Fryzjer - Lublin - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Dobry fryzjer

Notka

Dobry fryzjer Szukasz dobrego fryzjera w swoim mieście? Na tym forum znajdziesz adresy i nazwiska sprawdzonych fryzjerów. Wejdź i znajdź dobrego fryzjera, poleć własnego.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-12-03, 11:21   #691
koczkodanek
Raczkowanie

Dot.: Fryzjer stylista z lublina poszukiwany

Cytat:
Napisane przez kamkam Pokaż wiadomość
Tak jak napisałam w innym wątku - nie wiem czy i kto łyknie peany zarejestrowanego w listopadzie użytkownika, który jak Wizaż długi i szeroki, postanowił sprytnie (?) zachwalać w swoich wszystkich 2 postach konkretnego fryzjera. Mogę się mylić, może nie jest to towarzystwo wzajemnej adoracji, ale nawet jeśli, to sama wypowiem się na temat ww salonu.
Byłam tam 3 razy, za pierwszym razem wyszłam zadowolona (jest tu gdzieś mój post sprzed kilku m-cy), choć efekt odbiegał od tego, co wyjść miało, ale podobać się - podobało
Za drugim razem wyszło średnio, ale postanowiłam dać Prestiżowi szansę nr 3...i to był mój błąd.
W zasadzie powinnam była uciec na widok tego, co właścicielka salonu miała na głowie, niestety, nie uczyniłam tego.
Mycie ok, rozmowa ok, wydawało mi się, że p.Urszula zrozumiała, co poeta miał na myśli, potem przyszło strzyżenie. Pominę etapy, powiem, co było na końcu - otóz to, co chyba ta pani robi zawsze, tzn przerzedzenie, wycieniowanie, max skrócenie włosów, a potem potraktowanie ich prostownicą. Na moje "ale tego miało nie być" dowiedziałam się, że być musi, bo dzięki temu włosy zostaną lepiej i dokładniej obcięte. Ok, łyknęłam to, ja się na tym nie znam, natomiast oczekuję, żeby fryzjer, który ma ścianę wytapetowaną dyplomami, coś o strzyżeniu wiedział. Nie musi mnie zabawiać rozmową o Dostojewskim czy globalnym ociepleniu, grunt, żebym wyszła zadowolona po strzyżeniu/malowaniu/czymkolwiek i była równie zadowolona, kiedy sama, przez najbliższe 2 m-ce, będę te włosy układać.
Na dzień dzisiejszy moje włosy wymagają zagęszczenia, przedłużenia i ogólnie doprowadzenia do stanu używalności. Choćbym nie wiem jak się starała, nie mogę ich w ogóle ułożyć, a po związaniu gumką wyglądam jak połaczenie zawodnika sumo i grzywacza.
Ani to modne (zresztą nie miało być, miało być twarzowe i kobiece!), ani ładne, ani interesujące.
A włosy - niestety tylko te na głowie - rosną mi baaaaardzo wolno....
Zatem poszukiwania fryzjera idelanego nadal trwają....
To ze lubie tą fryzjerke i dwa razy wypowiedziałam sie na ten temat na forach o takim samym watku nie znaczy ze to jest cos dziwnego przynajmniej dla mnie Inne dziewczyny wypowiadaja sie na temat swoich ulubionych fryzjerów kilkakrotnie w podobny sposob wiec nie rozumiem o co chodzi. akurat tu sie wypowiedzialam, na ten temat ani na zdany inny, a tu ktos od razu ma jakies dziwne pretensje. To, ze czlowiek czyta rozne watki, ale nie zawsze sie wypowiada na każdy temat to chyba normalne. wiec jakas teoria spiskowa jest w tym przypadku nieuzasadniona

Edytowane przez koczkodanek
Czas edycji: 2007-12-03 o 12:01
koczkodanek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-03, 14:54   #692
kamkam
Rozeznanie

Ok, po prostu zdarzają się wypowiedzi na tego typu forach (i perfumeryjnych, do bólu), którę ewidentnie promują jakąś osobę/przedsiębiorstwo i nie mają nic wspólnego z rzetelną informacją, są tylko reklamą, więc jestem na to uczulona. Zaznaczyłam, że mogę się mylić.
Pozdrawiam.
kamkam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-03, 16:37   #693
koczkodanek
Raczkowanie

Nie ma sprawy Pozdrawiam Ja rzetelnie stwierdziłam, ze moimi wlosami zajęto się w tym salonie bardzo dobrze Ale wiadomo, ze co jednemu sluzy innym moze szkodzic wiec oczywiscie nie kazdemu musi sie podobac to samo pozdrawiam
Stary 2007-12-03, 17:16   #694
avensis
Przyczajenie

Dot.: Najlepszy salon fryzjerski w Lublinie

Witam, mam pytanie dotyczące doczepiania włosów w salonie Studio Modnej Fryzury na Hempla w Lublinie. Czy któraś z dziewczyn może mi powiedzieć coś na ten temat? Ponoć bardzo naturalnie wyglądają po doczepieniu. Chciałam się dowiedzieć o opinię na temat efektów. Będę wdzięczna za odpowiedź.
avensis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-03, 18:14   #695
fllowy
Przyczajenie

Dziewczyny prosze o pomoc
czy "ktoś" wie "coś" o salonie fryzjerskim AKADEMIA PIEKNYCH WLOSOW przy dworcu PKP?
szukam bardzo dobrego fryzjera i powiem szczerze, ze tym razme cena w ogole nie gra roli gdyż okazja bedzie specjalna...chodzi mi o strzyzenie i kolor
Z gory dziekuje za odp

Pozdrawiam
fllowy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-03, 19:32   #696
koczkodanek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fllowy Pokaż wiadomość
Dziewczyny prosze o pomoc
czy "ktoś" wie "coś" o salonie fryzjerskim AKADEMIA PIEKNYCH WLOSOW przy dworcu PKP?
szukam bardzo dobrego fryzjera i powiem szczerze, ze tym razme cena w ogole nie gra roli gdyż okazja bedzie specjalna...chodzi mi o strzyzenie i kolor
Z gory dziekuje za odp

Pozdrawiam
Osobiscie nie bylam, ale wspollokatorka tam poszla i efekt byl swietny ładnie wycieniowane włosy, kolor taki jak chciała, bardzo byla zadowolona. z tego co ona mowila, to godna polecenia jest p. Ania
Stary 2007-12-03, 22:56   #697
zuuzuushii
Raczkowanie

swojego czasu chodziłam i do montowni
i do pro arte

w montowni na początku byłam zachwycona! swietne ścięcie technicznie (u Emila) trzymało się pół roku, tylko, że to była taka normalna zwykła fryzurka, naprawdę nic specjalnego,
zaczeły się schody gdy zapragnełam miec coś bardziej awangardowego na głowie,
nie wiem czy nie umieli czy nie chcieli, mam im bardzo za złe, bo emocjonalnie potrzebowałam wtedy takiej fryzury ( króciutka grzyweczka na górze krótko a z tyłu moje piękne długie włosy)
nie chcieli mi nigdy zrobić dłuższej grzywki a po paru latach okazało się, że jest mi w niej ślicznie- kolejna rzecz nie do wybaczenia!
Mogłam być taka jak sobie wyobraziłam wiele lat wcześniej...

Moja kolezanka była tam z trzy razy zanim podcieli jej włosy tak jak chciała na króciutko, miała taką fazę a oni ją zupełnie zignorowali- miało być coś krótkiego wyszło półdługie... porażka

fakt, że sie bardzo dobrze układa- duuży plus ...

Pro arte poleciła mi kolezanka-
za pierwszym razem byłam zachwycona! Ale ostatnio jak zobaczyłam się na zdjęciach z przed dwóch lat pomyślam siebie- dnoooooooooo!
Miałam długie włosy które chciałam zachowac, pani (nie pamietam jaka, długie blond włosy)
wmówiłam,ze kitka grubości 0,5 cm sięgająca do łopatek i wypitolona do granic mozliwości to są wciąż długie włosy^^

miesiąc później poszłam na kolejne ścięcie bo fryzura wytrzymała tylko z dwa tygodnie
- no jeszcze umiała mniej więcej ja odtworzyć
ale kolejne dwa ścięcia to była żenada.... w ogóle nie umiała po sobie ściąc i miała pretensje, że są takie krótkie i nic się nie da zrobić ostatnie ścięcie trwało 15 min...

najzabawniejsze jest to, ze moja druga koleżanka miała tam ścięte włoski na krótko z ta wtedy modną asymetryczną grzywką( grzywka była śliczna) ścinałą jej tylko jedną stronę głowy z drugiej zostawiała taką nie dostrzyżoną "pupe" która wogóle się nie dała ułożyć

----poprawiłam jej kiedyś tą fryzurę robiąc ostrą charakterystyczną linię ścięcia na czubku głowy (miałyśmy niezła zabawę)
poszła na poprawke tej fryzury i po wyjściu okazało się, ze fryzjerka nic z tą fryzurą nie zrobiła!!!zostawiła moje nieudolne ścięcie!!! 15 minut poprawek i 60 zł za ściecie którego praktycznie nie było!!!
to była nasza ostania wizyta w tym salonie...

ale się napisałam))))
teraz może wybiorę się do toko na coś bardziej awangardowego

a i mam pytanie- kto w lublinie umie ścinać falowane, kręcone włosy???
bo wszędzie gdzie byłam to olewają...
zuuzuushii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-12-03, 23:25   #698
fllowy
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez koczkodanek Pokaż wiadomość
Osobiscie nie bylam, ale wspollokatorka tam poszla i efekt byl swietny ładnie wycieniowane włosy, kolor taki jak chciała, bardzo byla zadowolona. z tego co ona mowila, to godna polecenia jest p. Ania
Dzieki za odp
a wiesz może ile zapłaciła za tą przyjemność?
słyszałam jeszcze, ze niejaki Sebastian tez jest bardzo dobry

pozdrawiam
fllowy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-04, 07:47   #699
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez avensis Pokaż wiadomość
Witam, mam pytanie dotyczące doczepiania włosów w salonie Studio Modnej Fryzury na Hempla w Lublinie. Czy któraś z dziewczyn może mi powiedzieć coś na ten temat? Ponoć bardzo naturalnie wyglądają po doczepieniu. Chciałam się dowiedzieć o opinię na temat efektów. Będę wdzięczna za odpowiedź.
ja chodziłam trohchę- do p. Moniki (to szefowa jest o ile wiem). Poleciła mi ten salon znajoma, która zawsze ma ś(p. Monika) bardzo uważna na to co chce mieć na głowie- a ja za bardzo nie miałam pomysły... no i nie było strasznie ciekawych efektów.
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-05, 13:20   #700
marzena0607
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
ja chodziłam przez chwilę do Emila do Montowni, generalnie byłąm bardzo zadowlona (mimo ceny), ale ostatnio mi wyciachał, tak przy skóze- tu gdzie włosy sie kończą i mam teraz takie kłączki beznadziejne, nie dostają do kucyka. zainspirowała go chyba nasza rozmowa o irokezach...

a jakis czas temu koleżanka mi poleciła salon mariee na królewskiej. tam pani (Justyna chyba ) zrobiła mi swietna fryzurke ślubną, wróciłam do nich na obcięcie- ciął mnie taki sympatyczny pan, łysy i trochę okrągły, za cholerę nie pamiętam jak się nazywał, ale byłam bardzo zadowolona. w grudniu też się do neigo wybiorę
A ile zapłaciłaś za obcięcie?
Interesuje mnie równiez fryzura slubna, ile Twoja koleżanka zapłaciła i co robiła na włosach?
marzena0607 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-05, 17:53   #701
karoolaaa
Zakorzenienie

a kogo mozecie polecic,jesli chodzi o koloryzacje wlosow ??
karoolaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-06, 07:43   #702
avensis
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
ja chodziłam trohchę- do p. Moniki (to szefowa jest o ile wiem). Poleciła mi ten salon znajoma, która zawsze ma ś(p. Monika) bardzo uważna na to co chce mieć na głowie- a ja za bardzo nie miałam pomysły... no i nie było strasznie ciekawych efektów.
Dzięki za odpowiedź. Czyli mogę nie liczyć na fantazję i finezję fryzjerek w tym salonie? a czy może masz lub znasz jakąś opinię na temat doczepiania włosów tam? Jeśli tak, to byłabym wdzięczna za podjęcie tematu. Zamierzam jeszcze w tym miesiącu poddać się takiemu zabiegowi i nie mam rozeznania odnośnie ofert w Lublinie. Wiem właśnie, że na Hempla robią metodą Racoon i tyle co wiem. Efekt jest podobno super w porównaniu do innych salonów gdzie doczepiają włosy. Ale wiem to tylko od jednej osoby i chciałabym jeszcze zasięgnąć opinii. Pozdrawiam.
Stary 2007-12-06, 08:57   #703
pola_m
Wtajemniczenie

marzena, za obcięcie na Hempla zapłaciłam chyba 40zł, z tego co pamiętam przed 12 tam sa happy hours, jest 5 czy 10% taniej. A koleżanka tam robi styling, chyba się farbowała, no i cięła generalnie ma bardzo fajne włosy.Fryzura ślubna nie wiem, ja się czesałam na Królewskiej w Mariee.

avensis, z fantazją to nie wiem szczerze mówiąc. Może jak bys powiedziała ze chcesz fantazyjnie i sie oddajesz całkowicie jej wizji, to by odjechała coś Ja byłam u niej 2 albo 3 razy- i byłam na etapie zmieniania fryzury i zapuszczania włosów, więc chodziło głównie o wyrównanie. Za pierwsyzm razem szczególnie bylam zadowolona- podcięła i fajnei się układały.

jesli chodzi o przedłużanie włosów nie mam pojęcia

pozdrawiam
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-07, 06:46   #704
marzena0607
Przyczajenie

Dzięki za wskazówki, jakoś zawsze chodzę do innego fryzjera. W przyszłym roku wychodzę za mąż i przydałoby się mieć jakiegos stałego fryzjer
Stary 2007-12-07, 19:46   #705
avensis
Przyczajenie

Dzięki za odpowiedź. Tak, mają tam zniżkę przed godziną 12 ja się tak dopytuję o kształtowanie fryzur przez fryzjerki z Hempla bo zależy mi na tym żeby wydając 1500zł na doczepiane włosy mieć jakąś fryzurę, którą mam na myśli. Nie wiem czy jestem specjalnie wymagająca ale na pewno chciałabym mieć fajnie wycieniowane włosy żeby mi się bez problemu układały. Zamierzam doczepić sobie takie pośrednie włosy- między kręconymi a prostymi. Nie rozmawiałam na ten temat z fryzjerką ale pewnie takie włosy będą podatniejsze na układanie niż proste. W sumie swoje to też mam takie ni to proste ni kręcone czyli mogą być w zależności od potrzeby- proste lub takie średnio kręcone w ogóle jestem ciekawa jak się przygotowuje "grunt" pod doczepiane herki żeby wyszła z tego fryzura zgodna z moim życzeniem. Dużo niewiadomych puki co przede mną ale zdecydowana jestem.
Stary 2007-12-11, 15:52   #706
karoolaaa
Zakorzenienie

up up
Stary 2007-12-11, 22:33   #707
froggie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karoolaaa Pokaż wiadomość
P.S.Wiecie moze czy w salonie Trendy na glebokiej,pracuje jeszcze p.Magda (taka z ciemnymi wlosami) ???
Jesli ma czarne włosy i jest dość wysoka ok 170cm to pracuje.
Dzis się do niej zapisałam (w ciemno)
froggie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-14, 09:47   #708
DOMINIKA2004
Raczkowanie

Cześć dziweczyny !!
A moze tak pochwalicie się gdzie czeszecie swoje włoski w SYLWESTRA ?
DOMINIKA2004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-15, 00:46   #709
kilah
Przyczajenie

Witam wszystkich. Mam prośbę szczególnie do kobiet (bo one tu dominują ) proszę oderwijcie się na kilka sekund od swoich pięknych fryzur i pomóżcie chłopakowi w potrzebie Szukam fryzjera męskiego w Lbn. Takiego, który sciął by mnie modnie ale nie jak 80% kolesi na miescie. Chodzi mi poprostu o dobrego fryzjera męskiego, z powiedzmy własną fantazją, którą dopasowuje do danej osoby. Dzięki z góry za odp.
kilah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-15, 16:11   #710
kamilusia_d
Przyczajenie

Witam! Tak czytam i czytam: ja polecam Berendowicz&Kubin w CH Plaza. Bylam już tam kilka razy- super!!!!!
kamilusia_d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-16, 10:43   #711
ciapla
Przyczajenie

Smile Dot.: Najlepszy salon fryzjerski w Lublinie

Popieram Akademia Fryzjerska Berendowicz&Kublin jest świetna byłam u Pani Marzeny i u Ani obydwie są świetne. Polecam
ciapla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-16, 11:05   #712
ciapla
Przyczajenie

W akdemi Piękna na dworcu PKP jest Mateusz, Ania , Sebastian i jego osobista kolorystka. Nie polecam tego salonu spieprzyli mnie 2 razy teraz strzyge się w Akedemii Berendowicz&Kublin są rewelacyjni
ciapla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-17, 06:25   #713
koczkodanek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ciapla Pokaż wiadomość
W akdemi Piękna na dworcu PKP jest Mateusz, Ania , Sebastian i jego osobista kolorystka. Nie polecam tego salonu spieprzyli mnie 2 razy teraz strzyge się w Akedemii Berendowicz&Kublin są rewelacyjni
A ja Ty mozesz mówić inaczej jak tam pracujesz ??

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-12-17, 07:09   #714
marzena0607
Przyczajenie

lady_megan - mam do Ciebie pytanko, a w tym salonie fryzjerskim na Spadochroniarzy to mniej więcej jaki jest cennik?
Ile płaci się za obcięcie i za baleyage? Może wiesz?
Stary 2007-12-18, 19:08   #715
Wojtusia
Zakorzenienie

A powiedzcie mi, który salon w Lublinie pracuje na kosmetykach Matrix, chodzi mi przede wszystkim o farby do włosów. Najlepiej w okolicach LSM, pomóżcie, plizz. Szukałam, ale na wizazu nie znalazlam nic.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-19, 20:12   #716
butterflajka
Przyczajenie

Polecam "Akademia Piękna" Na PKP

Wbrew temu co pisze koleżanka o nicku "Ciapla" polecam salon na PKP, szczególnie panią Anię. Super cieniuje, pielęgnacja opcjonalnie przy strzyżeniu. Cena dosyć wysoka, ale i tak niższa niż w niektórych salonach w lbl. Ciapla rzeczywiście pracuje w tym salonie w Plazie i gada głupoty na forum o salonie na PKP. Jak się nie umie pielęgnować włosów to żaden fryzjer nie pomoże. Polecam panią Anię.
butterflajka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-19, 20:42   #717
karoolaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez froggie Pokaż wiadomość
Jesli ma czarne włosy i jest dość wysoka ok 170cm to pracuje.
Dzis się do niej zapisałam (w ciemno)

dzieki za info Juz u niej bylam
Stary 2007-12-20, 10:09   #718
jolejola
Przyczajenie

Cześć!

Ja GORĄCO POLECAM Anię Wereszczak na ul. Fabryczna. Jest po prostu rewelacyjna. Jakiś czas temu szukałam fryzjera w Lublinie który mógły mi zrobić fryzurę do ślubu. Nie mieszkam w Lubinie na stałe więc miałam spory dylematy. Chiciałam żeby mi coś doradził jaki kolor zrobić jaką fryzurę. Byłam chyba na 4 fryzurach próbnych w różnych salonach i kompletna kicha. W jednym Pani obcięła mi grzywkę "troszeczkę" za krótko i wyglądałąm okropnie. Przypadkowo w czwartek przed samym ślubem trafiłam (załamana całkowicie - już nawet stwierdziłam że uczeszę się sama) do salonu Ani. I to było to. Doradziła co zrobić żeby buzia bardziej rześko wyglądała, zrobili mi pasemka, podcięli włosy, naprawili grzywkę - chociaż wątpiłam że coś sie uda z tym zrobić. No a ostateczna fryzura była po prostu super - nie wspominając już o tym, że trzymała się idealnie całą noc. Naprawdę polecam!!!
jolejola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-22, 19:33   #719
DOMINIKA2004
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DOMINIKA2004 Pokaż wiadomość
Cześć dziweczyny !!
A moze tak pochwalicie się gdzie czeszecie swoje włoski w SYLWESTRA ?
Przepraszam - zapomniałam dopisać , ze ja czeszę się w salonie loreala - Miracle Art na Andersa u Pani Marty.
ps. Zyczę wszystkim wizazankom udanej zabawy SYLWESTROWEJ !!!
DOMINIKA2004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-03, 08:10   #720
kinaa
Przyczajenie

dziewczyny możecie mi polecić kogoś do upięcia włosów na studniówke?
kinaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dobry fryzjer

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości