Program Rodzina 500 plus - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-23, 00:52   #4891
201712071518
Konto usunięte

Dot.: Program Rodzina 500 plus

Cytat:
Napisane przez malgo96 Pokaż wiadomość
Ale bardzo złe sie z tym czuła xd
Dlatego za mityczna "zagranica" pracowala dorywczo a priorytetami byla wypasiona fura i wakacje xD
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 00:52   #4892
Onnaa88
BAN stały

Cytat:
Napisane przez stupid-girl Pokaż wiadomość
Ah,.no byłaś utrzymanką.
Jaka utrzymanką znów?
Onnaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 00:53   #4893
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Onnaa88 Pokaż wiadomość
Ale o co Ci chodzi bo Ci powiedzą że tak było i taki teraz mamy wpływ na gospodarkę,jak by Ci powiedzieli ze za swoją pracę nic nie dostaniesz bo kiedyś było jak było,że Polski nie bylo na mapie itd.i tysiące innych rzeczy to byś uwierzyła i pracowała na przysłowiową miskę ryżu ja pierd*** pewnie byś się na to zgodziła
bawisz mnie, napisz coś jeszcze

"bo Ci powiedzą"? kto mi powie? kim są ci oni?
motyla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 00:54   #4894
Onnaa88
BAN stały

Cytat:
Napisane przez motyla Pokaż wiadomość
co to znaczy, że nie widziałaś? że to nie istnieje? a "widziałaś" może, ilu Ukraińców do Polski za pracą już wyemigrowało? jak myślisz, po co tu przyjechali? bo u nich jest gorzej.
Bo tam trwa wojna?
Nie sądzę żeby było gorzej my emigrujemy na zachód a oni do nas
Stary 2016-05-23, 00:54   #4895
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Bo tam trwa wojna?
na całej Ukrainie trwa wojna? nawet nie wiesz, co się dzieje aktualnie na świecie?
Stary 2016-05-23, 00:55   #4896
Onnaa88
BAN stały

Cytat:
na całej Ukrainie trwa wojna? nawet nie wiesz, co się dzieje aktualnie na świecie?
Nie na całej!
Stary 2016-05-23, 00:55   #4897
Carousel
Zadomowienie

Cytat:
Na medycynę to wiadomo nie każdy może iść bo studia są strasznie drogie na tym właśnie kierunku gdzieś widziałam tys. Na miesiąc ale nie wiem dokładnie to za kierunek był kurde kogo na to stać heh
Dzienne są bezpłatne.

Cytat:
A jakie studia dają pracę?
Medycyna,informatyka to napewno jakie jeszcze hmm?
Koleznka ma inżyniera nie wiem dokładnie co ale robi obecnie drugi kierunek i jeszcze jakiś kurs i nadal brak dla niej ofert sensownej pracy
Bez jaj. Ale ok, Ty podpierasz się znajomymi, to ja też, proszę bardzo. Mój brat skończył informatykę - pracuje w zawodzie, dobrze mu się wiedzie. Ale ok, informatyka to informatyka, więc idźmy dalej. Jego żona skończyła germanistykę i dziennikarstwo - nie miała ŻADNYCH problemów ze znalezieniem pracy, pracuje jako tłumacz w banku, podoba jej się praca, dobrze zarabia. Mój kuzyn skończył finanse menedżerskie (czy jakoś tak) na Uniwersytecie Ekonomicznym - pracuje w banku, tym samym od bodajże dwóch lat, ma umowę o pracę, podoba mu się i na pensje również nie narzeka. Mój inny kuzyn skończył AGH, kierunku dokładnie nie pamiętam, ale teraz też pracuje w zawodzie, na kopalni - i nie, nie jako zwykły "fizyczny", żeby była jasność. Jego żona skończyła polonistykę i logopedię - też pracuje w zawodzie, a właściwie obu zawodach. Moja kuzynka skończyła matematykę - uczy w szkole, co prawda, nie jest to jej wymarzone zajęcie, ale ma stałą pracę, a finansowo wychodzi całkiem nieźle. Mój inny kuzyn (kolejny, trzeci) skończył germanistykę, zaocznie robi inżyniera na politechnice, jednocześnie pracuje w jakiejś niemieckiej firmie. Jego żona - też po germanistyce - problemów ze znalezieniem pracy nie miała absolutnie żadnych, pracuje w jakimś korpo. Kuzynka mojego kuzyna skończyła pedagogikę i pracuje teraz w domu dziecka, bardzo się jej podoba, bardzo chciała tam pracować i też nie miała problemów z dostaniem się tam. Sąsiadka skończyła technologię żywności bodajże na UR w Krakowie i też pracuje w zawodzie. Inna sąsiadka jest po chemii na polibudzie - też pracuje w zawodzie. Mam wymieniać dalej?

Cytat:
Napisane przez Biedroneczka6667 Pokaż wiadomość
Mój Boże więc ten kto pracuje uczciwie za tę minimalną albo dwie stówy więcej to głupi człowiek? Wyjżyjcie damy z wizażu może gdzieś dalej poza tę swoją Warszafkę...W małych miastach, okolicznych wsiach większość ludzi tak żyje z minimalnej, zwłaszcza kobiety. I niekoniecznie bez wykształcenia. I jakoś potrafią założyć i tę rodzinę utrzymać. Czy nie dociera do was , że większość ludzi nie marzy o zawrotnej karierze czy super hiper ambitnej pracy. Ci ludzie chcą po prostu spokojnie żyć. To niekoniecznie jest, musi być patologia.
Po pierwsze - NIKT ich siłą na tą wieś na nie wypchał. Po drugie - na wsi jest z reguły tańsze utrzymanie. Po trzecie - mieszkanie na wsi nie wiąże się z bakaniem 12h w sklepie za najniższą krajową, dużo ludzi specjalnie przeprowadza się na wieś, żeby mieć więcej zieleni i własny domek z ogródkiem, a do pracy dojeżdżają do miasta.

Cytat:
Nie pewnie pracujmy i idźmy do noclegowni bo na nic więcej nie stać nikogo z najniższej i wtedy mieszkając w tej noclegowni albo w namiocie po 20 latach ubieramy sobie sumke na swoje mieszkanie bo kredyty są beee
Heh bo ja jestem przykładem gdzie po szkole średniej nikt nie będzie mnie utrzymywał i wiele innych osób tak wiem lepiej że jednym wszystko łatwo się układa bo rodzice kasy nie biorą tylko jeden z drugim ma sobie studiować i pracować na swoje studia ewentualnie na siebie i nic nie dokładać do mieszania rodziców,albo wyprowadza się z domu o rodzice jeszcze kasę przyszłaja są tacy i tacy i niestety jedni będą mieć lepiej drudzy gorzej
A z jakiej racji ktokolwiek miałby Cię utrzymywać, skoro nie poszłaś na studia?
Stary 2016-05-23, 00:56   #4898
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Nie na całej!
a Ty myślisz, że do nas to przyjeżdżają tylko ci z terenów ogarniętych konfliktem zbrojnym?

Ukraińcy zaczęli tu przyjeżdżać jeszcze sprzed agresji na Krym. po co przyjeżdżali, skoro wtedy wojny nie było?
Stary 2016-05-23, 00:58   #4899
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
a Ty myślisz, że do nas to przyjeżdżają tylko ci z terenów ogarniętych konfliktem zbrojnym?

Ukraińcy zaczęli tu przyjeżdżać jeszcze sprzed agresji na Krym. po co przyjeżdżali, skoro wtedy wojny nie było?
Ja kojarze pierwszych Ukraincow w firmach klientow jakos od 2007-2008 roku.
Stary 2016-05-23, 00:58   #4900
Onnaa88
BAN stały

Cytat:

Wiem ale teraz jest to bardziej nasilone
Stary 2016-05-23, 00:59   #4901
201606270916
Konto usunięte

Dla mnie praca za granicą i wyjazdy za praca to temat rzeka. Ludzie którzy nie będą w Polsce pracować fizycznie bo ujma i wynajmowac pokoju fuj z uśmiechem na ustach zasuwaja na zmywaku i wynajmują pokój w cenie wynajęcia u nas mieszkania. Wyjazd za granice jakoś mocno potrafi zmienić upodobania. Tyle ze mimo stosunku wypłata za zmywak/najem pokoju porownywalnego w Polsce i Anglii tam można a u nas nie, lepiej nie pracować i mieszkać na działce. Owszem wyjazd to czasem konieczność, kiedy indziej wybór bo w Polsce nie ma Primarka a w Anglii jest; ale czasem to wielkie zaparcie i pracowitość za granicą i gardzenie tym samym w Polsce. A są osoby które startując z bardzo nisko płatnych prac dochodzą do pulapu spokojnego utrzymania się bo były bardziej wytrwale.
201606270916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 01:01   #4902
Onnaa88
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Carousel Pokaż wiadomość
Dzienne są bezpłatne.

Bez jaj. Ale ok, Ty podpierasz się znajomymi, to ja też, proszę bardzo. Mój brat skończył informatykę - pracuje w zawodzie, dobrze mu się wiedzie. Ale ok, informatyka to informatyka, więc idźmy dalej. Jego żona skończyła germanistykę i dziennikarstwo - nie miała ŻADNYCH problemów ze znalezieniem pracy, pracuje jako tłumacz w banku, podoba jej się praca, dobrze zarabia. Mój kuzyn skończył finanse menedżerskie (czy jakoś tak) na Uniwersytecie Ekonomicznym - pracuje w banku, tym samym od bodajże dwóch lat, ma umowę o pracę, podoba mu się i na pensje również nie narzeka. Mój inny kuzyn skończył AGH, kierunku dokładnie nie pamiętam, ale teraz też pracuje w zawodzie, na kopalni - i nie, nie jako zwykły "fizyczny", żeby była jasność. Jego żona skończyła polonistykę i logopedię - też pracuje w zawodzie, a właściwie obu zawodach. Moja kuzynka skończyła matematykę - uczy w szkole, co prawda, nie jest to jej wymarzone zajęcie, ale ma stałą pracę, a finansowo wychodzi całkiem nieźle. Mój inny kuzyn (kolejny, trzeci) skończył germanistykę, zaocznie robi inżyniera na politechnice, jednocześnie pracuje w jakiejś niemieckiej firmie. Jego żona - też po germanistyce - problemów ze znalezieniem pracy nie miała absolutnie żadnych, pracuje w jakimś korpo. Kuzynka mojego kuzyna skończyła pedagogikę i pracuje teraz w domu dziecka, bardzo się jej podoba, bardzo chciała tam pracować i też nie miała problemów z dostaniem się tam. Sąsiadka skończyła technologię żywności bodajże na UR w Krakowie i też pracuje w zawodzie. Inna sąsiadka jest po chemii na polibudzie - też pracuje w zawodzie. Mam wymieniać dalej?

Po pierwsze - NIKT ich siłą na tą wieś na nie wypchał. Po drugie - na wsi jest z reguły tańsze utrzymanie. Po trzecie - mieszkanie na wsi nie wiąże się z bakaniem 12h w sklepie za najniższą krajową, dużo ludzi specjalnie przeprowadza się na wieś, żeby mieć więcej zieleni i własny domek z ogródkiem, a do pracy dojeżdżają do miasta.

No widzisz ja za to mogłabym wymieniać ile to osób nie pracuje w żadnej pracy którą związana jest z jego kierunkiem studiów.
W sumie prócz kuzynek oraz koleżanki która pracę dostała po znajomości nie znam takiej osoby.

---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Carousel Pokaż wiadomość
Dzienne są bezpłatne.

Ale jak bym na nie poszła po szkole średniej nikt by mnie też nie utrzymywał tłumacze
Stary 2016-05-23, 01:02   #4903
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kojarze pierwszych Ukraincow w firmach klientow jakos od 2007-2008 roku.
ja kojarzę głównie robotników i panie sprzątające domy.

Cytat:
Wiem ale teraz jest to bardziej nasilone
nie odpowiedziałaś mi na pytanie. po co przyjeżdżali tu Ukraińcy za czasów sprzed agresji na Krym?
Stary 2016-05-23, 01:08   #4904
Onnaa88
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Krolowa Julianna Pokaż wiadomość
Dla mnie praca za granicą i wyjazdy za praca to temat rzeka. Ludzie którzy nie będą w Polsce pracować fizycznie bo ujma i wynajmowac pokoju fuj z uśmiechem na ustach zasuwaja na zmywaku i wynajmują pokój w cenie wynajęcia u nas mieszkania. Wyjazd za granice jakoś mocno potrafi zmienić upodobania. Tyle ze mimo stosunku wypłata za zmywak/najem pokoju porownywalnego w Polsce i Anglii tam można a u nas nie, lepiej nie pracować i mieszkać na działce. Owszem wyjazd to czasem konieczność, kiedy indziej wybór bo w Polsce nie ma Primarka a w Anglii jest; ale czasem to wielkie zaparcie i pracowitość za granicą i gardzenie tym samym w Polsce. A są osoby które startując z bardzo nisko płatnych prac dochodzą do pulapu spokojnego utrzymania się bo były bardziej wytrwale.
Bo ta praca daje im to że mogą się sami utrzymać a tu rodzi frustracje i doprowadza do depresji i wykluczenia że społeczeństwa.
I wiedzą,że mogą sobie jeszcze spokojnie odłożyć tutaj wynajmujących pokój nie dali by rady odkładać tyle co tam.
Tak jak piszesz tam mogą się utrzymać tu jednak nie da rady.

---------- Dopisano o 01:08 ---------- Poprzedni post napisano o 01:05 ----------

Cytat:
ja kojarzę głównie robotników i panie sprzątające domy.

nie odpowiedziałaś mi na pytanie. po co przyjeżdżali tu Ukraińcy za czasów sprzed agresji na Krym?
Do pracy ale tłumacze że teraz jest ich jeszcze więcej
Stary 2016-05-23, 01:09   #4905
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Do pracy ale tłumacze że teraz jest ich jeszcze więcej
ale po co mi o tym mówisz, skoro to nie odpowiada na żadne moje pytanie? ja Cię nie pytałam, czy teraz ich przyjeżdża mniej, czy więcej.
Stary 2016-05-23, 01:13   #4906
Onnaa88
BAN stały

Cytat:
ale po co mi o tym mówisz, skoro to nie odpowiada na żadne moje pytanie? ja Cię nie pytałam, czy teraz ich przyjeżdża mniej, czy więcej.
A ja Ci odpowiedziałam że przyjeżdżali tu do pracy

---------- Dopisano o 01:13 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ----------

Bo pytasz się co tu robili to tłumacze że przyjechali do pracy bo w kraju jest bieda taka jak w Polsce.
Jak zrobią tu to mogą przywieść te grosze które tu zarobią tam i to dla nich niezła sumka by utrzymać się na dobrym poziomie tam.
U nich zwykła kiełbasa jest dość droga tak samo jak słodycze to przywoża tam wszystko hurtowo tyle ile dadzą radę spakować

---------- Dopisano o 01:13 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ----------

Tłumaczyłam Ci też że uciekają przed wojną
Stary 2016-05-23, 01:15   #4907
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
A ja Ci odpowiedziałam że przyjeżdżali tu do pracy
to niby wiesz, ale nadal nie potrafisz chyba przyznać, że przyjeżdżają, bo tutaj mają lepiej z pracą i zarobkami niż u siebie. i robili to na długo przed agresją krymską.

nie, ci, co uciekają przed wojną, uciekają głównie na zachód Ukrainy.
Stary 2016-05-23, 01:18   #4908
Onnaa88
BAN stały

Cytat:
to niby wiesz, ale nadal nie potrafisz chyba przyznać, że przyjeżdżają, bo tutaj mają lepiej z pracą i zarobkami niż u siebie. i robili to na długo przed agresją krymską.

No napisałam wyżej że chodzi o zarobki
Stary 2016-05-23, 01:19   #4909
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
To teraz pomysl DLACZEGO u nich jest tak, ze oplaca im sie przyjezdzac do Polski do pracy
Stary 2016-05-23, 01:19   #4910
Onnaa88
BAN stały

Cytat:

Ciekawe czemu nie wybiorą Niemiec lub Holandii tam to już w ogóle mieli by super.
Może nie dostają tak wizy nie wiem nie znam się
Stary 2016-05-23, 01:20   #4911
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
więc jak to jest, że im się opłaca tu przyjeżdżać, a tylu Polaków nie potrafi się tu utrzymać?
Stary 2016-05-23, 01:20   #4912
Onnaa88
BAN stały

Cytat:
To teraz pomysl DLACZEGO u nich jest tak, ze oplaca im sie przyjezdzac do Polski do pracy
A dlaczego u nas tak jest ze opłaca nam się jechać do Niemiec czy Holandii
Bo gospodarka źle działa i jest tak beznadziejnie jak u nas?
Stary 2016-05-23, 01:22   #4913
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe czemu nie wybiorą Niemiec lub Holandii tam to już w ogóle mieli by super.
Może nie dostają tak wizy nie wiem nie znam się
zapytaj ich.

długo jeszcze będziesz podniecać się tą Holandią? pytam z ciekawości. pomieszkałaś tam trochę X lat temu, a robisz za nie wiadomo jaką ekspertkę od życia w Holandii.

---------- Dopisano o 01:22 ---------- Poprzedni post napisano o 01:21 ----------

Cytat:
A dlaczego u nas tak jest ze opłaca nam się jechać do Niemiec czy Holandii
Bo gospodarka źle działa i jest tak beznadziejnie jak u nas?
no ale człowiek to człowiek. Ukrainiec potrafi się tu utrzymać. a Polak już nie?
Stary 2016-05-23, 01:24   #4914
Onnaa88
BAN stały

Cytat:
więc jak to jest, że im się opłaca tu przyjeżdżać, a tylu Polaków nie potrafi się tu utrzymać?
Tłumacze że jak oni tam przywioza Polska wypłatę i przelicza na swoją walutę to mają więcej kasy,tak samo jak my zarabiając w euro przywieziemy do Polski,no przecież to wiesz

---------- Dopisano o 01:23 ---------- Poprzedni post napisano o 01:22 ----------

Cytat:
zapytaj ich.

długo jeszcze będziesz podniecać się tą Holandią? pytam z ciekawości. pomieszkałaś tam trochę X lat temu, a robisz za nie wiadomo jaką ekspertkę od życia w Holandii.

---------- Dopisano o 01:22 ---------- Poprzedni post napisano o 01:21 ----------

no ale człowiek to człowiek. Ukrainiec potrafi się tu utrzymać. a Polak już nie?
A wiesz ze nie którzy mają darmowe mieszkania przy zakładzie pracy?

---------- Dopisano o 01:24 ---------- Poprzedni post napisano o 01:23 ----------

Cytat:
zapytaj ich.

Jeden mi kiedyś powiedział,że to za daleko by wybrać Niemcy a tu mają blisko do nas to wybierają nasz kraj no i na Ukrainie dużo ofert pracy do Polski
Stary 2016-05-23, 01:26   #4915
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Tłumacze że jak oni tam przywioza Polska wypłatę i przelicza na swoją walutę to mają więcej kasy,tak samo jak my zarabiając w euro przywieziemy do Polski,no przecież to wiesz

---------- Dopisano o 01:23 ---------- Poprzedni post napisano o 01:22 ----------

A wiesz ze nie którzy mają darmowe mieszkania przy zakładzie pracy?
ale ogrom Ukraińców tutaj mieszka! i nie uprawia turystyki zarobkowej. więc jak to tak, oni potrafią się utrzymać, a Polak nie?

a wiesz, że niektórzy nie mają darmowych mieszkań? takie Ukrainki, które sprzątają domy, np.
co Ty w ogóle za argumenty z kosmosu wynajdujesz.

---------- Dopisano o 01:26 ---------- Poprzedni post napisano o 01:26 ----------

Cytat:
Jeden mi kiedyś powiedział,że to za daleko by wybrać Niemcy a tu mają blisko do nas to wybierają nasz kraj no i na Ukrainie dużo ofert pracy do Polski

aaaa, no jak jeden Ci powiedział, to ja nie mam pytań. poleciłaś mu Holandię?
Stary 2016-05-23, 01:28   #4916
Onnaa88
BAN stały

Cytat:
zapytaj ich.

Nie ekspertke po prostu wiem jak szybko można odłożyć pieniądze mieszkając za granicą.
Mam zresztą przykład TŻ w Anglii jechał bez znajomości języka
Tzn. Miał tylko w szkole podstawy i wcale nie jest mu ciężko się dogadać
Do tego po pierwszej wypłacie już zarobił na dokończenie domu tutaj byśmy musieli odkładać kilka ładnych miesięcy

---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:26 ----------

Cytat:
ale ogrom Ukraińców tutaj mieszka! i nie uprawia turystyki zarobkowej. więc jak to tak, oni potrafią się utrzymać, a Polak nie?

a wiesz, że niektórzy nie mają darmowych mieszkań? takie Ukrainki, które sprzątają domy, np.
co Ty w ogóle za argumenty z kosmosu wynajdujesz.

---------- Dopisano o 01:26 ---------- Poprzedni post napisano o 01:26 ----------

aaaa, no jak jeden Ci powiedział, to ja nie mam pytań. poleciłaś mu Holandię?
Podałam taki przykład,do tego mieszkają na kupię po 10 na mieszkaniach mojego TŻ znajomy wynajmuje takie mieszkania Ukraińca więc to tak wygląda jak byś nie wiedziała dla Twojej informacji
Stary 2016-05-23, 01:28   #4917
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ekspertke po prostu wiem jak szybko można odłożyć pieniądze mieszkając za granicą.
Mam zresztą przykład TŻ w Anglii jechał bez znajomości języka
Tzn. Miał tylko w szkole podstawy i wcale nie jest mu ciężko się dogadać
Do tego po pierwszej wypłacie już zarobił na dokończenie domu tutaj byśmy musieli odkładać kilka ładnych miesięcy
nie lepiej do niego pojechać i nie martwić się pieniędzmi i nie musieć żyć w kraju, w którym nawet za minimalną nidyrydywyżyć?
Stary 2016-05-23, 01:29   #4918
Onnaa88
BAN stały

Drugi przykład pracują po 300 godzin miesięcznie za bardzo niskie stawki ale dla nich to jednak dużo

---------- Dopisano o 01:29 ---------- Poprzedni post napisano o 01:29 ----------

Cytat:
nie lepiej do niego pojechać i nie martwić się pieniędzmi i nie musieć żyć w kraju, w którym nawet za minimalną nidyrydywyżyć?
Rozważam taka opcje
Stary 2016-05-23, 01:31   #4919
motyla
Zakorzenienie

Cytat:

Podałam taki przykład,do tego mieszkają na kupię po 10 na mieszkaniach mojego TŻ znajomy wynajmuje takie mieszkania Ukraińca więc to tak wygląda jak byś nie wiedziała dla Twojej informacji
mam zupełnie inne doświadczenia. ci Ukraińcy, których ja znam, żyją normalnie jak Ty i ja, o pardą nie mieszkają z rodzicami, ale wynajmują pokój, kawalerkę lub większe mieszkanie, jeśli to rodzina. już nie rób z wszystkich Ukraińców w Polsce takich, co to na kupie po 10 mieszkają, bo wstyd.

---------- Dopisano o 01:31 ---------- Poprzedni post napisano o 01:30 ----------

Cytat:
Drugi przykład pracują po 300 godzin miesięcznie za bardzo niskie stawki ale dla nich to jednak dużo
ta? ja znam pare Ukrainek, które mają stawkę 100zł za 3h pracy. i ZUSy srusy popłacone.
Stary 2016-05-23, 01:32   #4920
Onnaa88
BAN stały

Cytat:
mam zupełnie inne doświadczenia. ci Ukraińcy, których ja znam, żyją normalnie jak Ty i ja, o pardą nie mieszkają z rodzicami, ale wynajmują pokój, kawalerkę lub większe mieszkanie, jeśli to rodzina. już nie rób z wszystkich Ukraińców w Polsce takich, co to na kupie po 10 mieszkają, bo wstyd.
No widzisz nie znam takich,no ale też tak pewnie jest w mniejszej ilości.
Jak pracują po 300 godzin to na tą kawalerkę ich stać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości