![]() |
#1711 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wybielanie zębów- wątek zbiorczy
Nie przeczę, że ivoclar z zapałem udziela rad i chwała jej za to, że poświęca swój czas. Ale wybaczcie - tekst, że niektórzy dentyści, to się w ogóle nie znają, świadczy tylko i wyłącznie o kulturze (a raczej jej braku) ivoclar. Nie ujmuję jej wiedzy (jak sama podkreśla skończyła i medycynę i stomatologię), jednak rażą mnie sformułowania typu: "nigdy więcej!", "broń Boże", czy "NIE WOLNO", zwłaszcza, gdy nierzadko nie do końca są zgodne z prawdą. Choćby z tego względu, że w stomatologii jest bardzo wiele poglądów, badań i opini na dany temat i takie kategoryczne stawianie sprawy jest trochę nie fair.
Takie sformułowanie dla mnie ma coś z obrażalstwa, ale może to tylko moje subiektywne odczucie... Jak widać foch minął i to bardzo szybko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1712 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1713 |
Raczkowanie
|
Karola jeśli nie odpowiada ci styl pisania i rady ivoclar to po prostu nie czytaj jej postów. Myślisz, ze miło się to czyta jak cały czas próbujesz jej dopiec. To nie watek o tym co i jak kto pisze a o wybielaniu zebów!!!
Prosze nie odpowiadaj na mojego posta w żaden sposób - bo tak jak już napisałam to wątek o wybielaniu zębów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1714 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Karola napisała co myśli i ja się z nią zgadzam, że pierwsze wypowiedzi ivoclar były w bardzo nieładnym tonie, tutaj jest wielu specjalistów, którzy dzielą się swoim doświadczeniem i nie robią tego w wyniosły sposób, więc proponuję wzajemnie się szanować
![]() |
![]() |
#1715 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jednym się podoba to co ktoś pisze, drugiemu nie - wolność słowa obowiązuje wszystkich. Nikogo nie obraziłam, wydaje mi się, że piszę rzeczowo i konkretnie, a w odpowiedzi mam sugestię, że jakaś sfrustrowana jestem. Amen. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1716 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Sprostuję - mechanizm wybielania podobny, efekty i trwałość również. Żadna metoda wybielania nie jest na całe życie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1717 |
Zakorzenienie
|
Czy mogłybyście mi powiedziec jak to jest z ta "biała dietą" szczerze to już mam dość picia samej wody czy soku bananowego itp wybielanie mi się przeciąga choc mam wrazenie że kolor zębów już się niezmienia a mam straszna ochote na ciepła herbate jak to jest do końca... Czy chodzi o to że nie powinno się pić w ogóle herbaty czy chodzi tylko o czarna a owocowe można??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1718 |
Raczkowanie
|
Wszystko w granicach rozsądku. Nie musisz się tak męczyć, jak zjesz czy wypijesz coś kolorowego, to nic się nei stanie. Po prostu umyj zaraz potem zęby i tyle. Jedynie nadal unikaj kawy, czerwonego wina, soku z aronii itp.
Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wielkie dzieki chciałam sie upewnić bo juz kilka razy wypiłam taka słabą herbatke i umyłam odrazu zabki ale mam wrazenie że zmienił mi sie troszkę odcień zębów tzn pociemniał ale sama już nie wiem od czego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1720 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wybielanie zębów we Wrocławiu
..też ten temat mnie interesował od pewnego czasu i u mnie na osiedlu jest fajna pani stomatolog, z tego co sie dowiedzialam to oferuje 2 metody z żelem: najpierw metoda nakładkowa wybielania zębów (nakładki zamawia się u technika) i potem wybielanie żelem - 500 zł za 1 łuk zębowy. Druga to gotowe nakładki z żelem, 600 zł za 1 łuk....
Nie wiem czy we Wrocławiu jest coś taniej tą metodą - zobaczcie na stornie http://gabinetwroclaw.pl/wybielaniezebow gdzie metoda jest opisana, cennik na stronie głównej, gabinet na Kuźnikach -taki nieduzy, bez bajerów ale stomatolog symaptyczna, konretna i zna sie na rzeczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1721 |
Przyczajenie
|
Pozwolę sobie co nie co napisać na temat wybielania zębów, bo wiem że ten temat jest teraz na topie, a w gabinecie dentystycznym możecie pomarzyć o wiarygodnych informacjach na ten temat.
Złote zasady: - masz martwe zęby NIE WYBIELAJ - masz skłonność do przebarwień NIE WYBIELAJ - twoja dieta to kawa, herbata itp. NIE WYBIELAJ - masz naturalnie żółte zęby (np. rodzice też mieli) NIE WYBIELAJ! Życzę powodzenia. Materiały zaciągnąłem ze strony: wybielanie zębów |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1722 |
Zakorzenienie
|
tatarek222... w takim wypadku jedynie osoby które mają śnieżną biel mogą wybielać???
![]()
![]() |
#1723 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wybielanie zębów we Wrocławiu
..to info szukałam dla koleżanki....
...sama wybielałam zęby kilka lat temu, ale gabinet już nie istnieje..co mogę o tym napisać... wiem ze było drogie, ale mama nigdy mi nie chciała powiedzieć ile ;p Miałam robiony odcisk (nie wiem jak to się fachowo nazywa) szczęki i na podstawie tego zrobili mi nakładki z "gumy" idealnie dopasowane do zębów..na noc chyba przez dwa tygodnie nakładałam do nich specjalny żel..szybko było widać efekty ;].. było dawno ale jak jakieś pytania to może uda mi się odpowiedzieć ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1724 |
Przyczajenie
|
a ja powiem tak: jestem z Łodzi, moj dentysta robi mi nakładki 70zł x 2, plus na Al. kościuszki kupiłam strzykawki - jedna kosztyje 14zł, łatwo policzyć 230zł
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Planuję sobie wybielić ząbki tak w okolicy marca a ta cena jest baaardzo zachęcająca ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1726 |
Przyczajenie
|
słuchaj, nakładki robi mi dentysta, do którego chodze od dawna, i podobno to jest normalna cena, czyli za zrobienie jednej nakładki 70zł. Jeśli chodzi o strzykawki Opalescence to na Al. Kościuszki przy struga na przystanku autobusowym jest Falcon - sklep z art stomatologicznymi, jedna strzykawka kosztuje 14zł, a u dentysty różnie - 40-50zł, więc różnica jest ogromna.
pozdrawiam a ja w pt odbieram nakładki i zaczynam wybielanie ząbków do koloru "bieli gwiazdy filmowej" ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1727 |
Przyczajenie
|
A Ja Wczoraj Robilem Wybielanie Zebow Metoda Beyond Koszt To 700zl Potem Zeby Niesamowicie Lupia Sa Wrazliwe Utzrymuje Sie To Ok 12 Godzin ...no Ale Efekt Jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1728 |
Raczkowanie
|
white light- wybielanie zębów
Czy któraś z Was kupiła ten produkt z allegro? Podchodzę do tego bardzo sceptycznie, ale kusi cena i komentarze od kupujących... Co o tym myślicie?
http://www.allegro.pl/item281628094_..._zdazysz_.html Zastanawiam się czy kupić tak jak zawsze paski whitestripes, czy spróbować tego dziwnego specyfiku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1729 |
Zakorzenienie
|
Dot.: white light- wybielanie zębów
Na allegro jest cała masa tego "badziewia"nawet za 14zł... tak niska cena sugeruje, że jest to lipa... za wybielanie ludzie są gotowi zapłacić dużo wiecej, poza tym wystarczy poczytać komentarze "nie przyniosło efektu"
![]()
![]() |
#1730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1731 |
Rozeznanie
|
Oosz kurcze!. Żałuję, że tak późno trafiłam na ten wątek...
Zakupiłam właśnie 8 strzykawek opalescence u dentysty i formy tez już zrobione, ale koszt jest zdecydowanie za wysoki - 800 zł. Następnym razem najpierw zajrzę na wizaz... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1732 |
Raczkowanie
|
Hej!
Mam takie pytanie. Mam wadę zgryzu, ale obecnie nie stać mnie na aparat i ortodontę. Czy będzie strasznie źle, jeśli wybielę sobie ząbki w tym stanie (z wadą zgryzu) ? Wydaje mi się to być lepsze "krzywe i białe" niż "krzywe i żółte". Tylko właśnie nie wiem czy to ma sens. Bo jeżeli np za rok, dwa lata chciałabym sobie założyć aparat to czy po zdjęciu go nie będzie widać śladów tam gdzie ząbki się nie wybieliły (niektóre minimalnie zachodzą na siebie) Mam nadzieje, że napisałam zrozumiale. =) Pozdrawiam i dziękuję z góry na odp. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1734 |
Raczkowanie
|
No w sumie
![]() Chyba sobie wybielę bo pewna nie jestem kiedy będzie przypływ kasy A wada nie będzie bardziej widoczna przy białych ząbkach? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1736 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Modelki mają wybielane ząbki w Photoshopie, więc tym nie radzę się kierować ![]()
![]() |
![]() |
#1737 |
Zakorzenienie
|
Gosiaq ja tez miałam ten sam problem ale zdecydowałam się na wybielanie jako pierwsze bo nie wiem dokładnie kiedy będzie kasa na aparat i nie żałuję
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1738 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzieki za odpowiedź ![]() A Tobie rzeczywiście ślicznie wybieliło ząki Buźka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1739 |
Przyczajenie
|
Kurdę, słuchajcie, a ja w pt i sobotę trzymałam 15% po dwie godziny i dziś już spałam z nakładkami i nic... co się dzieje i czemu tak jest, że się wybielaja???? Mam jeszcze strzykawkę z 20% opalescence.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1740 |
Przyczajenie
|
oczywiście chodziło o to, że się NIE wybielaja!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:59.