![]() |
#3121 | |||
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6
Dzień Dobry!
Melduję się po pełni w dwupaku ![]() Cytat:
![]() Fajnie, że dobrze się czujesz ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A że brzuch twardnieje to chyba w porządku. Przecież pod koniec ciąży to normalne... Mi brzuch się stawia dosyć często i w każdej książce można przeczytać, że tak ma być i że to nie jest bolesne a raczej takie nieprzyjemne... W poprzednich ciążach też tak miałam i urodziłam o czasie albo po TP. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3122 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6
Moj brat z dziewczyna (oboje sa chrzestnymi Bartka) wyjezdzaja dzis za granice na 3 miesiace
![]() Do Holandii , do pracy |
![]() ![]() |
![]() |
#3123 |
Wtajemniczenie
|
Hej hej
![]() ![]()
![]() |
#3124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To w takiej sytuacji moze beda Cie trzynali az do rozwiazania. Brzuch moze twardniec ale nie tak co chwile. Ale skoro szyjka cala i dluga to chyba nie jest tak zle. najwazniejsze ze jestes pod opieka razem z dziecmi i pod stala kontrola ![]() A z ta waga to byc moze blad pomiaru? Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2016-05-22 o 08:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3125 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3126 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3127 |
Wtajemniczenie
|
Motylku, jesteś cały czas pod opieką, więc wszystko będzie dobrze
![]() ![]() Nie wiem czy już pisałam, moja mama rodziła bliźniaki w 7 miesiącu ciąży, po prostu wody jej odeszły, jeden brat miał 2300g, drugi 1500g, musieli oczywiście dłużej w szpitalu pobyć, ale teraz są takie byki, że masakra, z ich zdrowiem też było cały czas w porządku. Także wszystkie martwiące się wagą, głowy do góry!
![]() |
#3128 |
Zadomowienie
|
Motylku
![]() A co do wagi.. To naprawdę orientacyjne jest, zależy od sprzętu, od ułożenia dziecka (moja gin mówi, ze przy miednicowym trudniej główkę zmierzyć, a u Motylka Lilka chyba tak leży), precyzji lekarza.. Ja bym chyba musiała na zawał pytać, bo wg usg moja malutka przez 3tyg zamiast przytyć schudła, ale właśnie jest błąd pomiaru.. Wczoraj koleżanka mówiła, że jak przyszła rano do porodu to mały ważył niby 2900, a urodził się po południu z waga 3250 ![]() ![]()
![]() |
#3129 |
Zadomowienie
|
Mam nadzieję, że to błąd pomiaru, no i inny sprzęt, no i okazało się, że Lila obróciła się główką w dół. Narazie myślę pozytywnie, lekarz nie kazał się przejmować, bo narazie jest dobrze, no ale gdyby coś się działo, to wtedy nie mamy na to wpływu i trzeba ciążę rozwiązywać. No, ale mimo że to prawie skonczony 35tc, to jeszcze trochę jednak za wcześnie jeszcze. Gdybym teraz tu urodziła, to pewnie maluchy musiałyby być przewiezione po urodzeniu do innego szpitala, bo teraz jestem z I stopniem referencyjności, a to wiadomo dla wcześniaków za mało, ale powiem wam, że nie wyobrażam sobie leżeć gdzie indziej. U mnie tak jak u haneczki, super opieka, świetne położne, naprawdę mogę powiedzieć, że czuję sie prawie jak w domu. No i w związku z tym, że spodziewam się bliźniaków, jestem ,,specjalnie,, traktowana :-D bo tu bliźniaki to rzadkość.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3130 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() My już w domku - nadal w dwupaku ![]() Co do łożyska - moje w szpitalu nikogo nie zdziwiło bo wyglada tak jak u każdej kobiety na tym etapie (a jutro zaczynam 39 tydz) To lozysko u mnie to cos na zasadzie kobiety która dostała zmarszczek w wieku 30 lat a i tak dożyła 80tki :p Gdzie inne zmarszczek dostały przy 70tce ![]() Jak to pow moj gin taka moja natura ![]() A No i po ciuchu wierzyć ze urodze jak najszybciej :p ale wiecie jak to jest jak sie chce to zwykle tak nie ma Pózniej usiądę do komputera i pocytuje |
![]() ![]() |
![]() |
#3131 | |||||
Wtajemniczenie
|
Melduje się w dwupaku na początku 36tc
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3132 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się zgadzam z dziewczynami,że to pewnie błąd pomiaru, niepotrzebnie Cię nastraszyly pielegniarki wolaniem lekarza. Wytrzymaj jeszcze troszke, wszystko się ułoży, a już niedługo dzieciaczki będą z Tobą:-* U mnie nadal dwupak, nic się nie dzieje,nawet sobie myślę,że ostatnio czuje się lepiej niż w 2 trymestrze. Mam nadzieję,że nie wywolam tym stwierdzeniem wilka z lasu ![]() ![]() Dziewczyny,miłego dnia,oby dziś było spokojnie na wątku, same dobre wieści i weekendowa sielanka. A Wy szpitalne Czerwcoweczki trzymajcie się :-* Będzie dobrze:-* |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3133 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- PS. tak sobie myślę, że lipcówki są równie zaskoczone jak my, że nam tak szybko idzie to rozpakowywanie ![]() ![]() PS II myślicie że będzie jeszcze jeden wątek w poczekalni czy pprzy następnym idziemy już do pełnoprawnych mamuś??? Idę się kąpać i potem zamierzam wypróbować moją nową deskę do prasowania ![]()
![]() |
#3134 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamusie
![]() Ale dzisiaj piękna pogoda, szkoda tylko, że jak tylko wyjdę na słońce odcrazu kręci mi się w głowie ![]() Mężu poszedł trochę popracować a ja się wyleguję ![]() Motylku wagą dzieci się nie martw, tak jak pisały dziewczyny to na pewno błąd pomiaru. Jesteś pod stałą kontrolą i na pewno w razie czego lekarze szybko zareagują ![]() Soffinko musisz chyba szczypać sutki intensywniej ![]()
#3135 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- No i sofinka, teraz męża nie oszczędzaj :-D jak ja bym tak chciała, żeby nareszcie móc sobie z mężem pobaraszkować. Ja już nie pamiętam jak to jest :-( |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3136 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to Ignas teraz juz moze wychodzic. Piekna pogoda w sam raz na pierwsze spacery ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3137 |
Zakorzenienie
|
Caryca ogromne gratulacje !
![]() Motylek dobrze, ze jestes w szpitalu, wiec wszystko pod kontrola. Tak jak dziewczyny pisały, mysle ze blad pomiaru. Moja Zuzia dzień przed porodem wychodziła z jakos 350 czy 400g roznica 😉 |
![]() ![]() |
![]() |
#3138 | |||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A u nas dobrze wszystko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3139 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3140 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Już mogę pisać bo wypuścili nas wczoraj do domku byliśmy tylko 48 h Ja już się lepiej czuje a z maluszkiem chyba też dobrze ![]() Miałam czekać 3 tygodnie jeszcze a tu taka niespodzianka.. szkoda tylko, że CC ale najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło. W pierwszej dobie miałam straszną depresje i płakałam bo nie umiałam go nakarmić..(próbowali mi go przykładać na leżąco i nic) Jednak wczoraj odnalazłam chyba pozycje odpowiednią (na siedząco) i już dajemy rade ![]() Powodzenia życze wszystkim dziewczynom które są przed rozwiązaniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3142 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3144 |
Raczkowanie
|
No a mi tylko pokazały na leżąco... ale już mam wyczajoną pozycje więc jest dobrze
![]() Tylko kiedy pierwszy spacer ? i ilu minutowy ? W pokoju mam lekko otwarte okno żeby trochę swieżego powietrza dzidziuś miał.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3145 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3146 |
Zakorzenienie
|
Eful sper, że jesteście już w domu
![]() ![]()
#3147 |
Zadomowienie
|
Eful, ekspresem wyszliście i super że tak szybko doszłaś do siebie i zregenerowałas siły.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3148 |
Rozeznanie
|
Dwie godzinki na świerzym powietrzu a zamachałam sie jak nie wiem co zapalam jak parowóz jutro zaczynamy jutro 9 miesiąc
![]()
Ślub 26.09.015 21.06.2016 Hanna Edytowane przez Weronia93 Czas edycji: 2016-05-22 o 15:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#3149 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja znowu umiałam karmić tylko na leżąco. Najważniejsze że macie juz swoją wygodną pozycję ![]() Byliśmy u teściów, cały czas na działce, piękna pogoda! ![]() ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3150 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj sie zapowiadalo, ale po calym meczacym i ze skurczami dniu noc wspaniala. Dawno tak.dobrze nie spalam ![]() ![]() Cytat:
swietne wieści! Brawo dla Mieszka i dla Ciebie! Cytat:
Cytat:
Z karmieniem to b.dobrze ze sobie tak szybko.wypracowalas swoj sposob ![]() Ja juz sie nie mogę doczekac ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:08.