|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam tę moc, będę karmić całą noc! - Mamusie styczniowe 2016 cz. 2
ewusia dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4562 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4563 |
Zakorzenienie
|
Ee jednak zasnal zaraz- wystarczylo sie polozyc obok i przytulic i juz spal.
Ej a tak w temacie, czy Wasze dzieci zasypiaja SAME? Ale tak bez sciemy teraz pytam ![]() Pytam z ciekawosci, bo taka dyskusja o zasypianiu na grudniowkach i jednej dziecko tak zasypia. Zazdroszcze bo moje zupelnie nie. Nigdy sie nie zdarza ze sam zasnie, w foteliku jak jedziemy ale wczesniej placze i jak nie mam mozliwosci sie zatrzymac to lipa. W domu tez placze czesto przed spaniem ale wlasnie przytulic/szumis/smok/szmatka na leb/pospiewac (albo wszystko na raz czasem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4564 |
Zakorzenienie
|
Dotka moj w foteliku w aucie sam zasypia, tak samo w wozku. Wieczorem zalezy od stopnia zmeczenia, jego humoru bo teraz np wzielam go do siebie do lozka i tyle 😊 ja siedze na wizazu, a on sam zasnal, a czesto jest tak, ze za reke go trzymam albo glaszcze po glowie i zasypia. Smoczka nie chce, szum nie dziala, ja nie spiewam bo by stracil sluch 😉 aaaa no czesto na cycku zasypia i transfer do lozeczka robie (mam dostawione wiec latwiej).
Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#4565 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4566 |
Zakorzenienie
|
Mój wcześniej zasypiał sam przez jakiś miesiąc, wieczorem po jedzeniu odkładany do łóżeczka, dwie minuty i spał. Teraz najczęściej wieczorem przysypia przy jedzeniu, odkładam mija 5 min i płacz, wtedy maż idzie i albo kładzie na nim rękę i pomaga, albo musi go wziąć, zaśpiewać i utulić. W dzień jak już ma spać to jest to poprzedzone najpierw marudzeniem, później silnym płaczem i zaśnie leżąc boczkiem przytulony do mnie. Czasem ale bardzo sporadycznie zdarzy mu się zasnąć na macie lub w leżaczku.
---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Ewusia, ale wy też już długo chodzicie jakoś z dwa miesiące chyba będzie? My dopiero byliśmy 4 raz bo Pani też była dwa tygodnie chora. Pierwszy raz płakał, ale to jedynie popatrzyła na niego, dotykała, pokazała jak podnosić i nosić, następne razy były ok, podobało mu się i na piłce i poduszce, no ale dziś nie w humorze i tak myślę, że jak następne razy będą takie to nie za wiele z nim Pani zrobi. Ale może to tylko dziś gorszy dzień. |
![]() ![]() |
![]() |
#4567 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kinga, Ewusia a co rehabilitujecie? Jakiś czas mnie nie było na forum a temat mnie interesuje, bo my mamy masaże na kręcz szyjny i w domu ćwiczę nad asymetrią metodą bobath Mięta co do zdjęć, to tż ma pełno a ja prawie wcale. Zawsze jak chce mi zrobić to wyglądam koszmarnie. Chyba się umówię na sesję na dzień matki ![]()
![]() |
#4568 |
Zakorzenienie
|
Nasza kiedyś wieczorem zasypiala bez problemu. Pojadla i do łóżeczka, wlaczalismy jej melodyjke z projektora i spała. Ostatnio był mocny problem ze spaniem w dzień jak i już na ten nocny sen. Ale chyba nam skok mija, bo już robi się spokojniej. W dzień te pierwsze drzemki są bez problemu, później trzeba pomóc, bo są ciężkie lamenty.
---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Ze zdjęciami u nas też tak jest, że mąż ma dużo, ja mniej. Ale ostatnio zrobiliśmy sobie kilka żeby nie było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4569 |
Zakorzenienie
|
Dotka, moja sporadycznie sama odplywa w wózku, albo foteliku samochodowym. W domu chyba kilka razy mi się zdarzyło też, że na dzienna drzemkę nagle zaczęła odpływać w trakcie jakiejś zabawy. Ale tak to przeważnie jej pomagamy w tym - smoczek, szum, głaskanie po buzi, ewentualnie bujanie, to nasz repertuar. Wieczorem czasem uśnie przy cycku i wystarczy transfer zrobić, czasem tylko się wyciszy i trzeba pomóc zasnąć. Generalnie bardzo rzadko sama zasypia.
#4570 |
Raczkowanie
|
Pietrusiowata zazdroszcze!
![]() Moj syn kiedys tak mial, po kapieli jadl i odplywal a teraz? Trzeba mu wlaczyc szuma i nosic na rekach ![]() Mam pytanie, doradzicie? W piatek, 17 wypada nam szczepienie trzecia dawka a w niedziele 19 mamy chrzest. Jesli mozna by bylo to byscie przesunely szczepienie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4571 |
Raczkowanie
|
Heloł
![]() Hehs, samodzielne zasypianie... mojej się zdarzyło dwa razy w ciągu 15 tygodni życia (dziś kończy 😊 ![]() Zwykle usypia przy cycku, a jak nie to na rękach, bujana i z szzzzzz. No i zasypia mi od niedzieli w chuście 😍 U nas nie ma opcji żeby zasnęła np. leżąc po prostu obok mnie, głaskana po główce itd. Czasami się zdarza, że w foteliku zaśnie, jak da radę się szybciej i płynnie jakiś czas jechać. W wózku już od dawna nie ma szans na sen 😎 Ja się w sumie nie przejmuje tym, że sama nie potrafi zasnąć. Pewnie, byłoby miło, ale wydaje mi się że ona jeszcze za mała na to ☺ Keas, ja bym chyba przesunęła, ale nas pewno co najmniej na za 2 tygodnie. W sensie, że nie w tygodniu po imprezie od razu. Ale ja jestem przewrażliwiona na punkcie szczepień 😜 Edytowane przez MietaZCytryna Czas edycji: 2016-05-20 o 07:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4572 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#4573 |
Zakorzenienie
|
Keas ja bym przesunela.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4574 |
Zakorzenienie
|
U nas tez najwięcej zdjęć Maly ma sam albo z TZ, ja robie nam tylko selfie a to wiadomo jak z jakością
![]() U nas Jasiek często zasypia sam. Znaczy sie tez zależy co rozumiemy przez pojęcie ze sam ![]() Keas pewnie ze przesun szczepienie ![]() Tak jak pisałam na fejsiku - taniec w chuście zaliczony bylo super. Juz pominawszy sama bliskosc i ciekawe spędzenie czasu to dzis czuje nogi od zumby i salsy, świetnie cudownie sie tak poruszac baaardzo mi tego brakowalo ![]() I a propos zdjęć to tan dość sporo robili więc moja kolekcja z tematu mama i Jas sie powiększy ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
#4575 |
Rozeznanie
|
Mojakaren super ten taniec z chustami
![]() ![]()
#4576 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale od początku ładnie ćwiczy, nie zdarzało mu się żeby bez powodu płakał. Ale jak tam chodzę to na sali ćwiczą też inne dzieci ze swoimi rehabilitantami i zdarza się że któreś ma gorszy dzień i po prostu płacze bez powodu, więc to normalne ![]() Cytat:
![]() Zazdroszczę zasypiajacego synka ![]() Cytat:
![]() U mnie nie ma problemu ze zmianą terminu, sama sobie termin ustalam, mam tylko powiedziane mniej więcej kiedy przyjść ![]() Pospalismy dziś ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4577 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Trzymać kciuki żeby było wszystko dobrze ![]() Bartuś zasypia sam w samochodzie i na spacerze, rzadko mu się zdarza zasnąć na macie samemu, a na wieczór zawsze muszę pomoc. W chuście zasypia jak się trochę pokolysze (lub pobujam na pilce, dobrze że ja kupiłam) albo na rękach czasem zaśnie jak go trzymam i lekko się bujam. |
![]() ![]() |
![]() |
#4578 |
Zakorzenienie
|
Opisałam się i post mi się nie dodał... foch!
#4579 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry 😊
Ruda widocznie chcialas cos zlego napisac i cenzura Ci wyciela :P Czarna jak po powrocie? Juz Pola sie uspokoila? Kasia gdzie? Jeszcze meldunku nie bylo :P U nas noc dobra tylko dla moich cyckow bo pobudka 2/4:30/8 czyli wracamy do starego schematu.... Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4580 |
Wtajemniczenie
|
Hej hej jestem czytam. Od rana w biegu bo spora impreza się u mnie jutro szykuje
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4581 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co się działo? ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4582 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4583 |
Rozeznanie
|
Hej pisałam wczoraj że dawno się nie osikał ? To już się chwalić nie będę bo tej nocy musiałam go przebierać :/ jak leżał na boku podczas karmienia to mu bokiem poleciało. Fakt że on dużo je i dużo sika w nocy i pampek już chyba nie ogarnął tematu.
.. po tym się tak rozbudził że chyba pół godziny głaskałam po głowie ręką pomiędzy szczebelkami kołyski ![]() Noc klasyczna. Zasnął o 20. Karmienie 22/24/2/5/6 od tej porynie liczę i pi każdym kwekaniu wkładam cyca w paszcze żeby jeszcze dał pospać ; D obudził się o 8 ale pół godziny nawalał w karuzele. Teraz pierwsza drzemka. Kasia co za impreza się szykuje ? Casaa skakalabym z radości jakby pobudki były jak u was. Mojakaren fajne te zajęcia w chuście. My wczoraj pierwszy raz wyszłyśmy na spacer z psem w chuście. Młody w szoku , nie wiedział gdzie się patrzeć. Czyli się podobało ![]() Do zasypiania to różnie. Zależy od dnia. Czasami potrzebuje tulenia i kolysania , czasami jest już tak wyciszony że sam zaśnie patrząc np w żyrandol , a czasami drze się i walczy ![]() Edytowane przez 86ewula Czas edycji: 2016-05-20 o 09:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4584 |
Raczkowanie
|
Dziekuje Kochane za rady
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4585 |
Wtajemniczenie
|
Zapraszam
![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4586 | |
Zakorzenienie
|
Ewula ale u nas podobnie to wyglada bo kolo 19 cyc, kapiel, 20 cyc 22/2/4:30/8 przy czym zasypia kolo 23... wiec no 😒
Wyslane z Lumia920. ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
No jesli tak to szykuj na 50 :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4587 |
Raczkowanie
|
Uuu Kasia to na gruubo
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4588 |
Wtajemniczenie
|
U nas tak zawsze wyglądały imprezy:/ brakuje mi tego no ale siedzenie do rana odpada jeszcze póki co...jak młody będzie juz zostawał u dziadków to nadrobimy później spaniem do południa ale to jeszcze trochę^^
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4589 |
Zakorzenienie
|
Casa taak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Coś się marudny zrobił, ale wzięłam do cyca, może mu się polepszy bo liczę na fajny spacer ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.