|
|
#1891 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6
Cytat:
sa jeszcze stażyści - po skończeniu 6 lat studiow lekarze maja obowiązek odbyć 13 miesięczny staż na różnych oddziałach, w tym takze ginekologia. Sa jeszcze studentki położnictwa, myślę, ze to one mogły myć krocze
|
|
|
|
|
#1892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1893 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6
Dziewczyny, zostaję w szpitalu, na ktg wyszły skurcze :-( których wcale nie czułam, położna powiedziała że jak do porodu :-( i zapytała, czy czuję, ja że nie, to ona że to może dzieci kopią. Pocieszam się, że za dwa tygodnie mogę już rodzić, więc nawet gdybym musiała tu leżeć do końca, to dam radę.
|
|
|
|
#1894 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1895 |
|
Zakorzenienie
|
Motylek trzymaj sie! Dobrze, ze na ktg akurat pojechalas...
|
|
|
|
#1896 |
|
Zakorzenienie
|
Wypisalam sie. Szyjka przez 2 tygodnie sie nie skrocila ma dalej 0,9mm. Ale ilosc wod wzrosla i powiedzieli ze przez te wody oni nie wezma odpowiedzialnosci zeby mnie wypisac. Bylam u ordynatora powiedzial ze 34tydzien to juz jest bezpiecznie tymbardziej ze po sterydach i najwyzej wroce jak sie zacznie dziac cos. Zapytalam o leki o recepte to spojrzeli na mnie jak na debila zebym sobie nospe w aptece kupila i jakie oni mi tu leki moga inne dac skoro nic innego nie dawali
Pewnie moj lekarz,zryje mi glowe jak do niego zadzwonie ale trudno, i pewnie za tydzien we wtorek pojde na wizyte bo wtedy wraca z urlopu |
|
|
|
#1897 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ty Tex widzę przeżycia nieciekawe ![]() Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60439151]Majkela obserwuj. Do gina moesy yadywoni, pewnie Ci uspokoi ł= Eh studenci? Z tego co wiem to pacjantka musi wyrazić zgode na ich obecnośc. Tak z ciekawości - pytali się Ciebie czy nie masz nic przeciwko? Ja wiem że inni musza się na kimś uczyć, ale mnie by to krępowało [/QUOTE]Cytat:
Często jest tak że przy przyjęciu podpisujemy zgode na obecność studentów tylko kto tak naprawdę czyta te karteluszki na IP tak dokladnie od A do Z ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byłam po spozywke m.in wodę z dziubkiem i appteka tantum rosa itd i weszłam do Yjska po koszyki do pokoju małej. Promocja akurat jest
|
|
#1898 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A te na brzuchu mnie wczoraj przeraziły aż się poryczałam ![]() Dziś już lepiej, trudno, za pózno na łzy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam za Ciebie i za wszystkie Dziewczyny dziś wizytujące!---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Wiele, wiele lat w miłości dla Was Cytat:
![]() Ja tak samo ![]() Cytat:
Obserwuj, jeśli znów się pojawi takie samopoczucie i wysokie ciśnienie to może warto podjechać na IP ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
! Niech Maluchy jeszcze wytrzymają w brzuszku te dwa tygodnie.Po tej stronie brzuszka tak zimno, nie ma się gdzie spieszyć ![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1899 |
|
Zadomowienie
|
Haneczka wszystkiego co najpiękniejsze z OKAZJI ROCZNICY!!!
pamietam te badania przy tlumie lekarzy. Dla mnie to byl mega stres. Ciesze sie ze u Ciebie lepiej. Jak bylam na takich badaniach nikt nie pytal mnie o zgode. Wszystko w pospiechu - następna nastepna... U nas pogoda zimno... leze trochę i lece po Ole do przedszkola Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez olinka012 Czas edycji: 2016-05-16 o 11:51 |
|
|
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku do terminu już blisko więc na pewno dasz radę :-*
Asiu skoro nie dawali Ci żadnych leków a wody już są w normie to spokojnie możesz leżeć w domu. Pij dużo i bierz nospe + magnez i będzie dobrze
|
#1901 | |
|
Zadomowienie
|
Witam się w nowym tygodniu
ania, naprawdę mega Ci współczuję tych stresów i złego samopoczucia. Staraj się skupiać na pozytywach, chociaż wiem, że na pewno Ci trudno. majkela, ja bym obserwowała i gdyby się powtórzyło to jednak ip. Ale na razie chyba nie ma co. Asiek, chyba też bym się wypisała na Twoim miejscu. Skoro i tak nic nie robią to po co masz tam siedzieć. Cytat:
ja w poprzedniej ciąży pierwsze skurcze to miałam już porodowe, także różnie może być Stażyści i rezydenci z tego co wiem to normalnie mogą być przy porodach. Zgodę tylko trzeba mieć od pacjentki na obecność studentów. Chociaż chyba jak jest szpital kliniczny to wtedy nie muszą mieć zgody nawet na studentów. A co do wizyt po porodzie i pomocy rodziny - u mnie po porodzie w szpitalu byli w odwiedzinach rodzice, teście i rodzeństwo (moja siostra z mężem i szwagier z żoną). Ale to wpadli tylko po jednym razie i na dosłownie 20-30 min. Zresztą mi to nie przeszkadzało bo mi się nudziło tam. Ale ja rodziłam w mieście rodzinnym, a mieszkam 80 km dalej, więc po porodzie jak wróciliśmy do domu to byliśmy z mężem sami i nie potrzebowaliśmy i nie chcieliśmy pomocy z żadnej ze stron. Znajomych zaczęliśmy zapraszać na odwiedziny gdzieś po miesiącu w domu dopiero. Nie wyobrażam sobie, żeby ktoś mi się sam wpraszał zaraz po wyjściu ze szpital itp. Jeśli chodzi o poród to ja zaciskam nogi do końca maja. Dzisiaj oddaliśmy auto do mechanika, miał być zrobiony tak w 4 dni (a umawialiśmy się już z 2 m-ce temu bo nie było terminów) - a tu oczywiście okazuje się, że on nie obiecuje, że będzie do końca tygodnia i że może to potrwać nawet do środy w przyszłym tygodniu... także zakaz rodzenia do tego czasu! W czwartek wizyta więc zobaczę co mi powie lekarz i czy mam się stresować. Od początku czerwca zaś zaczynam akcję wywoływania dziecięcia na tą stronę brzucha
|
|
#1902 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak się tam stresowalas, a oni tylko nospe Ci dawali, poza tym na wody chyba nie mogą nic poradzić, no to odpoczynek w domu na pewno Ci nie zaszkodzi:-* |
|||
|
|
|
#1903 |
|
Zadomowienie
|
Motylek trzymaj sie
Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1904 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To KTG tez nie jest w 100% wiarygodneCytat:
Jak mi szyli krocze to już kotary były na maxa rozsunięte, zleciała sie ekipa pielegniarek (w sumie nawet nie wiem czy to były pielęgniarki) i sobie klachałyśmy Cytat:
![]() Pogoda do bani, siedzimy z młoda w domu. Upiekłam ciasto marmurkowe, ciekawe jakie będzie
|
|||
|
|
|
#1905 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poproszę tak samo he he Powodzenia życzę, choć w szpitalu nudno to opieka bieżąca a i o dziecku się już inaczej myśli.Bylam dziś u internisty,po zrobieniu EKG dal mi skierowanie do kardiologa na pilne i udało mi się wcisnąć za tydzien. Cud jakiś po prostu!! Może być tak, że połozą mnie na 2-3 dni zrobią badania i do domu. Tak miałam w pierwszej ciaży. ale najwazniejsze zeby ustalic czy moge silami natury. Wiec byc moze niedługo podziele dolę forumowiczek siedzących w szpitalu ![]() Jeszcze jedna runda do lekarza dzisiaj mnie czeka- moj jelitowkowy...
|
|
#1906 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60446941]W sumie fakt
Jak mi szyli krocze to już kotary były na maxa rozsunięte, zleciała sie ekipa pielegniarek (w sumie nawet nie wiem czy to były pielęgniarki) i sobie klachałyśmy Co nie? Człowiek to nawet nie wie jaki jest bezwstydny, dopóki nie przekroczy progu porodówki
|
|
#1907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ahahaha, dokladnie 😁 ja przed pierwszym porodem mialam jakies głupie obawy, typu, ze bede zle ogolona, ze będą studenci, ze moze się zdarzyć wypadek w postaci 2 .. Przy porodzie wszystko mi zwisało i tylko myślałam o tym, ze boli 😁 aha, krzyczalam jeszcze, żeby dali mi znieczulenie 😁 |
|
|
|
|
#1908 | |||
|
Konto usunięte
|
Ale popisałyście od wczoraj! U mnie nie było prądu i nie miałam neta. A zapomniałam że mogę poczytać na telefonie ![]() Rano byłam w labie, za chwilę jadę do okulisty na konsultację, a tak strasznie mi się nie chce. I leje u mnie strasznie... haneczka wszystekigo co najlepsze z okazji 1. rocznicy. Szkoda że akurat pierwsza i w szpitalu ale trudno- Hania ważniejsza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1909 | |||
|
Rozeznanie
|
Wróciłam z biedronki, udało mi się dorwać 3 ostatnie lovele
![]() Cytat:
Cytat:
Może to faktycznie maluchy kopią, skoro nic nie czułas.Cytat:
|
|||
|
|
|
#1910 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ja poszłam rano z synkiem do bierdy i klops
u nas jeszcze nie wystawili loveli no ale zaraz mąż wróci z pracy to podskoczy ![]() co do porodu- ja się bałam, że tyle osób z 5 było- bo położne 2, ginekolog, neonatolog i kij wie kto jeszcze ale miałam to w dupie szczerze mówiąc ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60432216]Dziś juz 16.05, do 20 zostało 5 dni i 6 dni do magicznej pełni Jestem pewna ze w maju jeszcze będą u nas cc, ale ciekawa jestem która zapoczatkuje sn [/QUOTE]no na pewno zacznie się w maju rozpakowywanie ja chcę sn, ja wczoraj z mężem próbowaliśmy wymacać jak młody siedzi i jurcze chyba ma bańkę w dół ale boję się nastawiać ![]() Cytat:
ja z jednym i drugim mam zgagę raz milion jak ja to mówię i co? Miki się urodził prawie łysy zobaczymy jak Misiek ![]() Cytat:
jak mi tak wyskoczy to kupię po 2 paki od razu Cytat:
![]() Cytat:
wiecie jacy są ludzie, ale ja myslę, że dobrze zrobiłaś w domu lepiej odpoczniesz! ![]() my z młodym po spacerku, placu zabaw, babcia go zabrała a ja zrobiłam obiadek młode ziemniaczki, kurczak i młoda kapustka zasmażana
|
|
#1911 |
|
Zadomowienie
|
Jejku,nie wierzę,mój zwrot przyszedl!!!
|
|
|
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
jaki zwrot? podatku?
ja ostatnio sprawdziłam i mąż 23.03 złożył więc jeszcze czas- oni na ostatnią chwilę zawsze
|
#1913 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie bite 3 miechy przytrzymają łajzy no ale u nas to i tak idzie na konto synka więc się nie pali on i tak tej kasy przed końcem studiów nie dostanie
|
|
#1915 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1917 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam Was dziewczyny i przesyłam dużo mocy wszystkim w szpitalach
musi być dobrze. Już niedługo zostało.Dziś o 18:30 wizytuję, umyłam okna i szafę w pokoju Mikiego. Jutro doczyszczę podłogę, a teraz idę składać ubrania. Jeśli się dziś ogarnę, to może jutro zacznę prać ubranka I odkryłam dzisiaj rozstępy na brzuchu.. Nie spodziewałam się, bo popoprzednich ciążach nie miałam.. Ehhh... Trzeba z tym żyć Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#1918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1919 |
|
Rozeznanie
|
Po wizycie lekarz stwierdził ze sie nic nie dzieje dostałam tabletki na infekcje skurcze mogą sie pojawiać i twardnienie brzucha bo mam założony krążek mam dalej zażywać to co miałam od swojego lekarza i do niego na kontrole (to juz pewnie na ściągnięcie krążka :/30 maj) no i skierowanie na ktg
i dużo leżeć leżeć i jeszcze raz leżeć wsunie nic ciekawego sie nie dowiedziałam ale powiedział ze nie mam sie czym martwić jak zacznie sie akcja to juz będę rodzic bo to juz bezpieczny okres mała sobie poradzi chociaż twierdzi ze z krążkiem to bedzie cieżko hehe
|
#1920 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.

. W ogóle jak do badania szlysmy(kazda z nas) to najpierw dwie dziewczyny "myly nam krocza na fotelu przed badaniem
sa jeszcze stażyści - po skończeniu 6 lat studiow lekarze maja obowiązek odbyć 13 miesięczny staż na różnych oddziałach, w tym takze ginekologia. Sa jeszcze studentki położnictwa, myślę, ze to one mogły myć krocze 
Fajnie 😉
że przetrwałaś imprezę i udało Ci się poleżeć. Niestety niektórzy ludzie są beznadziejni.
i ciśnienie 145/110 i puls 120. Próbowałam się uspokoić, żeby ciśnienie bardziej się nie podnosiło. Już mieliśmy budzić mamę i jechać z tż na ip, ale ciśnienie zaczęło spadać i udało się usnąć. Na szczęście rano już młody zaczął się rozciągać w brzuchu, ale sama nie wiem co o tym myśleć. Teraz ciśnienie mam ok, ale nie wiem czy dzwonić do gina, czy tylko obserwować, że jak się powtórzy to na ip

[/QUOTE]

u nas jeszcze nie wystawili loveli
no ale zaraz mąż wróci z pracy to podskoczy
wczoraj z mężem próbowaliśmy wymacać jak młody siedzi i jurcze chyba ma bańkę w dół ale boję się nastawiać
młode ziemniaczki, kurczak i młoda kapustka zasmażana
Ale już myślałam,że tak długo im schodzi,bo może coś będę musiała wyjaśniać