|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
BAN stały
|
Dot.: Program Rodzina 500 plus
Macitosh
Heh to wiem żartuje sobie dopiero w tym roku to odczułam dopiero. |
|
|
|
#3992 |
|
ctrl alt delete
|
|
|
|
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6049582 6]Ciągle słyszę o tym rozkradaniu, a jak pytam o konkrety, to nagle - no rozkradali, no. Bo wszyscy tak mówią, że kradli i rozkradli.[/QUOTE]
nie mogę Ci podać konkretów, bo informacje, które mam, zostały mi przekazane w zaufaniu. mogę Ci jedynie przykładowo powiedzieć, że przemysł węgla nie byłby dziś tak mocno w czarnej d*pie, gdyby nie lepkie rączki kadry zarządzającej. ostatnio np aresztowaną panią wiceprezes z ARP... wszędzie były ustawiane przetargi, przyjmowane łapówki... nawet w NIKu przecież była afera. Edytowane przez motyla Czas edycji: 2016-05-17 o 11:30 |
|
|
|
#3994 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3995 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
Słyszałyście o programie mieszkanie +?
Szydło go zapowiada, ale szczegółów nie mogę znaleźć. |
|
|
|
#3997 |
|
BAN stały
|
Macintosh
http://witamy-w-polsce.pl/1684/Kr ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- ZamyslonaRostargiona O mieszkaniach socjalnych pod wynajem ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Krolowa Julianna Raczej nie bo koleżanka w żabę stała za lada w święto a miała umowę śmieciowa ale te umowy mieli chyba w końcu znieść |
|
|
|
#3998 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3999 |
|
BAN stały
|
Tak pewnie o większości rzeczy mówili w TV nie trzeba być specjalista żeby w to wierzyć
![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Macintosh Ty myślisz że jak pracuje wiele lat to nie wiem ktoś rządzi i że do pensji mi kasy nie dokładają no ogarnij się dziewczyno ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Jak ktoś siedzi z dupskiem w domu to może nie wiedzieć |
|
|
|
#4000 | |
|
Konto usunięte
|
Zresztą OK, ja bynajmniej nie twierdzę, że rządy PO-PSL były cacy. Mam do tego okresu masę zastrzeżeń. Zresztą nie głosowałam na PO w ostatnich wyborach.
Ale wkurza mnie takie postponowanie absolutnie wszystkiego. Ten kaczyzm po prostu przenika już mózgownice wielu ludzi, totalnie. Największą zaletą tych rządów była z pewnością stabilna pozycja Polski jako państwa wiarygodnego i dobrego celu inwestycyjnego. Po pół roku rządów PiSu już nasza giełda straciła miliardy zł, bo poszło w świat, że dorwała się tutaj do władzy banda nieprzewidywalnych oszołomów, zmieniających prawo w nocy i mających w dupie ten porządek. Na konsekwencje - takie naprawdę dotkliwe - przyjdzie nam jeszcze poczekać z dwa, trzy lata. ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4001 |
|
Zakorzenienie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6049654 6]
Największą zaletą tych rządów była z pewnością stabilna pozycja Polski jako państwa wiarygodnego i dobrego celu inwestycyjnego. Po pół roku rządów PiSu już nasza giełda straciła miliardy zł, bo poszło w świat, że dorwała się tutaj do władzy banda nieprzewidywalnych oszołomów, zmieniających prawo w nocy i mających w dupie ten porządek. Na konsekwencje - takie naprawdę dotkliwe - przyjdzie nam jeszcze poczekać z dwa, trzy lata.[/QUOTE] amen |
|
|
|
#4002 |
|
Zakorzenienie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6049654 6]
Największą zaletą tych rządów była z pewnością stabilna pozycja Polski jako państwa wiarygodnego i dobrego celu inwestycyjnego. Po pół roku rządów PiSu już nasza giełda straciła miliardy zł, bo poszło w świat, że dorwała się tutaj do władzy banda nieprzewidywalnych oszołomów, zmieniających prawo w nocy i mających w dupie ten porządek. Na konsekwencje - takie naprawdę dotkliwe - przyjdzie nam jeszcze poczekać z dwa, trzy lata.[/QUOTE] W punkt, a co do pogrubionego to autentycznie się boję myśleć co to będzie za te dwa czy trzy lata Pisory i tak wszystko zwalą na Tuska i PO
|
|
|
|
#4003 |
|
BAN stały
|
Macintosh
Widać jaka jesteś inteligentna żeby kogoś obrażać gratuluję
|
|
|
|
#4004 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4005 |
|
BAN stały
|
To samo mogłabym napisać o Tobie bo pojęcia nie masz o wielu rzeczach a zachowujesz się jak byś o wszystkim wiedziała najlepiej i wciskasz swoje racje
---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Tak Twoim tokiem myślenia to rzeczywiście Polska dobre państwo inwestycyjne jeszcze lasy wukarczowac i zbudować jakiś Niemiecki market! Ciekawe czemu nie mamy nic Polskiego wszystko jest zagraniczne jakoś w Niemczech czy Holandii tak nie jest |
|
|
|
#4006 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4007 |
|
BAN stały
|
Ludzie głosują na PIS bo chcą mieć lepiej a nie klepać biede w swoim kraju.Polska ma zapewnić dobra opiekę zdrowotna,mieszkanie,i godna pracę żeby można było na te podstawy sobie zarobić a nie mieć nawet na to!
---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Krolowa Julianna No właśnie a czego tak chętnie te firmy z zagranicy maja takie przywileje? Nie muszą płacić takich podatków jak Polskie? Nie da się tego pojąć |
|
|
|
#4008 |
|
Naczelna Nastolatka
|
No, będzie nam lepiej, na pewno. Już za jakiś rok czy dwa się przekonasz jak lepiej.
|
#4009 |
|
Konto usunięte
|
A, i jeszcze sprostowanie. PiS nie podniósł płacy minimalnej (póki co)
Także gratuluję, że odczułaś dopiero podwyżkę wprowadzoną przez PiS. |
|
|
|
#4010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zauważ, że gospodarka Niemiec czy Holandii pozwoliła ludziom stworzyć biznesy, które dobrze prosperują. te kraje są o wiele bogatsze od Polski. u nas w Polsce również powstają małe sieci sklepów, ale zanim zdążą osiągnąć jakąś przyzwoitą skalę, ktoś spoza Polski składa im ofertę, a oni wniebowzięci sprzedają ten swój biznes. nie mówię tego teraz złośliwie, ale na tematy gospodarcze naprawdę nie powinnaś się wypowiadać. |
|
|
|
|
#4011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4012 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Generalnie każda władza zawsze i wszędzie na świecie ma coś za kołnierzem. Niech mi ktoś pokaże kraj wolny od przekrętów tam, gdzie jest duża kasa i władza. Nie ma takiego. Ale z dwoja złego to lepiej jak politycy mieszają sobie w swoich garach, ale nie tykają się gospodarki i publicznych pieniędzy na demagogiczne kupowanie głosów w wyborach. Ludzie sobie poradzą kiedy państwo generalnie uchodzi za wiarygodne, kiedy nie skupia wokół siebie tony syfu widocznego z drugiego końca Globu. Wtedy jest już naprawdę przechlapane. A póki co, jak dzisiaj gdzieś wyczytałam - Polska prześcignęła już pod względem sytuacji ekonomicznej Grecję i Portugalię. Tak, u nich kryzys. Ale to w sumie jeszcze gorzej o nich świadczy. Pamiętam tę biedę z lat 90tych, kiedy naprawdę było strasznie. I ciagle gadano, że trzeba zaciskać pasa, że to konieczne reformy. 25 lat minęło, zaczęliśmy się powoli wybrzebywać z gówna i znowu cała wstecz. Masakra. Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2016-05-17 o 12:12 |
|
|
|
|
#4013 | |
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4014 |
|
BAN stały
|
Pisałam że program 500 plus mi się nie podoba
Motyla No dobrze ale takie państwa nie chcą by na ich terenie budowały się zagraniczne sieci tak,a jak już to w mniejszości. U nas za to większość jest sieci zagranicznych a wtedy to napędza zagraniczna gospodarkę a nie nasza,podatki nie są odprowadzane przecież a my robimy za grosze jak murzyni dla tych oto kochanych państw ciesząc się że w ogóle mamy pracę ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Macintosh Współczuję ja pamientam,za to że w latach 90 o wiele lepiej się moim rodzica powodziło niż teraz więc chyba jednak nie było znów takiej biedy. Poczytaj może jakie mamy podatki w Europie i jakie ceny a nie jaka sytuację.Grecy z tego co wiem może mają taką sytuację jaka maja ale ludzie nie narzekają na biede.Co mnie obchodzi gospodarka i jakieś gównane PKB i zielona wyspa jaka mieliśmy się stać. Powinno być tak że przeciętny Kowalski może założyć rodzinę nie martwiąc się o to co do gara wsadzić,a nie w wieku 40 lat mieć nerwice i zarobki rzędu 1300 zł co nie pozwala na normalne usamodzielnie się to nie jest normalne! ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Przeciętny Niemiec jest w stanie utrzymać się z minimalnej pensji dlaczego tak w Polsce nie może być? Pracując za minimalna pensje jesteś biednym pracującym |
|
|
|
#4015 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
problem polega na tym, że nawet jakbyśmy chcieli uprzywilejować polski biznes, to nie ma za specjalnie co uprzywilejować. są polskie sklepiki, polskie małe sieci marketów, ale powiedz szczerze - chodzisz do nich na zakupy? czy wolisz pójść do auchana, bo taniej? skoro polski konsument nie wybiera tego, co polskie, to rząd ma wybiegać przed szereg? no proszę Cię. i nie pitol głupot, że zagraniczne sieci nie płacą podatków, bo płacą - tyle tylko, że nie w takiej wysokości, w jakiej powinny tak naprawdę. w 2013 r. Jeronimo zapłaciło 302,3 mln zł CITu. ____ ech, nie lubię takich rozmówców - coś gdzieś usłyszeli, coś gdzieś zobaczyli, coś im ktoś powiedział i dyskutują, jakby opierali swoją wiedzę na jakichś naprawdę stabilnych podstawach. Cytat:
porównuj nas do naszych wschodnich sąsiadów - wtedy będzie to miało jakikolwiek sens. Edytowane przez motyla Czas edycji: 2016-05-17 o 12:18 |
||
|
|
|
#4016 | |
|
Naczelna Nastolatka
|
Cytat:
![]()
|
|
#4017 |
|
BAN stały
|
GrumpyCat
Bo ciężko im iść na swoje? Jak już pojawi się dziecko z wpadki to już w ogóle? Mojego TŻ brat będzie miał dziecko,wynajmują kawalerkę ponad tysiąc opłat za mieszkanie.Jego narzeczona nie pracuje on nie wiele zarabia więc co mają zrobić? Albo wprowadza się do rodziców albo nie dadzą sobie rady |
|
|
|
#4018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4020 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Teraz każdy chce wszystko od ręki na już i na zawołanie. Pensje prezesa na już za bezstresowa prace od do, mieszkanie daj, na życie ponad stan daj. Daj daj daj. Moi rodzice zaczynali od wynajetej kawalerki, później wynajetego dwupokojowego mieszkania. Po kilku latach kupili swoje w miejscowości gminnej, kolejne kilka lat później powiatowej. Moja mama była kilka lat na wychowawczym ale jako ze nie mogli się utrzymać z jednej pensji przez większość mojego życia pracowali oboje. W razie potrzeb tak dogadywali grafik pracy żeby móc wszystko w domu ogarnac. Mama kilka razy zmieniała pracę i udało jej sie nawet przekwalifikowac. Dużo się da ale trzeba chcieć a nie oczekiwać ze państwo da. Szlag mnie trafia jak słyszę od kuzynki której ciężko dupę ruszyc do pracy ze eh chciałaby tyle zarabiac. Nic w tym kierunku nie robiąc i chcąc mieć lekką pracę od do o której zapomina się już w połowie drogi do domu nie zbije się kokosow. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.

Pisory i tak wszystko zwalą na Tuska i PO
Mieszkania absolwenckie nie są wydaje mi się czymś skrajnie dziwnym. Z mojego punktu widzenia lepiej pomieszkać kilka lat w takim mieszkaniu i odkładać na swoje, niż wiecznie wynajmować całe mieszkanie i to wydając większość wypłaty na wynajem.