|
|
#301 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My Style Diary po polsku IV
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#302 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
Widzę, że wątek urósł do ogromnych rozmiarów! Dzisiaj wklejam coś od siebie,a poza tym mam takie pytanie, poniekąd z ciekawości, a także by może wprowadzić w ten wątek troszkę dyskusji, na jakże ważny dla Nas wszystkich temat ILE MIESIĘCZNIE WYDAJECIE NA CIUSZKI? DODATKI ITD.? I GDZIE ZAZWYCZAJ NABYWACIE SWOJE "CUDEŃKA"? Czekam na Wasze odpowiedzi ![]() Fotki: 1 i 2 "zimowe" z różnymi butkami. |
|
|
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
eee czy to ważne ile wydajemy ?
..wg mnie nie powinno być podziału na bogaty - biedny .. to ile wydajemy na zakupy to nasza osobista sprawa ..
|
|
|
|
#304 | |
|
Zadomowienie
|
Łaadnie, śliczny sweterek
, też miałam dziś zestaw z szarym szalikiem![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#305 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zwykle jak nie zaplanuje co założę, to wkładam byle co i źle się czuję przez cały dzień...dziękuję
|
|
#306 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
przesadzacie zwykle pytanie, kiedys nawet taki watek byl na forum, ale sie zakopał
|
||
|
|
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#308 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#309 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
pytanie jak pytanie, nigdy by mi do głowy nie wpadlo żeby porównywać je do jakiś bezsensownych podziałów: bogaty-biedny
![]() Tez jestem ciekawa ile średnio wydajecie, ja to różnie, nie potrafię dokładnie policzyć(czasami można zsumować ceny z wątku zakupowego, ale to i tak njie jest adekwatne do rzeczywistości..) Wiem, że ostatnimi czasy wydaję zdecydowanie za dużo
|
|
|
|
#311 |
|
Zakorzenienie
|
To zależy od sytuacji
Jak mam to wydaję, jak nie mam to nic nie kupuję albo idę na łowy na lumpki Ostatnimi czasy w grę wchodziły tylko lumpeksy bo nie miałam pracy, teraz sytuacja się zmieniła to i na galerie uderze
|
#312 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie to różnie bywa, na ogół nie kupuję w butikach chyba, że są przeceny (tym sposobem mam parę ciuchów firmowych nowych). Patrząc na zestawy dziewczyn nawet nie wiem jakiej firmy może być bluzka, buty itp. bo zwyczajnie nie chodzę za często do sklepów firmowych (no chyba że pooglądać). Ostatnimi miesiącami sporo kupuję w lumpeksach, strasznie polubiłam te zakupy bo mogę sporo więcej kupić za tę samą kwotę. No i tym sposobem też mam kilka firmówek
Ogólnie dużo nie wydaję na ciuchy bo mało zarabiam a rodzice kieszonkowego od dawna nie dają |
|
|
|
#313 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie widzę w nim nic gorszącego. Ja nie kupuję regularnie, jest miesiąc, że nie kupię nic, czasem zaszaleję Było, że przechulałam 500 - 700 zł
|
||
|
|
|
#314 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystko mi się podoba. Wyglądasz ślicznie ![]() A co do pytania: z racji tego, że jestem nastolatką i pracy nie posiadam, kieszonkowego również nie mam jakiegoś określnika wydatków ![]() Jeśli akurat coś mi się spodoba i rodzice mogą mi dać pieniądze, może to kupię. Jeśli coś potrzebne tj. kurtka, nowe buty itp.- też rodzice dadzą. Chociaż z zaoszczędzonych pieniędzy sama kupuję, bo nie lubię prosić rodziców o pieniądze.. Jakoś mi tak głupio Chciałabym już jako taką pracę![]() Kupuję w lumpkach jak i sklepach w galerii. Cytat:
Nie widzę związku.Mogę być bogata a ubierać się w lumpkach tym samym wydając na ciuchy malutko
|
|
|
#315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi osobiscie bardziej imponuje ktos kto wydaje na ciuchy niewiele i sie swietnie ubiera. Bo w sumie isc wydac spore sumki i sie fajnie ubrac to nie problem...Ja nie wiem w sumie ile wydaje, ale w kazdym miesiacu musze sobie cos kupic Pomyslec, ze kiedys moglam miesiacami nie kupowac nic... Rozpuscilam sie ale ostatnio staram sie chamowac, jeszcze tylko oblece styczniowe wyprzedaze i koniec z zakupami! ( |
|
|
|
|
#316 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też tak sobie mówię, że koniec z zakupami (oczywiście to prawda |
|
|
|
|
#317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak sie kreci caly rok hehe
|
|
|
|
|
#318 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja np. mam tak, że większą frajdę sprawia mi ciuch z lumpka i nie posiadam się z dumy, że takowy mam niż np. ten z H&M który też jest fajny chociaż kilkadziesiąt zł droższy ![]()
|
|
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
O nie kochana... Swistak to teraz robi kariere w centrali
|
|
|
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
nie chodziło mi głowie o to że TY właśnie jesteś biedna a ktoś inny bogaty ..
i co z tego jak napiszę że wydaje na ciuszki 300 zł ? a ktoś napisze że 50 zł .. po co nam to wlaściwie wiedziec? |
|
|
|
#321 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#322 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie bywa różnie, ale ostatnimi czasy kupuję dużo za mniejsze pieniądze. Kiedyś kupowałam mniej za większe, więc teoretycznie wychodzi na to samo ![]() Wiadomo, że gdy przychodzi do kupna płaszcza / spodni / butów itp. te wydatki automatycznie wzrastają, jednak nie kupuję takich rzeczy za często. A wydatki przybierają na sile po 5-tym każdego miesiąca, kiedy to wpływa mi stypendium naukowe
|
|
|
|
|
#323 |
|
Zakorzenienie
|
no okej nie wstydze się , ze kupuje ubrania na lumpkach i też w firmowych sklepach ..
tylko po co właściwie nam to wiedzieć ? dla wiadomości ? oo tak po prostu żebyśmy wiedziały kto ile wydaje ?? .. |
|
|
|
#324 |
|
Zakorzenienie
|
Nie kto ile wydaje, tylko jak srednio wygladaja wydatki wizazanek i jak nasze sie do tego maja :P i tak ot poprostu, z czystej ciekawosci.
|
|
|
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
ok
nie zabraniam przecież Wam pisać ...po prostru napisalam co o tym sądze.. |
|
|
|
#326 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Niby po co podaje sie ceny w watku zakupowym ? Wszystko z czystej ciekawosci Dzieki temu tez mozna sie latwo dowiedziec ile co kosztuje i np idac na zakupy zabrac odpowiednia kwote pieniedzy zeby nie tracic ich na zbedny rzeczy
|
|
#327 | |
|
Zakorzenienie
|
To kto teraz zawija...?
Cytat:
No, z mojej strony EOT dziewczyny ![]() Wróćmy do jakiś zestawów, hm? ![]()
|
|
|
#328 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny wracamy do zestawów w końcu to MSD
|
#329 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie mam zestawu, ale chcem się wypowiedzieć
![]() Nie zabraniajcie mi W ogóle to był już wątek na temat wydatków i chyba warto go odkopać. Ja osobiście mieszkam w małym?! mieście, nie mam żadnej galerii, nie wspomne o H&M czy innych ciekawych sklepach. To co pojawi się w zwykłych małych sklepikach nosi pół miasta, nie widzę w tym sensu a dodatkowo nie zachwycają mnie te ciuchy dlatego stawiam na lumpeksy. Nie pracuję i nie dostaję od rodziców kieszonkowego czy czegoś w tym rodzaju więc w lumpach można kupić tanie i naprawdę ciekawe rzeczy i powiem szczerze, że bardziej jestem z nich zadowolona niż miałabym kupić bluzkę za 50zł, którą potem zobaczę na 5 czy 6 dziewczynach. W lumpach robię zakupy często i nie potrafię przejść obok nich obojetnie Ciężko mi określić ile wydaję, ale chyba zrobię tak jak Marua, podliczę sobie następny miesiąc i sprawdzę. Tylko czy to dobry pomysł ? Sory za długi post, ale nie mogłam tego ująć w 2 zdaniach
|
|
|
|
#330 |
|
Zadomowienie
|
W takim razie ja wkleję tu próbkę stroju. Od razu mam kilka pytań: jaka biżuteria do takiego zestawienia? Na zdjątku mam małe kuleczki zielone w uszach ( nie widać ale są w kolorze tych kwiatków na wdzianku) jakie jeszcze dodatki będą fajnie pasować?
a i problem z torebeczką, czy ta różowa pasuje czy w ogóle jakąś byście widziały? Na nogach oficerki, w taką pogodę jak dla mnie inne butki nie istnieją ![]() Nie patrzcie na fryzurę bo dopiero wstałam
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.

Bolerko naprawdę śliczne 

..
, też miałam dziś zestaw z szarym szalikiem

Nie widzę związku.
Pomyslec, ze kiedys moglam miesiacami nie kupowac nic... Rozpuscilam sie
ale ostatnio staram sie chamowac, jeszcze tylko oblece styczniowe wyprzedaze i koniec z zakupami! (