![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: 13latka a 16 letni mężczyzna... proszę o opinie!:*
Oj, zapomnial, zapomnial wol jak cieleciem byl. Za "moich czasow"
![]() Nie zapominajmy tez o pewnej tendencji - wystarczy spojrzec chociazby na ten wizazowy dzial - wiekszosc tematow oscyluje wokol smialosci w lozku, nowych eksperymentow, striptizu, kajdanek i s/m. Nie jest to bynajmniej nic zlego - rozmawiaja przeciez dojrzali do tego ludzie. Sek w tym, ze w takiej dyskusji gdzies ginie emocjonalne podejscie do seksu. Liczy sie orgazm, dopasowanie seksualne, brak monotonii, wiecej orgazmow. Byc moze dla nas emocjonalny aspekt jest tak oczywisty, ze sie o nim nie mowi (co tez mnie dziwi, bo dla mnie emocjonalne zadowolenie z seksu jest wazniejsze niz orgazm na ktorym w ogole sie nie koncentruje) ale mlodzi ludzie obserwujac taka dyskusje, tendencje obecne we wszystkich mediach wyrabiaja sobie taki a nie inny poglad na sprawe.
![]() |
#92 | |
BAN stały
|
Cytat:
A jak to się ma do problemu autorki tekstu ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
16 letni mężczyzna ...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#95 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A forum "seks" jest od tego żeby pisać o seksie w taki sposób w jaki chcemy : "oscyluje wokol smialosci w lozku, nowych eksperymentow, striptizu, kajdanek". Jeśli małolatki chcą to czytać to będą to czytać. Jeśli dla kogoś orgazm jest najważniejszy to uprawia seks tylko dla przyejmności. Takie zjawisko jest bardzo popularne.I nie potrzeba do tego uczucia . Czyste pożądanie . Dzisiejsze podejście do seksu trochę się zmieniło ![]()
![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
nie chce sie madrzyc, mam 18lat ale w wieku 13 jeszcze nawet nie interesowal mnie sex i w sumie nie bardzo wiedzialam o co chodzi...
co do postu to przeciez ta dziewczyna wymienila same przeciw wiec nawet tego nie chce... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Przyczajenie
|
przerazialm sie czytajac ten watek mam siostre ktora w 2008r bedzie miala 12 lat i nie wyobrazam sobie ze za rok moze przyjsc do mnie z takim pytaniem dziewczynko masz 13 lat ja rozumiem pierwsze zauroczenia plptkowanie z kolezankami na temat chlopakow ale zeby od razu sex???moze jestem staroswiecka ale jak dla mnie to szok
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
Ja tak w sumie całkiem niedawno mialam 14 lat, jest to druga gimnazjum. Ja wtedy raczej ze swoimi chlopakami nawet się nie całowałam ,ale pamietam ze moje rowiesniczki kolezanki mialy za soba seks oralny i jakies zaawansowane dotykanie , pamietam tez ,że jedna z kolezanek w 2giej klasie brala tabletki i uprawiala seks z chlopakiem o 3 lata starszym z ktorym znala sie od dziecka a była od podstawówki, do dzis jest jej chlopakiem i nie sadze ,żeby załowała rozpoczecia wspołzycia w tak młodym wieku. Pod koniec 2 i w 3 klasie niektóre z kolezanek uprawialy juz ,,przygodny" seks , dlatego nie wiem czy ja zyje w innym swiecie czy wszyscy tutaj są tacy dorosli ,ze nie pamietaja jak to było. Wiadomo spoleczenstwo sie zmienia , ale jakis czas temu znalazlam u babci gazete z przed ok 20. lat i 15 latka pisala tam o odbytym stosunku na wakacjach. W zadnym wypadku nie uwazam ze 13/14 lat to odpowiedni czas na seks , ale nie udawajcie zaskoczonych. Oczywiscie ludzie są rozni dla niektorych 16 to wystarczajacy wiek dla innych 19 to za mało.
Według mnie malo zalezy od wieku , najwiecej od dojzalosci partnerow i ich kontaktow.
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
Axelka, ja nie udaje zaskoczonej, dobrze widze co sie wkolo dzieje, co nie znaczy, ze mnie to nie dziwi i nie szokuje. Bo to dwie rozne sprawy. A z tamtego okresu rzeczywiscie niewiele takich historii pamietam, ale tez obracalam sie wbardzo specyficznym gronie z racji zainteresowan i rodzaju zajec pozalekcyjnych. dzisiaj bardzo sie z tego ciesze. Nie mam tez wątpliwosci, ze wchodzac w okres dorastania, dojrzewania zdecydowanie mysli sie o seksie, i to bardzo intensywnie. Nie wiem,c zy rzeczywiscie ja bylam w jakis sposob chroniona przed tą strona rzeczywistosci i dostrzeglam ja wtedy, gdy z wieku nastu lat wyroslam, czy rzeczywiscie droga od teorii do praktyki znacznie sie skróciła.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
BAN stały
|
Jak dla mnie to 16 za mało,17,18,19... hmmm Nie wiem keidy jest ten odpowiedni moment ^^
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeśli 16 latka jest gotowa psychicznie to uprawia seks i wiek nie ma znaczenia. Czasami takie szesnastki sa bardziej dojrzałe od wielu dorosłych ludzi.
![]() |
![]() |
#104 |
Zadomowienie
|
malwinac,
![]()
![]() |
![]() |
#105 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie uogólaniaj ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
BAN stały
|
Cytat:
Często dziewczyny, które w bardzo młodym wieku rozpoczynają życie seksualne wcale nie chcą się "pobawić w dorosłość", tylko po prostu nie mają dobrego dzieciństwa, miłości i wsparcia ze strony rodziców. Czują się niekochane, więc łatwo wplątują się w często złe związki z chłopakami, którzy wykorzystują te dziewczyny. Albo po prostu chcą zajść one w ciążę, żeby urodzić dziecko, mieć kogoś do kochania, wyrwać się z domu i stworzyć inną, lepszą rodzinę. Nie uwierzę w to, że 13 latka chcąca uprawiać seks pochodzi z domu, w którym wszystko jest w porządku i chce się tylko pobawić w dorosłość... Nadal taka "żenada?" ![]() Przemyśl dogłębniej sprawy, zanim coś chlapniesz... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zadomowienie
|
Żenujące to jest to co piszesz
![]() |
#109 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
wasze gadanie jaki wiek jest na to stosowny jest bez sensu... czy ktos tu wyznacza granice??? od 21 roku zycie mozesz zaczac sie kochac poniewaz wczesniej napewno nie bedziesz zbyt dojrzala...
to jest bez sensu... niektorzy dojrzewaja szybciej a niektorzy wolniej... kiedys bylo inaczej i teraz jest i taka jest prawda... gadaniem typu "wg mnie 16 to za malo a 13 to co dopiero" nikomu sie nic nie wbije do glowy... jesli dziewczyna jest rozsadna sama to przemysli i bedzie wiedziala kiedy bedzie czuc ze juz tego chce... Jesli podobaja jej sie pieszczoty o ktorych pisze ok to nie jest nic strasznego.. ale na seks jak widac nie jest gotowa... I ona sie o to chciala poradzic was zakladajac ten watek... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | ||
BAN stały
|
No co ty nie powiesz.
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
BAN stały
|
Cytat:
Zajeżdża dla Ciebie patologią... No cóż, jedynie możesz dziękować losowi, że Ty się nie urodziłaś w patologicznej rodzinie i nie zaszłaś w ciążę, która zajeżdża patologią. Teraz przynajmniej możesz krytykować i ganić inne dziewczyny, które nie miały tego szczęścia... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#114 |
BAN stały
|
A w ogóle chciałam powiedzieć, że strasznie irytuje mnie takie podejście, któe prezentuje atka. Ciąża w młodym wieku to żenada i patologia.
A sie nie zastanowi, że takim dziewczynom należy jej pomóc choćby dobrym słowem, wesprzeć je życzliwością, bo lekko im na pewno nie jest i nie wypisywać takich bzdurnych słów, które nikomu nie są potrzebne. Więcej empatii. O ile lepiej by się takim dziewczynom żyło, gdyby "szlachetne" społeczeństwo bolesnych głupot nie wygadywało. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
(...)ja nie mogę to by był mój pierwszy raz, boję się jak nie wiem co!” no widzisz boisz się.. więc nie powinien naciskać! „Nie chceee!” lub „Nie chcetak!” – to już wystarczający argument, według mnie chłopakowi w 100% takie słowa powinny wystarczyć. (...) wrzuciłam wam to, nie wiem czy was to zainteresuje, jednak ja bym się trochę zbulwersowała.
![]() |
![]() |
#116 |
Wtajemniczenie
|
wiesz co odrazu z tego co piszesz widac nie obrazajac cie oczywiscie ze masz troche "pusto glowie"- wynikajace z tego ze jestes mloda i masz dopiero 13 lat
po 1 - majac chlopaka w wieku 16 lat ktory chyba do konca nie wie do czego sluzy penis i nie wiesz czy dobrze sie zabezpieczy zeby nie zrobic ci dziecka - bo co to by bylo - dziecko rodzi dziecko !!! - wyobrazasz sobie to bo ja szczerze mowiac nie !!! 2. sex - do 16 roku zycia ciazy nad toba prokurator - masz dopiero 13 lat - jesli ktos by sie o tym dowiedzial np. twoi rodzice , ktorzy zalozmy sa sprzeczni sexu w tak mlodym wieku twoj chlopak moglby isc siedziec za wykorzystanie nieletniej 3. gadanie glupot" mama mnie wezmie do ginekologa i co ??"- po 1 jak idziesz do ginekologa to wchodzisz do jego gabinetu sama a nie z mama - osoby towarzyszace czekaja na zewnatrz ![]() 4. !!!!!!!!!!!!!!!!!!poczeka j z sexem bo jestes na to zdecydowanie za mloda!!!!!!!!!!!a jesli chlopak cie do tego zmusza - to znaczy ze jest g.. wart - i zalezy mu na tym zeby cie tylko przeleciec - !!!!!!!!!!!!!!!!! pozatym jak kocha to poczeka
![]() |
#117 |
Wtajemniczenie
|
Matko
![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
omg :O
wizaz mnie czasami przeraza... 16letni mezczyzna :| mam prawie 18 lat i nie uwazam sie za pelnoprawna kobiete ![]() zreszta.. nie moge xD mowicie o reliach, ze dziewczyny w tym wieku to robia.... a moi znajomi (moze ja sie po prostu krece wsrod takich) jakos sa nromalni, i mi jak ktos probuje wmowic ze jest inaczej to nie chce wierzyc :| u mnie w klasie moze ma to za soba kilka osobnikow, ale naprawde niewiele... :| stosunkowo (klasa maturalna) nie mowiac o jakichs przejawach zeszmacenia :| oczywiscie ze spotykam takie osoby... ale nie utrzymuje z nimi zadnego kontaktu, uwazam ze brakuje im dojrzalosci i zdrowego rozsadku ![]() (mowie tu o przelotnych "zwiazkach") jestem dziewica, mowia o tym glosno.... i dziwi mnie to ze innych to dziwi... skoro dla mnie jest to normalne i zupelnie zdrowe ucze sie, chodze na imprezy, spotykam sie z ludzmi, nie jestem dzika, wiele chlopakow "chcialoby" mnie (na raz ![]() i wlasnie w tym moj fenomen ze raczej sie tak o hopsiup nikomu nie uda... swieta nie jestem .... ehh ... rozumiem ze ludzie uprawiaja seks.. ale w jakichs zrowych okolicznosciach... a nie dlatego ze chlopak ma "hormony" tez mam hormony ![]() wcale nie uwazam ze faceci potrzebuja tego mniej czy bardziej : / koncze bo juz sie pogubilam.. ehh p.s. dla mnie odpowiedni wiek to 17/18 lat... ![]() ale mowie tu o MOIM wieku.... zeby nie bylo oburzenia... ![]() ten wiek i odpowiedni facet... ktoremu sie ufa baaardzo nie spelniam drugiego kryterium ![]()
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
![]()
Yyyhyhy zgięło mnie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#120 |
Rozeznanie
|
Hmm fakt ze chlopacy no w moim wieku (mam prawie 17 lat) tego chcą...i twierdza ze kochaja bo chca żeby partnerka to łyzkneła i sie przespała...nie wykluczam że on by Cie po tym rzucił. Za nic w świecie tego nie rob !! jestes młoda poczekaj z tym aż to będzie z chęci a nie przymusu. Popre to związkiem mojej koleżanki.Była z chłopakiem 2 lata starszym...ona 15 on 17. wszystko ładnie, pięknie.pojechala do niego na wakacje. on chcial sie z nia kochac a ona nie byla na to gotowa...prosil ja dosc dlugo...prosil i sie od niej odsuwal...bardzo go kochala...myslala ze seks ich zblizy i bedzie jak dawniej...przespala sie z nim...wstal w lozka i powiedzial jej "Było miło ale to koniec. za dużo czasu zmarnowałem na Ciebie. Dobrze sie ruchasz jak na początkująca".
Tez chcesz miec podobny problem?....nie radze Ci. Naprawde zrob to jesli bedziesz gotowa a jesli Cie rzuci nie wart jest Ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.