|
|
#3061 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6
CarycaKatharina GRATULACJE! Witamy Mieszka :-*
|
|
|
|
#3062 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6
Cytat:
mam nadzieję, że /skoro oxy od 7 (chyba rano) to przynajmniej w nocy pospałaś.
|
|
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
Caryca wielkie gratulacje!!! Cieszę się Waszym szczęściem
|
#3064 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochana, jak u Ciebie?
|
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
Dostaję kroplowki przeciwbólowe co 6godz. Także ból idzie wytrzymać bo krótko trwa jak coś i się bardzo nie kumuluje. Dziś dyżur miał zastępca ordynatora i powiedział że długo tak boleć nie może i jak stan zapalny minie to rozważa wcześniejszy poród. Super w końcu coś mądrego głośno mi powiedział!
![]() Tz dziś miał wolne to dłużej u mnie posiedzial, tata był w Łodzi przejazdem więc do mnie wstąpił. Po 4litrach elektrolitow dozylnie dziennie puchna mi nogi całą ciążę mi nie puchly tylko teraz,koszmarek. Leżę na rogalu, szpitalna poduszkę mam pod nogami plus kołdrę i szlafrok. Piję pokrzywe może to coś da.
|
#3066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3067 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak że sorry, ale skazane są na siebie z higieną Ja dalej pod wrażeniem ostatnich porodów, stwierdziłam że rzeczywiście nie zna się dnia ani godziny, więc postanowiłam działać. Byliśmy też dziś materacyk kupić, a ja poprałam już swoje rzeczy do szpitala, jutro zamierzam zrobić pierwsze prasowanie ![]() Teraz tylko ryby i BabyShower muszę odhaczyć i mogę rodzić ![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
|
|
#3068 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pogonilam męża i mamy łóżeczko przygotowane. Od razu zrobiliśmy przemeblowanie u Igiego, bo mialo nowe biurko dzisiaj przyjechać, ale będzie we wtorek. Ale juz wszystko poprzestawiane, więc najgorsza robota za nami.
|
#3069 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3070 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Elaine przygotowania w domku pełna para widzę
|
|
#3071 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój mąż twierdzi, że skręci łóżeczko dopiero jak się Leoś urodzi- on tam ma czas ![]() Wicie gniazda przełożyło się na pokój starszaka- dzisiaj zrobiliśmy przemeblowanie. Madzia- no w końcu jakiś normalny lekarz... Chudziaszek- ryby, rybami, ale EURO się zaczyna niedługo ![]() Ania- mmm dżem z dzikiej róży Ja posadziłam dwa krzaki 2 lata temu- będzie może z parę kwiatków. Bardzo lubię sam zapach- kojarzy mi się z dzieciństwem, bo moja babcia zawsze robiła.Paula- daj znać, czy Was deszcz nie zgonił z grilla Coś mnie gardło zaczyna boleć po tym ognisku
|
|
|
|
|
#3072 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A puchniecie pod koniec ciazy jest normalne. Kazda kobieta puchnie w mniejszym lub wiekszym stopniu. Wszystko zniknie zaraz po porodzie ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3073 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Może napiszesz nam w wolnej chwili jak się czujecie i jak poród ![]() Do Ciebie należy pierwszy wątkowy poród sn Anuszka Oluś jest cudowny elaine brawa za łóżeczko ![]() ania podziwiam za odwagę, ja bym się w życiu nie zdecydowała wykąpać kota ![]() --- Ja też szamałam dzisiaj grilla Byłam na urodzinach teściowej. TZ się stlenił do pracy i sama byłam na to skazana Trochę siedziałam przy stole, a jak już stan upojenia alkoholowego gości był coraz trudniejszy do wytrzymania poszłam grać z dzieciakami w kółeczku w piłkę plażową. Także od dłuższego czasu troszkę pobiegałam, troszkę się powyginałam i dalej się trzymam. Idę zaraz spać bo padnięta jednak jestem
|
|
|
|
|
#3074 | |||
|
Zakorzenienie
|
Na kolacje arbuz i mango
![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
tez mam łóżeczko koło drzwi i się ostatnio zastanawiałam czy je przenieść gdzie indziej ... ale widzę że nie ja jedna tak mam więc zostawię ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
więc z miła chęcią tacie pomogę Będzie dżem do rogalików albo pączków ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
dziękuje, od małego trzeba uczyć nie których rzeczy zawsze się broni na początku, ale potem siada spokojnie i daje się wykąpać. Dodatkowo mu obcięłam pazurki więc jest z niego elegancik ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Dzisiaj nadzwyczajnie spokojnie na wątku jest Torbę mam już spakowana W planach mam jeszcze kupić firankę w kwiatuszki do pokoju Malutkiej, dwa pudełeczka na kosmetyki i literki do powieszenia na ścianie Jak wszystko będę miała to zrobię zdjęcie
|
|
#3075 |
|
Konto usunięte
|
Widzę na pierwszej stronie że Caryca urodziła!
Super! Gratulacje! Unas grill właśnie się skończył, poloze mała i nadrobie Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3076 |
|
Zakorzenienie
|
HANECZKA, AGUSIA dzielne jestescie, kp w koncu bedzie
![]() MISIA u Ciebie poród zaczął sie naturalnie dlatego bylo duże prawdopodobienstwo, ze bedziesz miala pokarm od razu. Po cc organizm musi zatrybic, ze malucha juz nie ma, a to chwila mija. Jak Igorek? MADZIA generalnie to większość juz byla przygotowana. Zostalo tylko to lozeczko właściwie i poprasowac kilka pieluch i wiekszych ubranek. Mąż jakby co to by sam ogarnął, ale juz nie chciałam o tym myśleć ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- ANIA ja czesto wieszalam pieluche albo cos innego po tej stronie, jak mialam watpliwosci odnosnie przeciągu. A i tak co jakis czas trzeba zmieniac strone maluchowi to wtedy z calym ochraniaczem.
|
#3077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3078 |
|
Ania
|
Madzia999- Ty to jestes dzielna
oby szybko podjęli ta decyzje o cc
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
No zeby maluszek odwracal główkę w jedna i drugą. Jak lozeczko stoi przy scianie, jak u mnie, to wiecej bodzcow bedzie mialo tylko z jednej strony i tam bedzie się ciagle odwracac, czyli druga strona miesni będzie gorzej wycwiczona. Poza tym dobre to tez jest na unikniecie odksztalcen główki
|
#3080 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja się ledwo zginam w pół, a Ty grałaś w piłę
|
|
|
|
|
#3081 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to rozumiem pomyślałam że będę musiała łóżeczko przestawiać ehhh ale głupek ze mnie hahaha chyba się już zaczynam stresować...---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Ależ mnie bolą plecy ...
|
|
#3082 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3083 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się wieczorową porą
Jaka tu cisza dzisiaj... Poza narodzinami Mieszka nic się nie dzieje? Nikt nie rodzi? Madziu oby stan zapalny szybko minął i lekarze rozwiązali ciążę, ból nie jest dobry ani dla Ciebie ani dla dziecka. Dobrze, że w koncu jakiś lekarz to przyznał. A Ty jesteś mega dzielna Elaine czyli możemy się na dniach spodziewać rozpakowania niespodzianki? Mój mąż ciężko przestraszony bo chyba dotarło do niego, że to już tuż tuż i co wieczór pyta czy nie będę dzisiaj rodzić A ja mu mówię, że moją torbę mamusi pożyczył więc nawet jak bym chciała to nie mogę Spokojnej nocy życzę Mamusie i spadam w objęcia Morfeusza
|
#3084 |
|
Konto usunięte
|
Madzia mocne kciuki zeby stan zapAlny szybko minął i żebyś trafiła na fajnego lekarZa ktory podejmie najlepsze dla was decyzje!
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3085 | |||||
|
Zakorzenienie
|
CARYCA GRATULACJE!
Cytat:
A laktacji pozazdrościć, oby tak dalej ![]() I oby jelitówka szybko minęła. Cytat:
Mój tez dopiero niedawno się przewrócił. Cytat:
![]() I właśnie to mnie najbardziej zdziwilo, że kobieta-lekarka nie bierze pod uwagę takich konsekwencji... Przykre to jest ![]() Cytat:
![]() I nie przejmuj sie, że na razie je mm. Ja rodziłam sn, synek był karmiony tylko mm przez 4-5 dni bo też (o dziwo) nie miałam mleka a później ruszyło i bez problemu karmiłam piersią. Tak jak Majkela pisała, to jest w głowie. Powodzenia! I pocieszające jest to, co piszesz o cc. Ufff. Może ii u mnie nie będzie źle. Trzymajcie się dziewczyny Cytat:
bardzo Ci dziękuję za listę (gdybym nie była na bieżąco to pomyślałabym, że jesteś jedyną mamą szykującą się do cc- taki odzew )RADENA hehe, to się mąż pewnie zdziwił jak go zaatakowałaś z samego rana
|
|||||
|
|
|
#3086 |
|
Zadomowienie
|
haneczka, agusia, przystawiać dzieci do piersi koniecznie! Nawet jak mleka nie ma to próbować, ale nie jak dziecko już najedzone mm, bo wtedy na pewno nie będzie próbowało. A nic tak nie rozbudza laktacji jak ssanie przez malucha piersi
Asiek, a ja napiszę tylko tyle, że rozumiem Cię i też bym się pewnie przejmowała rozstępami. No, ale czasami nic nie poradzisz, smaruj się dalej i kup może jakiś dobry apteczny krem na rozstępy, to jak zaczniesz stosować na takie świeże to szybko powinny zejść misia, współczuję wizyty w szpitalu. Ciekawe czy znajdą przyczynę. Oby Igor szybko wrócił do normalnego jedzenia olinka, moja córcia urodzona tydzień po terminie i niecałe 2700 ważyła. Miałyśmy stwierdzoną hipotrofią, ale wielu lekarzy później się dziwiło z tej diagnozy i mówiło, że najwyraźniej taka jej uroda. Tym bardziej, że wszystko okej. Dobrze że lekarz nie bagatelizuje, ale może po prostu Michaś będzie drobny. Życzę Ci jednak, żebyś przytyła i pobyt w szpitalu nie był konieczny. Madzia9999, współczuję bólu. Mam nadzieję, że jak najszybciej zwalczą stan zapalny i że Twoje bóle będą mogły zostać uśmierzone. Strasznie dzielna jesteś Caryca, gratulacje! opowiadaj jak tam było A bez wód chyba można właśnie do 24h trzymać, o ile wody w porządku, w sensie, że nie jakieś zielone czy coś.... kaska87, uparciuch. No, ale niewiele możesz zrobić. A próbowałaś tych metod które niby zalecają na przekręcenie się maluszka? U nas weekend na bogato - dziś wizyta u znajomych na grillu, córka poszalała z ich dziećmi i pół czasu spędziła skacząc na trampolinie. Jutro jedziemy do kuzynki na kawę południową, a potem na kawę popołudniową do znajomych, którym miesiąc temu synek się urodził także przypomnę sobie jak taki okruszek wygląda
|
#3087 | |
|
Konto usunięte
|
Miałam... Ale lekarz powiedział, że po skończeniu 36 tc mogę odstawić luteinę i już nic nie mówił, że mam "polegiwać".No więc od wczoraj skończyłam z oszczędzaniem się. I tak pewnie nic w związku z tym nic się nie wydarzy...
Rano posprzątałam, potem wyszlifowałam i pomalowałam stół w altanie, zgarnęłam do domu dzieci z pikniku rodzinnego z okazji dnia dziecka i pojechaliśmy na te urodziny. Dzieciaki się nudziły tam, ja też, więc stwierdziłam, że pogram z nimi. Dołączył jeszcze mój szwagier i fajnie się wszyscy bawiliśmy ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3088 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3089 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Szok normalnie, a dziecko ważyło już ponad 4 kg...
|
|
|
|
|
#3090 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Ogólnie mój tż mówi, że tylko rano bierze pod uwagę bo wieczorami są mecze. Oczywiście już ma powiedziane, że jeśli go w szpitalu nie będzie lub jego stan nie będzie pozwalał na kangurowane i asystowanie przy ubieraniu młodego - to do odwołania wraca do matki przemyśleć swoje zachowanie![]() Może masz podrażnione to gardło od dymu?? zrób sobie herbatkę z miodem na wszelki - w końcu nie chcemy rodzić chore Cytat:
Ubi tu, ibi ego 08.08.2015 Edytowane przez chudziaszek11 Czas edycji: 2016-05-21 o 22:52 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:07.

mam nadzieję, że /skoro oxy od 7 (chyba rano) to przynajmniej w nocy pospałaś.
całą ciążę mi nie puchly tylko teraz,koszmarek. Leżę na rogalu, szpitalna poduszkę mam pod nogami plus kołdrę i szlafrok. Piję pokrzywe może to coś da.
iii powiem,że nawet dość dobrze go zniósł..gorzej ze na rękach mam 5 sznitów od pazurków...ale przeżyję
tak że sorry, ale skazane są na siebie z higieną 

A ja mu mówię, że moją torbę mamusi pożyczył więc nawet jak bym chciała to nie mogę