każdy powód jest dobry żeby zjeść coś słodkiego