Moja Walka z kilgramami START !! - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-12-13, 21:04   #31
PriVativ
Zadomowienie

Dot.: Chudniemy razem ! xD

Cytat:
Napisane przez annamaria89 Pokaż wiadomość
Ja stosowalam kilka razy a6w ale dochodzilam do 10 dnia .. Faktycznie ból plecow , głowy jest okropny ... Nie wiem czym to jest spowodowane ...
Tez wole zostac przy brzuszkach

Ja włanie wczesniej chcialam przytyć i skutecznie zeby mi piersi urosly ... przy okazji niestety brzuszek tez urósł Ale jest coraz mniejszy
Może jestes przed okresem wtedy piersi sie powiekszaja i są nabrzmiale ja tak zawsze mam przed okresem ... A przy tym bardzo bola,ale to dobrze bo wiem ze nie "wpadlam"

Ja bym sie cieszyla na Twoim miejscu !
Okres skonczyl mi sie 3 dni temu zawzse mam przed wieksze ale w czasie okresu juz normalnieja wiec poprostu urosly heh.... ciesze sie ciesze Dziś przymiezalam wszytskie spodnie jakie mam i nie znalazlam zadnej pary ktora byla by dobra (z tych aktualnych) wszytskie mega za duze a dodatkowo wbiłam sie w spodnie z przed 2 lat(ulubione byly wiec je zostawilam naporownanie czy kiedys w ogole bede taka jesczze"szczupla") czyli jest ok Dziś miałam w domu ciasto nawet kawałka nie zjadlam w ogole zapomnialam juz jak slodkie smakuje hihih
Stary 2007-12-14, 18:18   #32
drea
Raczkowanie

ale Ci zazdroszcze... ja mam od kilku tygodni MEGA depresje, czuje sie jak balon... nie mam sily cwiczyc, wracam z pracy i padam na twarz, spie po 2h jak zabita, jak wstaje to juz ciemno, trzeba sie wykapac i dalej isc spac, mam do was pytanie... pracuje jako kelnerka, przez 6-9h jestem na nogach i w ruchu.. caly czas chodze... jak myslicie ile kalorii powinam jesc dziennie?? najbardzoej lubie diete 1000kcl, bes chleba, ziemniakow i makaronu... ale ostatnio cos mi kiepsko idzie. poza tym mam problem, zaczynam prace o 6 rano, jem, sniadanie o 7 i ok 10jestem glodna, dajcie znac...sylwester tuz, tuz... chcialam chociaz brzuszek zrzucic i troszke boczkow, w nogi nie wierze, bo to najgorzej schodzi.........jak ja bym chciala 10kg zrzucic

przepraszam, za składnosc wypowiedzi

Edytowane przez Ather
Czas edycji: 2007-12-14 o 19:07 Powód: Proszę, używaj opcji "edytuj"
drea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-14, 21:25   #33
KOKAINA
Zadomowienie

Dot.: Moja Walka z kilgramami START !!

drea
1000 przy Twojej aktywności to zdecydowanie za mało.Przez to właśnie możesz być osłabiona i pozbawiona energii. W wątkach podwieszonych są wzory do obliczania dziennego zapotrzebowania na kalorie również pod względem aktywności fizycznej. Zajrzyj tam, ale już na wstępie moge powiedzieć, że głodujesz.
Najlepiej stosować zasade jedzenia co 2,5-3 godziny, więc skoro jesz śniadanie o 7, to następny posiłek jesz o 10- to zapobiegnie napadom wilczego głodu w ciągu dnia i usprawni Twój metabolizm.
KOKAINA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-14, 21:49   #34
drea
Raczkowanie

dziekuje Ci bardzo za informacje, bede szukac w kazdym razie cos w tym jest, bo nawet kiedy sa dni kiedy jem duzo (w koncu mam kontakt z kuchnia w pracy ((minus )) to nie przybieram na wadze , bo chodze przez 9h... dziekuje bardzo
drea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-14, 22:05   #35
PriVativ
Zadomowienie

POdsumowanie dnia

dziś ogólnie bylo tak jak miało byc nie za duzo jedzenia herbatki cwioczenia rano i zaraz znowu... Kurde chyba mi weszlo to w nałóg bo cwiczen i masazu nawet nie potrafie sobie odmowic jak kiedys sprawia mi to przyjemnosc z dnia na dzien spodnie wisza bardziej juz nie moge sie doczekac poniedzialku ciekawe ile "poszlo" do sylwestra juz nie duzo pozostało no ale te 2 i pol tygodnia jest wiec jak bede taka systematyczna dalej to moze osoagne swoj cel przed koncem roku tj.chociaz 59 kg te reszte 5 to nadrobie juz po heh..obawiam sie tylko WIGILI mam je az 3 !!! u mnie ,mojej babci i tesciów "przyszłych" wiec troche pojem....ale bede sie starla jesc malusko gorzej z ciastami a co do slodkiego to slodyczy nie jadlam od niedzili wcale!! nawet soku nie pilam ani nic i mnie nie ciagnie.... chyba teraz juz uda mi sie osiagnac cel waga 54 kilo sprawi ze bede szczesliwsza bo bede sie sobie podobac w kazdym tego slowa znaczeniu...

Dziewczyny a jakie macie sposoby na zmniejszenie objetości ud?? co prawda to co robie tj masaze cwiczenia mi pomaga ale chciala bym jesczze cos... znacie moze jakies jeszcze sposoby albo konkretniejsze cwiczenia?? bo mi w zasadzie glównie o to chodzi
Stary 2007-12-15, 12:35   #36
Gumisio88
Raczkowanie

GG do Gumisio88

Może nie jestem dziewczyną ale powiem Ci że do ćwiczeń na uda i inne partie ciała dodaj aeroby - skakanka, rowerek. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale ćwiczysz 2 razy dziennie? Jak tak to lepiej ćwiczyć raz a dłużej. Np. godzinkę Co do brzuszków to nie tylko same brzuszki ale są różne ćwiczenia na brzuch (mniej i bardziej skuteczne) i trzeba pamiętać że należy ćwiczyć dolną partie brzucha i górną partie a także mieśnie skośne. Co do powtórzeń lepiej 15-20 ale kilka serii każdego ćwiczenia Poza tym jeść białko i produkty bogate w błonnik - zazwyczaj to węglowodany złożone i warzywa Poza tym jeść częściej a mniej - 4-5 razy dziennie to się lepiej spala niż te 3 razy dziennie.

Warjat

Karolinko
Kocham Cię
Gumisio88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-15, 13:06   #37
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gumisio88 Pokaż wiadomość
Może nie jestem dziewczyną ale powiem Ci że do ćwiczeń na uda i inne partie ciała dodaj aeroby - skakanka, rowerek. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale ćwiczysz 2 razy dziennie? Jak tak to lepiej ćwiczyć raz a dłużej. Np. godzinkę Co do brzuszków to nie tylko same brzuszki ale są różne ćwiczenia na brzuch (mniej i bardziej skuteczne) i trzeba pamiętać że należy ćwiczyć dolną partie brzucha i górną partie a także mieśnie skośne. Co do powtórzeń lepiej 15-20 ale kilka serii każdego ćwiczenia Poza tym jeść białko i produkty bogate w błonnik - zazwyczaj to węglowodany złożone i warzywa Poza tym jeść częściej a mniej - 4-5 razy dziennie to się lepiej spala niż te 3 razy dziennie.
hEJ DZIEKUJE za rady Ja z brzuchem nie mam problemu robie brzuszki z przyzwyczajenia by poprostu boczki nie wrocily a chodzi mi wlasnie o uda...staralam sie jesc 4-5 razy dziennie ale to komplwtnie nie dla mnie ;/ poprostu za duzo brzuch mnie wiecznie bolal i dlatego jem jak zawsze 3 razy dziennie. Hmmm moge zwoekszyc do godziny wieczorne cwiczenia ale rano tez lubie troszke chociaz bo wlasnie te z rana najbardziej sa skuteczne (tak czytalam) a pozatym rano pocwiczyc jak mam czas to sama przyjemnosc....
Stary 2007-12-15, 13:06   #38
kaliii
Przyczajenie

Gumisio88 - trening 2 razy dziennie jest bardzo dobrym rozwiązaniem. Trening pierwszy powinien mieć charakter siłowy, tzn kształtowanie sylwetki, a trening drugi (tuż przed snem) aerobowy - spalanie tłuszczyki - minimum 30 min aerobów. Dlaczego tuż przed snem? A dlatego, że po takim treningu mamy wyczerpane źródła enrgii - glikogenu i podczas snu jesteśmy w silnym katabolizmie (w celu zaoszczędzenia tkanki mięśniowej wypadałoby brać anty-kataboliki).
kaliii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-16, 12:13   #39
PriVativ
Zadomowienie

No i dziś juz niedziela... Jutro poniedziałek czyli dzień w którym sie zważę minął tydzień więc nie oczekuje wielkich zmian ale zawsze coś...
teraz jest okres woateczny mam kompletnego dola nie chce tych swoat mam uraz po poprzednich i teraz chyba juz kazde beda z odrobina smutku ech ...
Stary 2007-12-16, 18:16   #40
Gmti
Przyczajenie

Wspólne odchudzanie! zacznijmy od dziś!

Drogie Dziewczęta
Mam pewien problem z moją wagą. Źle się z tym czuje ;/ datego chciałabym zacząc sie odchudzać, zminić nawyki żywieniowe, zacząć ćwiczyć. Lecz brakuje mi tej motywacji. Dlatego chciałabym abyśmy wspólnie zaczęly razem sie odchudzać! pare a nawet parenascie kilo w dół się przyda
fałdki, brzuch! NIE!!!!
damy rade
ale mam nadzieję, ze razem będzie nam łatwiej. Będziemy pisać jakie są efekty, co jeść, co ćwiczyć , ile razy dziennie itp.. byle skutecznie
nie polecam gwaltownych diet bo juz to stosowalam, ogromny efekt jojo ;/ dlatego od dziś :
*ograniczenie słodyczy
*ćwiczenia (słyszałam,ze skuteczne jest ćwiczenie "Callanetics – sposób na piękne ciało w dwa tygodnie"
http://www.wizaz.pl/callanetics/index.php
*po 18 zero jedzenia.

Mam nadzieję, ze wspolnie schudniemy
;*
Gmti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-16, 18:18   #41
agatka-a
Zakorzenienie

Dot.: Wspólne odchudzanie! zacznijmy od dziś!

http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...4&postcount=51
agatka-a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-16, 18:19   #42
anniaa

Cytat:
Napisane przez Gmti Pokaż wiadomość
Drogie Dziewczęta
Mam pewien problem z moją wagą. Źle się z tym czuje ;/ datego chciałabym zacząc sie odchudzać, zminić nawyki żywieniowe, zacząć ćwiczyć. Lecz brakuje mi tej motywacji. Dlatego chciałabym abyśmy wspólnie zaczęly razem sie odchudzać! pare a nawet parenascie kilo w dół się przyda
fałdki, brzuch! NIE!!!!
damy rade
ale mam nadzieję, ze razem będzie nam łatwiej. Będziemy pisać jakie są efekty, co jeść, co ćwiczyć , ile razy dziennie itp.. byle skutecznie
nie polecam gwaltownych diet bo juz to stosowalam, ogromny efekt jojo ;/ dlatego od dziś :
*ograniczenie słodyczy
*ćwiczenia (słyszałam,ze skuteczne jest ćwiczenie "Callanetics – sposób na piękne ciało w dwa tygodnie"
http://www.wizaz.pl/callanetics/index.php
*po 18 zero jedzenia.

Mam nadzieję, ze wspolnie schudniemy
;*

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-16, 18:22   #43
dzasstin
Przyczajenie

GG do dzasstin

ja założyłam bloga odnośnie mojego dążenia do wagi 62 kg.
http://lubiesiebie.bloog.pl/
dzasstin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-16, 21:22   #44
LeLiNA
Raczkowanie

GG do LeLiNA

przyłączam się równiez chce i ciagle zaczynam od nowa. tak więc teraz znowu zaczynam od dzisiaj ; D zero słodyczyc ( wyjątek w święta ale nie obrzerać się a jeśli juz to nie po 18 tylko wczesnije zjeśc słodycze jakieś ) oczywiście w świięta trudno będzie schudnąć ale przynajmiej nie przytyjmy.! xD

eh musiscie mi pomóc bo sama juznei dam rady. schudłam juz łącznie jakies 25 kg. a więc coraz trudniej mi sie chudnie. a od paru miesięcy moja waga nie drgnie. i ciągle cos podjadam. juz nie mam tkaije motywacji jak kiedys. a więc pomóżcie !

3mam kciuki ja chciałabym 5kg mniej do sylwestra ale wiem ze to nie możliwe. ;p no ale pomazyc mozna.

będe codzienne w miarę mozliwości pisała czy zjadałam jakiegos słodycza i czy zjadałam po 18. itd
Stary 2007-12-16, 21:36   #45
693
Przyczajenie

To straszny pomysł zaczynac sie odchudzać przed samymi swietami :P. Ale powiem, ze mam wielką ochotę się przyłaczyc. Moze w koncu uda mi sie cos z tym zrobic. Poza tym podjelam decyzje o zapisaniu sie na silownie, tylko, że to dopiero od nowego roku bo teraz nie bardzo stoje z kasą.
Z niejedzeniem po 18 bedzie duzy problem i raczej w mojej sytuacji jest to niewykonalne. Ale obiecuje ograniczyc slodycze (a najlepiej do swiat w ogole z nich zrezygnowac ), no i jakies cwiczenia- np skakanka na poczatek
693 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-16, 21:40   #46
Ather
Zakorzenienie

Dlatego nie pozostaje mi nic innego jak połączyć dwa podobne wątki...
Ather jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-16, 21:52   #47
PriVativ
Zadomowienie

Hej dziewuszki fajnie ze jest nas coraz więcej razem na pewno wytrwamy ja jutro mam dzien wazenia i wsumie od jutra znowu to samo ale przez ten tydzien nic slodkiego nie zjad;am nic a nic !! nawet nic nieslodzilam!! i mi sie nie chce i jestem z siebie dumna.....

a od dzjisiaj rana zaczełam pić drinka :pół szklanki mineralnej i łyzeczki 2 octu jabłkowego (oczywiscie w pelni naturalnego) zalecasie piocie 3 razy dziennie ale ja wole nie szalec i tylko rano bed epiła.....
Stary 2007-12-16, 23:08   #48
ninusia22
Przyczajenie

Cześć Dziewczyny... Chętnie się do Was dołączę, jeśli pozwolicie. Schudnięcie jest od dawna moim marzeniem, a zdarzało mi się już wiele wzlotów i upadków. Kiedyś ważyłam koło 57kg i było akurat, jeszcze niedawno 75,5kg. Obecnie ważę 71,5kg i staram się zejśc do magicznej 6 z początku, a potem do 5. Mam nadzieję, że razem z Wami mi się uda. Dodam jeszcze, że mam około 166cm i 22 lata... Desperacja sięga niemal zenitu.
ninusia22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-17, 09:39   #49
PriVativ
Zadomowienie

właśnie sie zmierzyłam wiem ze miałam za tydzień ale juz nie moglam sie doczekac tak więc wymiary podaje po tygodniu

udo- 58,5 czyli 1,5 w tydzień mi zeszło
waga 60 ->było 62 !!!
a resztę bez zmian

Jak tak dalej pójdzie to może z 57 bede ważyła na sylwestra

No nie wiecie dziewczyny jaka jestem szczęśliwa może do świąt znowu półtorej cm mi ubedzie haha wkońcu jeszcze tydzień został z tym ze dalej bede musiała sie katować ćwiczeniami 2 razy dziennie i masażami z żelem ale warto wiec polecam
uciekam ćwiczyć ;D
Stary 2007-12-17, 09:51   #50
Majka232
Zakorzenienie

A mogłabyś napisać jak mniej więcej wygląda Twój jadłospis?
Ile posiłków i jakie, co ile godzin?
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-17, 10:03   #51
PriVativ
Zadomowienie

stosuje diete SB zawsze coś wykombinuje jem 3-4 posiłki nie moge więcej bo jestem przyzwyczajona do 3 i 4 juz dla mnie za duzo... nie jadlam po 17 nic ale od kilku dni zaczelam jesc pozniej tez bo dziewczyny tak radzily wczoraj np zjadlam kolacje o 22 (ostatni raz !!) z tym z wyeliminowalam wszelkie slodycze nawrt hwrbat nie słodze i poje od tygpdnia codziennie zielona i czerwona herbate na zmiane 2 zielone 3 czerwone albo 3 czerwone 1 zielona... duzo ćwicze , nie głodze sie bo zasze wpadałam w anemie i warunkiem mojej mamy bym mogla sie odchudzac bylo to ze bede jadla a nie ze potem bede mdleć... z tym ze wydaje mi sie ze ten brak słodyczy i herbaty i duzo ćwiczeń robią swoje... dieta SB poprostu pasuje mi bo miejwięcej tak sie odzywialam tylko bez mięsa a plus owoce a teraz bez owoców a z mięsem to jest ta różnica...
Stary 2007-12-17, 13:45   #52
Majka232
Zakorzenienie

Czy mogłabyś podać przykładowe dzienne menu?
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-17, 19:31   #53
Dinulka
Zakorzenienie

dziewczyny napiszcie ze szczegółami jak chudniecie, bo ja już nie mogę piję herbaty, jem serki wiejskie, tuńczyki etc, mineralka to podstawa, chleb wieloziarnisty, unikam słodyczy, fast foodów itp ćwiczenia jakieś w domku i nie chudnę Mam wrażenie, że jeszcze bardziej mi "wywalilo" brzuch niedługo będę chyba tak zdesperowana, że zrobię jakąś głupotę, byleby zrzucić zbędne kg :/
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-17, 22:30   #54
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Czy mogłabyś podać przykładowe dzienne menu?
moje menu opiera sie na diecie sb miejwiecej bo niewiem czy wsyztsko idzie w kierunku tylko diety sb ale z czego o niej czytalam to tak... ale to jest tak ze mi to smakuje a nie z etaka wlasnie dioete stosowac chcialam z moich przyzwyczajen i upodoban zywieniowych tylko ciut rzeczy musialam zmienic by byla to dieta SB a wiec na sniadanie przewaznie jem serek wiejski z jakims pomidorem szczypiorkiem alebez chleba bo chcleba nie lubie na obiad dziś np jadłam gotowana pierś z kurczaka z warzywami a wczoraj mialam omleta z poieczarkami na kolacje zjadlam salatke grecka a tak to czasem jem jajko na twardo zeszpinakiem albo cos takiego albo paste jajeczna z tego robie roznie... pomidory lubie i staram sie jak najwiecej ich dodawac do dań

a dziś przyznam sie ze skusilam sie na kawalek ciasta orzechowca niezjadlam calego kawaleczka bo tylko troszeczke ale za to z wierzchu powyjadalam orzechy
Stary 2007-12-17, 22:40   #55
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dinulka Pokaż wiadomość
dziewczyny napiszcie ze szczegółami jak chudniecie, bo ja już nie mogę piję herbaty, jem serki wiejskie, tuńczyki etc, mineralka to podstawa, chleb wieloziarnisty, unikam słodyczy, fast foodów itp ćwiczenia jakieś w domku i nie chudnę Mam wrażenie, że jeszcze bardziej mi "wywalilo" brzuch niedługo będę chyba tak zdesperowana, że zrobię jakąś głupotę, byleby zrzucić zbędne kg :/
witam cie wiesz spojz na pierwszy post moj tam jest ci zaczelam robic i dzis napisalam efekty po tygodniu zreszta ja codziennie praktycznie posze co robie itp... nie bed episala drugi raz tego samego bo juz jest ale poprostu musi byc jakies postanowienie..... albo chcesz albo nie a nie ze po nieudanym odchudzaniu sie poddajesz. wiesz mi tez nie wyszlo to za pierwszym razem ja w czerwcu wrocilam z niemeic przytylam tam 8 kilo !!! dla mnie to masakra bo jak mnie zobaczyla nawet wlasna ciotkato powiedziala "boze jak sie roztylas!!! " wakacje mi minely tak ze chudlam 2 kilo ale tylko cos zjadlam od razu spoworotem;/ masakra nie bylo pomnie tego widac zabardzo no ale mimo wszytsko... a od jakos 20 pazdziernika sie zaczelam odchudzac tak z nastawieniem juz [powazniejszym i widzisz ja mam juz 7 kilo za soba mialam 1 mniej czyli juz te 8 schudlam... a teraz wygladam duzo lepiej niz przed wyjazdem do niemeic i na tym zaprzestac nie cce.... Ja moge ci polecic rano na czczo i popoludniu przed obiadem i wieczorem przed snem pol szklanki wody mineralnej i 2 lyzeczki octu jabłkowego firmy kamis najlepiej bo ten jest pewny ze naturalny ... ocet bardzo pomaga ja od wczoraj tez zaczelam pic ... poczytaj sobie w googlach o tym . To jest srodek tylko wspomagajacy oczywiscie trzeba ograniczyc jedzenie i slodycze odstawic!! powodzenia
Stary 2007-12-19, 14:27   #56
PriVativ
Zadomowienie

mijaja kolejne dni a ja nadal slodkiego niejem no i nadal cwicze wszystko idzie tak jak szlo tylko herbate pou erh w saszetkach zamienilam na taka w kostkach prasowana... podobno lepsza..zobaczymy moze do swiat bedzie z poltorej kilo mniej
Stary 2007-12-19, 15:03   #57
Anymouss
Przyczajenie

GG do Anymouss Send a message via Skype™ to Anymouss
Smile Dot.: Moja Walka z kilgramami START !!

Zaczynam z Tobą ;D
Teraz ważę 72 a mam 176 wzrostu.. Chciałabym ważyć 65 ()
Trzymam za Ciebie kciuki ((:
Stary 2007-12-19, 16:12   #58
Gmti
Przyczajenie

;/ brak mi silnej woli ... ostatnio zjadłam całą tabliczke czekolady ... ;( jak można mieć wstręt do słodyczy ? może znacie jakies sposoby, że jak będę miała np. chęc na cos slodkiego to co moge zrobić? czym to zastąpić (
ja Wam zazdroszcze tej silnej woli..
Gmti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-19, 18:04   #59
Source
Przyczajenie

Hej, mogę się przyłączyć?? Ja muszę schudnąć trochę więcej, bo 15 kg
z 73 do 58... DAM RADĘ Z Waszym wsparciem
Source jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-19, 21:52   #60
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anymouss Pokaż wiadomość
Zaczynam z Tobą ;D
Teraz ważę 72 a mam 176 wzrostu.. Chciałabym ważyć 65 ()
Trzymam za Ciebie kciuki ((:
witam fajnie ze dochodzi kolejna osoba czym nas wiecej tym lepiej opisuj swoje zmagania co robisz co stosujesz itp ja chyba jutro kupie sobie thern line 2

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości