|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czym dziś pachniesz Wizażanko? Część XVII
|
![]() ![]() |
![]() |
#4172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4173 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Owszem.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może Ty czułabyś się dobrze mając telefon przełożony przez ucho ( ![]() Najwyraźniej mamy odmienny punkt widzenia w tej sprawie. Cytat:
![]() Cytat:
Wiele można sobie myśleć, mieć własne zdanie, ale niekoniecznie trzeba to od razu demonstrować. Gdyby ktoś publicznie mnie obraził - krzyczał za mną, pokazywał palcem i posługiwał się jakimis mało przyjemnymi epitetami, w zależności od tego jaki miałabym nastrój - albo bym się przejęła i byłoby mi przykro, albo bym to zwyczajnie olała. Gdyby Pan z telefonem w uchu stał obok mnie np. na przystanku autobusowym, albo przede mną przy kasie w hipermarkecie - nie zaczęłabym głośno krzyczeć "Fuj !" bo po pierwsze: zanam zasady dobrego wychowania, a po drugie: to Jego sprawa, nie robi nikomu krzywdy tym telefonem. Jednak kiedy toczy się dyskusja na forum internetowym, wydaje mi się, że mam prawo wypowiedzieć się na dany temat i wyrazić swoją opinię, nikogo nie skrzywdziłam swoją wypowiedzią - nie zaatakowałam znieważającymi określeniami faceta ze zdjęcia. Dla Ciebie oryginalne, a dla mnie chore. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
To nie pierwsza sytuacja w której nasze poglądy są całkowicie różne, nie widzę sensu kontynuowania dyskusji i dalszego "łapania się za słówka" ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4174 |
Zakorzenienie
|
Rachelo, ogromnie współczuję
![]() O dzięki bogowie!!! Sabbath na mnie nie fuja ![]() ![]() ![]() W temacie - megakilerowaty, trwały jak Himalaje, ale - co budzi moje ogromne zdziwienie - podobający się otoczeniu Watch ![]() No, w końcu podobno na mnie pachnie wyjątkowo ![]()
#4175 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pachnę Biała Herbatą Bvlgari
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4176 | |
czyli Endżi
|
Cytat:
Ci ludzie (od body mods) chcą szokować swoim wyglądem (z naprawdę różnych przyczyn) i nie dbają o to, czy ktoś ich ciała uzna za estetyczne czy kulturowe uznane za piękne. Zaryzykowałabym stwierdzenie, że nawet wręcz przeciwnie. Za to osoby (chyba w większości kobiety raczej ![]() Dlatego zgadzam się z Myszką, że nie należy w jednym szeregu stawiać tych pojęć, bo też i reakcje społeczne są jednak inne ![]() Zgadzam się jednak też co do tego, że tolerancja to podstawa (jakkolwiek sloganikowo to brzmi ![]() _____ Rachelko, strasznie mi przykro ![]() ![]()
![]() |
#4177 |
Zakorzenienie
|
Sabbath, ja wyraźnie czuję w pierwszych nutach Rousse szampana świeżo po otwarciu, kiedy musujące bąbelki łaskoczą w język. Potem to wrażenie zanika, ale nuta szampana pozostaje przez dłuższy czas.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4178 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie wiem o co chodzi (jakieś zwierze? nie mam siły szukać ![]() ![]() kijanko, tymeno - piękne są Wasze skojarzenia związane z AS. Niestety ja w towarzystwie AS czuję się jakby mnie tygodniami siłą przetrzymywano w kuchni ulubionej restauracji Masala ![]() Rachelko - smutno ![]() Mariolu, Kattarino - radości z bycia z bliskimi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4179 |
Zakorzenienie
|
Anuschko, neonce chyba chodziło o faceta z tunelem w penisie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4180 | ||||
Zakorzenienie
|
Rachelo -
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czym ja pachnę... Wyszłam z wanny, więc chyba oliwkowym Palmolive. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4181 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4182 |
Zakorzenienie
|
Rachelo
![]() pachnę OI
#4183 |
Zadomowienie
|
Ja zgodzę się z Myszką - zdjęcia na pewno nie pozostawiły mnie obojętną - w negatywnym znaczeniu. I o ile "fuj" na pewno nie krzyczałabym za nikim (jak zauważyła Myszka to też kwestia kultury) niezależnie od jego stylizacji (bo już nie chodzi mi o osobniczy wygląd, a właśnie o taką stylizację siebie), to może mi się to nie podobać.
Kwestia sylwetki, wyglądu, różnych wad (czy nawet nie wad, a pewnych specyficznych cech) wrodzonych danego osobnika to są najczęściej sprawy, na które nie ma się tak do końca wpływu - i tu nie "fujam". Nawet w duchu. Nie mówiąc już o komentarzach np. forach, gdzie roi się od niewybrednych kometarzy np. pod zdjęciami. Uważam, że to kwestia już nie tyle kultury (dziwnym trafem anonimowość powoduje u wielu osob utratę jakichkolwiek hamulców), co chyba raczej wrażliwości. Jednak fakt zakolczykowania całej twarzy to raczej indywidualny wybór każdego - i sądzę, że w pewnym stopniu to także chęć jakiegoś wyrażenia siebie czy zwrócenia na siebie uwagi, wyróżnienia się czy też wywołania kontrowersji - i przyjęcie do wiadomości tego, że nie musi się podobać wszystkim jak jeden mąż. I tak nawiasem mówiąc sądzę, że osoby z tych zdjęć byłyby zadowolone, widząc, że wywołały dyskusję. |
![]() ![]() |
![]() |
#4184 |
Zadomowienie
|
zdjęcia nie znajdziesz, bo ni ma... ale szukam szukam
![]()
#4185 |
Zakorzenienie
|
Rachelo....
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4186 |
Zakorzenienie
|
Rachelo
![]() Pachnę YSL M7 z właśne odebranej flaszki. |
![]() ![]() |
![]() |
#4187 | |||
Zakorzenienie
|
Katt,jeśli te w US, to jest ok
![]() ![]() Cytat:
![]() Agnysko,mówisz, że ekstrakt ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ......................... ......................... ......................... ........... kupiłam mojemu mężowi Gucia ![]() ja dalej Must, testowo Smok na nadgarstku |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4188 |
Zakorzenienie
|
secco, Anuschko
![]() ----------------- Globalnie OI. Na nadgarstkach Casmir ![]()
#4189 |
Zakorzenienie
|
Rachelo współczuję
![]()
![]() |
#4190 |
Zadomowienie
|
Udało mi się troche nadrobić zaległości w tym wątku, ale też nie do końca. Czasu za bardzo nie mam, bo jeszcze mnóstwo pracy dziś przede mną, więc w punktach się streszcze
![]() 1. Dziękuję ślicznie Tymenie za przepis na ciasteczka, wyszły fantastyczne ![]() 2. Rachelo, strasznie mi przykro i ogromnie Ci współczuje. Zawsze jak słysze o śmierci zwierzaczka, to siłą musze powstrzymywać łzy ![]() 3. W temacie modyfikacji ciała (bo nie moge użyć słowa ozdabiania) całkowicie zgadzam się ze zdamien Hiszpańskiej Myszki. Do ozdabiania służą ozdobniki, a taką ilość kolczyków, czy dsziurę w uchu wielkości leja po bombie, mogę nazwać jedynie obrzydnikami. 4. Mariolu miło Cię widzieć, pisząca z Polski ![]() ![]() 5. A w temacie pachnę znowu Brit Red. Pozdrawiam wszystkich!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4191 |
Zadomowienie
|
Rachelo, przykro mi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4192 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4193 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4194 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4195 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie, nie myślałam, że to będzie taka mission impossible. Szukam i szukam i ni ma
![]() Co do modyfikacji cielesnych to się wypowiem po swojemu, a więc będzie krótko. Jest mi słodko obojętne, czy facet ma kolczyki dwa (np. w uszach), czy ma tych kolczyków 150. Jego sprawa. Dopóki nie wtargnie na "moje terytorium" i nie każe mi wyglądać tak samo jak on. Wolny wybór ![]() Co do kwestii, czy mi się to podoba, czy nie to jest to już naprawdę obojętne. Ważne, że podoba się jemu, jego dziewczynie, itd. Poza tym kanony piękna się zmieniają na przestrzeni wieków. Gdyby przywołany tu Rubens wiedział, że aktualnym ideałem piękna jest Kate Moss i spółka, to pewnie by się zdziwił. Może za 200 lat posiadanie 150 kolczyków na twarzy będzie absolutną koniecznością, aby uchodzić za ideał piękna ? Tak się czepiam tych kolczyków, ale to tylko przykład ![]() Zresztą nie tylko czas, ale i miejsce ma tu znaczenie (ideał piękna u afrykańskich plemion, a "nasz" ideał piękna podsycany przez kolorowe pisma). Kończę, bo... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4196 |
Zakorzenienie
|
Ja bleeee... odczuwam tylko na widok śmierdzących, brudnych ludzi.
Reszta, czyli ozdobniki, cudowanie wszelakie ![]() Cóż, nie wszystko musi mi się podobać, tak, jak zapewne i wiele moich cech fizycznych, nie będzie się podobać wielu z Was ![]() ![]() Kwestia psychiki - to już całkiem inna bajka ![]() Anuschko, wszystkie 4 moje kopytka przytupują z radości, że myślisz podobnie ![]()
#4197 | |
Wiedźma
|
Ja tylko napiszę po pierwsze, że wołanie FUJ! na publicznym forum jest równie dyskretne, jak wyryczenie tego na rynku.
Uważam, że to nietakt i z dobrym wychowaniem nic wspólnego nie ma. Po drugie świadczy o nietolerancji, bo pomiędzy "FUJ!", czy "wygląda jak idiota", a "nie podoba mi się" jest zasadnicza różnica. Cytat:
Zaś sylwetka, która zachwyciłaby Rubensa w znakomitej większości wynika z zaniedbania, nie zaś braku wpływu. Chyba, że ktoś nie ma wpływu na to, co je i ile się rusza. ![]() Chciałabym poznać odpowiedź na ptyanie nastepujące: Dlaczego ludziom wydaje się, że fujanie na kolczyki jest bardziej taktowne, niż fujanie na wyżarte perhydrolem kudły, czy zniekształcone szpilami stopy? edit: Takuśna - ![]() E, Anuschko - z grubsza zgadzam się. ![]()
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2007-12-18 o 19:41 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4198 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4199 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Z solarką jeśli się chodzi kilka razy w roku jest ok, chodzenie raz w tygodniu albo więcej to już tanoreksja, to choroba. Kolczyk w nosie, malutki uważam jako ozdobę dość dziwną ale jednak, kolczyk w sutku czy gdzieś indzie niż ucho no ewentualnie brew jako okaleczanie własnego ciała. Ale to nie moje ciało, wiec za bardzo mnie to nie interesuje. 2 krotnie miałam kolczyk w nosie, ale po wyrośnięciu z głupiego wieku wyjęłam. Pachnę Addict 2 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4200 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O ile fuj-anie na zapachy mnie absolutnie nie wzrusza, o tyle wizja potencjalnej użytkowniczki, której z marszu dopisujemy wszystko to, co nam się nie podoba, to już owszem ![]() Żadna babcina szafa, mokra piwnica ect. mnie nie rusza ![]() ![]() Ale już "tipsiara", które to określenie z założenia ma pejoratywne konotacje, budzi mój bunt ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale jeśli ktoś lubi... Czemu nie? ![]() Grunt, to dobrze czuć się we własnym ciele. Opinie ludzi nie są ważne, jeśli sama masz dobre samopoczucie ![]() Cytat:
![]() Chyba, że ktoś zwyczajnie śmierdzi z niedomycia - bo to nie tylko brak higieny, ale też oznaka braku szacunku dla ludzi, którzy nas otaczają ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.