|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zachowania, które bulwersują Was w perfumeriach.
Cytat:
odpowiem na pytanie pierwsze: absolutnie niczego nie rozcieramy...ani nadgarstkami ani niczym innym
|
|
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
heh, gdyby jeszcze te atomizery nie psikaly takich wielkich ilosci;]
|
|
|
|
|
#1383 |
|
Raczkowanie
|
scenka, której doświadczyłam parę godzin temu:
pytam panią w Marionnaud [Kupiec Poznański] o perfum Christiana Lacroix [tzn gdzie znajdę na półce] pani [z delikatną nutką wyższości]: Lacroix...? To chyba z AWONU?! ![]() ![]() no masakra. setnie się ubawiłam.
|
|
#1384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ps. nigdy nie lubiłam tego Marrionauda w Kupcu
|
|
|
|
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm. z tego co wiem to w Sephorze konsultantki nosza rozowe koszulki a niebieskie sa w Douglasie...
Z tego co wiem to niekoniecznie jesli zas chodzi o Magnolie i sephore to tam akurat pracuje jeden pan i jest calkiem nizely bo sama robilam tam zakupy i bardzo przyjemnie doradzal ![]() Całkiem ,,niezłego" i kompetentnego pana spotkałam, i owszem ale w sephorze w Galerii Dominikańskiej Natomiast ten z Magnolii profesjonalistą raczej nie był, skoro nie potrafił skupić swej uwagi na klientce ![]() jak dla mnie pani musiala rozmawiac z ochroniarzem bo nie wiem czy zwrocilas kiedykolwiek uwage ze konsultatki czy tez konsultantow wyroznia nie tyle co koszulka w danym kolorze a identyfikator z imieniem Hmmm Ale z tego co wiem, to ochroniarze nie obsługują klientek, zajmują sie raczej ochroną mienia sklepu, a pani w niebieskiej bluzce i plakietką (oj zapomniałam dodać ), dość wyraźnie powiedziała, że mam poczekać aż ów jegomość mnie obsłuży![]() . chyba cos rzadko wpadasz do sephory... tu masz rację, o wiele o wiele za rzadko, choć z punktu widzenia mojego portfela, niestety o wiele o wiele za często ![]() Podsumowując-to prawda, każdy ma prawo do swego punktu widzenia, ale tego typu ton nie wydaje się być na miejscu u osoby, która dopiero co pojawiła się na forum ![]() Pozdrawiam golgie |
|
|
|
|
#1386 | ||
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o drugie pytanie: polecam Neonaturę Cocon Yves Rocher - ciekawy, korzenny zapach. Gdybyś była zdecydowana oszczędzać trochę dłużej to może być np. Delice d'Epices Niny Ricci (na Allegro można upolować w dość rozsądnej cenie), L de Lolita Lempicka - rozkoszny, cynamonowo-waniliowy pierniczek (ostatnio była chyba w SuperPharm za niecałe 100 zł ), możesz też spróbować Presence d'une Femme Mont Blanc i Jungle Elephant Kenzo (bardzo ciężki). Cytat:
![]() Padłam
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
||
|
|
|
|
#1387 |
|
Zakorzenienie
|
o, dzieki Truskawko
![]() Po prostu nie chce tracic czasu na pryskanie blotterow i rak czym popadnie, bo wole wiedziec co ide wachac;] |
|
|
|
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
przejrzalam wiekszosc watku i draznia mnie te same zachowania co i was- czyli nastolatki <i nie tylko>szalejace z testowaniem mnostwa zapachow podczas jednej wizyty czy ochroniarze patrzacy wilkiem gdy probuje jakas reszte zapachu wydostac z testera na probniczek...
Ale a propos panow w perfumeriach to w sobote o malo jeden nie padl moja ofiara w Rossmanie. Chcialam powachac Versace, ktore kusilo zza szybki niska cena, wiec udalam sie do ekspedientki,zeby otworzyla gablotke. Ta poprosila o to ochroniarza,ktory najpierw wyprobowal w zamku wszystkie kluczyki,a mial ich caly pek,zeby sie przekonac, ze szybka jest tylko zasunieta,a potem wyciagnal flakonik i z odleglosci mniej wiecej pol metra zaczal sie szykowac do opryskania mi reki?rekawa kurtki?torby? Trudno stwierdzic, bo zamach mial solidny. Na moja zdecydowana sugestie,ze ja sprawdze sama nadasany i wyraznie obrazony, podal mi flakon i bacznie obserwowal caly proces, a potem zaslonil gablotke tak,abym nie mogla juz dostrzec ani jednego ukrytego w niej zapachu ![]() Zemsta jak nic
|
|
|
|
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1178893
znacie tego uzytkownika? U mnie nie bardzo sa perfumerie, wybor niewielki a tak bym mogla od razu potestowac tylko nie wiem jak z wiarygodnoscia sprzedawcy |
|
|
|
|
#1390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
o dziekuje
|
|
|
|
|
#1392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1393 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale żeby podejrzewać dom mody Lacroix o stworzenie jednego jedynego zapachu dla, hm, Avonu to jest jednak przegięcie.
|
|
|
#1394 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
A przede wszystkim ignorancja...
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#1395 |
|
Zakorzenienie
|
Ech, az sie odechciewa kupowac Tumulte, bo to przeciez Lacroix, ten co sie upodlil wspolpraca z AWONEM
|
|
|
|
|
#1396 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1397 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
widze ze uchodzisz tu za "eksperta"... po porstu w twojej historii jak dla mnie bylo kilka niesciclosci ale niech Ci bedzie. A ton mojej wypowiedzi byl dla mnie jasny (moze mylacy dla niektorych osob) i nawet jako "nowa" mam do niego prawo
|
|
|
|
|
|
#1398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i idąc dalej może ceny na allegro spadną
|
|
|
|
|
|
#1399 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() pisać do sprzedawców wiadomości w ramach negocjacji cen minimalnych, podkreślając że 'przecież to jest teraz awonowskie, nie wiedzial/a pan/pani?!'
|
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Należy mieć pewne zdolności aktorskie, aby wypowiedzieć te słowa z nieudawaną nuta obrzydzenia. Mimika twarzy powinna współgrać z głosem. A po tygodniu pojawi się na Plotkowym albo na Intymnym wątek: "Pan z Allegro dał mi w nos - co zrobić?" |
|
|
|
|
|
#1402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy za eksperta, ale za amatora, na pewno nie I absolutnie do niczego Ci prawa nie odmawiam ![]() Nieścisłości można zawsze wyjaśnić Ostatnio byłam w Douglasie w Pasażu i obsługa jest pierwsza klasa.Tak trzymać |
|
|
|
|
|
#1403 |
|
BAN stały
|
Miejsce akcji: Douglas.
Ja: Przepraszam, NU YSL jest tylko w zestawach? Pani: Ale NU nie jest YSL. Ja: Jest. Pani (patrząc na mnie jak na idiotkę): Nie jest! Ja (spokojnie): Oczywiście, że jest. Pani (sprawdza): O matko! Faktycznie!! To w takim razie on na złej półce stoi!
|
|
|
|
|
#1404 |
|
Zadomowienie
|
Ratunku
|
|
|
|
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
To się nazywa profesjonalizm
|
|
|
|
|
#1406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdzie widziałaś NU w zestawach (i jakich)? Czyżby znowu pojawiły się w sklepach?
|
|
|
|
|
|
#1407 |
|
BAN stały
|
W Douglasie w Gdyni. Nie wiem dokładnie, co było w tym zestawie, bo pani oczywiście nie umiała powiedzieć, ale na pewno woda 100 ml i coś, co wyglądało mi na krem (?). Kosztowało to ponad 400 zł.
|
|
|
|
|
#1408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
BUHAHAHAHHAHAAAAA........ ...
|
|
|
#1409 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1410 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A dziś (hmmm, wydawało mi się, że o 12 trwają lekcje w szkołach) w Sephorze 3 dziewczyny (tak na oko - ok 14-15 lat) urządzały sobie "wizaż". Oczywiście obsłudze to nie przeszkadzało... Mnie w sumie pewnie też by "zwisało" (nie do końca, no ale), gdyby jedna nie zaczęła tak machać szminką, że (stałam za nią - przed inna półką), pomaziała mi torebkę, a zamiast powiedzieć przepraszam, nie zauważyłam, nie wiem, cokolwiek, to ona do mnie "co się pani tak pcha!"... Dobrze, że dwufazówką zmyło się wszystko...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:06.

Wiadomo - moze byc cos za rozsądne pieniądze 

Zapraszam 

Ale z tego co wiem, to ochroniarze nie obsługują klientek, zajmują sie raczej ochroną mienia sklepu, a pani w niebieskiej bluzce i plakietką (oj zapomniałam dodać![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

to jest jednak przegięcie.