Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty 2016:) - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-17, 09:40   #3121
Lucy31
Zakorzenienie

Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Nie wiem, tylko z morfo kaze sie zglaszac do siebie. Ja sie nie znam chcemy jak najszybciej umowic i z glowy

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

A poziomu zelaza nie badalam mozliwe ze jeszczcze zleci jak zobaczy wyniki
No dobrze by było, bo tak to nie wiadomo czy suplementować

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Uwielbiam te śmierdziuchy kupy żelazowe Codziennie idzie jedna o tej samej porze
Stary 2016-05-17, 09:40   #3122
Lola2828
Zadomowienie

Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty

No to teraz jak najszybciej do lekarza i będzie wiadomo co i jak a dostaliście skierowanie czy prywatnie?
Stary 2016-05-17, 09:42   #3123
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Okaze się, mam nadzieje ze wszystko bedzie ok i zaszczepimy i tyle.

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Lola mamy skierowanie. Ale do dwoch poradni nie odbieraja probujemy dalej. Tz ma takie ubezpieczenie ze dzwoni i go umawiaja do specjlistt w okolicy wiec czekamy az oddzwonia i sie okaze
Stary 2016-05-17, 09:44   #3124
Lola2828
Zadomowienie

Ja dzisiaj już z rana byłam u lekarza musiałam mała budzić i targać ze sobą bo tata w pracy... I dostałam skierowanie na usunięcie pieprzyka teraz czekam na telefon kiedy... Aninis a ty się zmobilizowałas 😎

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Okaze się, mam nadzieje ze wszystko bedzie ok i zaszczepimy i tyle.

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Lola mamy skierowanie. Ale do dwoch poradni nie odbieraja probujemy dalej. Tz ma takie ubezpieczenie ze dzwoni i go umawiaja do specjlistt w okolicy wiec czekamy az oddzwonia i sie okaze
Oby się szybko udało 😘 i mama nie martw się 😘
Stary 2016-05-17, 09:46   #3125
marciar7
Zakorzenienie

Lola to daj znac.

Ja wiem juz o co chodzi. Z mama pogadalam. Moja dr pytala mnie od kiedy to Zauważyłam ja mowie ze jakis czas ale nie od poczatku ona wtedy od razu ze to neurolog. Wywnioskowalysmy ze boi się zeby potem nie bylo ze sa jakies powiklania neurologiczne po szczepieniu np. Ona naprawdę jest przewrazliwoona i chuha na zimne. Ale lepiej zbadac i tyle
Stary 2016-05-17, 09:48   #3126
siasia13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magdzinska85 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, mam pytanie do mam które już mają wprawę w karmieniu "słoiczkami" Kiedy wprowadzałyście je? CO pierwsze szło? Marchewka? I czy dawałyście ją codziennie o stałej godzinie? I jak z tym jest ile dziecko powinno mniej więcej jej zjeść dziennie?

Bo zaczynam panikować przed wprowadzeniem "słoiczków" bo my już kończymy 4 miesiące więc pasuje zacząć...
na początku dziecko ma tylko posmakować, to nie zastępuje żadnego posiłku, nawet jak zje tylko łyżeczkę, lub tylko polize to jest dobrze. Ja dawałam marchewkę najpierw ale dopiero w 6 miesiącu. Według WHO powinno się rozszerzać dietę dopiero po 6 miesiącu życia jak dziecko potrafi samo utrzymać się na siedząco. Osobiście odradzam wprowadzanie pokarmów stałych w czwartym miesiącu chociaż kiedyś tak robiono i żyjemy
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 09:48   #3127
Lola2828
Zadomowienie

Cytat:
Lola to daj znac.

Ja wiem juz o co chodzi. Z mama pogadalam. Moja dr pytala mnie od kiedy to Zauważyłam ja mowie ze jakis czas ale nie od poczatku ona wtedy od razu ze to neurolog. Wywnioskowalysmy ze boi się zeby potem nie bylo ze sa jakies powiklania neurologiczne po szczepieniu np. Ona naprawdę jest przewrazliwoona i chuha na zimne. Ale lepiej zbadac i tyle
Dobrze masz z tą mamą taki domowy dr House 😂 Zawsze lepiej się upewnić

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-17, 09:51   #3128
marciar7
Zakorzenienie

Lepiej, ale kto to wie wszystko moze byc
A juz bym byla po szczepieniu :-P
Stary 2016-05-17, 09:57   #3129
NanaR
Zadomowienie

Marcia nie martw się będzie dobrze zawsze lepiej sprawdzić dla świętego spokoju. A napewno będzie ok i już niedługo będziecie po szczepieniu.
Wiadomo że chce się już to mieć z głowy ale jak trzeba poczekać to lepiej poczekać ja też się bardzo boję dzisiejszego szczepienia bo to nasze PIERWSZE szczepienie no i mały nos ma zatkany trochę ale to od alergii i lekka sapke i nie wiem czy go będą szczepić czy też każą czekać i boję się że coś może pójść nie tak no masakra naczytałam się o skutkach ubocznych i panikę a szczepienie tzn lekarz najpierw dopiero o 13.

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 10:01   #3130
marciar7
Zakorzenienie

Nana watpliwosci przedstaw pediatrze i bedzie dobrze
Stary 2016-05-17, 10:06   #3131
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Nom, dokładnie.
moja znajoma kóra urodziła synka 3 tygodnie przede mną juz go karmi marcheweczkami i ziemniaczkiem Póki co nic dobrego z tego nie wyszło, bo na marchewkę się giga uczulił.
A dlaczego karmi, bo miała mało mleka i w dzien brakowało i tak jej popradziła pediatra. Serio serio? To teraz na pewno "wspomogła"? sobie laktację
cycki opadły
Cytat:
No nie ma nic zupełnie Sami przed pierwszym szczepieniem byliśmy u neurologa i kazał natychmiast szczepić nie zwlekać
No znaczenie ma morfologia na pewno, ale nie wiem co tam u Zosi wyszło.

MY mamy szczepienie 10 czerwca i się teraz zastanawiam co z nim, bo dziec osłabiony ta anemią, dzis będę u pediatry to zapytam.
daj znać co Twój pediatra powiedział odnośnie szczepienia przy anemii ciekawa jestem opinii innych u nas jak coś 22.06 trzecie szczepienie by było czyli teoretycznie po tym miesiącu z żelazem
Cytat:

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Uwielbiam te śmierdziuchy kupy żelazowe Codziennie idzie jedna o tej samej porze
to jutro u mnie sie bedzie działo ale zobacz jaki plus...codziennie wiesz kiedy się spodziewać jak o tej samej porze
Cytat:
Lepiej, ale kto to wie wszystko moze byc
A juz bym byla po szczepieniu :-P
a tam lepiej sprawdzić i się nie spieszyć czytałam gdzieś że właśnie w tym czasie co teraz dzieci często mają słabe wyniki bo tu zapasy od mamy się wyczerpują a trzeba zacząć samemu produkować np to żelazo... łatwiej będzie jak będą też jeść inne rzeczy to i braków aż takich nie będzie w organiźmie
Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Marcia nie martw się będzie dobrze zawsze lepiej sprawdzić dla świętego spokoju. A napewno będzie ok i już niedługo będziecie po szczepieniu.
Wiadomo że chce się już to mieć z głowy ale jak trzeba poczekać to lepiej poczekać ja też się bardzo boję dzisiejszego szczepienia bo to nasze PIERWSZE szczepienie no i mały nos ma zatkany trochę ale to od alergii i lekka sapke i nie wiem czy go będą szczepić czy też każą czekać i boję się że coś może pójść nie tak no masakra naczytałam się o skutkach ubocznych i panikę a szczepienie tzn lekarz najpierw dopiero o 13.
wiem co czujesz ale lepiej szczepić niż nie szczepić...dwa już przebrnęłam za pierwszym razem spał więcej...kup było jakoś więcej..za drugim temperatura...i nic więcej także spokojnie u Ciebie też będzie dobrze

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-17, 10:08   #3132
marciar7
Zakorzenienie

Kasia to samo mi mama powiedziała o tych zapasach wiec moze cos w tym jest
Stary 2016-05-17, 10:09   #3133
NanaR
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny

Marcia mój mały raz przytył w 2tyg tylko 100g i pani dr mówiła że ważne że przybrał i że zastojem się zdarzają. Także Zosia jeszcze nadrobi

Dumna mama Dominika
07.02.2016
Stary 2016-05-17, 10:09   #3134
marciar7
Zakorzenienie

Oby bo wasze kluski juz po 6kg a moja 5600 dopiero :-D :-P
Stary 2016-05-17, 10:10   #3135
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć Dziewczyny, mam pytanie do mam które już mają wprawę w karmieniu "słoiczkami" Kiedy wprowadzałyście je? CO pierwsze szło? Marchewka? I czy dawałyście ją codziennie o stałej godzinie? I jak z tym jest ile dziecko powinno mniej więcej jej zjeść dziennie?

Bo zaczynam panikować przed wprowadzeniem "słoiczków" bo my już kończymy 4 miesiące więc pasuje zacząć...
Bez paniki
Ja cycowałam i ze względu na kolki i problemy z brzuszkiem wprowadziłam dopiero jak M. miała 6,5 miesiąca i na początku były to śladowe ilości (1-2 łyżeczki). Zaczynałam od słoiczkowego jabłuszka ale było kwaśne. Potem marchewka- bo łagodna ale kompetnie bez smaku. Następnie dynia- też bezsmakowe. Dziecko tego nie chciało jeść. Więc przerzuciłam się na skrobane jabłuszko.
Potem była zupka: ziemniak+marchewka+masło- ale to było jak M. miała 7,5 mies.

Trzeba próbować po 2 łyżeczki i obserwować czy nie ma uczulenia lub kłopotów brzuszkowo-kupowych Ja starałam się o stałej porze i jak dziecko było pogodne ( a z tym u nas było ciężko).

Cytat:
Lola to daj znac.

Może coś z tym wzmożonym napięciem jest u małej. Ale dobrze, że lekarz tak zareagowała a nie taśmowo zaszczepiła.

U nas 6 w 1 za 199 zł

Cześć.

Ja wczoraj zjadłam budyń po M. (na mleku) i co? Wielki ból brzucha na wieczór u Małego... I do 23 się męczył. Więc mleko póki co nie dla mnie...

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 10:10   #3136
Lucy31
Zakorzenienie

Eh koniec zostawiania gnojka małego na macie. Naumiał sie sprawnie przekręcac na brzuch i znajduję go zupełnie poza matą gdzies na środku pokoju Mało w niego nie wdepnęłam jak weszłam. No, to zaczyna się że tzreba pilnowac całą dobę
Stary 2016-05-17, 10:11   #3137
NanaR
Zadomowienie

Jeszcze przegoni poza tym może Zosia idzie w zwyżki nie wszerz wtedy też mniej na wadze widać

Dumna mama Dominika
07.02.2016
Stary 2016-05-17, 10:13   #3138
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Eh koniec zostawiania gnojka małego na macie. Naumiał sie sprawnie przekręcac na brzuch i znajduję go zupełnie poza matą gdzies na środku pokoju Mało w niego nie wdepnęłam jak weszłam. No, to zaczyna się że tzreba pilnowac całą dobę
To maly wedrowiec :-D moze do Zosi sie wybral

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Jeszcze przegoni poza tym może Zosia idzie w zwyżki nie wszerz wtedy też mniej na wadze widać
62 cm pokazal cm na wyprostowanej nozce. Wiec rosnac rośnie
Stary 2016-05-17, 10:17   #3139
Lola2828
Zadomowienie

Cytat:
Mały cwaniaczek 😂 kurde jak on do przodu 😀 moja nie ma siły chyba tej ciężkiej dupki obracać 😂

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-17, 10:23   #3140
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
cycki opadły

daj znać co Twój pediatra powiedział odnośnie szczepienia przy anemii ciekawa jestem opinii innych u nas jak coś 22.06 trzecie szczepienie by było czyli teoretycznie po tym miesiącu z żelazem

to jutro u mnie sie bedzie działo ale zobacz jaki plus...codziennie wiesz kiedy się spodziewać jak o tej samej porze

a tam lepiej sprawdzić i się nie spieszyć czytałam gdzieś że właśnie w tym czasie co teraz dzieci często mają słabe wyniki bo tu zapasy od mamy się wyczerpują a trzeba zacząć samemu produkować np to żelazo... łatwiej będzie jak będą też jeść inne rzeczy to i braków aż takich nie będzie w organiźmie

wiem co czujesz ale lepiej szczepić niż nie szczepić...dwa już przebrnęłam za pierwszym razem spał więcej...kup było jakoś więcej..za drugim temperatura...i nic więcej także spokojnie u Ciebie też będzie dobrze
Dam znać Idziemy na 16. Musze skonsultować zalecenia tej starej rury neonatolog
A co do kup, no to fajnie. Tylko już się zaczynają plasteliny Póki co jeszcze zrobił bez płaczu, ale purpura na twarzy była. Musze spytac o to pediatrę, jakoś będzie pewnie za jakiś czas mu ulżyć żeby się nie zaparł.

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Mały cwaniaczek 😂 kurde jak on do przodu 😀 moja nie ma siły chyba tej ciężkiej dupki obracać 😂
Wiesz co, on nadrabia sobie braki w słabszych rączkach. Ma bardzo silny tułów i kark. Neurolog mówił, że wykonuje podnoszenia jak 6 miesięczniak. więc zkolei za szybko. Lepiej jak dziecko idzie spokojnie, powoli ale do przodu.
No my juz tego szatana nie ogarniemy, rehabilitant się śmiał, że jakoś sobie musi radzić facet nie
Stary 2016-05-17, 10:55   #3141
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Oby bo wasze kluski juz po 6kg a moja 5600 dopiero :-D :-P
A skąd 6 kg u nas 5500 dopiero

Lucy może na randkę do Zosi wybrał się

Uwaga czekam na kuriera miał być do 12ej a która jest ? dostałam smsa ze przyjedzie kurier Przemysław

Stary 2016-05-17, 11:24   #3142
Elena_22
Wtajemniczenie

Marcia, lepiej, ze moze przesunięte szczepienie, wszystko sprawdzą i będzie dobrze .
Boże kochany a u nas jest taka pediatra, ze strach sie bać iśc przed szczepieniem, ale nie mogę iśc do nikogo innego , bada mam wrazenie tak na odwal, i nie daj Boże o cos spytac, albo zasugerować . Ona nas pyta, czy zdrowy i tyle .

aha, dziewczyny, u nas na chrzcinach rozmawiłam z żoną mojego brata ciotecznego, chrzestnego M., ona jest lekarzem i pytałam, czy to jest niepokojące, ze nie trzyma głowki wysoko itd. a zaraz bedzie miał 3 mce. Wiem, ze J. jest świetnym lekarzem( akurat nie pediatrą, ale wiedze ma), 2 dzieci wychowali i powiedziła, ze absolutnie nie mam sie niepokoić, dziecko to nie maszyna zaprogramowana, ze w danym mcu ma robic to i to, i ze wszystkie dzieci tak będą robiły. Wszystko w swoim tempie i sama zauwazyła, ze teraz niektórzy lekarze przesadzaja, zaznaczam, ze nie we wszystkich przypadkach, ale zaraz albo wzmozone napięcie albo obniżone i 2 mczne dzieciaki juz na rehabilitację .
Nie bede tu się zagłębiac i walić epistoły , każdy ma swoje zdanie, wierzy słowom swojego lekarza .
Ja akurat będę wierzyć jej słowom , małego nosiła, widziała, jak reaguje i mam sie nie martwić, że nie podnosi głowki. Tzn. trochę podnosi, ale nie mocno, za to bardzo sie zrywa do przodu, jakby siadał.
Tak wiec Lola, spokojnie, nie tylko Ninka ma za ciężką dupkę
Nasz wagowo nie duzo, ale idzie w długość, ciocia chrzestna mówiła, ze jest chudy ale po 2 fałdki juz ma na nóżkach .

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość
na początku dziecko ma tylko posmakować, to nie zastępuje żadnego posiłku, nawet jak zje tylko łyżeczkę, lub tylko polize to jest dobrze. Ja dawałam marchewkę najpierw ale dopiero w 6 miesiącu. Według WHO powinno się rozszerzać dietę dopiero po 6 miesiącu życia jak dziecko potrafi samo utrzymać się na siedząco. Osobiście odradzam wprowadzanie pokarmów stałych w czwartym miesiącu chociaż kiedyś tak robiono i żyjemy
Dokładnie , ja tez zaczynałam od marchewki, dlatego kupilam sloiczek, bo gotowanie 1 małej marcheweczki u mnie omal nie skończyło sie pożarem domu , tylko u nas wczesniej, bo gdzies ok. 5 mca, od 2 mca mała była już na mm a ja zero wiedzy na temat rozszerzania diety, ale ciagle u nas mleko dominowało, a to jedzonko to były śladowe ilości.
Teraz mądrzejsza będę i nie obchodzi mnie, co kto bedzie mówił, ponizej 6 mca nie mam zamairu nic podac poza mlekiem, a już słyszałam teksty, czy daję dziecku np. skrobane jabłuszko
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 11:28   #3143
Lola2828
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Marcia, lepiej, ze moze przesunięte szczepienie, wszystko sprawdzą i będzie dobrze .
Boże kochany a u nas jest taka pediatra, ze strach sie bać iśc przed szczepieniem, ale nie mogę iśc do nikogo innego , bada mam wrazenie tak na odwal, i nie daj Boże o cos spytac, albo zasugerować . Ona nas pyta, czy zdrowy i tyle .

aha, dziewczyny, u nas na chrzcinach rozmawiłam z żoną mojego brata ciotecznego, chrzestnego M., ona jest lekarzem i pytałam, czy to jest niepokojące, ze nie trzyma głowki wysoko itd. a zaraz bedzie miał 3 mce. Wiem, ze J. jest świetnym lekarzem( akurat nie pediatrą, ale wiedze ma), 2 dzieci wychowali i powiedziła, ze absolutnie nie mam sie niepokoić, dziecko to nie maszyna zaprogramowana, ze w danym mcu ma robic to i to, i ze wszystkie dzieci tak będą robiły. Wszystko w swoim tempie i sama zauwazyła, ze teraz niektórzy lekarze przesadzaja, zaznaczam, ze nie we wszystkich przypadkach, ale zaraz albo wzmozone napięcie albo obniżone i 2 mczne dzieciaki juz na rehabilitację .
Nie bede tu się zagłębiac i walić epistoły , każdy ma swoje zdanie, wierzy słowom swojego lekarza .
Ja akurat będę wierzyć jej słowom , małego nosiła, widziała, jak reaguje i mam sie nie martwić, że nie podnosi głowki. Tzn. trochę podnosi, ale nie mocno, za to bardzo sie zrywa do przodu, jakby siadał.
Tak wiec Lola, spokojnie, nie tylko Ninka ma za ciężką dupkę
Nasz wagowo nie duzo, ale idzie w długość, ciocia chrzestna mówiła, ze jest chudy ale po 2 fałdki juz ma na nóżkach .

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Dokładnie , ja tez zaczynałam od marchewki, dlatego kupilam sloiczek, bo gotowanie 1 małej marcheweczki u mnie omal nie skończyło sie pożarem domu , tylko u nas wczesniej, bo gdzies ok. 5 mca, od 2 mca mała była już na mm a ja zero wiedzy na temat rozszerzania diety, ale ciagle u nas mleko dominowało, a to jedzonko to były śladowe ilości.
Teraz mądrzejsza będę i nie obchodzi mnie, co kto bedzie mówił, ponizej 6 mca nie mam zamairu nic podac poza mlekiem, a już słyszałam teksty, czy daję dziecku np. skrobane jabłuszko
Dzięki 😘
Stary 2016-05-17, 11:40   #3144
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Marcia wszystko będzie dobrze

Na moje oko ona nie chce mieć "jak by co " ze coś na nia pójdzie później i woli sprawdzić

Lucy
Twój panicz zaraz będzie sam chodził po pokoju

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 11:44   #3145
Elena_22
Wtajemniczenie

O matko, ale się uśmiałam z Milka, wyjmuje z buzi i wkłada smoczek takim gestem i z taka miną, jakby to był papieros .
Ale fajnie trzyma go w łapkach, zabawki tez już bierze, dziś mordował ślimaka
Stary 2016-05-17, 11:45   #3146
figa84
Zakorzenienie

Cytat:

Tutaj masz pełny schmat żywienia niemowląt i małych dzieci:
http://docplayer.pl/196593-Zasady-zy...ia-dzieci.html

WHO zaleca po skończonym 6 miesiącu, gdy dziecko już stabilnie siedzi i nie ma odruchu wypluwania. Jak się wczytać w nasze polskie wytyczne to są podobne, tylko namieszali trochę z tymi tygodniami niepotrzebnie.

Warto też to poczytać:
http://malgorzatajackowska.com/2015/...e-niemowlecia/

Cytat:
Nie szczepilismy. Powiedzialam o tym ze sie w jedba stronę wylrzywia i dala skierowanie so poradni neurologicznej. I na morfologie ktora jest obnizona :'( szukamy jak najszybszej wizyty.... I malo przybrala. W 2 miesiace kilogram :-( :-( :-(
Poszukaj siatek centylowych WHO dla dzieci karmionych piersią - różnią się od tych polskich, różnią się też od siatek dla dzieci karmionych mm.

Cytat:
Nom, dokładnie.
moja znajoma kóra urodziła synka 3 tygodnie przede mną juz go karmi marcheweczkami i ziemniaczkiem Póki co nic dobrego z tego nie wyszło, bo na marchewkę się giga uczulił.
A dlaczego karmi, bo miała mało mleka i w dzien brakowało i tak jej popradziła pediatra. Serio serio? To teraz na pewno "wspomogła"? sobie laktację
eee... wspomaganie laktacji to pikuś Bardziej mi się podobaą zalecenia przy słabym przybieraniu "rozszerzać dietę, bo mleko już nie wystarcza". Taa... kaloryczna marchewka

Cytat:
Gdzieś czytałam, żeby gotować więce i mrozić malutkimi porcjami ale nie stosowałam tego przy łobuzie, teraz nie wiem jeszcze jak to ogarnę. Chyba czas kupić rondelek i przyznać rację mamie Aninis (z tego co dobrze kojarzę)
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 11:57   #3147
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość

Gdzieś czytałam, żeby gotować więce i mrozić malutkimi porcjami ale nie stosowałam tego przy łobuzie, teraz nie wiem jeszcze jak to ogarnę. Chyba czas kupić rondelek i przyznać rację mamie Aninis (z tego co dobrze kojarzę)
Ja kiedyś zamroziłam raz 2 sloiczki zupki, bo ugotowałam wiecej, jak już K. była duza, ale to mrożone to nie bardo mi sie widziało , więc wolałam wkładac gorącą zupkę do słoiczka i zakręcać( wtedy się zasysało) i trzymac w lodówce . A gotowałam raz na 2 dni, czasem na 3.

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Figa, pytanie z innej beczki- Twój Łobuz i moja K. są w jednym wieku i obie chodza do I klasy i tak pytam- czy u Was też dzieci pisały testy, które decydowały, czy pójdą do II klasy?
Stary 2016-05-17, 12:02   #3148
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
O matko, ale się uśmiałam z Milka, wyjmuje z buzi i wkłada smoczek takim gestem i z taka miną, jakby to był papieros .
Ale fajnie trzyma go w łapkach, zabawki tez już bierze, dziś mordował ślimaka
Ślimak żyje ?

Marciar Mati dostał wytrzeszczu jak motyla zobaczył zamarł

Nie znam się jak lepiej ale chyba gotować będę na 2-3 dni bo mrożone go jedzenia sama nie lubię a co dopiero dla dziecka

Stary 2016-05-17, 12:02   #3149
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
Ślimak żyje ?

Marciar Mati dostał wytrzeszczu jak motyla zobaczył zamarł

Nie znam się jak lepiej ale chyba gotować będę na 2-3 dni bo mrożone go jedzenia sama nie lubię a co dopiero dla dziecka
Tzn podobal sie? :-D
Stary 2016-05-17, 12:05   #3150
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kiedyś zamroziłam raz 2 sloiczki zupki, bo ugotowałam wiecej, jak już K. była duza, ale to mrożone to nie bardo mi sie widziało , więc wolałam wkładac gorącą zupkę do słoiczka i zakręcać( wtedy się zasysało) i trzymac w lodówce . A gotowałam raz na 2 dni, czasem na 3.

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Figa, pytanie z innej beczki- Twój Łobuz i moja K. są w jednym wieku i obie chodza do I klasy i tak pytam- czy u Was też dzieci pisały testy, które decydowały, czy pójdą do II klasy?
nie pomyślałam o wekowaniu

nie pisali żadnych testów, nam rodzicom kazali się zadeklarować czy zostajemy w 1 klasie czy idziemy do 2. Spytam jeszcze tż, bo ona rano czasem z panią rozmawia, ale wątpie, żeby ani on ani łobuz mi czegoś takiego nie przekazali.
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości