Wybielanie zębów- wątek zbiorczy - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-11-19, 21:37   #1711
karola:)
Raczkowanie

Dot.: Wybielanie zębów- wątek zbiorczy

Nie przeczę, że ivoclar z zapałem udziela rad i chwała jej za to, że poświęca swój czas. Ale wybaczcie - tekst, że niektórzy dentyści, to się w ogóle nie znają, świadczy tylko i wyłącznie o kulturze (a raczej jej braku) ivoclar. Nie ujmuję jej wiedzy (jak sama podkreśla skończyła i medycynę i stomatologię), jednak rażą mnie sformułowania typu: "nigdy więcej!", "broń Boże", czy "NIE WOLNO", zwłaszcza, gdy nierzadko nie do końca są zgodne z prawdą. Choćby z tego względu, że w stomatologii jest bardzo wiele poglądów, badań i opini na dany temat i takie kategoryczne stawianie sprawy jest trochę nie fair.
Cytat:
Napisane przez ivoclar Pokaż wiadomość
dobre rady sie skonczyły
Takie sformułowanie dla mnie ma coś z obrażalstwa, ale może to tylko moje subiektywne odczucie...
Jak widać foch minął i to bardzo szybko.
karola:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-19, 22:49   #1712
ivoclar
Rozeznanie

NASZ ŚLUB 4.07.2009r.
ivoclar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-20, 11:26   #1713
pandziksa
Raczkowanie

Karola jeśli nie odpowiada ci styl pisania i rady ivoclar to po prostu nie czytaj jej postów. Myślisz, ze miło się to czyta jak cały czas próbujesz jej dopiec. To nie watek o tym co i jak kto pisze a o wybielaniu zebów!!!
Prosze nie odpowiadaj na mojego posta w żaden sposób - bo tak jak już napisałam to wątek o wybielaniu zębów.
pandziksa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-20, 16:33   #1714
blush
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pandziksa Pokaż wiadomość
Karola jeśli nie odpowiada ci styl pisania i rady ivoclar to po prostu nie czytaj jej postów. Myślisz, ze miło się to czyta jak cały czas próbujesz jej dopiec. To nie watek o tym co i jak kto pisze a o wybielaniu zebów!!!
Prosze nie odpowiadaj na mojego posta w żaden sposób - bo tak jak już napisałam to wątek o wybielaniu zębów.
więc po co napisłaś tego posta i jak możesz zabraniać komuś prawa do wypowiedzi ?!
Karola napisała co myśli i ja się z nią zgadzam, że pierwsze wypowiedzi ivoclar były w bardzo nieładnym tonie,
tutaj jest wielu specjalistów, którzy dzielą się swoim doświadczeniem i nie robią tego w wyniosły sposób, więc proponuję wzajemnie się szanować
Stary 2007-11-20, 18:59   #1715
Raczkowanie

Cytat:
Tak, to jest wątek o wybielaniu i ośmieliłam się sprostować parę rzeczy napisanych przez ivoclar. A że przy okazji skrytykowałam jej sposób zabierania głosu - cóż, mam do tego prawo, nie widzę w tym nic nadzwyczajnego. Po prostu raził mnie jej styl i -jak to świetnie ujęła blush - wyniosłość i "wszechwiedza". I nie ma tutaj mowy o jakimś dopiekaniu.
Jednym się podoba to co ktoś pisze, drugiemu nie - wolność słowa obowiązuje wszystkich. Nikogo nie obraziłam, wydaje mi się, że piszę rzeczowo i konkretnie, a w odpowiedzi mam sugestię, że jakaś sfrustrowana jestem.
Cytat:
Napisane przez blush Pokaż wiadomość
tutaj jest wielu specjalistów, którzy dzielą się swoim doświadczeniem i nie robią tego w wyniosły sposób, więc proponuję wzajemnie się szanować
Amen.
Stary 2007-11-20, 22:51   #1716
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Smile_Smile Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czy ktos tu wybielał metodą Whitening Acceerator Beyond ? juz kiedys o to pytalam ale nikt nie odpowiedzial.... To jakas metoda laserowa.... trwajac 30 minut.... czy ktos cos wie?
To nie jest laser. Światło lampy aktywuje składniki żelu wybielającego i przyspiesza wybielanie. Tak jak w metodzie nakładkowej konieczne jest położenie na zęby żelu, tyle że o dużym stężeniu. Generalnie zasada wybielania jest dokładnie ta sama, tyle że tutaj jest to intensywniejsze i szybsze - bo wszystko odbywa się na jednej wizycie w gabinecie. Ale wbrew temu, co piszą w reklamach, nie trwa to 30 minut, tylko znacznie więcej (1-1,5 h).
Cytat:
ALE niestety laserowa to nie jest trwały efekt tylko trzeba powtarzać a po nakładkowym mam trwały efekt na całe życie ewentualnie raz na jakiś czas dawka przypominająca.
Sprostuję - mechanizm wybielania podobny, efekty i trwałość również. Żadna metoda wybielania nie jest na całe życie.
Stary 2007-11-21, 19:38   #1717
Migotka81
Zakorzenienie

Czy mogłybyście mi powiedziec jak to jest z ta "biała dietą" szczerze to już mam dość picia samej wody czy soku bananowego itp wybielanie mi się przeciąga choc mam wrazenie że kolor zębów już się niezmienia a mam straszna ochote na ciepła herbate jak to jest do końca... Czy chodzi o to że nie powinno się pić w ogóle herbaty czy chodzi tylko o czarna a owocowe można??
Migotka81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-11-21, 20:22   #1718
Raczkowanie

Wszystko w granicach rozsądku. Nie musisz się tak męczyć, jak zjesz czy wypijesz coś kolorowego, to nic się nei stanie. Po prostu umyj zaraz potem zęby i tyle. Jedynie nadal unikaj kawy, czerwonego wina, soku z aronii itp.
Pozdrawiam.
Stary 2007-11-21, 20:33   #1719
Migotka81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karola:) Pokaż wiadomość
Wszystko w granicach rozsądku. Nie musisz się tak męczyć, jak zjesz czy wypijesz coś kolorowego, to nic się nei stanie. Po prostu umyj zaraz potem zęby i tyle. Jedynie nadal unikaj kawy, czerwonego wina, soku z aronii itp.
Pozdrawiam.

Wielkie dzieki chciałam sie upewnić bo juz kilka razy wypiłam taka słabą herbatke i umyłam odrazu zabki ale mam wrazenie że zmienił mi sie troszkę odcień zębów tzn pociemniał ale sama już nie wiem od czego
Migotka81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-09, 20:56   #1720
d0ti
Przyczajenie

Dot.: Wybielanie zębów we Wrocławiu

..też ten temat mnie interesował od pewnego czasu i u mnie na osiedlu jest fajna pani stomatolog, z tego co sie dowiedzialam to oferuje 2 metody z żelem: najpierw metoda nakładkowa wybielania zębów (nakładki zamawia się u technika) i potem wybielanie żelem - 500 zł za 1 łuk zębowy. Druga to gotowe nakładki z żelem, 600 zł za 1 łuk....

Nie wiem czy we Wrocławiu jest coś taniej tą metodą - zobaczcie na stornie http://gabinetwroclaw.pl/wybielaniezebow gdzie metoda jest opisana, cennik na stronie głównej, gabinet na Kuźnikach -taki nieduzy, bez bajerów ale stomatolog symaptyczna, konretna i zna sie na rzeczy Sporo zajetych terminow
d0ti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-11, 08:49   #1721
tatarek222
Przyczajenie

Pozwolę sobie co nie co napisać na temat wybielania zębów, bo wiem że ten temat jest teraz na topie, a w gabinecie dentystycznym możecie pomarzyć o wiarygodnych informacjach na ten temat.
Złote zasady:
- masz martwe zęby NIE WYBIELAJ
- masz skłonność do przebarwień NIE WYBIELAJ
- twoja dieta to kawa, herbata itp. NIE WYBIELAJ
- masz naturalnie żółte zęby (np. rodzice też mieli) NIE WYBIELAJ!
Życzę powodzenia.
Materiały zaciągnąłem ze strony: wybielanie zębów
tatarek222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-11, 10:10   #1722
natina2
Zakorzenienie

GG do natina2

tatarek222... w takim wypadku jedynie osoby które mają śnieżną biel mogą wybielać???
Stary 2007-12-11, 21:38   #1723
d0ti
Przyczajenie

Dot.: Wybielanie zębów we Wrocławiu

..to info szukałam dla koleżanki....
...sama wybielałam zęby kilka lat temu, ale gabinet już nie istnieje..co mogę o tym napisać... wiem ze było drogie, ale mama nigdy mi nie chciała powiedzieć ile ;p Miałam robiony odcisk (nie wiem jak to się fachowo nazywa) szczęki i na podstawie tego zrobili mi nakładki z "gumy" idealnie dopasowane do zębów..na noc chyba przez dwa tygodnie nakładałam do nich specjalny żel..szybko było widać efekty ;]..
było dawno ale jak jakieś pytania to może uda mi się odpowiedzieć ;]
d0ti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-12, 00:59   #1724
Justin0001
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez agabil1 Pokaż wiadomość
u mnie wykonanie nakładek plus 6 strzykawek żelu kosztuje 600zł potem dokupujesz sam żel

Smile_Smile pracuję w gabinecie i nawet lekarze nie przepadają za BEYOND
a ja powiem tak: jestem z Łodzi, moj dentysta robi mi nakładki 70zł x 2, plus na Al. kościuszki kupiłam strzykawki - jedna kosztyje 14zł, łatwo policzyć 230zł
Justin0001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-12, 08:09   #1725
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Napisane przez Justin0001 Pokaż wiadomość
a ja powiem tak: jestem z Łodzi, moj dentysta robi mi nakładki 70zł x 2, plus na Al. kościuszki kupiłam strzykawki - jedna kosztyje 14zł, łatwo policzyć 230zł
Dałabyś mi namiary na tego dentystę na PW?

Planuję sobie wybielić ząbki tak w okolicy marca a ta cena jest baaardzo zachęcająca
Stary 2007-12-12, 11:31   #1726
Justin0001
Przyczajenie

słuchaj, nakładki robi mi dentysta, do którego chodze od dawna, i podobno to jest normalna cena, czyli za zrobienie jednej nakładki 70zł. Jeśli chodzi o strzykawki Opalescence to na Al. Kościuszki przy struga na przystanku autobusowym jest Falcon - sklep z art stomatologicznymi, jedna strzykawka kosztuje 14zł, a u dentysty różnie - 40-50zł, więc różnica jest ogromna.
pozdrawiam

a ja w pt odbieram nakładki i zaczynam wybielanie ząbków do koloru "bieli gwiazdy filmowej" ;-)
Stary 2007-12-13, 08:20   #1727
Mario27
Przyczajenie

A Ja Wczoraj Robilem Wybielanie Zebow Metoda Beyond Koszt To 700zl Potem Zeby Niesamowicie Lupia Sa Wrazliwe Utzrymuje Sie To Ok 12 Godzin ...no Ale Efekt Jest Sa Duzooo Jasniejsze
Mario27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-13, 14:53   #1728
villain
Raczkowanie

white light- wybielanie zębów

Czy któraś z Was kupiła ten produkt z allegro? Podchodzę do tego bardzo sceptycznie, ale kusi cena i komentarze od kupujących... Co o tym myślicie?
http://www.allegro.pl/item281628094_..._zdazysz_.html

Zastanawiam się czy kupić tak jak zawsze paski whitestripes, czy spróbować tego dziwnego specyfiku.
villain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-13, 14:56   #1729
Chii1986
Zakorzenienie

Dot.: white light- wybielanie zębów

Na allegro jest cała masa tego "badziewia"nawet za 14zł... tak niska cena sugeruje, że jest to lipa... za wybielanie ludzie są gotowi zapłacić dużo wiecej, poza tym wystarczy poczytać komentarze "nie przyniosło efektu"

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-13, 17:37   #1730
natina2
Zakorzenienie

GG do natina2

Cytat:
Napisane przez Mario27 Pokaż wiadomość
A Ja Wczoraj Robilem Wybielanie Zebow Metoda Beyond Koszt To 700zl Potem Zeby Niesamowicie Lupia Sa Wrazliwe Utzrymuje Sie To Ok 12 Godzin ...no Ale Efekt Jest Sa Duzooo Jasniejsze
Mario27! napisz cuś więcej dużo jaśniejsze tzn? śnieżna biel jak zapewniają? miałes robione wcześniej piaskowanie? a gdzie robiłeś? i jaki był stan Twoich zębów przed?
Stary 2007-12-13, 19:56   #1731
aptekus
Rozeznanie

Oosz kurcze!. Żałuję, że tak późno trafiłam na ten wątek...

Zakupiłam właśnie 8 strzykawek opalescence u dentysty i formy tez już zrobione, ale koszt jest zdecydowanie za wysoki - 800 zł.
Następnym razem najpierw zajrzę na wizaz...
aptekus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-16, 19:35   #1732
Gosiaq
Raczkowanie

GG do Gosiaq Send a message via Skype™ to Gosiaq

Hej!

Mam takie pytanie. Mam wadę zgryzu, ale obecnie nie stać mnie na aparat i ortodontę. Czy będzie strasznie źle, jeśli wybielę sobie ząbki w tym stanie (z wadą zgryzu) ? Wydaje mi się to być lepsze "krzywe i białe" niż "krzywe i żółte". Tylko właśnie nie wiem czy to ma sens. Bo jeżeli np za rok, dwa lata chciałabym sobie założyć aparat to czy po zdjęciu go nie będzie widać śladów tam gdzie ząbki się nie wybieliły (niektóre minimalnie zachodzą na siebie)
Mam nadzieje, że napisałam zrozumiale. =)
Pozdrawiam i dziękuję z góry na odp.

Gosiaq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-16, 20:30   #1733
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Napisane przez Gosiaq Pokaż wiadomość
Hej!

Mam takie pytanie. Mam wadę zgryzu, ale obecnie nie stać mnie na aparat i ortodontę. Czy będzie strasznie źle, jeśli wybielę sobie ząbki w tym stanie (z wadą zgryzu) ? Wydaje mi się to być lepsze "krzywe i białe" niż "krzywe i żółte". Tylko właśnie nie wiem czy to ma sens. Bo jeżeli np za rok, dwa lata chciałabym sobie założyć aparat to czy po zdjęciu go nie będzie widać śladów tam gdzie ząbki się nie wybieliły (niektóre minimalnie zachodzą na siebie)
Mam nadzieje, że napisałam zrozumiale. =)
Pozdrawiam i dziękuję z góry na odp.

jeśli jesteś pewna, że za rok czy dwa będziesz miała aparat, to wstrzymaj się jeszcze z wybielaniem. Ale jeśli są to narazie tylko przypuszczenia - czyli nic pewno, to jeśli bielsze zęby poprawią ci samopoczucie, to wybiel sobie teraz, a gdyby się potem okazało, że będziesz nosić aparata, to po jego zdjęciu możesz przecież jeszcze raz je wybielić

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-12-16, 20:44   #1734
Gosiaq
Raczkowanie

No w sumie
Chyba sobie wybielę bo pewna nie jestem kiedy będzie przypływ kasy
A wada nie będzie bardziej widoczna przy białych ząbkach?
Stary 2007-12-16, 20:52   #1735
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Napisane przez Gosiaq Pokaż wiadomość
No w sumie
Chyba sobie wybielę bo pewna nie jestem kiedy będzie przypływ kasy
A wada nie będzie bardziej widoczna przy białych ząbkach?
Jak oglądam zdjęcia fotomodelek, to rzuca się w oczy biel ich zebów, a na to, że mają np. krzywe zęby w dolnej szczęce już chyba nikt wtedy nie zwraca uwagi (chociaż ja przez to że sama nosiłam stały aparat przez prawie 2,5 roku patrzę zawsze na te dolne ząbki )
Stary 2007-12-16, 23:12   #1736
trojka
Zakorzenienie

Talking Dot.: Wybielanie zębów- wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez mysza_87 Pokaż wiadomość
Jak oglądam zdjęcia fotomodelek, to rzuca się w oczy biel ich zebów, a na to, że mają np. krzywe zęby w dolnej szczęce już chyba nikt wtedy nie zwraca uwagi (chociaż ja przez to że sama nosiłam stały aparat przez prawie 2,5 roku patrzę zawsze na te dolne ząbki )

Modelki mają wybielane ząbki w Photoshopie, więc tym nie radzę się kierować

Nie dotykajcie ich telefonów!
Nie czytajcie komunikatorów, maili.
Nie szukajcie na siłę problemów!
Słodka niewiedza i szacunek to spokój w związku.
trojka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-17, 09:07   #1737
Migotka81
Zakorzenienie

Gosiaq ja tez miałam ten sam problem ale zdecydowałam się na wybielanie jako pierwsze bo nie wiem dokładnie kiedy będzie kasa na aparat i nie żałuję moje krzywuski wyglądają o niebo lepiej możesz zobaczyć efekt w tym wątku str 56 teraz o wiele częściej się uśmiecham i mam lepsze samopoczucie że krzywe ale białe.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-12-17, 12:34   #1738
Gosiaq
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Migotka81 Pokaż wiadomość
Gosiaq ja tez miałam ten sam problem ale zdecydowałam się na wybielanie jako pierwsze bo nie wiem dokładnie kiedy będzie kasa na aparat i nie żałuję moje krzywuski wyglądają o niebo lepiej możesz zobaczyć efekt w tym wątku str 56 teraz o wiele częściej się uśmiecham i mam lepsze samopoczucie że krzywe ale białe.

Dzieki za odpowiedź lece do apteki po białą perłe
A Tobie rzeczywiście ślicznie wybieliło ząki

Buźka
Stary 2007-12-17, 14:27   #1739
Justin0001
Przyczajenie

Kurdę, słuchajcie, a ja w pt i sobotę trzymałam 15% po dwie godziny i dziś już spałam z nakładkami i nic... co się dzieje i czemu tak jest, że się wybielaja???? Mam jeszcze strzykawkę z 20% opalescence.
Stary 2007-12-17, 14:27   #1740
Justin0001
Przyczajenie

oczywiście chodziło o to, że się NIE wybielaja!!!!!!
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości