|
Notka |
|
Techniczne dla katalogu kosmetyków Forum techniczne - obszar katalog kosmetyków. Tutaj zajmujemy się obsługą techniczną katalogu kosmetyków: "Kosmetyk Wszech Czasów". |
Pokaż wyniki sondy: Podoba Ci się nowe KWC? | |||
Tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
6 | 1,52% |
Nie |
385 | 97,47% |
Nie mam zdania |
4 | 1,01% |
Głosujący: 395. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 |
Upiór z Czarnej Chaty
|
Dot.: Nowe KWC: dobre czy nie? Oddaj swój głos
Właśnie, Misia, a ja Ci nawet tytuł wymyśliłam przeca jakiś czas temu!
![]()
![]() |
#422 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właściwie prosta stronka czy notatnik, gdzie opisywałabym dla siebie tylko te najlepsze i najgorsze, pomijając te średnie chyba mi wystarczy. Ale pisanie recenzji dla innych, dzielenie się uwagami sprawiało mi jednak dużo przyjemności. Dlatego ciągle ważę czy KWC więcej mi daje czy więcej na mnie korzysta. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
ja ceniłam KWC za jego miarodajność - jasny, dobrze uzasadniony Regulamin, świetną kadrę zarządzającą (Noor, Mirianka), prawdziwość (kiedy zaczynałam korzystać to testy były testami, całkiem serio, a co najlepsze organizowały je takie firmy jak Vichy, Dermika itp. więc i gratisowe kosmy jakie siędostawało do testów były sporo wiekszej wartości i jakoś nie było takich cyrków z recenzjami i w recenzjach jak teraz ![]() teraz korzystając z KWC traciłabym tylko czas nerwy, przebijając się po pierwsze przez nową ... hmmm ... konstrukcję ![]() ![]() ![]() obecny kształt KWC jest dla mnie nie do przyjęcia, uznaję że nowy właściciel może z nim zrobić co chce, a ja mogę mieć jego produkt w głębokim poważaniu i tyle ![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- z tego co dotad czytałam, Ty lubisz przede wszystkim być czytana i chwalona, więc niekoniecznie chodzi tylko o pisanie ![]() ja podchodzę personalnie do korzystania z mojej pracy, bo pracy tej nie wykonał byt wirtualny, tylko ja, a tłumaczenie, ze to tylko wirtualna rzeczywistość jest tyleż pokrętne, co niebezpieczne - wszelkie treści w necie piszą ludzie i jeśli (tu przykłady z innej dziedziny, ale dobrze ilustrujący) dokonują słownego linczu na jakimś człowieku to nie jego nick na tym cierpi, tylko człowiek, a jeśli sie komuś grozi lub nawołuje do czynów zabronionych, to też jest przstępstwo całkiem realne i ścigane w realu, a nie "tylko wirtualne" - przepraszam za może zbyt długi wywód i niezbyt na temat ![]() co do wybierania korzyści przez firmę to dość oczywiste akurat ![]() ![]()
Edytowane przez misianka Czas edycji: 2016-05-18 o 19:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
Zakorzenienie
|
Przez tydzień nie dostałam żadnej odpowiedzi od portalu esentia, uznaję więc, że nikomu tam nie zależy na tym, żeby go rozwijać, tym bardziej że ostatnie recenzje pochodzą chyba z kwietnia.
Postanowiłam więc robić proste notki w Wordzie, z dodanym zdjęciem. Podzieliłam je na kilka kategorii dla mnie istotnych typu sera do twarzy, filtry. Nie zamierzam tam wklepywać wszystkiego co używam, bo nie widzę powodu dokumentować używania past do zębów czy mydeł do rąk, lub żeli pod prysznic. Tak zamierzam rozwiązać problem tego, żeby wiedzieć co mi na dłuższą metę służy i czego nie kupić drugi raz. W pojawienie się konkurencji dla KWC nie wierzę. Nie przy tych trendach, które obecnie istnieją w Internecie. Zresztą są kraje, gdzie czegoś takiego jak ogólny katalog kosmetyków, którym każdy może pisać recenzje po prostu nie ma. Przykładem są Niemcy. Widocznie nie ma takiej potrzeby albo nikt nie wpadł na pomysł, żeby ją wykreować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 | ||
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
Cytat:
![]() co za naciski ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#428 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
Rozeznanie
|
pięć
![]() ja juz sie odzwyczailam pisać recenzje, chociaż dalej odczuwam brak i nie mam zwyczajnie co robić w internecie, kiedy nie siedzę na KWC ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie akurat brak skorzystania z KWC podczas zakupów mało przeszkadza, może jakieś 30% interesujących mnie produktów byłam w stanie w nim znaleźć, a do recenzowania musiałam przeważnie zgłaszać nowy kosmetyk. Ale jak przyjeżdżałam do Polski, to wywoziłam zawsze górę polskich produktów i tutaj KWC było częścią mojej strategii zakupowej. No cóż, już nie będę tego robić i znajdę sobie odpowiedniki gdzie indziej. I nie jestem jedyną emigrantką z takim podejściem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Póki co my tu gadu gadu, narzekamy, a nowi mentorzy kwc i tak maja wszystko w 4 literach
![]()
![]() |
#432 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Było, minęło, pozostaje zal i tyle. Trzeba sobie radzic bez tego. A tez tesknie za starym dobrym kwc ![]()
![]() |
![]() |
#434 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 |
Przyczajenie
|
![]()
Mimo że sondowanie już zakończone, wypowiem się.
Mnie się nowe KWC w ogóle nie podoba. Bardzo nieczytelny wygląd - surowy i nieprzyjazny, tamten był o niebo lepszy. Brak bardzo sprytnej opcji dodawania "półgwiazdek". Na miejsce półgwiazdek doszły absurdalne oceny wydajności, opakowania, obietnic producenta.... przecież o tym wszystkim można napisać w recenzji, a nie gdzieś po bokach. Nie można także już wpisywać sobie samemu od kiedy używa się kosmetyku i ile opakowań się zużyło. Opcje do wyboru są niewystarczające. Nie ma także opcji dodawania emotikonek! Bardzo je lubiłam, były miłe dla oka. ![]() Edytowane przez chinskiejablko Czas edycji: 2016-05-30 o 14:22 Powód: przypomniało mi się coś jeszcze :) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
Raczkowanie
|
To i ja dodam swoje "trzy grosze"
Obecne KWC jest TRAGICZNE, byłam uzależniona od KWC od nastu lat, to była moja strona startowa- "Ostania Setka". Teraz nic kompletnie nie ogarniam, beznadziejne zmiany i zewsząd wyskakujące reklamy. Od wielu miesięcy już nie zaglądam ale czasem mi brak. Kupię jakąś perełkę, chcę coś poczytać czy dodać recenzję i odechciewa mi się. Jak można było tak zniszczyć ten portal??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
Zakorzenienie
|
Dostałam odpowiedź od portalu esentia. Obecnie nie ma możliwości dodawania produktów do katalogu przez użytkowników. Planują wprowadzić to w ciągu kilku miesięcy. Tempo godne Wizażu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Raczkowanie
|
Mija trzeci dzień jak dotarło do mnie, że KWC lepsze nie będzie, że to nie tylko kwestia graficzna a cała ideologia się skończyła.
Czekam na tyle perełek makijażowych z USA, mam od tygodnia podkład Toma Forda, kilka perełek od Burberry i co? Nie będę mogła się podzielić tym z tą wąską grupą, jaką miałabym na starym KWC?? Mnie również blogi nie interesują, KWC było dosłownie WSZYSTKIM czego potrzebowałam do wyżyciu się w mojej małej kosmetycznej pasji. Ceniłam wiele recenzentek.. Aczkolwiek ostatnio również rozmyślam o blogu by dać upust swoim odczuciom kosmetycznym, bo nie wiem jak Wy ale dla mnie zakup jakiejś perełki kosmetycznej miał ułamek frajdy, który szedł na KWC A czy nie może nas się więcej skrzyknąć i zacząć coś działać w tej sprawie?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 | |
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#441 |
Raczkowanie
|
Pewnie, że "stare KWC" byłoby super ale ten marketing, te testy, ambasadorki... Zaczęłam rozumieć, że to czym było KWC przez ponad 10 lat już nie wróci, teraz chodzi o marketing, reklamowanie się i zarabianie, a nie o bazę niezależnych recenzentek-niestety to już nie wróci....
Myślałam o skrzyknięciu się i stworzeniu bazy, portalu,bloga, miejsca wolnego od "product placement", czegoś gdzie wyklęte z KWC i niezależne mogłyby się przenieć... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 | |
rude jest piękne:)
|
Cytat:
3xtak ![]() widzieliscie ?? https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=904746 po co? wystarczy przeczytac ,ten watek , watek zamkniety przez Rochele i watek o bledach na KWC
Obojetnego na niedole zwierzat i ludzka niedola nie wzruszy....prof Żabiński Twój klik pomaga ![]() nie ponosze odpowiedzialnosci za reklamy umieszczone przez WIZAZ w moich postach i PW ![]() Edytowane przez czarnazuzia1 Czas edycji: 2016-06-02 o 09:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny! (te, które wciąż odpowiada forma katalogu, ale nie nowy kształt KWC)
Była mowa o esentii i o tych starszych portalach typu kafeteria, ale poziom tam nie ten. Znalazłam w międzyczasie jeszcze dwie alternatywy - niezależne, bez chamskiego sponsorowania. Słabo pozycjonowane i nikt tu o nich nie mówi (chyba). Obie nie są wolne od wad. Podstawową jest brak aktywnej bazy użytkowniczek oraz szczątkowy katalog i miną lata nim się zapełni i nada do korzystania (tzn. szukania opinii). 1. https://kosmeter.pl/ - wady: brak profili z listami używanych kosmetyków, trudności w dodawaniu nowych kosmetyków (nie można dodać pozycji-składnika, którego nie ma na oficjalnej liście; nie można dodać marki). 2. https://www.lupakosmetyczna.pl/ - w powijakach, bez części włosowej, dziwne tagi. Strzelam, że robią to osoby znane z tego forum, bo rozpoznaję znajome tony. Oba opierają się na podobnym systemie co nowe KWC - zaznaczanych kratek-właściwości, wyszukiwania po składnikach itd. Istniejące recenzje mają w najlepszym razie po dwa zdania. (Zawsze jest jeszcze cosdna - niemoderowane, zaśmiecone do granic możliwości, angielsko-chińskie, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by je przechwycić.) Jakbym miała co przenosić, to może przeniosłabym na jeden z tamtych. Ciągle jednak wierzę, że gdyby sytuacja nie była taka jaka jest, łatwiej byłoby postawić na nogi KWC niż robić nowy portal od zera. Wszystkie te strony są przestarzałe pod względem technologii i wizji działania. Minął czas ręcznego dodawania pozycji do bazy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a poza tym po 35 roku kobiety już nie istnieją? ![]() mam wrażenie, że dość sporo osób 30-45 udzielało się na starym KWC. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]() jest to kolejny dowód na to jak wizaz.pl traktuje sporą część Wizazanek i kogo ma w czterech literach ale i tym samym sam, oficjalnie dał mi legitymację do olania KWC ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 | |
rude jest piękne:)
|
Cytat:
na KWC nie wchodze od miesiecy szukalam recenzji chyba perfum ,wlazlam i myslalam ,ze mam jakiegos robala w kompie,czym predzej zamknelam strone pozniej dowiedzilam sie ,ze to nowe KWC i teraz tak bedzie wygladac ![]() nie wiem ,moze sie myle ale mam wrazenie ,ze ktos kto wyszedl z tak genialna zmiana KWC, nie sadzil,ze az tak sie wszystko spiedoli ![]() "wymyslacza-wynalazce"i informatykow ,ktorzy z niczym juz sobie nie radza ![]() no ale co niektorzy sie zazielenili i nawet uwag nie pisza,uff ![]()
![]() |
![]() |
#447 |
Raczkowanie
|
Ja od miesięcy nie pojmuje jak tak cudowną stronę można było tak spier..... Nie wiem komu przeszkadzało, było przecież idealnie a mi podobne freaki miały swoje miejsce. Owszem coraz wiecej było dziadostwa- tych hurtowych recenzji Dove, Garnierów itp, ale ja np miałam swoją niszę tam, żyłam z tą stroną ponad 10 lat, no jak teraz zjeść śniadanie, czy wypić cappucino bez "ostatniej setki", koszmar.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 |
kosmita jakiś normalnie
|
nie wytrzymałam
![]() ![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...16&postcount=2
![]() |
![]() |
#449 | |
Oby do wiosny
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
kosmita jakiś normalnie
|
wiem, nie napisałam tego po to, aby rozszerzyli grupę przecież
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.