|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam tę moc, będę karmić całą noc! - Mamusie styczniowe 2016 cz. 2
Malwi ojej współczuję
![]() Casa koleżanka po logopedii mi mówiła że te lovi360 ok. Ew wcześniej ten lovi treningowy. Zwariuje z tym dzieckiem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- Aaa no i musiała w nocy postawić wszystkich na nogi. Przed 3 obudziła się z takim wrzaskiem, bo ... przesikala się i ją w szlachetną d.pke pewnie chodziło ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4442 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4443 |
Raczkowanie
|
Hejo
![]() Malwi wspolczuje przeziebienia ![]() Pietrusiowa oby synek byl zdrow! ![]() Co te dzieci takie przesilane dzisiaj ![]() Sluchajcie czy to normalne zeby tak male dziecko walilo takie smierdzace pierdy i strasznie czesto a kupa byla raz na 5 dni? |
![]() ![]() |
![]() |
#4444 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Obiecałam Wam pogodę patrzcie jak pięknie Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4445 |
Zakorzenienie
|
mogą być rzadko kupy, i śmierdzące bąki też
moja ma czasem 2-3 kupy jednego dnia, czasem jedną, bąki raz śmierdzą, a raz nie także ten, tego... ![]() TŻ czasem jej pyta "Kornela, co ty jadłaś?!", a matka odpowiada "kebaba" ![]() znowu mi się śniło że @ dostałam... ale to niezły potop w łóżku był - oby się nie sprawdziło Czarna, pewnie Pola zmarzła od tej mokrości, ja moją na siłę od szóstej podpinałam pod cyca, żeby jeszcze trochę usnęła - skutecznie jak na razie ![]()
Edytowane przez ruda3d Czas edycji: 2016-05-19 o 07:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4446 |
Rozeznanie
|
Ładnie wam dzieci pospaly. Oj mój dawno się już nie przesikal. Zawsze koło 3-4 w nocy go przewijam bo pielucha jak balon. ..
Po tym długim karmieniu spał 4h czyli coś jest na rzeczy. Nawet się wyspałam bo karmienie o 2 i o 4:30. Tylko czemu on ma takie ciężkie poranki że budzi się z płaczem i zanim się uśmiechnie to trzeba go utulić, gadać do niego , rozsmieszyc go. . A tak to oczy zamknięte i płacze. .. Z tymi bąkami masakra. A kupa po kaszce to już w ogóle ciężki temat. Boje się rozszerzania diety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4447 |
Raczkowanie
|
No okropnie smierdza te pierdy, a jakie glosne!
![]() Nooo, rozszerzenia diety to i ja sie teraz boje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4448 |
Zadomowienie
|
Mam tę moc, będę karmić całą noc! - Mamusie styczniowe 2016 cz. 2
Noc spokojna, ale zaczyna kaszleć krtaniowo... Dzis do pediatry juz idziemy
Pobuszowala z rana, teraz śpi. KINGA jak szukasz z rurka to skip hop polecam MALWI o masakra zdrowia dla ciebie CASAA Franek dorasta Kubki 360 jest fajny ale na warunki domowe. Na spacer kicha bo sie leje. Trzeba uważać jak go dziecko upuści bo jest podłoga pochlapana. Moze sie nie wyleje ale jak sok sie rozpryśnie... To sie klei. Do torebki jak sie włoży nie dokładnie i sie przewróci to tez sie sączyć bedzie... No i mokro. To jest minus. Bo w sklepie twierdzili ze sie samo łac nie bedzie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez kamilka Czas edycji: 2016-05-19 o 07:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja chyba ani razu się nie przesikała, za to kupa statystycznie co druga wychodzi na plecy, no taki ma wyrzut i już, myślałam, że to wina za małych pieluszek, ale nie ![]() Kamilka :-( oby nic tam się takiego nie rozwinęło
Edytowane przez ruda3d Czas edycji: 2016-05-19 o 07:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4450 |
Zakorzenienie
|
Pietrusiowata jak najczesciej dostawiaj.
Wojtus sie obudzil, poki co mniejszy ma ten katatek, no ale co z tego jak matke rozklada :-( Keas u nas dzisiaj kupa poszla i tez smierdzace pierdy byly.
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#4451 |
Rozeznanie
|
Kurcze też myślałam że mu się coś śni ale to jest tak co rano. .. ciężko się wybudza po nocnym śnie. ..
Mój ma teraz tak gęste kupy że nic nie wypływa. Wszystko się trzyma. ... tyłka ; D |
![]() ![]() |
![]() |
#4452 |
Zakorzenienie
|
Ahnessy zabawka to taka zyrafka co sie jej glowe naciska i ona gra i takie kuleczki lataja
![]() Pietrusiowata tak! U nas kosa jak nie wiem! Mlody zasuwa w dresie ja tez swetrem otulona brr Casaa tak na szczęście mamy ac. Ale glupio mi do pzu dzwonic bo nie dalej jak trzy miesiace gemu zglaszalam inna szkodę - pomysla ze jacys jasiniowcy jeżdżą tym autem ![]() Malwi kurcze zdrówka! Keas moj wali takie bąki ze mi sie slabo robi ![]() Kamilka ![]() My lecimy na taniec w chuście oby dzis juz sie normalnie zajecia odbyly! Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
#4453 |
Zakorzenienie
|
Kamilka caly czas cos, oby nic sie nie rozwinelo.
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#4454 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No to zaszalala Pola ![]() A z tym obracaniem to u nas tak samo, szału można dostać czasami bo obraca się co chwila ![]() Cytat:
![]() Kamilka ![]() U mnie nocka spoko, obudził się o 0.30 ale stwierdziłam że chyba sobie jaja robi że tak wcześnie, dałam smoka i szumisia i dopiero o 4.30 się obudził na szybkiego cyca ![]() No i później tradycyjnie pobudka o 7, ale nakarmilam i TŻ go zabrał a ja spałam do 8.30 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4455 |
Rozeznanie
|
Kamilka oby nic się nie rozwinęło
![]() Ewula mój też tak reaguje, ale podczas drzemek w dzień. A najgorzej jak mnie w pokoju nie ma, wtedy jest płacz i rozpacz. Mojakaren taniec w chuście? Wow wyższy level ![]() Kasia dzięki za pogodę ![]() ![]() Miłego i słonecznego dnia dziewczyny
#4456 |
Zakorzenienie
|
Ja juz gamonia wystawilam na taras, teraz spi, a matka kawe pije.
Stwierdzilam, ze poki co lecze sie domowymi sposobami, jak nie zadziala, to pojde do lekarza.
![]() ![]() |
![]() |
#4457 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale dzis juz słoneczko wychodzi, oby cały dzień był ladny bo od 2 dni siedzimy w domu ![]() Cytat:
ale w tym linku co Mięta wkleiła pisali ze 360 sa dobre ale na wyjscie bo w domu najlepsze zwykłe bez przykrywki bo wtedy dziecko najlepiej cwiczy te miesniee twarzy, no ale Kaimilka pisze ze sie na wyjscia nie nadają..... ja pewnie na poczatek bede jeszcze podawać z butelki picie (bo taki 6 msc bobas raczej rurki nie ogarnie) uczyc z Doidy a na wyjscia Avent z rurką choc pewnie 360 tez na wszelki raz zakupie u nas noc tragiczna, oj dawno takiej nie było, chyba jak ja wybudzałam na jedzenie w 1 msc ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4458 | |||
Zakorzenienie
|
kasia chyba tak
![]() keas u nas też jak jest raz na kilka dni, to takie są. kamilka zdrówka ![]() mojakaren baw się dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas w dzień też tak czasem jest. Szczególnie właśnie jak ogarnie, że sama jest w pokoju. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4459 |
Zakorzenienie
|
Czytalam, ze lyzeczka lepsza plaska, ale to ze wzgledu na to, ze lepiej sie podaje takiemu maluchowi.
Ja dostalam chyba z 7 butelek i chyba ani jednej nie wykorzystam. Jakies dla mnie to malo potrzebne. Teraz jest cyc, a pozniej szklanka, kubek. Na sile tez nie chce ich uzywac.
![]() ![]() |
![]() |
#4460 |
Zakorzenienie
|
ewusia wrzuciłabyś linka do aukcji gdzie zamawiałaś krem z pharmaceris?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4461 |
Zakorzenienie
|
Pola to niezla agentka
![]() ![]() Kamilka zdrowka dla Martynki 😘 rowniez dziekuje za info o lovi 😊 Ahnessy dzieki za info o lyzeczkach 😊 Moj tez o 7 sika walnal poza pampers ale nie wiem jakim cudem bo pampek ciut zasikany tylko ( w nocy malo sika, w dzien nadrabia) 😐 tak wiec noc sikaczy dzisiaj ![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#4462 |
Zakorzenienie
|
Co to za nocka przesikanych pampersów.
U nas za to noc zabawy o 1 się obudził z jak najlepszym humorem i bawić się chce, a że my nie za bardzo do zabawy tylko spać to się oczywiście rozpłakał głośno i długo. ![]() Wszystkim zdrowia życzę, małym i dużym bo coś nam grupa chorować zaczyna. |
![]() ![]() |
![]() |
#4463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4464 |
Zakorzenienie
|
Franek nienawidzi rampersow.... Przed chwila polozylam go na macie i slysze kupe wiec szybciorem go do przebrania zeby znowu nie obsral go i ufff zdazylam.... Ale nie zdazylam przed dalekim sikiem 😒 rampers do wymiany
Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#4465 |
Zakorzenienie
|
Franek Ci probuje powiedziec "matka w co Ty mnie ubralas. Ni to bluzka, ni gacie, takie jakies jak sukienka. Sama se nos. Daj mi galoty jak prawdziwemu chopu"
![]() ![]() |
![]() |
#4466 |
Rozeznanie
|
Czarnulax mój różnie z tymi drzemkami. Czasami budzi się z płaczem że głodny a czasami wchodzę do pokoju a on w najlepsze bawi się stopami i nawet nie wiem kiedy się obudził. Czasami tak z 10 minut jeszcze poleży zanim zacznie kwękać. .. ale po nocy to jest już smutny standard że od 6 zaczyna się denerwować z zamkniętymi oczami. Rzuca się po łóżeczku ,ciągle głowę przekreca, aż biorę do łóżka ,karmię a on albo przed ,lub w trakcie wybucha płaczem. Tak jakby chciał jeszcze spać a nie może . Tulenie mało pomaga. Znów do piersi i czasami się uspokaja i przysypia. Ciężki typ dziecka. ..
A dziś dzień marudy. Pochwaliłam wczoraj go bratowej to dzisiaj mam za swoje. Pierwsza drzemka -usypianie na rączkach z płaczem. .. mam nadzieje że obudzi się z lepszym humorem. .. |
![]() ![]() |
![]() |
#4467 | ||||
Zakorzenienie
|
O matulu, ale upał
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No ja wiem, ze ostatnio sie pozloscilas na mnie o ta dyskusje z autem, ale dawaj ta ladna pogode do mnie tez! ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do tych oczu, to moj sie tak budzi, ale w dzien z drzemki. U nas pomaga natychmiastowe wziecie na rece - wysoko na ramie, wtedy otwiera oczy, bo oglada swiat i przestaje plakac ![]() Wczoraj tz mlodego trzymal na ramieniu wysoko, jak do odbicia, podchodzi do mnie, nachyla sie zeby mnie pocałować, a młody w tym momencie PRRRR, baka puscil nam centralnie pod twarza - no normalnie full romantyczny nastroj ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dotka niestety slonce wali prosto w okna i rolety nie pomagaja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4469 |
Zakorzenienie
|
Zgadza sie, ale zawsze mi tam nie po drodze jest. Przychodnia totalnie nie przygotowana na matki z dziecmi, a teraz jestem u mamy na slaskim zad.upiu, a mieszkam w swietokrzyskim
![]() ![]() |
![]() |
#4470 |
Zakorzenienie
|
Moja rzadko budzi się z płaczem, częściej jest tak, że budzi się powoli, porozgląda, poleży kilka minut i dopiero głos wydaje.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.