|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Program Rodzina 500 plus
Cytat:
Wolna niedziela ma sens tylko w jednym przypadku: wolna dla zdecydowanej większości zawodów. Dalej nie wiem w czym kelnerka czy pracownik kina są gorsi ze mają w niedzielę pracować? Szlachta nie może sobie ugotować w niedzielę sama a filmu obejrzeć w tv? |
|
|
|
|
#3902 |
|
BAN stały
|
Motyla
To pracujmy razem wszystko do 80 a co byle mieć większą emeryturke takim Twoim tokiem myślenia to daleko znajdziemy,ale nie wiem czy wiesz że i tak musisz odkładać na swoją emeryturę bo możesz jej nie dostać.Dzieci się nie rodzą,większość wyjechała za granicę więc będziesz pracowała do 80 będą Ci zabierać z pensji na Twoja emeryturke okradać na każdym kroku całkiem fajna perspektywa powodzenia |
|
|
|
#3903 |
|
Konto usunięte
|
Onnaa88, a może niech lekarze też nie pracują w niedzielę, może też chcą wtedy odpocząć, co nie?
|
|
|
|
#3904 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3905 |
|
ctrl alt delete
|
Na to jest tylko jedna odpowiedź: "tak, dokładnie, trzeba było się uczyć w szkole i iść na studia
" Jak ktoś jest w stanie rzucić takim tekstem, to wyraźnie widać, że to nie on postanowił nie iść na studia, tylko studia postanowiły, że on na nie nie pójdzie |
|
|
|
#3906 |
|
BAN stały
|
Persephone_
Ja pierd **** hahahaaahahah no wybacz nie wiem jak to skomentować mam co ma lekarz do robienia zakupów w niedzielę? Czy ty rozumiesz że za granicą sklepy są zamknięte i nikt nie protestuje czemu tak tak może być a tu nie? |
|
|
|
#3907 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A co jeśli na odpoczynku też dzień chce spędzić kelnerka i kasjer z kina? Nie decyduj za nich
|
|
|
|
|
#3908 | |
|
ctrl alt delete
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3909 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No ale chwila - wolne ma być, żeby pani ze sklepu w niedzielę odpoczęła, to czemu nie możemy zrobić wolnego lekarzowi? Może też chce odpocząć w niedzielę? |
|
|
|
|
#3910 |
|
Konto usunięte
|
Onnaa88 zastanawiam sie czy mieszkasz jeszcze w Polsce żet czy przeszlismy w inny alfabet
|
|
|
|
#3911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodzi o to, żeby zreformować system emerytalny tak, aby ludzie nie musieli pracować do 70, żeby zdobyć przyzwoitą emeryturę. samo obniżenie wieku emerytalnego sprawi, że ludzie na starość znajdą się w ciemnej d*pie, rozumiesz? te emerytury będą tak śmiesznie niskie, że ledwo starczą na opłacenie mieszkania. a co z jedzeniem, lekami? państwo powinno normalnego człowiekowi dopłacać coś do emerytury, ale tego nie robi, bo dopłaca już zawodom uprzywilejowanym. i to trzeba zmienić.oj oj, nieprawda! protestowali na Węgrzech. poczytaj troszkę gazet. |
|
|
|
|
#3912 |
|
BAN stały
|
Podsumujmy pracujmy do 80 bo wyższe emerytury,praca 7 dni w tygodniu najlepiej 24 godziny na dobę bo szlachciance się przypomni że musi mleko kupić o 1 w nocy.Jak takie osoby będą tworzyć polskie to się nie dziwię że wszystko tu upadnie
|
|
|
|
#3913 |
|
Zakorzenienie
|
kawy chyba dziś jeszcze nie wypiłaś, bo coś powoli (lub wcale) przetwarzasz informacje.
|
|
|
|
#3914 |
|
BAN stały
|
Krolowa Julianna
No wiesz to dlaczego urzędy w piątki maja otwarte do 15 niech też pracują w niedzielę a co ![]() Każdy chciałby weekend wolny,co mi na tym żeby mieć poniedziałek wolny jak w niedzielę i sobotę muszę iść do pracy a z rodziną nie widzę się wcale bo większość ma weekend wolny a no tak najlepiej zmienić pracę
|
|
|
|
#3915 |
|
Konto usunięte
|
Nie no, lepiej niech ja tworzy niepracujaca szlachta mieszkajaca w nielegalnym miejscu w samowoli budowlanej, ukrywajaca zarobki na czarno.
|
|
|
|
#3916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez motyla Czas edycji: 2016-05-17 o 10:36 |
|
|
|
|
#3917 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W weekendy przychodzą glownie takie osoby jak ja - ktore nie moga duzo pracowac w tygodniu,.bo maja inne zajecia.bez 4 niedziel w miesiacu robi mi sie ze 115h 75h, 400zl roznicy, ktore mam dzieki "szlachciankom" |
|
|
|
|
#3918 |
|
BAN stały
|
Motyla
Ale czy oni na starość nie znajdą się też w czarnej dupie bo większość nie da rady tak długo pracować?To i to jest złe nie damy rady tak długo pracować więc i tak emerytura będzie głosowa i tak |
|
|
|
#3919 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Normalne jest ze gdy pracowników jest dużo a trzeba pracować w weekend rozkłada się to tak żeby dana osoba nie pracowała wszystkich weekendow. Jedna niedziela w miesiącu to dramat? |
|
|
|
|
#3920 |
|
Konto usunięte
|
W.ogole praca umyslowa = urzedy i nic wiecej
Pozdro xd |
|
|
|
#3921 |
|
Konto usunięte
|
My z TŻem często jeździmy w weekendy do sklepu, szczególnie teraz. TŻ ma chory kręgosłup i po siedzeniu na d.pie 8h w pracy w tygodniu nie ma już siły, żeby iść do sklepu (ani gdziekolwiek) po coś.
Szlachta
|
|
|
|
#3922 |
|
BAN stały
|
A reszta państw to gdzie tylko Węgry? Innym nie przeszkadzają jednak wolne niedzielę? W jakimś państwie też protestowali bo mieli mieć wydłużony tydzień pracy,a my Polacy nie dość że pracujemy na dłużej,jedne z najwyższych podatków i wiele wiele więcej to nikt na ulicę nie wyjdzie.Chyba nam jednak tak dobrze?
Gdyby tak w Polsce było dobrze tyle ludzi by nie wyjeżdżało a wyludniaja się całe miasta i to widać ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Motyla Nie wypiłam bo nie pije kawy w ogóle ,nie przetwarzam gdyby tak któraś partia to wprowadziła też każdy byłby za tym co napisałam |
|
|
|
#3923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
samo obniżenie wieku emerytalnego nie wystarczy. |
|
|
|
|
#3924 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3925 |
|
BAN stały
|
Krolowa Julianna
Jedna niedziela w miesiącu?chciałaby pracować ta jedna niedzielę w miesiącu a często pracuje 3 soboty i 3 niedziele Persephone_ Zawsze była by sobota od zrobienia zakupów czy to tak ciężko? |
|
|
|
#3926 |
|
ctrl alt delete
|
|
|
|
|
#3927 |
|
BAN stały
|
Czocherovsky
Wystarczy pierwszy lepszy artykuł w internecie,w tv każdy o tym mówi że tyle Polaków wyjechało chyba to jednak o czymś świadczy |
|
|
|
#3928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
całkowity zakaz handlu w niedzielę obowiązuje raptem w Niemczech i Austrii. są to kraje o nieco bogatszej gospodarce niż nasza. całkowity zakaz był też na Węgrzech, ale znieśli, bo ludzie się buntowali. jakie dokładnie podatki mamy jedne z najwyższych? |
|
|
|
|
#3929 |
|
Konto usunięte
|
A ilu masz pracowników ze nie da się lepiej ułożyć grafiku? Myślałam ze takie problemy to u mnie jak pracują dwie osoby.
|
|
|
|
#3930 |
|
BAN stały
|
Motyla
Przeczytałam ale skomentowała to co podkreśliłaś,że w jak będzie się krótko pracować to będzie niższa emerytura.Wiem,że nie wystarczy tylko u nas wszystko jest głodowe tak samo jak i pensje a ceny żywności mamy porównywalne jak na zachodzie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.

"

chodzi o to, żeby zreformować system emerytalny tak, aby ludzie nie musieli pracować do 70, żeby zdobyć przyzwoitą emeryturę. samo obniżenie wieku emerytalnego sprawi, że ludzie na starość znajdą się w ciemnej d*pie, rozumiesz? te emerytury będą tak śmiesznie niskie, że ledwo starczą na opłacenie mieszkania. a co z jedzeniem, lekami? państwo powinno normalnego człowiekowi dopłacać coś do emerytury, ale tego nie robi, bo dopłaca już zawodom uprzywilejowanym. i to trzeba zmienić.