Panny Młode 2008 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-12-15, 17:53   #2821
calva
Raczkowanie

GG do calva
Dot.: Panny Młode 2008

dzięki dziewczyny

niestety tak już jest z teściowymi;/ mnie też szlak trafia na wiele rzeczy ale...jakoś tzreba iść do przodu. może coś skromniej??pogadać ze znajomymi i pomyśleć o tańszej perspektywie??

calva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-15, 19:13   #2822
gieni
Przyczajenie

czesc ja sie chajtam 17 maj 2008 jestem ze swoim menem 8 lat i naprawde durzo przeszlismy razem co do slubu to wszystko mamy juz po trochu pozalatwiane
gieni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-15, 19:20   #2823
_carmen_
Raczkowanie

Gieni - piękna data ślubu mam w ten dzień urodziny
Wiecie co, rodzice TŻ kupili już alkohol na ślub!! Byłam w szoku jak si ę o tym dowiedziałam.
No własnie teście mi graja na nerwach.

_carmen_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-15, 21:00   #2824
czekoladka79
Zadomowienie

Witam serdecznie wszystkie narzeczone
My dzisiaj bylismy u księdza i niestety godzina 17-ta jest już zajęta, więc ślub bedzie o 16-tej 27.09.2008, trochę za wcześnie ale biorąc pod uwagę, że z kościoła trzeba przejechać jakieś 25 km na salę to do stołów usiądziemy około 19-tej a pod koniec września to już jest ciemno, więc może i dobrze.

A tak pozatym to byłam na targach na torwarze i zachwyciły mnie ..... samochody (chyba jestem facetem ) zakochałam się w Austin Princess z 1960 jest booooski, ale muszę o nim zapomnieć jako że impreza jest jakieś 30 km od Warszawy i dystans kościół - sala też jest spory więc autko mogłoby nie wytrzymać takiej wyprawy a taka eskapada kosztowałaby około 2,5 tys
czekoladka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-16, 08:59   #2825
Titin
Przyczajenie

Ja też biorę ślub 17 maja 2008 r. Piękna data!!!!!!!!!! Jestem bardzo szczęśliwa. Wczoraj właśnie wybrałam suknię. Miałam przymiarki i jest zamówiona.
Titin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-16, 19:59   #2826
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Biricchina Pokaż wiadomość
Kupiliśmy dzisiaj obrączki zwykłe złote, zaokrąglone.
Moja za 419zł, TŻ za 499 a pani policzyła Nam zniżkę i wyszło...594zł za parę!!
Do tego dostaliśmy kartę stałego klienta.
Jestem bardzo zadowolona
Gratulacje, niezłą zniżkę dostaliście! my tez będziemy mieć takie zaokrąglone, klasyczne, tylko, że ja tam chcę jakieś kamyczki wcisnąć (no skoro obrączki są bardziej jak TZ chce to chociaż jakiś swoj akcent muszę mieć)
Cytat:
Napisane przez czekoladka79 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie wszystkie narzeczone
My dzisiaj bylismy u księdza i niestety godzina 17-ta jest już zajęta, więc ślub bedzie o 16-tej 27.09.2008, trochę za wcześnie ale biorąc pod uwagę, że z kościoła trzeba przejechać jakieś 25 km na salę to do stołów usiądziemy około 19-tej a pod koniec września to już jest ciemno, więc może i dobrze.

A tak pozatym to byłam na targach na torwarze i zachwyciły mnie ..... samochody (chyba jestem facetem ) zakochałam się w Austin Princess z 1960 jest booooski, ale muszę o nim zapomnieć jako że impreza jest jakieś 30 km od Warszawy i dystans kościół - sala też jest spory więc autko mogłoby nie wytrzymać takiej wyprawy a taka eskapada kosztowałaby około 2,5 tys
A oprócz samochodów coś jeszcze fajnego znalazłaś ? Napisz proszę czy wszyscy wystawcy byli z Wawy? Następne takie targi są chyba w styczniu o ile się nie mylę i zastanawiamy się czy jest po co jechać na nie z Łodzi do Warszawy
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-17, 07:00   #2827
kodeina
Zakorzenienie

Obrączki już zamówione , klasyczne - żółte złoto bardzo tanio nas wyniosły - moja 180zł, Jego - 220. Fajnie wyglądają bo ja mam rozmiar 10 a on 25
Trochę się denerwuję przed przymiarką sukni ślubnej w środę, model któy wybrałam przymierzałam ale całkowicie zmieniłam górę sukienki i nie jestem pewna jak będe w niej wyglądać
Jutro z kolei jadę do krawcowej przymierzyć sukienkie na poprawiny
W święta planuje zrobić wizytówki na stół i może zawieszki na butelki. A po nowym roku 3 tygodnie i nasz wielki dzień
kodeina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-17, 14:33   #2828
tiffi1
Rozeznanie

To ja odpowiem co do targów - bo również na nich byłam. Wiekszosć wystawców była z warszawy, ale były też np. firmy z Poznania i z Łodzi. Poza tym np. zaproszenia można zamawiać przez internet, więc wszystko zalezy co Cie interesuje.
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-17, 17:10   #2829
czekoladka79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
To ja odpowiem co do targów - bo również na nich byłam. Wiekszosć wystawców była z warszawy, ale były też np. firmy z Poznania i z Łodzi. Poza tym np. zaproszenia można zamawiać przez internet, więc wszystko zalezy co Cie interesuje.
dokładnie zgadzam się z tiffi1 wystawcy byli z różnych miejsc, ale czy te tagi takie rewelacyjne były to nie wiem. Pojechałam z ciekawości i jedyną rzeczą jaka mnie zachwyciła był samochód. Całą resztę juz mamy zaklepane (lokal, fotograf, wodzirej, kamerzysta, obrączki).
Fakt mogłam obejrzeć na żywo zaproszenia, które ogladałam w necie i dowiedziałam się że w Warszawie jest normalny sklep właśnie z tym zaproszeniami (uważajcie bo zaproszenia na zdjęciach w necie wygladają nieco inaczej niż w rzeczywiostości).
Mogłam podotykać sukienki ..... ale z całych targów wybrałabym może dwie ...... wszystko jak na mój gust za bardzo przeładowane. I to chyba tyle wrażeń z tych Targów
czekoladka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-17, 17:43   #2830
*sloneczko*
Zadomowienie

witam wszystkie szczesliwe narzeczone i dopisuje sie do was moj (nasz) WIELKI dzien bedzie mial miejsce 28.06.2008 wszystko juz zalatwione (oprocz sukni---> szukam odpowiedniego kroju) i tylko odliczam tygodnie do Tego dnia...
*sloneczko* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-17, 19:23   #2831
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

słoneczko - my też ślubujemy tego dnia

ja właśnie zaczęłam poszukiwania sukni
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-17, 19:58   #2832
*sloneczko*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
słoneczko - my też ślubujemy tego dnia

ja właśnie zaczęłam poszukiwania sukni
jeju, jak fajnie bedziemy sie wspierac ja szukanie sukni planuje dopiero po nowym roku.. pozdr
Stary 2007-12-18, 12:07   #2833
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

ja zaczęłam w tamtym tygodniu przymierzanie sukien i mam już dwie swoje faworytki - w tym jedna z nich to będzie chyba "ta" ale idę jeszcze jutro do kolejnych salonów i po Świętach też połażę.
Na suknię mam czekać 3-4 miesiące, więc chcę ją jakoś w styczniu zamówić, bo zanim przyjdzie plus później przymiarki i dopasowywanie sukni to do czerwca mi zejdzie
Stary 2007-12-18, 12:24   #2834
aniatr
Raczkowanie

Ja zaczynam przymiarzanie po świętach.Już nie mogę się doczekać ale z drugiej strony boje sie ze nie będę mogła sie zdecydowac...
aniatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-18, 13:55   #2835
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

ja też się bałam, że nie będę mogła się zdecydować, bo dużo sukien, które oglądałam w necie mi się podobało ale jak zaczniesz wkładać suknie na siebie to wybór okazuje się dużo prostszy - nagle widzisz, że a to fason nie dla Ciebie, albo krój w ogóle nie pasuje itp. itd. i tym sposobem kilka sukienek, które ze zdjęć uważałam, że są piękne albo w rzeczywistości okazały się koszmarne albo nie pasujące do mnie.
Wszystko się zmienia kiedy zaczynasz przymierzać suknie
Stary 2007-12-18, 15:30   #2836
*sloneczko*
Zadomowienie

Cytat:
ja zaczęłam w tamtym tygodniu przymierzanie sukien i mam już dwie swoje faworytki - w tym jedna z nich to będzie chyba "ta" ale idę jeszcze jutro do kolejnych salonów i po Świętach też połażę.
Na suknię mam czekać 3-4 miesiące, więc chcę ją jakoś w styczniu zamówić, bo zanim przyjdzie plus później przymiarki i dopasowywanie sukni to do czerwca mi zejdzie
kurcze, nie wiedzialam ze na suknie trzeba tyle czekac.. ps. a jak wyglada u ciebie sprawa z obraczkami? wybraliscie juz? czy jeszcze troche z nimi poczekacie?
Stary 2007-12-18, 15:38   #2837
sabatina
Raczkowanie

ja i mój mężczyzna bierzemy ślub 19 lipca 2008. jestesmy ze sobą od sierpnia 2006, i juz w grudniu 2006 zaczelismy snuc wstepne plany.

bardzo podoba mi sie nasza data. juz przymierzalam suknie. nie wiem na co sie zdecydowac - czy uszyc? albo moze wypozyczyc?
na poczatku chcialam waska...ale okazala sie niewygodna. bede miala "princeske" na kole. gładką, snieznobiałą, welon do pas,a a do tego czerwone róze.
mamy juz orkiestre, sale, video ...fotografa jeszcze nie mam nadzieje,ze pogoda dopisze....

19 lipca 2008 !!!!!!!!!!!!!!!
Stary 2007-12-18, 15:53   #2838
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

sloneczko - jeszcze nie oglądaliśmy żadnych obrączek, zajmiemy się chyba nimi ok. lutego, teraz kończymy urządzać nasze mieszanko no i ja zaczęłam już suknie oglądać, bo jednak czeka się sporo na nią, więc chce zamówić suknię w styczniu
co do obrączek to tylko kiedyś oglądaliśmy kilka modeli w necie i podobają nam się takie delikatne, połączenie klasycznego żółtego złota z białym złotem

sabatina - ja też przymierzałam takie "princeski" i jedna nawet mi się bardzo podobała, ale jednak jakoś nie byłam do niej przekonana i jak poprzymierzałam inne suknie to okazało się, że to jednak nie krój dla mnie
Stary 2007-12-18, 19:24   #2839
lemoorka
Zakorzenienie

Witam- prawie oficjalnie moge do Was dołaczyc Na razie moja data jest ruchoma ze względu na sale, jedyne co załatwione to rozmowa z ksiedzem:

Kalex - witam Cię- dawno Cie nie widziałam
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-18, 19:29   #2840
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez czekoladka79 Pokaż wiadomość
dokładnie zgadzam się z tiffi1 wystawcy byli z różnych miejsc, ale czy te tagi takie rewelacyjne były to nie wiem. Pojechałam z ciekawości i jedyną rzeczą jaka mnie zachwyciła był samochód. Całą resztę juz mamy zaklepane (lokal, fotograf, wodzirej, kamerzysta, obrączki).
Fakt mogłam obejrzeć na żywo zaproszenia, które ogladałam w necie i dowiedziałam się że w Warszawie jest normalny sklep właśnie z tym zaproszeniami (uważajcie bo zaproszenia na zdjęciach w necie wygladają nieco inaczej niż w rzeczywiostości).
Mogłam podotykać sukienki ..... ale z całych targów wybrałabym może dwie ...... wszystko jak na mój gust za bardzo przeładowane. I to chyba tyle wrażeń z tych Targów
Wlaśnie o zaproszenia mi chodzi i wiem, że oglądanie w necie to nic w porównaniu z realem...nie mamy jeszcze garnituru dla TZ, obrączek...ale poprzestanę chyba jednak na łodzkich targach (jeśli w ogóle się wybiorę...), bo wszystkie te rzeczy moge w sumie obejrzeć w salonach w mieście, a spokojniej niż na targach

Lemoorko gratulacje
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-18, 19:42   #2841
Myszka997
Przyczajenie

Witam wszystkie przyszłe Panny Młode 2008ja tez sie dopisujepo 5 latach bycia ze soba ----nasz wielki dzień to--- 05-07-2008 powiemy sobie TAKKKK mamy juz zarezerwowana sale,orkiestre i kucharki,kamerzyste....mi eszkamy w małej miejscowosci i sprawy np z kosciołem załatwia sie 3 miesiące wczesniej-(to jest wystaraczająco) suknie(fason mam juz upatrzony)teraz zapuszczam włoski i doprowadzam do "porzadku"swoja buzke tzn pozbywam sie syfkówpije cherbatke z bratka-dopiero 2 tygodnie a niby po 2 miesiacach widac efekty-zobaczymy
Myszka997 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-18, 21:56   #2842
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość
Witam- prawie oficjalnie moge do Was dołaczyc Na razie moja data jest ruchoma ze względu na sale, jedyne co załatwione to rozmowa z ksiedzem:

Kalex - witam Cię- dawno Cie nie widziałam
lemmorka
jakiś czas nie było mnie na wizażu
ale widzę, że dołączasz do grona 2008 jak już ustalicie datę to się pochwal kiedy i o której będziesz ślubować

myszka997 - również witamy
Stary 2007-12-19, 00:16   #2843
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Ale fajnie, że coraz nas więcej. Mi za 4 dni zostanie jeszcze 8 miesięcy do wielkiego upragnionego dnia

Witam wszystkie nowe Panny Młode 2008

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-12-19, 15:21   #2844
nysiunia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Ale fajnie, że coraz nas więcej. Mi za 4 dni zostanie jeszcze 8 miesięcy do wielkiego upragnionego dnia

Witam wszystkie nowe Panny Młode 2008
a mi od dzisiaj - równe 4 miesiące ale ten czas leci...
z przygotowań to został nam do kupienie garnitur, ja nie mam butów (a przez to nie moge skrócić sukienki ) napoje, musze zrobić winietki i zawieszki na wódke no i transport nam został, z którym mamy największe problemy. A ostatnio skończyliśmy nauki

WITAM wszystkie nowe panny młode 2008
nysiunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-19, 15:49   #2845
kodeina
Zakorzenienie

właśnie wróciłam z 1 przymiarki, trochę się obawiałam bo zmieniłam całkowicie góę sukienki no ale wyszło nawet ok sukienka jest skromna, jednoczęściowa z koronki na kole. Nie wiem czy ładnie w niej wyglądam...wybrałam ją sama. Nikt mnie jeszcze w niej nie widział oprócz Pani z salonu. Ślub dokładnie za miesiąc...wkleję zdjęcia jak będe po.
kodeina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-19, 16:00   #2846
StruśPędziwiatr
Raczkowanie

Cytat:
j
O kurcze dziewczyny nie straszcie bo ja w czerwcu urodze dzidzie, wesele mamy na październik a za suknią będe się rozglądać gdzieś w sierpniu, to jakieś 2 miesiące a i tak pewnie moja figura nie będzie szybko taka jak przed ciążą
Lemoorko gratulacje pochwal się datą i gdzie planujecie
StruśPędziwiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-19, 16:34   #2847
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

nie strasze

dziś byłam mierzyć suknie w kolejnym salonie i .... mam dylemat ostatnia suknia, którą mierzyłam po prostu rzuciła mnie i mamę na kolana, jest boska, nieskromnie powiem, że pięknie w niej wyglądam, a sama suknia jest cudowna i też mi panie powiedziały, że min. 3 miesiące będę na nią czekać, max. 4 miesiące plus potem dwa tygodnie-miesiąc na zrobienie poprawek, żeby suknie dobrze do mnie dopasować

po Świętach idę jeszcze raz przymierzyć te 3 suknie, które mam zapisane jako faworytki (tym razem w jury będzie jeszcze siostra i tata) i mam nadzieję, że głownie siostra pomoże mi podjąć decyzję bo ja się waham między dwoma
Stary 2007-12-19, 17:11   #2848
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
nie strasze

dziś byłam mierzyć suknie w kolejnym salonie i .... mam dylemat ostatnia suknia, którą mierzyłam po prostu rzuciła mnie i mamę na kolana, jest boska, nieskromnie powiem, że pięknie w niej wyglądam, a sama suknia jest cudowna i też mi panie powiedziały, że min. 3 miesiące będę na nią czekać, max. 4 miesiące plus potem dwa tygodnie-miesiąc na zrobienie poprawek, żeby suknie dobrze do mnie dopasować
O rany Dziewczyny! Wy juz sie bawicie w przymiarki ??
A ja myslalam ze to taaaakie odlegle....
My do wrzesnia mamy jeszcze duzo czasu, wiec tak zwlekam ze wszystkim obraczki potem sukienka potem, alkohol potem, kurs tanca potem...

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-19, 17:16   #2849
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
O rany Dziewczyny! Wy juz sie bawicie w przymiarki ??
A ja myslalam ze to taaaakie odlegle....
My do wrzesnia mamy jeszcze duzo czasu, wiec tak zwlekam ze wszystkim obraczki potem sukienka potem, alkohol potem, kurs tanca potem...
Kalex bierze ślub w czerwcu, więc się niczemu nie dziwie, czas najwyższy na latania po salonach . Ja mam dwa miesiące później i do końca stycznia, chce już mieć upatrzoną tą jedyną
Stary 2007-12-19, 17:51   #2850
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

no właśnie
ja mam ślub w czerwcu, więc jak zamówię suknię powiedzmy do połowy stycznia to przyjdzie mi gdzieś pod koniec kwietnia albo w połowe maja i do tego dodajemy max. miesiąc na przymiarki ... więc... czas szybko zleci
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości