|
|
#61 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: On po czterdziestce
Cytat:
Co innego kiedy rodzice umierają gdy sam masz 40-50 lat, przeżytą połowę życia, własne dzieci i bagaż życiowych doświadczeń, a co innego gdy tracisz ich mając lat 20, dopiero na progu dorosłości. Nieporównywalna sytuacja. Oczywiście, śmierć może zdarzyć się zawsze, ale kwestia prawdopodobieństwa śmierci w wyniku wypadku i starości. |
|
|
|
|
|
#62 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz nie jest to tak duża różnica, ale za ileś lat może być. Nie musi. Może uprawiam tu czarnowidztwo, ale przykład z życia wzięty. Ja tam nigdy więcej niż 3 lata starszych nie chciałam. |
|
|
|
|
|
#63 |
|
Raczkowanie
|
[1=bceb01c221ea3319abad6ab 25f068feed7228d52_657f8c4 7e3c47;60714001]Owszem, ma.
Co innego kiedy rodzice umierają gdy sam masz 40-50 lat, przeżytą połowę życia, własne dzieci i bagaż życiowych doświadczeń, a co innego gdy tracisz ich mając lat 20, dopiero na progu dorosłości. Nieporównywalna sytuacja.[/QUOTE]Zawsze jest za wcześnie. Mój dziadek umarł w wieku 47 lat, ojciec miał 21 lat, ja urodziłem się kilka miesięcy wcześniej, mam nawet jedno zdjęcie z nim. Mój młodszy brat urodził się 3 miesiące później. Nie musisz mi opowiadać jak to wygląda. Na takie rzeczy nigdy nie dobrej pory. Nie ma znaczenia ile lat się ma. |
|
|
|
|
#64 |
|
BAN stały
|
Trumnę mu jeszcze wybierzcie
A na koniec autorka napisze, że już się więcej nie spotkali albo on nie chce mieć dzieci. |
|
|
|
|
#65 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawde nie ma co wymyslac, bo tak jak pisalam, gdyby autorka miala 20 lat to co innego. Ten jej facet ma dopiero kolo 40stki, nie wiadomo czy i kiedy zniedoleznieje itd. ona nie tak wiele mlodsza, wiec nie powinno byc najgorzej.
|
|
|
#67 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Jeśli chodzi o posiadanie dzieci to też problemu nie widzę. Przecież takie sprawy, jak posiadanie potomstwa ustala się ZANIM zawrze się związek małżeński. Nie każdy pragnie mieć dzieci i to też nie jest uwarunkowane wiekiem. Jeśli jednak okaże się, że on nie chce a Ty chcesz to macie problem. Taki sam, jakbyście byli równolatkami. I przy dobrej woli jakoś dojdziecie do kompromisu. Albo nie. W każdym razie nie widzę tu jakiejś szokującej różnicy wiekowej na tym etapie życia. Mój partner jest też ode mnie starszy o mniej więcej 10 lat i nigdy ani my, ani nasze otoczenie nie uważaliśmy tego za problem.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
|
#68 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
? " Wtedy wieksze szanse ze znajdzie sie jakis facet ktory tak samo mysli jak ona . Ja bym sie wystraszyla gdyby ledwo co poznany facet zapytal sie mnei czy chce miec w przyszlosci z nim dzieci czy wyjsc za mąż - ucieklabym odrazu i potraktowala go za desperata. Nie sztuką jest sie zwiazac z byle kim a juz tymbardziej wyjsc za maz czy meic dzieci z taka osobą... nie dziwie sie ze obecnie jest tyle rozwodow skoro ludzie tak podchodzą do życia, związków i zakladania rodziny... |
|
|
|
|
|
#70 |
|
Zadomowienie
|
Musisz się dowiedzieć jakie on ma podejście do życia i do założenia rodziny. Może być tak, że marzy o dziecku, ale tak się złożyło, że go jeszcze nie ma, ale możliwe też, że jest z tych "wiecznych kawalerów".
A co do późnego rodzicielstwa to minusem jest też to, że często ma się słabszy kontakt z takimi rodzicami.
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
niby tak sie mowi, ale zauwaz, ze spora grupa osob ma bardzo dobry kontakt z dziadkiem i babcia. A tu jest jeszcze wieksza roznica wieku, wiec jak widac nie blokuje ona komunikacji.
|
|
|
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#73 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
40 lat dla mężczyzny to pewnie nie jest jakiś dramat, ale 65, jak to ktoś napisał powyżej, to już gruba przesada. Statystycznie mężczyzna w Polsce żyje krócej niż 75 lat, można to sprawdzić w danych GUSu: http://stat.gov.pl/obszary-tematyczn...blice,1,1.html I co, zostawi rodzinę, dziecko w wieku około 10 lat? To właściwie znaczy, że prawdopodobnie nie będzie obecny w jego życiu w żadnym z kluczowych momentów - dojrzewania, usamodzielnienia, pojawienia się wnuków itp. |
|
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadza się że mężczyźni statystycznie żyją krócej, ale zawdzięczaja to kulturze i społeczeństwu.
Tu jest świetny artykuł o tym że mężczyźni mogą żyć tyle co kobiety i żyją http://m.onet.pl/styl-zycia/facet,0ld99g |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.

? " Wtedy wieksze szanse ze znajdzie sie jakis facet ktory tak samo mysli jak ona . Ja bym sie wystraszyla gdyby ledwo co poznany facet zapytal sie mnei czy chce miec w przyszlosci z nim dzieci czy wyjsc za mąż - ucieklabym odrazu i potraktowala go za desperata.