|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing
To ja jednak jestem na diecie a dziecko mimo to ma bóle brzuszka... jem do kanapek tylko wędliny chude. Na obiad raczej gotowane/duszone rzeczy.
|
|
|
|
#3062 |
|
Zadomowienie
|
Ja jem wszystko, kompletnie.
|
|
|
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po kolce też skrupulatnie dobieram jedzenie a mimo to mała dziś cierpiała potwornie..nie wiem od czego to zależy, chyba na pewne rzeczy poprostu nie mamy wpływu. Zastanawiam sie tylko czy ten espumisan to mogę jej podawać też profilaktycznie?
|
|
#3064 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciotki o 13:10 na świat przyszła poprzez cc Michasia 2970g i 53 cm szczęścia
teraz śpi przy mnie slodziutko nadrobię Was w domu ))
|
#3065 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wg pediatry - jeść wszystko, teraz uważać na nowalijki. Wg neonatologia z poradni - jeść wszystko, dieta to bzdura i doprowadza do tego że wiele matek porzuca kp i dlatego Polska ma takie kiepskie statystyki w karmieniu piersią. Dieta to wymysł przedstawicieli z firm sprzedających mm. Wg teściowej, które jest neonatologiem o dodatkowo prowadzi zajęcia ze studentami z dietetyki - jeść wszystko, uważać na cebulę i czosnek surowe, gdyż mogą zmienic smak mleka. Żeby było śmieszniej jeszcze na deser podała oslawione truskawki. Dziecku nie było nic. Ogólnie trzymam się powyższych wersji aby jeść wszystko i nie dać się zwariować. Jak z Małym będzie coś nie tak to wtedy będę eliminować. Wiadomo że należy unikać nadmiaru chipsów, gazowanego itp.ale wszystko z umiarem jest dla ludzi. ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3066 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
od wczoraj mialysmy problem bo Malinka źle chwytała pierś, ale ćwieczymy, nie daję jej ssać jak boli i zobaczyłam efekt. miałąm chwilę wzruszenia ![]() Cytat:
![]() ale mam wrażenie że zarówno moja mama i mama mojego chłopaka jakoś ostatnio złośliwie często gotują kapustę z grzybami
|
|
#3067 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zazdroszczę teściowej z taką profeską, na pewno jej wiedza przydaje sie przy dziecku. I jest na czasie a nie wierzy w przestarzałe poglądy tak jak większość teściowych, wliczając moją
|
||
|
|
|
#3068 | |
|
Zakorzenienie
|
Anika, bardzo mi się podoba to co piszesz
też mam taki plan ![]() No_doubt, gratulacje Kochana
|
|
|
#3069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Iwonia Iwonia zgłoś się. ...
|
|
|
#3070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3071 |
|
Zakorzenienie
|
No_doubt - gratulacje
![]() Co do jedzenia - ja też jem w zasadzie prawie wszystko, a przynajmniej to na co mam ochotę. Z rzeczy które bym chętnie zjadła/wypiła a na razie odpuściłam, to w zasadzie tylko coca-cola:P Kawę jak na razie piję Nescore - ona zawiera jakieś 30% kawy rozpuszczalnej, 30% kawy z cykorii i 30% jeszcze z czegoś, więc tej kofeiny za dużo nie ma. Ale piję takie 2 czy czasem nawet 3 kawy i na razie jakoś dajemy radę. |
|
|
|
#3072 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
słyszałam, że jak się cała ciążę pilo, to dziecko jest przyzwyczajone do tej kofeiny wiec tragedii nie maPs. Gratulacje dla nowych dzielnych mam
|
|
|
#3074 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
aczkolwiek w momencie, gdy przez ciążę niewiele przybrałam na wadze (jedynie jakieś 3 kg), tylko ona zaczęła podejrzewać, że może być problem z hipotrofia. Uspily nas niestety wyniki USG, gdzie zarówno w wadze, wymiarach jak i przeplywach było wszystko w porządku. Ba, nawet z USG na moment przed porodem wynikała waga 3100 i przeplywy nadal OK, a dziecko urodziło się z 2520...
|
||
|
|
|
#3075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój szanowny małżonek tez trzyma jej stronę, ale ja się nie daje
|
|
|
#3076 |
|
Zakorzenienie
|
Czeeeeść
Będę Was w nocy nadrabiać jak Igorasa bede karmić ![]() ![]() ![]() Tak tak w końcu. Dzis 18.05.2016 r. Godz. 10.10 sn, 52cm i 2700g. Cudny jest szczegóły jak znajde chwile. Tzn taką dłuższą. Ps. Wg personelu poród ksiązkowy z ktorego studenci sie mogą uczyć. nie taki diabeł straszny.
|
|
|
|
#3077 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje!!! ![]() Pytanie z serii, gdzie nawet wujek google nie pomaga. Czy to normalne, ze pobolewa mnie lechtaczka?? No moze nie pobolewa, ale takie dziwne, nieprzyjemne uczucie co jakis czas. Szczegolnie jak sie podniecam, a libido mam tak wysokie, ze az strach :p |
|
|
|
|
#3078 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cześć super wieści i jakie pozytywnie nastrajające przesłanie Gratulacje!
|
|
|
|
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jem wszystko jak jadłam, sensacji po moim mleku brak. Cyrk jest jedynie jak się nażre (bo jedzeniem tego nazwać nie można) za dużo modyfikowanego, tak jak dziś - zatkany smoczek, godzinę walczył i zgłodniał jeszcze mocniej, więc żarł jak wściekły. To co było w butelce, to co w międzyczasie dodatkowo udoiłam, jeszcze trzeba było dorobić sztuczne, bo dzieciak się drze że głodny. A potem dzikie ryki, bo brzuch boli. U nas pomaga oparcie małego na kolanach, tak żeby leżał prawie pionowo i masowanie brzuszka.
Rose, teściowa dziś była - miała zadzwonić, że już jedzie i zadzwoniła - do drzwi! Na szczęście właśnie zaczęliśmy karmienie, więc uciekłam z laktatorem do pokoju. Siedziała nie dłużej niż godzinę, więc zanim skończyłam to już jej nie było
|
|
|
|
#3080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam właśnie pytac o Ciebie.No_doub gratki!! Ja po wizycie. Nie przewiduje gin szybko akcji. Mamy się sexić hehe. Mój powiedział,że po zjeździe na uczelni w weekend Choć mimo to boi się,bo wtedy jest pełnia![]() Usg pokazało date 3 czerwca,a ja jakis czas temu wyliczyłam sobie 2 ,więc może coś w tym jest ![]() Najlepsza nowina to,że moja klusia nie podrosła wcale dużo ufff kamień z serca -3350g.
|
|
|
#3082 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
W szpitalu podawali mi totalnie wszystko do jedzenia.. nawet kawę piłam rano i było spoko. Kazali nie jeść cebuli/czosnku/potraw wzdymających/ ostrych. Położna też kazała jeść wszystko i nie dietować. Cytat:
|
|||
|
|
|
#3083 | ||
|
Moderatorka z pazurem
|
No doubt ogromne gratulacje. Tulcie sie tam
![]() Ja tez nie wierze w diete matki karmicielki. W szpitalu 2 dni pod rzad byly jablka jako deser do obiadu, potem ryz z jablkiem na kolacje. Dziewczyny po cc, jak radzicie sobie z bolem? Ja przyznam ze czasem juz nie wyrabiam. Jestem uczulona na wiekszosc prochow przeciwbolowych i tak sie troche morduje w tym moim pologu... ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
Love love love rainbow unicornsssss ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3085 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Aaaa Iwonia twoj Igor ma niemal identyczne wymiary jak moja Niunka. Ten sam wzrost a wagowo moja 20g wieksza. Kupuj mniejsze ciuszki bo w 56 dzidzia sie topi
|
|
|
|
#3086 |
|
Zakorzenienie
|
W temacie diety humorystyczna scenka z niedzielnego obiadu u rodziców
![]() Mama coś tam robi w kuchni, pies asystuje i słyszę test "Brokuły to chyba możesz jeść...", ja na to "bez przesady, wszystko mogę!" a moja mama na to "ale ja do psa mówiłam!"
|
|
|
|
#3087 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje i miłego nosorożcowania Cytat:
Jednego dnia buraki to nawet same położne mówiły żeby tego nie jeść lepiej ale nie wiem czemu---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
![]() H&m ma zdecydowanie zaniżoną rozmiarówkę, najlepiej nam pasują pajacyki z F&F na 50cm, takie jakby na nią szyte
|
|||
|
|
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
Iwonia - gratulacje
|
|
|
|
#3089 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3090 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
skupiam się na tym żeby dobrze ssała, żeby nie uciekała nie szarpała... wpatruje się i liczę na lepszy czas Wczoraj na leżąco karmiłam cały dzień, usnęła dwa razy na dwie godziny w ciągu dnia w nocy tylko przysypiała nie usnęła głeboko nawet na chwilę czy to moje dziecko nie potrzebuje snu ![]() A Roses prośba o uzupełnienie - nasza córeczka ma w końcu imię jutro tatuś jedzie do urzędu Zapisz przy małej Iga |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:53.

teraz śpi przy mnie slodziutko
TEN dzień: 09.08.2014 
Albo słyszę, że tego i tego mam nie jeść, owoce tylko gotowane, warzywa tez, truskawki to zło... Inne osoby z kolei, że można wszystko byle zdrowe i urozmaicone i w granicach rozsądku, a dieta matki karmiącej to jakiś czarnogrod i jak rodzice nie byli alergikami to dziecko również być nie powinno. I bądź tu mądry 
sprzątanie zostaje jak mała śpi, ale w sumie tutaj mąż dużo działa. Ogólnie spodziewałam się, że będzie gorzej 

skupiam się na tym żeby dobrze ssała, żeby nie uciekała nie szarpała... wpatruje się i liczę na lepszy czas