maseczka Henna Treatment WAX -wątek zbiorczy - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Pokaż wyniki sondy: Według waszego doświadczenia, odżywka WAX zadziałała na porost włosów??
nie 166 30,35%
tak 381 69,65%
Głosujący: 547. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-12-17, 17:20   #2521
Pyra1990
Zakorzenienie

Dot.: WAX - wątek zbiorczy

mOje podcinac co pol roku i nic nie urosnie

I'll never let you down...
Pyra1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-17, 17:58   #2522
włoczykijka
Zadomowienie

dziewczyny, słyszałam,że wax sprawia,że włosy bardziej się kręcą. było to w tym wątku ale może z jedno zdanie od jednej wizażanki a nie wiem czy to prawda?
Stary 2007-12-17, 18:05   #2523
*sloneczko*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez włoczykijka Pokaż wiadomość
dziewczyny, słyszałam,że wax sprawia,że włosy bardziej się kręcą. było to w tym wątku ale może z jedno zdanie od jednej wizażanki a nie wiem czy to prawda?
moje sa proste jak druty i nie zauwazylam zeby wax robil cos w kierunku ich krecenia sie
*sloneczko* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-17, 20:00   #2524
noell88
Rozeznanie

Wax na pewno nie sprawia ze wlosy sie bardziej kreca, lecz przeciwnie-w druga strona, czyli rozkreca krecone :/ tak akurat bylo w moim przypadku i wstawilam dzisiaj odpowiednia opinie temu czemus....grrrrr
noell88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-17, 22:06   #2525
vanadis
Wtajemniczenie

hyhy posłuchałam się Waszej rady, sciełam końcówki ale efekt opłakany ;( poszłam do mamy zeby mi scieła 2 cm a ta poleciała po calosci i 8 cm mi scieła no bo krzywe były :| aż sie popłakałam ze złości .... ;( zapuszczałam tyle czasu zeby miec do połowy pleców a tu mamusia psikusa zrobiłam i teraz mam ledwo za ramione :| :| olejek rycynowy przyspieszy troche ich porost ?
vanadis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-17, 22:10   #2526
*sloneczko*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vanadis Pokaż wiadomość
hyhy posłuchałam się Waszej rady, sciełam końcówki ale efekt opłakany ;( poszłam do mamy zeby mi scieła 2 cm a ta poleciała po calosci i 8 cm mi scieła no bo krzywe były :| aż sie popłakałam ze złości .... ;( zapuszczałam tyle czasu zeby miec do połowy pleców a tu mamusia psikusa zrobiłam i teraz mam ledwo za ramione :| :| olejek rycynowy przyspieszy troche ich porost ?
o kurka :-/
Stary 2007-12-17, 23:49   #2527
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez noell88 Pokaż wiadomość
Wax na pewno nie sprawia ze wlosy sie bardziej kreca, lecz przeciwnie-w druga strona, czyli rozkreca krecone :/ tak akurat bylo w moim przypadku i wstawilam dzisiaj odpowiednia opinie temu czemus....grrrrr
100% prawdy.
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-12-18, 00:07   #2528
4832b41e8290910197f9e2708b6071e8198c523e_655bf3bc8fce4
Konto usunięte

Treść usunięta
4832b41e8290910197f9e2708b6071e8198c523e_655bf3bc8fce4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-18, 02:59   #2529
rav12345
Wtajemniczenie

Ja po WAX-ie nie zauważyłam wielkiego rozprostowania na mojej głowie. Wręcz przeciwnie - włosy ładnie zbierają się w loki i mniej się puszą.
Stary 2007-12-18, 06:42   #2530
scarlet-ka
Raczkowanie

Mówiąc obcięcie miałam na myśli fachowe podcięcie przez fryzjera najlepiej poleconego przez kogoś i dobrego....W domu to najwyżej mozna maszynką kogoś przejechać...
scarlet-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-18, 08:48   #2531
tulipanna.
Zakorzenienie

Hmm jestem zdziwiona tak duza iloscia wypowiedzi dziewczyn z kreconymi, ktore zauwazyly efekt rozprostowywania. Dopiero dzieki pierwszej wypowiedzi na ten temat wpadlam na trop co szkodzi moim lokom Do tej pory nie znalazlam tu ani jednej wypowiedzi na ten temat, bo gdyby byla to pewnie w zyciu nie zdecydowalabym sie na uzywanie wax...

Niestety jest duzo efektow, ktore mi sie podobaja: wax pobudzil moje cebulki i w miejscach przy czole, gdzie bylam troszeczke lysawa wyrosly mi male wloski. Mam bardzo duzo antenek i bardzo duzo mlodych wlosow...Nie wiecie jak dlugo powinno sie stosowac kuracje waxem dla utrzymania efektow?

Chcialabym sobie zrobic teraz przerwe i wrocic do niego za np. rok. Mozna tak?
Stary 2007-12-18, 09:47   #2532
*sloneczko*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tulipanna. Pokaż wiadomość
Hmm jestem zdziwiona tak duza iloscia wypowiedzi dziewczyn z kreconymi, ktore zauwazyly efekt rozprostowywania. Dopiero dzieki pierwszej wypowiedzi na ten temat wpadlam na trop co szkodzi moim lokom Do tej pory nie znalazlam tu ani jednej wypowiedzi na ten temat, bo gdyby byla to pewnie w zyciu nie zdecydowalabym sie na uzywanie wax...

Niestety jest duzo efektow, ktore mi sie podobaja: wax pobudzil moje cebulki i w miejscach przy czole, gdzie bylam troszeczke lysawa wyrosly mi male wloski. Mam bardzo duzo antenek i bardzo duzo mlodych wlosow...Nie wiecie jak dlugo powinno sie stosowac kuracje waxem dla utrzymania efektow?

Chcialabym sobie zrobic teraz przerwe i wrocic do niego za np. rok. Mozna tak?
na opakowaniu waxa jest napisane: " odzywke mozna stosowac co 4-5 dni do czasu az stan wlosow bedzie zadowalajacy lub STALE RAZ W TYGODNIU"
Stary 2007-12-18, 09:55   #2533
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *sloneczko* Pokaż wiadomość
na opakowaniu waxa jest napisane: " odzywke mozna stosowac co 4-5 dni do czasu az stan wlosow bedzie zadowalajacy lub STALE RAZ W TYGODNIU"
A wiem wiem Czytam zawsze uwaznie takie rzeczy, ale liczylam na jakies obserwacje z zycia wziete Bo nie zawsze to co pisze producent jest zgodne z tym, co sie dzieje w rzeczywistosci. Bardziej ufam wizazankom Choc fakt faktem, chyba czas na odstawienie i wymeldowanie sie z tego watku

czolem dziewczyny!
Stary 2007-12-18, 14:55   #2534
brzoooza88
Raczkowanie

a właśnie sobie porównuje wax zielony z brązowym.
zielony uzyje pod koniec tygodnia pewnie.
wiecie..patrze sobie na składy obu waxów i zielony ma tylko 1 skądnik mniej.
nie ma w nim C.I 73015.
zapach brązowego bardziej mi sie podoba.
pachnie jak (ktos na wizazu tak kiedys stwierdzil) jak ruski krem
ale lubie ten zapach.
zielony tak nie pachnie
zdam relacje jak juz go wyprubuje po raz pierwszy nie moge sie doczekac

Atif Aslam - Tere Bin
Atif Aslam - Pehli Nazar Mein

brzoooza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-18, 15:14   #2535
Pyra1990
Zakorzenienie

Mi wax prostuje wloski, ale mi to pasuje ostatnio clay cza so nim mysle i pamietam zeby stosowac To jakas mania normalnie... oby tylko szybciej rosły

I'll never let you down...
Pyra1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-18, 15:33   #2536
*sloneczko*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pyra1990 Pokaż wiadomość
Mi wax prostuje wloski, ale mi to pasuje ostatnio clay cza so nim mysle i pamietam zeby stosowac To jakas mania normalnie... oby tylko szybciej rosły
mam dokladnie tak samo.. boje sie tylko zeby z nim nie przedobrzyc..
Stary 2007-12-18, 15:46   #2537
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Trzeba było powiedziec że chcesz 0.5 cm tak jak jedna Wizażanka radziła Ja jak bylam ostatnio (4 miesiace temu) to z dlugosci obciela tylko ze 2-3 cm tak jak chcialam ale za to przy twarz...masakra z jednej strony dluższe z drugiej krótsze Musialam sama poprawiac.
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-18, 18:47   #2538
kiiiciiia
Zakorzenienie

oj na podcinanie samemu nie ma co ryzykowac... zawsze wyjdzioe cos nierowno i trzeba i tak sciac wiecej... a co do fryzjerow to wystarczy powiedziec mniej niz sie chce a zetna mniej wiecej po Twojej mysli racja z tym 0,5cm ja tez mialam wlosy juz o hmm..zapiecia do stanika ale poszlam do fruzjera na podciecie 1cm koncowek... teraz mam do lopatek ale stosuje wax (zielony) i jestem zadowolona... wlosy z tego co widze tez mi rosna szybciej i co wazne rosna tez nowe
kiiiciiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-18, 20:05   #2539
xTOXICxLADYx
Przyczajenie

ja juz nie raz podcinalam sama sobie koncowki, ale raz spapralam sprawe i przestalam to robic podcinam sama tylko swoja grzywke.
bylam tydzien temu u fryzjera by podciac wlosy i wrocic do naturalnego koloru. fryzjerce mowilam zeby sciela mi max. 2-3 wlosow, ale sciela mniej co mnie dziwi, bo fryzjerzy maja sklonnosc do scinania duzo wiecej wlosow. powiem nawet, ze praktycznie nie widac tego ze sa podciete ;|
ale jaja byly z rozjasnieniem wlosow. nie wiem czy to przez waxa czy ja mam takie wlosy, ale w ogole sie nie chcialy rozjasnic. nie dzialal rozjasniacz ani to cos co barwnik sciaga ;/ dopiero po drugiej aplikacji rozjasniacza cos ruszylo ;| a dodam ze z czarnego chcialam przejsc do ciemnego blondu
xTOXICxLADYx jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-18, 20:08   #2540
vanadis
Wtajemniczenie

macie racje dziewczynki tylko że mi się srednio usmiecha wydać 30 zł na podciecie 2 cm :P bo taniej nigdzie nie ma :P

kiiiciiia hehe widze ze masz podobne "zmartwienie" co ja z tym obcienciem włosów ;]
a ze sie zapytam jeszcze ... w jaki sposób podgrzewacie ten wax na głowie ? w wannie siedziec 20 min to troche przydługo jak dla mnie :P
Stary 2007-12-18, 20:14   #2541
MONIKA1850
Zakorzenienie

GG do MONIKA1850 Send a message via Skype™ to MONIKA1850

A dla mnie to WAX jest zadowalajacy bo mam piekne lsniace wloski po nim!a pozatym stosuje go od 2miesiecy i wlosy sa w o wiele lepszej kondycjii mam meszek na glowiea to oznacza ze wloski rosna
MONIKA1850 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-18, 20:55   #2542
kiiiciiia
Zakorzenienie

Cytat:
macie racje dziewczynki tylko że mi się srednio usmiecha wydać 30 zł na podciecie 2 cm :P bo taniej nigdzie nie ma :P

kiiiciiia hehe widze ze masz podobne "zmartwienie" co ja z tym obcienciem włosów ;]
a ze sie zapytam jeszcze ... w jaki sposób podgrzewacie ten wax na głowie ? w wannie siedziec 20 min to troche przydługo jak dla mnie :P
a no mam;p jeszczce chcem wrocic do naturalnego koloru wlosow wiec dochodza odrosty by byc do konca szczesliwym

no ja grzeje czapke zimowa na grzejniczku nakladam wax na wlosy
na to cieplutka czapke i do wanny
kiiiciiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-19, 06:39   #2543
Maja 77
Zadomowienie

GG do Maja 77

Cytat:

Ja nakładam trochę waxa do plastikowego pojemniczka (może być po jogurcie czy czym tam chcesz) i potem to wkładam do garnka z gorącą wodą i podgrzewam aż wax zrobi się cieplutki (dymiący), trwa to naprawdę niedługo. Potem szybko nakładam wax na włosy, na to foliową reklamówkę (taką zwykłą ze sklepu) i na to zimową wełnianą czapkę (bez podgrzewania na kaloryferze). Efekt rewelacyjny! Używam już 3-cie opakowanie i chyba nigdy nie przestanę, mam lśniące, gładziutkie włosy i mnóstwo "antenek", czyli włoski rosną pełną parą. I nie siedzę w wannie ani w saunie, ani nie podgrzewam suszarką.
Maja 77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-19, 11:22   #2544
*sloneczko*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maja 77 Pokaż wiadomość
Ja nakładam trochę waxa do plastikowego pojemniczka (może być po jogurcie czy czym tam chcesz) i potem to wkładam do garnka z gorącą wodą i podgrzewam aż wax zrobi się cieplutki (dymiący), trwa to naprawdę niedługo. Potem szybko nakładam wax na włosy, na to foliową reklamówkę (taką zwykłą ze sklepu) i na to zimową wełnianą czapkę (bez podgrzewania na kaloryferze). Efekt rewelacyjny! Używam już 3-cie opakowanie i chyba nigdy nie przestanę, mam lśniące, gładziutkie włosy i mnóstwo "antenek", czyli włoski rosną pełną parą. I nie siedzę w wannie ani w saunie, ani nie podgrzewam suszarką.
a czy wlozenie waxa do goracej wody i podgrzanie go nie wplywa negatywnie na jego wlasciwosci? ze np jakis skladnik ulatuje itp..
Stary 2007-12-19, 12:01   #2545
unasaya
Raczkowanie

Cytat:
a czy wlozenie waxa do goracej wody i podgrzanie go nie wplywa negatywnie na jego wlasciwosci? ze np jakis skladnik ulatuje itp..
wątpie?.. ja zaraz nakładam właśnie w ten sposób bo nie chce mi się bawić w podgrzewanie, a przydałaby się nowe włosy, bo te nad czołem mogę już spokojnie zaczesać

hej, laleczko?

(i co by freud powiedział?
że to na pewno ma wpływ na nasze życie seksualne)
unasaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-19, 12:10   #2546
*sloneczko*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez unasaya Pokaż wiadomość
wątpie?.. ja zaraz nakładam właśnie w ten sposób bo nie chce mi się bawić w podgrzewanie, a przydałaby się nowe włosy, bo te nad czołem mogę już spokojnie zaczesać
to ja tez tak sprobuje
Stary 2007-12-19, 12:10   #2547
madelajnn
Zakorzenienie

jejku! jak to wszystko przeczytałam to mi szczęka opadła ! Lecę do apteki!
madelajnn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-19, 15:56   #2548
vanadis
Wtajemniczenie

no to jest sposób z tym podgrzaniem ! bo ja to z suszarka sie meczyłam ... ble :P dzieki
Stary 2007-12-19, 16:08   #2549
Zu2ia
Rozeznanie

do tej pory uzwyalam brazowego waxa. ale mam tez zielony i chcialabym na jakis czas odstawic brazowy zeby wlosy sie nie przyzwyczaily. czy zielony tez przyspiesza porost wlosow? i ten do blond tez?

Moje Kochanie
Zu2ia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-19, 21:28   #2550
*sloneczko*
Zadomowienie

dziewczynki, a ja mam takie pytanie- natknelam sie w watku na wzmianke o nakladaniu waxa na rzesy... w jaki sposob wy to robicie macie wtedy zamkniete oczy? i jak nakladacie ten wax- pedzelkiem, palcem, czy jak? bo jakos nie potrafie sobie tego wyobrazic, a nie chce sama probowac zeby nie zrobic krzywdy oczom.. z gory dzieki za wskazowki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości