|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie po 30 i później 4
Gadmarko masz Pw.
Niestety maszyny do chleba jeszcze nie posiadam. Jest na liście zaraz za zmywarką i nawigacją ![]() Edit: Napisałam że idę poćwiczyć. Potem skasowałam. Ale jednak idę. Narazie.
![]() Edytowane przez Beata. Czas edycji: 2007-12-17 o 18:41 |
|
|
|
#3872 |
|
Zakorzenienie
|
W maszynie do chleba nie zalecają dziewczyna z cina chlebów zakwasowych robić. Bo ponoć niesprawdzona trwałość na działanie zakwasu. Ty przemyśl, czy nie zainwestować w przyzwoity mikser. Takim za 2-2,5 tys.
Jak znajdę , to linka podrzucę, bo mi się marka zapomniała. Takim to chleb też wyrobisz. Ja osobiście to łapą. edit: http://fabrykaform.pl/kitchenaid_mik...48_51_246.html http://fabrykaform.pl/KitchenAid_pro...pm5-p2093.html http://fabrykaform.pl/KitchenAid_pro...m50-p2095.html
|
#3873 |
|
Zakorzenienie
|
ja maszynę miałam,ale sprzedałam na all
bo leżała chyba z 2 lata w piwnicy to stwierdziłam,że nie ma co ![]() Gadmarko-o rety,wody??? ja kcem Twój nr. Beatko-przepiękne pierniczki wciągnęłabym cały sama ![]() Brewko-no to masz,na święta coś jeszcze chciałam... ![]() mała mi znowu nie dała zbytnio spać w nocy,w dzień też marudziła i cały czas przy cycu teraz śpi ![]() też bym chciała nowojorczyka zrobić ![]() moze później na razie zrobiłam zwykły i o dziwo wyszedł pyszny o dziwo ,bo robiłam na raty ![]() pa dziewczonka lecę szybko na mamuśkowy a Pingi to pewno ma pełne ręce i nogi roboty ![]() w końcu sylwester za pasem |
|
|
|
#3874 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane
![]() Tulam Was chorowitki i dołączam, paskudnie mi z tym żołądkiem ![]() Na czwartek planuję sobie urlop, w piątek musze iść do pracy, bo mam urodziny, więc ide ciachem poczęstować, poświętować i podzielić się opłatkiem. Babeczki, u mnie w domu zawsze był barszcz czerwony z uszkami. Ten smak barszczu jest niepowtarzalny, oryginalny, i właśnie wtedy smakuje mi najlepiej. Czy Wy pościcie w wigilię? Bo ja zawsze jadam makówki ![]() I jakieś leciutkie śniadanie też.
|
#3875 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Annus, nowojorczyk bije prostotą wykonania wszystkie serniki, które dotychczas robiłam. Po prostu wrzucasz wszystko do miksera we właściwej kolejności i cześć. Tylko to pieczenie, ten niepokój, czy "zupa nowojorska" sie zetnie.... I ten smak... Kto sie przyłączy do fanclubu nowojorczyka? Pingiego nóżki....nawet pełne roboty...to ja bym obejrzała. Zwłaszcza na Kubie!!!! Pingi, WRACAJ!! Bo tesknimy!!!
|
|
#3876 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Anuś
Maglisko mnie w maszynie do chleba pociąga najbardziej timer ![]() Wieczorem w sobotę wsypuję wszystko do maszyny, nastawiam, a w niedzielę na śniadanko w łóżku pyszny , cieplutki chlebek I wcale nie musi być zakwasowy ![]() Bo ja to leniwa dziewczyna jestem i lubie takie bajery. Mój ekspres z timerem darzę uczuciem niezwykłym ![]()
|
#3877 |
|
sophisticated
|
ja będę piekła w poniedziałek, bo u mnie nie jada się nic słodkiego w Wigilię, chyba, że kluchy z makiem, ale jak już kiedyś pisałam nie darzę ich miłością
![]() Gadmarko to rozumiem, że kontakt już zaklepany u mnie barszcz uszaty koniecznie, kiedyś jeszcze kisiłam buraki, teraz już zwykły czysty robię Vibesko ja raczej poszczę, małż też, dzieci nie, bo potem kolacji nie mają siły jeść
|
|
|
|
#3878 |
|
Zakorzenienie
|
Fakt, timer to super sprawa
Rano się budzisz, a w całym domu pachnie chlebem ![]() Gadmarko, PW poszło ![]() U mnie grzybowa
|
#3879 |
|
Zakorzenienie
|
Gadmarko Słonce, cos ty mi chciała napisać
![]() Czyżbyś nie zdążyła ![]() ![]() Podałam mój numer Gadmarce, ale jej coś odpwoiedź nie wyszła, taka w połowie urwana ![]() Brewus a ja w tym roku kisze buraki, robiłam próbę i wyszło w miarę przyzwoicie ![]() Edit: U nas w zasadzie też ze słodkości tylko makówki, ale ja nie przepadam, i robić nie będę. A teraz sobie umyśliłam, że nowojorczyka zamiast makówek podam i tyle
|
#3880 |
|
Zakorzenienie
|
![]() nr telwymienione, jakby coś sie działo to będę Was niepokoić kurka, a z tymi wodami to cała głupia jestem, chyba narazie to jeszcze nie to z małym nie było wątpliwości, chlusnęło jak z wiadra i tyle ![]() timery edit: Beatko, niemożliwe no to napiszę jeszcze raz ![]() ale będzie ciotek w pogotowiu, fiu, fiu,
|
|
#3881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3882 |
|
Zakorzenienie
|
Gadmarko teraz jest cała
![]() Dziękuję A u mnie post raczej jakościowy a nie ilościowy ![]() I tylko do kolacji, potem będę wcinać pierniczki ![]() Bo u nas po kolacji przychodzi Dzieciątko i przynosi prezenty, w których są słodkości różne. I już można jeść.
|
#3883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3884 |
|
sophisticated
|
u mnie po Pasterce, więc zdąży się uklepać
|
|
|
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3886 |
|
Zakorzenienie
|
cze Beatko
Vibesko-współczuję i tulam ![]() uwielbiam rybną-mój ojciec robi taką,że mózg staje i taka treściwa,że właściwie się jest najedzonym ![]() w tym roku jej nie spróbuję niestety i makiełek też nie -buuuu ![]() u teściowej to tylko chyba łososia zjem ![]() przynajmniej nie wejdzie mi w boczki w tym roku-wyjątkowo ![]() Beatko-Dzieciątko? do nas przychodzi Gwiazdor oczywiście ![]() z rózgą albo prezentami pamiętam jak byłam mała to drżałam na samą myśl o nich no i pacierz trzeba było migiem mówić ![]() ehhh...te emocje ![]() E-po kolacji to już można wszystko jeść ![]() co do poszczenia to ja poszczę przez cały rok prawie ![]() ale fakt-staram się jeść tyle o ile-robiąc miejsce na Wigilijne smakołyki mięsa i tak nie jem edit-E-bo ciągle zapominam się zapytać-o co chodzi z tymi purchawkami? ![]() się nie zapytałam w pore i nie wiem |
|
|
|
#3887 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Smakuje tak samo dobrze, albo jeszcze lepiej. A tradycyjnie to jeszce kiedyś jagły na słodko z owocami robiłam, ale teraz nie robię nie ma komu tego zjeśc. Poszczę jak Bea, raczej jakościowo, nie ilościowo.
|
|
#3888 |
|
Zakorzenienie
|
No wiem wiem, tylko tak śmiesznie zabrzmiało - po kolacji to już można jeść
Zaraz PW poleci
|
#3889 |
|
Zakorzenienie
|
Maglisko teraz mi sie nie zrobił. Może nie zdążył
![]() Anus u nas łazi Dzieciątko z prezentami O Gwiazdorze też słyszałam, i jeszcze o Aniołku i Mikołaju. Dobrze, ze ich tylu łazi, bo jeden by się nie wyrobił ![]() ![]() Edit: E ja też chce o purchawkach wiedzieć, bo nie wiem
|
#3890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dlatego właśnie zakwaszam barszczyk sokiem z cytryny, ew. kwaskiem cytrynowym. A na wigilie to u mnie grzybowa. U mnie Mikołaj z prezentami łazi.
|
|
#3891 |
|
Zakorzenienie
|
To może sobie jednak podaruję ten zakwas na barszcz i zrobię poprostu z cytryną
![]() Chyba tak
|
#3892 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie zawsze mikołaj przynosił prezenty.
Teraz jak już jestem dorosła to prezentów nie dostaję raczej, kasę od rodzinki ![]() A ja raczej w Wigilie nie objadam się nigdy, normalnie obiadokolację zjadam i potem już tylko jakieś winko, lampka czy dwie i tyle. Na ciacha już miejsca nie mam
|
#3893 |
|
Zakorzenienie
|
E dziękuję
Szkoda , ze jakiegoś wirtualnego środoka grzybobójczego nie ma ![]() Bo byśmy tym Purchawom dały ![]() Edit: U mnie Mikołaj w Mikołaja łazi. I wolę dostawać prezenty niż kasę ![]() Nawet jak są nietrafione
|
#3894 |
|
sophisticated
|
ale zakwaszenie sokiem cytrynowym to zupełnie inny smak niż z kiszonych buraków
a na pleśnie trzeba uważać we wszystkich kiszonkach, ogórkach i kapuście też |
|
|
|
#3895 |
|
Zakorzenienie
|
W ogórkach i kapuście, na szczęście, mi sie nie zdarza. A burakach zawsze, wcześniej czy później wylezą. I jakieś takie zielone, brzydkie. Dlatego poświęciłam ten smak kwaszonych buraków na rzecz zdrowia.
|
#3896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jednak zakiszę, a jak spelśnieją to potem sobie zakwaszę cytryną. Nie ma to jak być zdecydowaną
|
|
#3897 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też prezencik wole, i sama zawsze kupuję, choćby drobiazg.
No ale, jak się nie dostaje tego co się lubi, trzeba cieszyć sie z tego co jest
|
#3898 |
|
sophisticated
|
a długo kisiłaś Maglisko? mi się raz zrobił białawy nalot na resztce, której do wigilijnego nie zużyłam, ale ja kisiłam tylko na święta i stało coś koło tygodnia nie dłużej, nie miałam nigdy więcej pleśni
|
|
|
|
#3899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie, na n-k napisła do mnie dziewczyna czy chodziłam do Studium Pomaturalnego. Chodziłam, ale całkiem sobie o tym zapomniałam ![]() Dopiero Ona mi przypomniała. Jezu, jak można zapomnieć, że się do szkoły chodziło ![]() Studia pamiętam, ale o tym całkowicie zapomniałam
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.

bo leżała chyba z 2 lata w piwnicy to stwierdziłam,że nie ma co 
ja kcem Twój nr.

a i kto mi da swoj
trza mieć maszynę?

Beatko, niemożliwe