Mniej niż rok do ślubu mamy,sklerozie kręgosłupa sie nie damy! :D PM 2017 cz. 19! - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-22, 23:00   #1921
magdenka
Zakorzenienie

Dot.: Mniej niż rok do ślubu mamy,sklerozie kręgosłupa sie nie damy! :D PM 2017 cz. 1

Cytat:
Napisane przez oljaa Pokaż wiadomość
oglądaliśmy dzisiaj z TŻ garnitury, nie na nasz ślub, ale na te na które się teraz wybieramy. Ceny garniturów kosmiczne
My też kupowaliśmy teraz garnitur, wzięliśmy w Zarze. Tam jest dużo fajnych. A taki porządny i drogi to za rok dopiero kupimy
magdenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-22, 23:02   #1922
oljaa
Zakorzenienie

Dot.: Mniej niż rok do ślubu mamy,sklerozie kręgosłupa sie nie damy! :D PM 2017 cz. 1

Cytat:
Napisane przez magdenka Pokaż wiadomość
My też kupowaliśmy teraz garnitur, wzięliśmy w Zarze. Tam jest dużo fajnych. A taki porządny i drogi to za rok dopiero kupimy
W galerii gdzie byliśmy nie ma Zary ale jak TŻ przyjedzie do Lublina to może się wybierzemy
oljaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-22, 23:03   #1923
koolorowana
Zakorzenienie

Hejo godzinę temu skończył się ten grill było fajnie, rodzice nie mogli się nagadać jak zawsze
koolorowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-22, 23:07   #1924
magdenka
Zakorzenienie

Cytat:
W galerii gdzie byliśmy nie ma Zary ale jak TŻ przyjedzie do Lublina to może się wybierzemy
Wybierzcie się koniecznie, bo w sieciówkach ze średniej półki tam jest największy wybór i ceny też w miarę ok Nie pamiętam dokładnie, ale w 450zł się zmieściliśmy, a wygląda bardzo fajnie i nowocześnie. W składzie ma tylko 40% wełny, ale coś za coś.
Stary 2016-05-22, 23:13   #1925
oljaa
Zakorzenienie

Cytat:
Wybierzcie się koniecznie, bo w sieciówkach ze średniej półki tam jest największy wybór i ceny też w miarę ok Nie pamiętam dokładnie, ale w 450zł się zmieściliśmy, a wygląda bardzo fajnie i nowocześnie. W składzie ma tylko 40% wełny, ale coś za coś.
Cena całkiem w porządku tak naprawdę TŻ ma spodnie do garnituru, na jego miejscu dokupiłabym marynarkę, ale on sobie całość ubzdurał mamy tylko problemy z sieciówkami, bo mój TŻ niewymiarowy

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

https://www.zalando.pl/opposuits-chr...73887179129856
Stary 2016-05-22, 23:16   #1926
magdenka
Zakorzenienie

Cytat:
Cena całkiem w porządku tak naprawdę TŻ ma spodnie do garnituru, na jego miejscu dokupiłabym marynarkę, ale on sobie całość ubzdurał mamy tylko problemy z sieciówkami, bo mój TŻ niewymiarowy
Szczerze mówiąc, ja też bym nie chciała garnituru ze spodniami i marynarką z różnych kompletów Tym bardziej, że spodnie to ten tańszy element.

A czemu niewymiarowy? Spodnie i marynarkę można kupić w innych rozmiarach. U nas było 56 i chyba 46, spory rozrzut

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Ale promo, bierz!!!

Idę spać, dobranoc
Stary 2016-05-23, 06:11   #1927
Key_b
Zadomowienie

Dobry! Wczoraj zakończyliśmy poradnię rodzinną i powiem wam ze zarówno nauki jak i poradnia super! Jestem bardzo zadowolona i Noe żałuję ze poszliśmy ksiądz się bardzo postarał i kobietka z poradni bardzo rzetelna, remont też zakończyliśmy wczoraj teraz ostatnie poprawki, sprzątanie i w sobotę przeprowadzka
Jutro nam zakładają Internet wiec wszystko co najważniejsze będzie
Ale powiem.wam ze remont prawie 100 metrowego i w dodatku piętrowego mieszkania tylko we dwoje gdzie do tego pracujemy codziennie po 12 godzin to jakaś masakra, padam na pysk, a jeszcze spakowani nie jesteśmy bo nie ma kiedy....Jak ja się poloze spać jak się już przeprowadzimy to dwa dni nie wstaje!

"Na wspólna radość, na chleb powszedni, na poranne otarcie oczu w blasku słonecznym, na nieustanne sobą zdziwienie, na gniew, krzywdę i przebaczenie wybieram Ciebie." K.I.Gałczyński
Key_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 06:53   #1928
aassiiaa1988
Żona Idealna :)

GG do aassiiaa1988

czas szykować się do pracy

Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz, one przyjdą same..

27.12.2013r.

15.04.2016r.

07.07.2017r.

Prawdziwy Cud jest wtedy,
gdy z Miłości dwojga ludzi rodzi się kolejne Serce - 26.02.2019
aassiiaa1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 07:16   #1929
renia92
Zakorzenienie

Dzien dobry

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-05-23, 07:21   #1930
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Witam się w poniedziałek
Stary 2016-05-23, 07:48   #1931
luna_laula
catwoman

Dzień dobry

Byliśmy wczoraj na komunii i było ciekawie Nie dało rady wejść do kościoła ani nawet na dziedziniec, bo wszędzie były setki ludzi Ten czas spędziliśmy jedząc lody na rynku Potem oczywiście biesiada, niedobre jedzenie, wódka, wino...

Cytat:
Napisane przez anlaya Pokaż wiadomość
Potwierdzam, chińczyk Sajgon jest całkiem niezły, może nie "super", ale naprawdę przyzwoite żarcie i ogromne porcje. Kiedyś kupiłam w tym na miasteczku, to całe zamówienie poszło do kosza, było okropne!
Ale na miasteczku to nie Sajgon Chyba że czegoś nie wiem

Cytat:
Bo PM chce żeby krawat był w mięcie sukienki TŻ troszkę zniesmaczony jest tym faktem, z resztą jak ja i moja domowa część rodziny dlatego dalej podtrzymuje zdanie, że źle jest brać kogoś za drużbę/drużkę jeżeli ta osoba jest w związku
Ale czemu ty musiałaś kupować krawat? Mogłaś mu wysłać zdjęcie koloru i sam by sobie znalazł

Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość
E tam zle. Co w tym złego ze świadek będzie mial taki sam kolor? Równie dobrze polowa gości przez przypadek moze mieć krawat w kolorze Twojej sukienki :P z czego wynika zniesmaczenie? ja się tylko dziwie jak ktos wszędzie probuje wcisnąć ten kolor przewodni. Facet o wiele bardziej mi sie podoba jak ma klasyczny czerny lub granatowy krawat.
Kolorowe krawaty podobały mi się ostatnio na balu gimnazjalnym Pamiętam jak mój partner od poloneza latał jak durny po mieście i szukał takiego dopasowanego do mojej sukienki Teraz lubię czarne albo granatowe.

Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość
Ej no ja myślałam,że po prostu poprosili Cię żeby Ty kupiła żebyś wybrała identyczny odcień jak sukienka,a kasę świadek Ci odda
Wiadomo to nie majątek,ale sam fakt-masakra..
Moja jedyna prośba będzie by świadek założył czarny lub granatowy. Ale jeśli koniecznie będzie chciał pod kolor sukienki swojej partnerki to przecież mu nie zabronię Niech zakłada jaki chce
Właśnie sobie zdałam sprawę, że wzięliśmy na świadków strasznych modnisiów Także spodziewam się ekstrawagancji

Cytat:

A co do mojej koncepcji, jest coraz bardziej surowa. Na stoły chciałabym dać kompozycje z polnych kwiatów, a fryzura już nie koniecznie upinana tylko coś w tym stylu:
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com...ba1fa82c5b.jpg
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com...5d39cbb2a7.jpg
http://www.herinterest.com/wp-conten...s_2014_038.jpg

Muszę włosy zapuścić
Będzie ci do sukni pasować Ja na pewno nie będę mieć żadnych splotów, bo tż nie lubi.

luna_laula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 07:50   #1932
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anlaya Pokaż wiadomość
Też miewam częste migreny, stosuję wtedy Solpadeine i zwykle się poprawia. Ale miałam takie, że przeleżałam w łóżku dwa dni. A jeszcze jak to było połączone z bólami szczęki to w ogóle masakra.

Mojej siostrze średnio pomaga juz Solpadeine. Ma migreny raz w miesiącu,przez caly weekend,wiec leży i nie jest w stanie się unieść. Czekam w kolejce na pobranie krwi i juz się stresuje. Nienawidzę lekarzy.
malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 07:51   #1933
luna_laula
catwoman

A tak w ogóle to wczoraj przy stole przeprowadziliśmy pierwsze od dawna poważne rozmowy na temat ślubu. Tż się przejął, że wszystko sama ogarniam Do tej pory to myślał, że chyba wszystko z nieba spadło Nastąpiła jakaś magiczna zmiana, nagle chce pomagać, udzielać się, myśli o swoim garniturze i wypytywał mnie, jak idą mi poszukiwania sukni. Chyba go podmienili, bo nie poznaję typa
Stary 2016-05-23, 08:02   #1934
Wanilka5
Idealna Źona; )

Dzień dobry; ) wróciłam; ) wekend był cudowny; ) teraz praca 3 dni i wyjazd połączony z moim panieńskim; ) w przerwie w pracy nadrobie was; )
Stary 2016-05-23, 08:10   #1935
magdenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luna_laula Pokaż wiadomość
Nastąpiła jakaś magiczna zmiana, nagle chce pomagać, udzielać się, myśli o swoim garniturze i wypytywał mnie, jak idą mi poszukiwania sukni. Chyba go podmienili, bo nie poznaję typa
Może klimat imprezowy tak go nastroił. Albo po obronie ma mniej na głowie i dopiero teraz przypomniało mu się, że bierze ślub

Ja chcę dzisiaj zagaić księdza już tak konkretnie i się z nim umówić na spotkanie. Przydałoby się ślub załatwić, a nie tylko wesele

Dzień dobry

---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ----------

Cytat:
Kolorowe krawaty podobały mi się ostatnio na balu gimnazjalnym
Ja nigdy nie miałam kolorowej sukienki, więc nawet nie było takiej możliwości, żeby dobierać pod kolor Ale też mi się nie podobają takie połączenia, albo krawat pod kolor przewodni. Albo kolorowy pas dołączony do sukni peemki. W sumie, to w ogóle nie lubię kolorów

Małgosia, trzymaj się Kiedy będziesz mieć wszystkie wyniki i jakąś diagnozę?
Stary 2016-05-23, 08:11   #1936
luna_laula
catwoman

Cytat:
Może klimat imprezowy tak go nastroił. Albo po obronie ma mniej na głowie i dopiero teraz przypomniało mu się, że bierze ślub

Ja chcę dzisiaj zagaić księdza już tak konkretnie i się z nim umówić na spotkanie. Przydałoby się ślub załatwić, a nie tylko wesele

Dzień dobry
I jeszcze za tydzień zaczyna pracę, która go chyba jara, więc już w ogóle inny człowiek No, ale dobrze, że to się w końcu stało, bo jakby dalej był taki obojętny to bym po prostu wszystko odwołała.

Stary 2016-05-23, 08:13   #1937
czerwiec2017
Zadomowienie

dzień dobry

witam się po udanym weekendzie dzisiaj śniło mi się, że jechaliśmy gdzieś z TŻ i on nagle się zatrzymał i poleciał na jakiś straganik, wrócił z kwiatami dla mnie...
i w tym momencie poczułam serio serio buziaka w policzek w tym samym momencie obudził mnie z kawką.
Także śmiało mogę powiedzieć, że dziś zostałam obudzona kawą i kwiatami haha
czerwiec2017 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 08:22   #1938
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

dzień dobry
zaraz wychodzę do lekarza więc odezwę się po wizycie
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 08:23   #1939
anlaya
Zakorzenienie

Luna_laula, ja pisząc, że potwierdzam miałam na myśli Sajgon na Nadbystrzyckiej. Nie polecam tego na miasteczku
anlaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 08:34   #1940
micia00
Wtajemniczenie

Hejka
Znow do pracy...
micia00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 08:36   #1941
klauduska92
Rozeznanie

Dzień dobry! Witam się po ciężkim weekendzie
Mam sporo do nadrabiania, a mało czasu, chcę skończyć kolejny rozdział i iść do promotora zaraz po Bożym Ciele
klauduska92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 08:44   #1942
jaszczurka94
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nigdy nie miałam kolorowej sukienki, więc nawet nie było takiej możliwości, żeby dobierać pod kolor Ale też mi się nie podobają takie połączenia, albo krawat pod kolor przewodni. Albo kolorowy pas dołączony do sukni peemki. W sumie, to w ogóle nie lubię kolorów
Ja już kupiłam TŻowi fioletowy krawat. Ale mimo, że mój ulubiony kolor to czerń, to chcę jak najwięcej fioletu wkręcić do ślubu... bo nie przepadam za bielą. Także u mnie kolor przewodni to ucieczka trochę od właśnie bieli. Także zamierzam przemycać fioletu sporo. Nadal niestety nie znalazłam nigdzie fioletowych butów. :c

Witam, witam.
Podniosłam się wreszcie z łóżka. Złożyłam mamie życzenia. A później jak będę jechała z nią na kurs to wskoczę od Rossmanna, a ją wyślę na zakupy. W planach są perfumy, o które sama prosiła (ja nie lubię zgadywać, a tak kupię te, które jej się kończą i będzie zadowolona) i... muszę kupić zabezpieczenia, bo wczoraj jak było to okazało się, że została mi i TŻ ostatnia gumka.

Razem od: 11.04.2013. Zaręczeni w dniu: 11.08.2014 .
Ślubowaliśmy:
29.04.2017.
jaszczurka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 08:54   #1943
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Cytat:
Napisane przez jaszczurka94 Pokaż wiadomość
Ja już kupiłam TŻowi fioletowy krawat. Ale mimo, że mój ulubiony kolor to czerń, to chcę jak najwięcej fioletu wkręcić do ślubu... bo nie przepadam za bielą. Także u mnie kolor przewodni to ucieczka trochę od właśnie bieli. Także zamierzam przemycać fioletu sporo. Nadal niestety nie znalazłam nigdzie fioletowych butów. :c

Witam, witam.
Podniosłam się wreszcie z łóżka. Złożyłam mamie życzenia. A później jak będę jechała z nią na kurs to wskoczę od Rossmanna, a ją wyślę na zakupy. W planach są perfumy, o które sama prosiła (ja nie lubię zgadywać, a tak kupię te, które jej się kończą i będzie zadowolona) i... muszę kupić zabezpieczenia, bo wczoraj jak było to okazało się, że została mi i TŻ ostatnia gumka.

Ty mi nic nie mów o fioletowych butach

Nigdzie nie ma
Stary 2016-05-23, 09:04   #1944
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaszczurka94 Pokaż wiadomość
Za zaświadczenie o możliwości ślubu w innej parafii? Pogielo ich...
No raczej, w necie czytałam że nie ma za to opłaty jedynie można dać od siebie "co łaska"... dlatego chcę zawczasu napisać do kurii jak to wygląda, bo mu tyle nie dam na pewno...
Cytat:
Napisane przez aassiiaa1988 Pokaż wiadomość
Ja słyszałam, że nie powinien nic brać...

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
No nie powinien ponoć...

Hej

mam przypalone ramiona cały dzień z tz wczoraj coś robiliśmy na podwórku, byłam padnięta

Zjem sniadanie i jadę zawieźć dokumenty do firmy.

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Dorotti666 Pokaż wiadomość
Ty mi nic nie mów o fioletowych butach

Nigdzie nie ma
No właśnie nie ma nigdzie

agnieszka_2612 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 09:11   #1945
koolorowana
Zakorzenienie

Hejj Piękny dzieeń chyba się poopalam z książką później ma przyjechac do mnie przyjaciółka
Wczoraj na tym grillu rodzice się rozgadali o ślubie itd, wypytywali nas co i jak chcemy było przemiło Jeśli chodzi o wódkę to myślimy nad Panem Tadeuszem i Palace Teściowa jak się dowiedziała , że idziemy jutro z mamą na przymiarki to wydaje mi się , że ona też by chciała ale niee proponowałam jej tego jakoś dziwnie by było

Luna i milutko tak niech się chłopak wdraża w organizację
koolorowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 09:11   #1946
taedio
MerDer 4ever

hej
Też byłam wczoraj na komunii :P Na mszę się nie wyrobiliśmy obiad był gdzieś na 12 i siedzieliśmy tam do ok. 18. Pod koniec wszyscy byli już tak zmęczeni, wszystkim chciało się spać, mimo, że pogoda była super, w środku nie było gorąco
Stary 2016-05-23, 09:15   #1947
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
A tak w ogóle to wczoraj przy stole przeprowadziliśmy pierwsze od dawna poważne rozmowy na temat ślubu. Tż się przejął, że wszystko sama ogarniam Do tej pory to myślał, że chyba wszystko z nieba spadło Nastąpiła jakaś magiczna zmiana, nagle chce pomagać, udzielać się, myśli o swoim garniturze i wypytywał mnie, jak idą mi poszukiwania sukni. Chyba go podmienili, bo nie poznaję typa

No,no u mnie w tej kwestii bez zmian.za to miałam dzisiaj sen ze Tz kazał mi zamawiać winietki i ustawiać je juz na stole na sali ja mowie:człowieku Ty kamerzysty i zaproszeń nie masz a winietki chcesz?
Stary 2016-05-23, 09:17   #1948
oljaa
Zakorzenienie

Witam się!
Stary 2016-05-23, 09:18   #1949
klauduska92
Rozeznanie

A ja miałam pierwszy koszmar ślubny ! Wszystko było nie tak... sukienka zła, straszne dekoracje i ogólnie katastrofa
klauduska92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 09:20   #1950
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Małgosia, trzymaj się Kiedy będziesz mieć wszystkie wyniki i jakąś diagnozę?

Jutro odbieram wyniki wiec pewnie dziewczyny diagnozę postawia bo mam nadzieje ze podpowiedzą jaki powinien być wynik by byl okej.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości