Wzajemnie się wspieramy - my, Aniołkowe Mamy. Zapraszamy :-) - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-18, 10:05   #1801
Platanoides
Zakorzenienie

Dot.: Wzajemnie się wspieramy - my, Aniołkowe Mamy. Zapraszamy :-)

Cytat:
Napisane przez mala_biegaczka Pokaż wiadomość
Mowilyscie ostatnio ze duzo czasu trzeba zeby wyplukac magnez z organizmu - ja drugi dzien nie zazywam i juz mam takie lydki ze masakra :/

Kupilam sobie wczoraj olej z wiesiolka i herbatke z lisci malin o herbatce czytalam ze dobrze ka zaczwc pic ok 32. tygodnia bo potrzeba kilku tygodni zeby jakis efekt byl. Nic no. Dla smaku juz bede popijac

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Nou mnie tak samo. Po 2h mialam cos niecale 150. Po 1h nie wiem bo tu nie sprawdzaja.
Ale no ogarnelam temat. O ile glukometr dobrze pokazuje ale wyniki mam raczej blizej dolu niz gory wiec nawet jakby klamal to chyba nie az tak.
to ja mam taki brzuch że masakra od wczoraj. Czuję takie napięcie jakby miał mi zaraz pęknąć

tą herbate pijesz jedna dziennie? moze tez się zaopatrzę
Cytat:
Napisane przez reniferek01 Pokaż wiadomość
Chyba tylko monitor oddechu. Tak to pare pozycji usunęlam typu Chusta albo stojak na wanienke
no ja ze stojaka też zrezygnowałam ostatecznie, bo wymysliłam inne rozwiazanie chusty tez jeszcze nie mam, bo nie zdazyłam iść na kurs, moze pójde jak się juz Mała urodzi, ale znajac siebie to pewnie już odpuszcze...
ale to dobrze, że za duzo nie dopisałaś, bo to znaczy, ze mam już wszystko
Platanoides jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-18, 10:12   #1802
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Plat pije jedna dziennie. Tyle ile zalecane. I 4 kapsulki wiesiolka na max 6 zalecanych.
Wczoraj tez pocwiczylam troche miesnie brzucha, porobilam troche przysiadow z krzeslem (bez krzesla z tak zaburzonym srodkiem ciezkosci nie ma mowy ) i porozciagalam sie.
Ogolnie od 3 dni mnie miednica i pachwiny bola cos.

Tez stojaka do wanienki nie mamy i mam niby inny pomysl ale zobaczymy jak sie sprawdzi. Inna sprawa ze my duzo tej wanienki na poczatku nie pouzywamy. Moze dopiero od 2-3 miesiaca zycia malego.

Chusty w ogole nie kupuje.

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Mysle czy nie kupic tej wkladki do umywalki i moze dopoki maly bedzie mial te nozki zagipsowane to w ten sposob bedzie go lepiej umyc niz na sucho na przewijaku.

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019
mala_biegaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-18, 10:12   #1803
ukojenie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez reniferek01 Pokaż wiadomość
Chyba tylko monitor oddechu. Tak to pare pozycji usunęlam typu Chusta albo stojak na wanienke
Hehe a u nas stelaz pod wanienke to podstawa bo tylko w pokojach mozemy kapac. Przy Szymku tez nam sie sprawdzil

Cytat:
No ja juz jestem w szpitalu. Masakra najgorzej jak mam na 10 bo park w ktorym mozna zaparkowac za darmo jest zamkniety jeszcze a na parkingu przy szpitalu juz nie ma miejsc :/

Za tydzien tez mamy na 10 wiec chyna przyjedziemy duzo wczesniek zeby sie na parking wbic.

Dzis zaparkowalam gdzies na ulicy na pojedynczej zoltej (na pojedynczej chyba mozna, na podwojnej juz nie) i musialam uskutecznic spacer :p nie ma tego zlego ale no juz mam dosc tego szpitala...

czekamy na info
ukojenie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-18, 10:14   #1804
muffi24
Zadomowienie

Ukojenie, Plat wczoraj jeszcze był, taki z różowawego na lekko pomarańczowy ale tylko trochę, więc już tylko leżałam. Dzisiaj jak dotąd się nie pojawił, znowu zwykły przezroczysty jedynie.

Piersi mnie z dnia na dzień przestały boleć, jakoś czarno to widzę wszystko...

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka
muffi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-18, 10:19   #1805
DoDoo
Zakorzenienie

Zamowilam sobie rozowa plukanke do wlosow 😎

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Muffi, na ktora jutro masz wizyte?
Stary 2016-05-18, 10:20   #1806
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muffi24 Pokaż wiadomość
Ukojenie, Plat wczoraj jeszcze był, taki z różowawego na lekko pomarańczowy ale tylko trochę, więc już tylko leżałam. Dzisiaj jak dotąd się nie pojawił, znowu zwykły przezroczysty jedynie.

Piersi mnie z dnia na dzień przestały boleć, jakoś czarno to widzę wszystko...

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka
Muff u mnie tak piersi bolaly i przestawaly. I jak widzisz na wylocie jestem. Spokojnie.
Na drugim forum dziewczyna nie miala ani pol objawu ciazowego i tez wszystko ok brak objawow moze byc kompletnie normalny jak widac

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Zamowilam sobie rozowa plukanke do wlosow 😎
A co ona robi?

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019
Stary 2016-05-18, 10:23   #1807
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
Muff u mnie tak piersi bolaly i przestawaly. I jak widzisz na wylocie jestem. Spokojnie.
Na drugim forum dziewczyna nie miala ani pol objawu ciazowego i tez wszystko ok brak objawow moze byc kompletnie normalny jak widac

A co ona robi?
Barwi wlosy na rozowo , nie wnika w skore tak jak farba, wiec jest bezpieczna. Tylko nie wiem jaka kupa mi wyjdzie na tym moim zoltym blondzie
No ale to sie zmyje, wiec no stress
Juz mialam takie kupy na wlosach, ze sie nie obawiam hje hje hje
Stary 2016-05-18, 10:24   #1808
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Cytat:
Barwi wlosy na rozowo , nie wnika w skore tak jak farba, wiec jest bezpieczna. Tylko nie wiem jaka kupa mi wyjdzie na tym moim zoltym blondzie
No ale to sie zmyje, wiec no stress
Juz mialam takie kupy na wlosach, ze sie nie obawiam hje hje hje
Ah tak po prostu
Tez mialam rozne kupy na glowie ale juz powiedzialam sobie dosc. Teraz mam pol glowy w naturalnym a konce takie zlotawe, rudawe..ciezko stwierdzic ale ladne sa

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019
Stary 2016-05-18, 10:24   #1809
Platanoides
Zakorzenienie

Biegaczka widze że ostro wyganiasz Mikołaja na świat
co do mycia w zlewie, to nam połozna kategorycznie zabraniała, ale głownie chodziło o mycie dziecka pod bieżącą wodą z kranu.

muffi po pierwsze bardzo dobrze, ze już nie ma tego różowego sluzu
a po drugie zaraz dostaniesz na dupę za czarnowidztwo masz byc dobrej myśli! I wierzyć, że fasolka będzie zdrowo rosła!

ukojenie my też tylko w pokoju mozemy kąpać, ale to juz wiemy, ze mamy takie same mieszkania ja sobie wymysliłam, że bedziemy stawiać wanienke na ten taki kwadratowy regalik dzielony w środku na 4 z Ikea, wszystko będzie pod ręką na tych półkach, a i później będzie wykorzystany jak już wanienke sie schowa mam nadzieje, ze sie pomysł sprawdzi
Stary 2016-05-18, 10:27   #1810
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
Ah tak po prostu
Tez mialam rozne kupy na glowie ale juz powiedzialam sobie dosc. Teraz mam pol glowy w naturalnym a konce takie zlotawe, rudawe..ciezko stwierdzic ale ladne sa
Marza mi sie naturalki ale z tymi siwolcami nie ma mowy. Najpierw zrobie ombre, zeby zobaczyc jak wychodzi kolor, a pozniej moze caly leb
Stary 2016-05-18, 10:28   #1811
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Plat a co zlego w muciu pod kranem? U nas i tak bedzie to niemozliwe bo musialabym codziennie grzac 100L bojler :p
Takze raczej na taka wkladke mysle i miseczka z woda obok. Zobaczymy w ogole jakoe te gipsy bo podobno te takie niebieskie plastikowe.
Ogolnie masakra bo kiedys mi polozna mowila ze przez te gipsy potem ciezko oszacowac wage dziecka np. Ale mowilam ze warto znac wage gipsu o ile to ten plastikowy

Ja juz pol godziny czekam

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-18, 10:29   #1812
ukojenie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Platanoides Pokaż wiadomość
[

ukojenie my też tylko w pokoju mozemy kąpać, ale to juz wiemy, ze mamy takie same mieszkania ja sobie wymysliłam, że bedziemy stawiać wanienke na ten taki kwadratowy regalik dzielony w środku na 4 z Ikea, wszystko będzie pod ręką na tych półkach, a i później będzie wykorzystany jak już wanienke sie schowa mam nadzieje, ze sie pomysł sprawdzi
Wiesz co kazdy sobie wypracuje najlepszy sposob . U nas wanienka na stelazu sie najlepiej sprawdzila bo wiesz na okolo masz dostep a na poczatku jak male male a czlowiek jeszcze nie wprawiony to spora wygoda moc sie z kazdej strony krecic
No a teraz jeszcze mlody pewnie bedzie chcial pomagac wiec stelaz to mus

Muff mysl pozytywnie ( taaa mowie to ja najwiekszy pechowiec i pesymistka ) , bedzie dobrze
ukojenie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-18, 10:30   #1813
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
Plat a co zlego w muciu pod kranem? U nas i tak bedzie to niemozliwe bo musialabym codziennie grzac 100L bojler
Takze raczej na taka wkladke mysle i miseczka z woda obok. Zobaczymy w ogole jakoe te gipsy bo podobno te takie niebieskie plastikowe.
Ogolnie masakra bo kiedys mi polozna mowila ze przez te gipsy potem ciezko oszacowac wage dziecka np. Ale mowilam ze warto znac wage gipsu o ile to ten plastikowy

No ej ale to nawet logiczne z ta waga wiec z czym problem? Zwazyc przed gipsem i po i jest roznica jak w morde strzelil
Stary 2016-05-18, 10:40   #1814
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Cytat:
No ej ale to nawet logiczne z ta waga wiec z czym problem? Zwazyc przed gipsem i po i jest roznica jak w morde strzelil
Dla nas tak ale Anglicy maja ubytki myslowe

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019
Stary 2016-05-18, 10:41   #1815
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
Dla nas tak ale Anglicy maja ubytki myslowe
Ach no tak znowu ta anglia

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Czasami ogladam program o osobach na zasilkach w angli i to sa po prostu kretyni
Stary 2016-05-18, 10:42   #1816
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Bejbik zmierzony i obsluchany. Podobno szczesliwy i podobno plecy ma z prawej czyli sie przemieszcza skubaniec czekam na endo bo musze lewotyroskyne dostac bo mi sie juz 88ug skonczylo i musze dosztukowywac z 25ug a 75 tez mam nie za wiele juz wiec ogarne to przed porodem jeszcze. Tylko sie uczekam tu pewnie bo do tej lekarki sie dostac to masakra i godziny czekania...

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019
Stary 2016-05-18, 10:46   #1817
dotuniek
Zakorzenienie

Cytat:
to ja mam taki brzuch że masakra od wczoraj. Czuję takie napięcie jakby miał mi zaraz pęknąć

tą herbate pijesz jedna dziennie? moze tez się zaopatrzę

no ja ze stojaka też zrezygnowałam ostatecznie, bo wymysliłam inne rozwiazanie chusty tez jeszcze nie mam, bo nie zdazyłam iść na kurs, moze pójde jak się juz Mała urodzi, ale znajac siebie to pewnie już odpuszcze...
ale to dobrze, że za duzo nie dopisałaś, bo to znaczy, ze mam już wszystko
co wymyśliłaś zamiast stojaka, bo ja nie mam koncepcji bo oprócz wyspy w kuchni nie mamy normalnej wysokości stołu żeby wanienkę postawić i nie łamać sobie kręgosłupa
dotuniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-18, 10:46   #1818
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Czasami ogladam program o osobach na zasilkach w angli i to sa po prostu kretyni
Taki system maja to korzystaja. Gdyby w Pl tak bylo tez by ludzie korzystali ale ze mamy gospodarke jaka mamy i socjal slaby to jest jak jest. Co moim zdaniem skutkuje wieksza zaradnoscia Polakow w porownaniu do Anglikow ale no.
Polacy tutaj tez nie sa wszyscy super.
Moj znajomy z pracy sciagnal dziewczyne i 2 dzieci i spokojnie ona moglaby isc do pracy i mogliby je wyslac do przedszkola bo by ich stac bylo ale po co. Ona siedzi w domu z dziecmi i biora mozliwie wszystkie zasilki mnie sie to nie podoba. Bo ona nie jest niepelnosprawna i spokojnie moglyby dzieciaki isc do przedszkola. Ta starsza w ogole ma 15h darmowe w tygodniu bo tu na dzieci 3-5 lat przysluguje 15h darmowego przedszkola tygodniowo

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019
Stary 2016-05-18, 10:53   #1819
dotuniek
Zakorzenienie

Cytat:
Plat pije jedna dziennie. Tyle ile zalecane. I 4 kapsulki wiesiolka na max 6 zalecanych.
Wczoraj tez pocwiczylam troche miesnie brzucha, porobilam troche przysiadow z krzeslem (bez krzesla z tak zaburzonym srodkiem ciezkosci nie ma mowy ) i porozciagalam sie.
Ogolnie od 3 dni mnie miednica i pachwiny bola cos.

Tez stojaka do wanienki nie mamy i mam niby inny pomysl ale zobaczymy jak sie sprawdzi. Inna sprawa ze my duzo tej wanienki na poczatku nie pouzywamy. Moze dopiero od 2-3 miesiaca zycia malego.

Chusty w ogole nie kupuje.

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Mysle czy nie kupic tej wkladki do umywalki i moze dopoki maly bedzie mial te nozki zagipsowane to w ten sposob bedzie go lepiej umyc niz na sucho na przewijaku.
wiesz, że w ciąży nie powinno się ćwiczyć mięśni prostych brzucha??

Cytat:
Biegaczka widze że ostro wyganiasz Mikołaja na świat
co do mycia w zlewie, to nam połozna kategorycznie zabraniała, ale głownie chodziło o mycie dziecka pod bieżącą wodą z kranu.
ciekawe dlaczego ta położna wam tak powiedziała, bo tak w szpistalach niemowlaków się inaczej nie myje i nam na zajęciach z pielęgnacji dzieci na oddziale szpitalnym babka mówiła że to owiele lepsze niż kiszenie w wanience

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-18, 10:55   #1820
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dotuniek Pokaż wiadomość

ciekawe dlaczego ta położna wam tak powiedziała, bo tak w szpistalach niemowlaków się inaczej nie myje i nam na zajęciach z pielęgnacji dzieci na oddziale szpitalnym babka mówiła że to owiele lepsze niż kiszenie w wanience
A to niby dlaczego?
One biora udzial w parciu przeciez wiec o ile przed 37.tc bym ich nie ruszala specjalnie przy nadaktywnej macicy tak teraz uwazam ze mi to moze tylko pomoc przy porodzie.

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019
Stary 2016-05-18, 11:10   #1821
dotuniek
Zakorzenienie

Cytat:
A to niby dlaczego?
One biora udzial w parciu przeciez wiec o ile przed 37.tc bym ich nie ruszala specjalnie przy nadaktywnej macicy tak teraz uwazam ze mi to moze tylko pomoc przy porodzie.
tak nam rehabilitantka na ćwiczeniach dla ciężarnych mówiła, ponieważ one są już naciągnięte przez macicę i można je uszkodzić, można mięśnie skośne brzucha ale nie proste
Stary 2016-05-18, 11:16   #1822
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Cytat:
tak nam rehabilitantka na ćwiczeniach dla ciężarnych mówiła, ponieważ one są już naciągnięte przez macicę i można je uszkodzić, można mięśnie skośne brzucha ale nie proste
Aha
Z pewnoscia ich nie nadwerezam wiec mimo wszystko bede kontynuowac. Cwicze i te i te. Moj maz fizjoterapeuta nie ma zastrzezen poza tym on kontroluje te moje cwiczenia jal wszystko

Oczywiscie nie wzielam kanapek ze soba i co? I posiedze tu dlugo :/ kupilam jakas kanapke w sklepie ehh. Z ciekawosci za godzine zmierze cukier.

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019
Stary 2016-05-18, 11:19   #1823
dotuniek
Zakorzenienie

Cytat:
Aha
Z pewnoscia ich nie nadwerezam wiec mimo wszystko bede kontynuowac. Cwicze i te i te. Moj maz fizjoterapeuta nie ma zastrzezen poza tym on kontroluje te moje cwiczenia jal wszystko

Oczywiscie nie wzielam kanapek ze soba i co? I posiedze tu dlugo :/ kupilam jakas kanapke w sklepie ehh. Z ciekawosci za godzine zmierze cukier.
no ona mówiła też, że w ostatnim trymestrze nie powinno się z leżenia siadać na prosto
Stary 2016-05-18, 11:21   #1824
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Dopytalam pielegniarki czy wie czy mnie za tydzien zostawia w szpitalu ale powiedziala ze tak, ze na pewno zostaje. Wydrukowala mi tez ulotke informacyjna o indukcji - co, po co i jak takze fajnie.

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
no ona mówiła też, że w ostatnim trymestrze nie powinno się z leżenia siadać na prosto
Tego to ja od polowy ciazy nie robie. Odkad zaczelam miec skurcze. Zawsze zrzucam nogi z lozka i rekami sie podnosze. Nigdy brzuchem nie ciagne. Teraz to juz nawet bym nie dala rady.

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019
Stary 2016-05-18, 11:33   #1825
Platanoides
Zakorzenienie

Cytat:
Plat a co zlego w muciu pod kranem? U nas i tak bedzie to niemozliwe bo musialabym codziennie grzac 100L bojler :p

w zlewie mozna tak jak w wanience, mówiła tylko zeby nie spłukiwac go bierzaca wodą, bo nie wiesz jaka jest dokładna temp wody, która moze sie zmieniać i np nagle poleci ci zimna albo za ciepła, skóra dziecka jest zbyt delikatna zeby ja tak traktowac strumieniem, no i wiekszosc dzieci ma traume po takim myciu. Najczesciej w szpitalach tak kąpią, to się dzieci potem w domu drą i podczas kąpieli.

Cytat:
Napisane przez ukojenie Pokaż wiadomość
Wiesz co kazdy sobie wypracuje najlepszy sposob . U nas wanienka na stelazu sie najlepiej sprawdzila bo wiesz na okolo masz dostep a na poczatku jak male male a czlowiek jeszcze nie wprawiony to spora wygoda moc sie z kazdej strony krecic
No a teraz jeszcze mlody pewnie bedzie chcial pomagac wiec stelaz to mus

Muff mysl pozytywnie ( taaa mowie to ja najwiekszy pechowiec i pesymistka ) , bedzie dobrze
dlatego przymocowalismy małe kółka pod tym regalikiem żeby był mobilny okaze sie w pierwszych tygodniach czy to sie sprawdzi w ogole, w razie co zawsze mozna dokupic ten stelaż
Cytat:

widzialam raz na tlc taki program. było o babce która zyła na zasiłku bo była za gruba zeby isc do pracy
Cytat:
Bejbik zmierzony i obsluchany. Podobno szczesliwy i podobno plecy ma z prawej czyli sie przemieszcza skubaniec czekam na endo bo musze lewotyroskyne dostac bo mi sie juz 88ug skonczylo i musze dosztukowywac z 25ug a 75 tez mam nie za wiele juz wiec ogarne to przed porodem jeszcze. Tylko sie uczekam tu pewnie bo do tej lekarki sie dostac to masakra i godziny czekania...
ile waży nasz maluch?
Cytat:
co wymyśliłaś zamiast stojaka, bo ja nie mam koncepcji bo oprócz wyspy w kuchni nie mamy normalnej wysokości stołu żeby wanienkę postawić i nie łamać sobie kręgosłupa
taki regał z Ikea, ma idealna wysokosc i na półkach mozna sobie osprzet do kąpieli poukladać

Cytat:

wlasnie w tym szpitalu gdzie chce rodzic tak nie kąpią i nie zalecają tego. Mówiły też żeby się nie godzić na takie kąpanie noworodków.

no ale po raz kolejny mamy przykład tego, ze co lekarz, szpital, połozna, rodzic to opinia w kazdym razie ja mam takie samo zdanie co do spłukiwania noworodka bierzącą wodą z kranu

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Dopytalam pielegniarki czy wie czy mnie za tydzien zostawia w szpitalu ale powiedziala ze tak, ze na pewno zostaje. Wydrukowala mi tez ulotke informacyjna o indukcji - co, po co i jak takze fajnie.[COLOR="Silver"]
no to odliczamy!
Stary 2016-05-18, 11:34   #1826
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Plat nie mialam usg. A wg miarki zobacze jak mi oddadza ksiazke

Ale on od 20. tc rosnie caly czas tak samo wiec wg ich szacunkow za tydzien powinien miec ok 3600-3700 chyba. Zobaczymy jak sie urodzi

No mnie takie kapanie pod kranem tez srednio odpowiada tak intuicyjnie nawet. Stad wkladka tak ale obok miska z woda. Zobaczymy. Okaze sie jak sie urodzi.
Dopoki go nie zagipsuja to wanienka bedzie w uzyciu.

Jeszcze tydzien

Co do zasilkow tu.
Kiedys czytalam o kolesiu sportowcu ktory zyl na zasilkach bo gdyby poszedl do pracy to nie moglby tyle godzin na silowni spedzac i nie moglby tak dbac o swoje cialo

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019

Edytowane przez mala_biegaczka
Czas edycji: 2016-05-18 o 11:36
Stary 2016-05-18, 11:42   #1827
dotuniek
Zakorzenienie

Cytat:
w zlewie mozna tak jak w wanience, mówiła tylko zeby nie spłukiwac go bierzaca wodą, bo nie wiesz jaka jest dokładna temp wody, która moze sie zmieniać i np nagle poleci ci zimna albo za ciepła, skóra dziecka jest zbyt delikatna zeby ja tak traktowac strumieniem, no i wiekszosc dzieci ma traume po takim myciu. Najczesciej w szpitalach tak kąpią, to się dzieci potem w domu drą i podczas kąpieli.

dlatego przymocowalismy małe kółka pod tym regalikiem żeby był mobilny okaze sie w pierwszych tygodniach czy to sie sprawdzi w ogole, w razie co zawsze mozna dokupic ten stelaż

widzialam raz na tlc taki program. było o babce która zyła na zasiłku bo była za gruba zeby isc do pracy

ile waży nasz maluch?
taki regał z Ikea, ma idealna wysokosc i na półkach mozna sobie osprzet do kąpieli poukladać

wlasnie w tym szpitalu gdzie chce rodzic tak nie kąpią i nie zalecają tego. Mówiły też żeby się nie godzić na takie kąpanie noworodków.

no ale po raz kolejny mamy przykład tego, ze co lekarz, szpital, połozna, rodzic to opinia w kazdym razie ja mam takie samo zdanie co do spłukiwania noworodka bierzącą wodą z kranu

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

no to odliczamy!
to aż dziwne, że u Was w szpitalu tak nie myją dzieci bo wg procedury w szpitalach tak powinny być kąpane niemowlęta (ha! nawet miałam to pytanie na egzaminie z podstaw pielęgniarstwa) ze względu na zakażenia szpitalne. W domu rozumiem twój argument, ale w szpitalach na oddziałach noworodkowych mają w kranie ustawioną stałą temperaturę i nie ma się ona prawa zmienić bo tak jest zaprogramowane i już. W szpitalu chodzi o ograniczenie możliwości przenoszenia różnorodnych zakażeń szpitalnych.
Stary 2016-05-18, 11:44   #1828
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Bylismy wczoraj na cmentarzu u Michasia i tam w tym ogrodzie gdzie rozsypuja prochy wkolo niektorzy rodzice porobili sobie takie cos a'la grobiki - sa powbijane baloniki, zabawki, jakies kamienie pamiatkowe czy tablice z wierszami...
Normalnie nie mam z tym problemu ale na jednym takim kamieniu jest zdjecie takiego ukrwawionego dziecka - zarodka jeszcze wczesnego. Z drugiej strony to czyjes dziecko. Niezaleznie od czasu w ktorym odeszlo..

Poczytalam kilka tych tabliczek i tylko sie poplakalam.

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019
Stary 2016-05-18, 11:58   #1829
Platanoides
Zakorzenienie

Cytat:
to aż dziwne, że u Was w szpitalu tak nie myją dzieci bo wg procedury w szpitalach tak powinny być kąpane niemowlęta (ha! nawet miałam to pytanie na egzaminie z podstaw pielęgniarstwa) ze względu na zakażenia szpitalne. W domu rozumiem twój argument, ale w szpitalach na oddziałach noworodkowych mają w kranie ustawioną stałą temperaturę i nie ma się ona prawa zmienić bo tak jest zaprogramowane i już. W szpitalu chodzi o ograniczenie możliwości przenoszenia różnorodnych zakażeń szpitalnych.
maja stanowiska do kapania, takie duze zlewy, polozne myja je same, albo matka jak chce, albo polozna przy matce jak sobie tego zyczy w pokojach też są takie duze zlewy ze mozna napuscic wody i samemu wykąpać, ale ja na bank bede dawac Małą do kąpania
Stary 2016-05-18, 11:59   #1830
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
Bylismy wczoraj na cmentarzu u Michasia i tam w tym ogrodzie gdzie rozsypuja prochy wkolo niektorzy rodzice porobili sobie takie cos a'la grobiki - sa powbijane baloniki, zabawki, jakies kamienie pamiatkowe czy tablice z wierszami...
Normalnie nie mam z tym problemu ale na jednym takim kamieniu jest zdjecie takiego ukrwawionego dziecka - zarodka jeszcze wczesnego. Z drugiej strony to czyjes dziecko. Niezaleznie od czasu w ktorym odeszlo..

Poczytalam kilka tych tabliczek i tylko sie poplakalam.
Pytanie po co takie zdjecie, no ja tego nie rozumiem ale jesli komus mialo to pomoc...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości