![]() |
#1231 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Cytat:
![]() ![]() Liczysz tak: te centymetry co wyszły - 12cm * 155. Wahania do 250g są. Cytat:
![]() Wynik przekłamuje długie dziecko, nie tyle musi dużo ważyć co być długie. Generalnie te wszystkie wyliczenia, czy to z usg, czy z siatek czy z różnych skal są tylko przypuszczeniem i są obarczone sporym błędem. Więc nie ma co się tym specjalnie martwić ![]()
![]() |
#1232 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() zmierzyłam i wiecie że się zgadza u mnie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1233 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() zobaczymy jakie zdanie gin ma na ten temat ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1234 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiem, że przekłamuje - dlatego mi nie chcieli podać wagi z usg - bo są nie "accurate" jak to powiedział lekarz. Że dopiero coś więcej na usg z 36 tc. A mam jeszcze jedno po drodze w 32tc. No nic, pozostaje mi tylko czekać:P Właśnie rozmawiam z TŻ o planie porodu. Mówię do niego, że jeśli nie chce być przy porodzie to rozumiem, ale jednak wolę kogoś kto będzie tam ze mną i do tego rozmawia po ang. Moja szwagierka tylko duka, a moja mama nie zrozumie ani słowa. Bo w razie W to on tam będzie musiał ustawiać ich do pionu. Więc tłumaczę mu jak to wygląda przy SN i przy CC (tutaj może być osoba towarzysząca przy CC też). I tłumaczę, że jeśli będzie CC to on będzie kangurował młodego - wiesz, taki brzydki, umazany krwią, kupą na gołą klatę:P Odpowiedź lubego - ryby patroszę to wszystko na klatę wezmę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1236 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pewnie ![]() Cytat:
![]() Szczery TŻ ![]()
![]() |
#1237 | |
Zadomowienie
|
Fajnie ze zaadoptujecie kicie. To on czy ona? I czy dostanie imię Esik bez względu na płeć?
Cytat:
Lubię takie męskie podejście ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1238 |
Rozeznanie
|
Dobry wieczór
![]() Tija - co za słodki kociak! ![]() Świniaczek - wszystkiego naj naj naj z okazji Waszego Dnia! ![]() ![]() Ja się nie pochwaliłam rano, że dzisiaj świętujemy 100dniówkę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz od powrotu leżę i odpoczywam ![]() ![]() ![]() Miłego wieczoru! ![]() ![]()
#1239 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
![]() Z miejscowości obok nas facet ma na wydanie trzy kotki i jeden jest już nasz zarezerwowany ![]()
![]() |
#1240 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() u nas tez pogoda cudna,musiałam właśnie uciec z tarasu, bo już mi za ciepło Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1241 |
Zakorzenienie
|
Mojego TŻta mama miała kotkę Pszemka
![]() ![]()
#1242 |
Zakorzenienie
|
u nas kocur ma męskie oficjalnie ale wołamy jego damską odmianą
![]() ![]()
#1243 | |
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część V.
Cytat:
Jasne, niech sie uczy przy matce i rodzeństwie zachowań socjalnych. Około 7 tygodnia kotek musi zostać przedstawiony ludziom ( chodzi o pozytywny kontakt z człowiekiem) jeśli to sie pominie kot raczej pozostanie dziki. Rozumiem ze kotek w domu z ludźmi trzymany i nie bedzie takiego problemu ![]() Za ile tyg go odbieracie? ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- W piekarniku kąpią się dwa serniki londyńskie. Jutro zostaną obłożone truskawkami i bedą czekały na teściowa ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- No chyba ze maz pochłonie wszystkie truskawki to na serniku bedzie mus z mrożonych ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1244 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1245 | |||||||||
Zadomowienie
|
Byliśmy z mężem na zakupach, w Ikei i Agacie tylko pooglądaliśmy i poczyniliśmy wstępne plany co do mebli. Potem pojechaliśmy do sklepu z wózkami i mamy już wózek i fotelik zamówiony.
![]() Jedo Nevo - taki: http://www.polakmaly.pl/jedo-nevo-me...16-p-6954.html - kolor Memo 01. Miał być inny stelaż (Fyn), ale ten Nevo się lepiej mieścił do bagażnika, mieliśmy przymiarkę - a jest bardzo podobny. Fotelik Maxi Cosi Pebble. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rozlane siuśki w torbie, brrr. :P Cytat:
![]() Cytat:
Daj znać co sądzi lekarz o tym plastrowaniu. ![]() Cytat:
![]() Też zapodaję dużo warzyw do każdego posiłku, normalnie szaleństwo u mnie! Na czczo mi wychodzi prawidłowy cukier, a jesz ten mały posiłek przed snem? Podobno to pomagać ma. Po obiedzie z ziemniakami miałam 148, a dziś taki sam obiad, tylko z kaszą pęczak i było 105. ![]() Dobra wiadomość na temat sorbetów, polecasz jakieś konkretne? ![]() Cytat:
![]() Kupiłam kiwi, ciekawe jak się sprawdzi... Fajnie, że twardnienie ustało. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Życzę dużo siły dla taty. ![]() Cytat:
![]() I super, że zakupy udane. |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1246 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny , proszę podpowiedzcie mi. Zostałam zaproszona na ur wczoraj . Urodziny sa jutro znaczy wiecie kawka i tort żadna imprezka - tylko rodzinne spotkanko. Urodziny 12 letniego syna mojej przyszlej szwagierki. Nie lubie dawać kasy , ale nie wiem co mogła bym mu kupić i też specjalnie nie miałam czasu latac i coś wymyślać , a jak pytałam szwagra to mowił nic mu nie potrzeba bo ma wszystko co chce - i ot taka pomoc z jego strony .... Wychodzi na to że jednak dam tą kasę, ide sama bo moj men niestety jutro pracuje wiec wpadne godzinke do półtorej na to ciasto z kawą i ide do domu. Ile kasy to właściwa suma na ur dla 12latka?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1247 |
Zadomowienie
|
Witam w sobotni wieczór.
Szkolenie mogę zaliczyć do udanych ![]() Pewnie po tym obżarstwie przybędzie mi kolejne 2kg ale trudno - warto było ![]() Dziś po powrocie dziadkowie byli na grillu u nas, później porobiliśmy co nie co w ogrodzie tzn ja siedziałam na krzesełku i dyrygowałam zespołem ![]() Teraz już w wyrku oglądam przyjaciół i próbuję Was nadrobić ![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1248 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#1249 |
Raczkowanie
|
Nie pojechalam na IP.
Wstepnie juz sie zdecydowalam ze pojade ale jak zaczelam sie ogarniac to lepiej sie czulam i z czasem przestalam miec cokolwiek na wkladce. Takze lezakuje, jak jutro sytuacja sie powtorzy to odrazu pojade. Jakos przy takich akcjach zawsze mam w glowie ze moze kaza mi zostac w szpitalu i wtedy mysle jak TZ sobie z malym poradzi beze mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje szpitalne sąsiadki to samo powtarzały. Że ja mogę leżeć, bo nie zostawiłam dziecka w domu. Jakby te ich dzieci same tam zostały. Po kolejnym tekście ze im jest trudniej usłyszały, że decydując sie na ciążę musiały sie liczyć z tym, że będą musiały przelezec 9 miesiecy. I że dziecko które juz jest na świecie, w swoim domu, z ojcem ma większe szanse na przetrwanie niż to które dopiero ma sie urodzić. I wybór należy do nich. Temat sie skończył. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1251 |
Zadomowienie
|
Ale jak facet miałby sobie nie poradzić? Nie uczestniczy w wychowaniu dziecka, ze to miałoby byc takie trudne dla niego? Czy to chodzi o Ciebie i nie odcięta pępowinę do dziecka
![]()
![]() |
#1252 | |
Zadomowienie
|
Obżarłam się dwoma kiełbaskami i karkówką.. teraz leżę do góry brzucholem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tija Śliczny kotek! Taka kruszynka kochaniutka ![]() Co do tych pomiarów.. Skąd mam wiedzieć, gdzie mi się kończy dno macicy? ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wózek ladnie sie prezentuje, wygląda na solidny ![]() ![]() My też kupujemy Maxi Cosi, ale jeszcze nie wiemy, który model konkretnie ![]()
![]() |
#1253 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1254 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1255 |
Wtajemniczenie
|
Tija tez mam rudego kocurka
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Dziewczyny byłam wczoraj na spacerze, nawet nie w lesie, tylko taka boczna ulica...i teraz po kąpieli jak przejecham gąbka coś mnie "jakby zalaskotalo" i co? Okazało się, że to kleszcz :'( :'( :'( :'( wyparowalam spod prysznica do męża i on go jakoś usunął. Mówil, że był cały... Strasznie się zestresowalam...no i boję się o moją Kropkę :-(
#1256 |
Raczkowanie
|
Chyba bardziej chodzi o ta pępowinę, no jednak mały jest jeszcze mały i ma fazę że tata nie może go uśpić. Tego najbardziej sie boje, ale w końcu padł by ze zmęczenia pewnie;p
|
![]() ![]() |
![]() |
#1257 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Chcieliśmy wziąć Cabriofix najpierw, ale Pebble nam się jednak bardziej spodobał w sklepie, miał takie wzmocnienia dodatkowe po bokach i jakoś solidniej się prezentował. Mieliśmy też brać bazę Isofix, ale sprzedawczyni nam pokazała montowanie fotelika w naszym aucie także na samych pasach i nie wydało nam się to jakieś straszne. A można jeszcze dokupić, no i baza raczej mogłaby oblecieć używana, więc nie trzeba by koniecznie 6 stówek wydawać. ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1258 |
Zadomowienie
|
Mi te pomiary coś nie wyszły
![]() Florencee super wózek fajnie sie prezentuje ![]() Ja tez jakoś nie wyobrażam sobie... TZ byłoby cieżko samemu ogarnąć siebie psa i chatę ale jednak dzieciątko w brzuszku jest dla mnie teraz najważniejsze. Ale oby nie było takich sytuacji. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1259 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1260 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.