|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Nie dam rady wszystkich zacytować, więc napisze zbiorczo
Kciuki dla wszystkich potrzebujących na jutro, za szczepienia, bioderka itd ![]() Mój agent tez się rwie do siadania,zwłaszcza jak go wezmę na kolana i do cyca przystawiam. A przemieszcza się tak, że potrafi pół pokoju przebyć na podłodze ![]() Byliśmy dziś na spacerku z drugim małym Bartusiem - 3 tygodniowym. Urodził się z prawie takimi samymi wymiarami co nasz i dopiero teraz widzę jaki on był malutki, masakra ale szybko urósł Posiedziałysmy ze 4 godziny na ławce w cieniu, mój spał, potem broił, jej spał m głównie kupkał, no jak to noworodek Potem ja cyca wystawiłam, ona cyca wystawiła i wszystkie mohery na skwerku sie zbulwersowały Patrzyły jak na film w kinie i szeptały sobie na ucho, bosz ![]() Potem w domu z godzinę pomachał kończynami, drzemka, amciu, kapiel, amciu i od 19:30 śpi. Takie dni to lubię
|
#3692 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Hello czytam Was na bieżąco niestety ciężko mi się zebrać żeby coś napisać..
Paula suuuper że pozbywacie się szelek, Mijka w końcu odzyje a Ty razem z nią 😃 Marcia, trzymam kciuki żeby Zośka się opamiętala i dała Wam żyć, magiczne 3 miesiące skonczone przecież... Ogólbie Samarowym mamom życzę cierpliwości 😃 U nas póki co jest fajnie żeby bie to że mój syn zaczyna dzień o 5.30.. Aaaaa wiecie na innym forum lutówek dziewczyna jest już w ciąży i na grudzień ma termin... Dwoje dzieci z tego samego roku a nie bliźniaki.... |
|
|
|
#3693 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aby po szczepieniu bylo ok i ten pieprzony skok soe skonczyl mam dosc odrzucania mojego cycka i darcia sie.. Serio ile ja sie nawkurzalam na nia i naplakalam orzez te dni to masakra a to tylko dziecko :-( Cytat:
Swietny dzien ja jakos sie krepuje jeszcze karmic publicznie. Moze dlatego ze tam gdzie ja chodze to sporo bezdomnych czy tam meneli sie kreci czasem. A oslanialas sie czyms?Cytat:
|
|
#3694 | |||||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() Cytat:
sprzedaj, te bujaczki są bardzo modne teraz to napewno niedużo stracisz zwłaszcza że jest jak nowy Moja maty na początku się bala, tydzień temu ok zaczęła się na niej fajnie czuć i uderzać zabawki, a odkąd jest Samara czyli od wczoraj to ani chwili nie chce tam leżec tak jakby się bala... Cytat:
przegotowana. Tym bardziej po tych ostatnich badaniach że w Krk niby taka dobra woda jest to tym bardziej się nie boję. No i wcześniej przypuszczam Przez filtr. Cytat:
teraz jest starszy. Ja też kiedyś dałam mojej trochę herbatki nie pamiętam jakiej na brzuch i nie chciała ani trochę a dziś po pół h spaceru w goracu wsuwala wodę aż miło. Byłam na spacerze z przyjacielem i nie wyobrażam sobie przy nim karmic :pCytat:
no to zdrówka dla niej, oby ciąża była bezproblemowa i mam nadzieję że nie jest po cc?
|
|
#3695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No co ja Ci mogę powiedzieć, no skok, skok jak wół. Tak czułam jak opisałas wczoraj że to nie żaden tam ból,bo to wygląda identycznie jak u nas. No ze 2 tygodnie było tego skoku, ale tak ze 3-4 dni było takiej masakry masakrycznej, reszta dni była z marudzeniem po prostu. Więc no co, zaraz miejmy nadzieję i u was to minie
|
|
#3696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#3697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Babki babkami w dupie z nimi. Gorsi menele :-D Jeju niech juttzejszy dzien bedzie laskawy dla mnie. A bede sama samiutka. :-( ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Lucy wiem ze Bartuś nie chcial jesc. Ale tak w ogle? Zocha na widok cycka to histeria. Chyba ze juz taka glodna ze jej w brzuchu burczy :-\ wtedy cudem nakarmie.
|
|
#3698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaaa jak przez filtr przepuszczasz to kranówę. 😊 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#3699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo inaczej wpadał w histerie jak widział że tylko bluzkę podnoszę.. I raz tez oszukałam ze daję mu smoczek a dałam cyca z nakładkami, których jeszcze nigdy wczesniej nie używałam. Ale już w desperacji byłam, bo było, że przez 6 godzin zjadł tylko raz, a w zasadzie tylko cos tam popił.On z tych co do tej pory skoki przechodizł lekko, po prostu pomaruził i tyle. A to był prawdziwy skok, tak jak pisza że najgorszy.. A jak pytałam neurologa to on powiedział, że ukonczenie 3 miesiąca, 6 i 9 to sa skoki milowe w rozwoju układu nerwowego. Więc no wszystko się zgadza
|
|
#3700 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3701 |
|
Zakorzenienie
|
Ja cie to z tym.jedzeniem.to samo jal podnosilam bluzke czy chocisz sie zblizalam to taki krzyk ze sie zapowietrzala i niczym mie moglam uspokoic
Ale to takie darcie ciagiem z.30 min az byla cala mokra a ja razem z nia :-\ ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- A Zocha wszystkie skoki przechodzila jak leci.
|
#3702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
Jak po drodze nie wykituje to dotrwam
|
#3704 | |||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
kciuki wielkie Marta! Cytat:
Tak kranówka z tego co wiem, musi być niskozmineralizowana woda Cytat:
Ukończenie 3 miesiąca ? Kurde Hania wczoraj skończyła i wczoraj zaczęła się Samara... To by się zgadzało jak tip top Ale jaja!
|
|
#3705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#3706 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Kurde przeczytałam teraz kilka Waszych postów z opisów porodów i łezka się w oku kręci...
jak przeżywałysmy każdy poród, jak kolejne maluszki pojawiały się na świecie ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Ej w ogóle!!! Chyba już są albo zaraz będą lutówki 2017? :-D
|
#3707 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3708 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Lola jakoś nie skojarzylam że Wy na mm jesteście... Od początku czy jak? Ja to samo rano szczepienie, dziś intensywny dzień a jakoś spać nie mogę :/
|
|
#3709 |
|
Zadomowienie
|
Chyba źle to napisałam ja kp ale że dzieci na mm jakoś dłużej śpią to porównałam do tego 😂 spała od 20 do 8 i to ja poleciałam karmić jak tylko ziewnęła więc jeszcze nie wstała 😂 To pewnie jednorazowy incydent ale jednak 😂
|
#3710 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
O żesz w mordę!!! Wow I znowu mam podejrzenia o problemy z laktacja :/
|
|
#3711 |
|
Zadomowienie
|
Esor Hania będzie dzielna nie bój nic 😘
---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- No spała ciągiem 12 h potem cyc i wstała o 10:30 😀 ja też ostatnio czułam że cyce niedomagają ale już się unormowało starałam się nie myśleć o tym 😊 i przystawiałam ile wlezie
|
#3712 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I kciuki za jutro. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- Dziewczyny tak sobie myślę o jednej sprawie, bo na SR nam mówili, że dezodorant czy tam antyperspirant może zmienić smak mleka i w ogóle zapach piersi inny i że niby dziecko może nie chcieć wtedy jeść. Nie wiem czy to prawda. W ten smak mi się jakoś wierzyć nie chce... ale zapach faktycznie może nie pasować dziecku A teraz robi się ciepło, to wszyscy pewnie więcej antyperspirantów używają i później mamy wysyp samar na wątku 😀 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|||
|
|
|
#3713 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A czemu ksiądz ma pogonic ? ![]() Cytat:
pokaż miały to patrzyły ale tego nie cierpię.... zero zrozumienia...jak to dziś przeczytałam cyce na ulicę żeby zachęcić do kp Cytat:
Ale fajnie ma raz za razem zazdroszczę ![]() dzielna jest na ładuje baterie i da rade a co ma nie dać ? ![]() Cytat:
najgorzej jak ktoś się nie zameldował z rana to były podejrzenia albo jak na Aninis czekałyśmy cały dzień fajne czasy ![]() Cytat:
to pospalas pewnie taka to pozyje
|
|
#3714 |
|
Zakorzenienie
|
Loka tez udam ze nie pisalas tego ale po cichscxu zazdroszcze bo moja budzila sie co 3h :-D dzis obudzila sie 2.30i wisi na cycku jeszcze ale mam zamiar ja odlozyc.
|
#3715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pamiętacie meldowanie odchodzenia czopa 😂 i taniec brokuła i lamy... wesoło było 😂😂😂 i mogłam być śpiącą królewną 😊 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#3716 |
|
Raczkowanie
|
Dzień doberro my już zaczęliśmy dzień 😃. Nocka też spoko bo od 20.00 do 5.40 spał..
Moxna kciuki za wszystkie wizyty u lekarzy 😊 |
|
|
|
#3717 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dzien sie zaczal o 6 a teraz po zabawie zasnela haha mialysmy 3 po budki w nocy
|
#3718 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wychodzi na to, że mój chyba budzi się najczęściej z wszystkich dzieci na wątku. Dzisiaj od 19.40 do 6.40 obudził się sześć razy. I tak od dwóch tygodni...Ja ostatnio zrobiłam opis mojego porodu i nieźle się przy tym poryczałam
|
|
|
|
|
#3719 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Ja melduję, że żyjemy i mamy się dobrze Krzyś też się "do góry" na piętkach podsuwa a mi aż serce rośnie. Dużo gada W sobote byliśmy u teściów i było spoko, w niedzielę u mojej babci i też się spisał. Ostatnio obczaiłam, że w samochodzie zasypia najlepiej jak na foteliku ma zawieszkę- pana kostkę - chyba aninis taką ma bo kojarzę z filmiku. Patrzy się, patrzy i w końcu usypia bez ładowania w niego na siłę smoka przy płaczu. W leżaczku lubi być i filozofować z zawieszkami, a wczoraj matę mu wyjęłam i jest zachwycony. Uwielbiam go marcia- współczuję niedzielnej akcji z wyjcem. Nieźle musiał ją napierniczać brzuch, że od rana płakała. lucy- uśmiałam się z bujania wózka sklepowego ![]() aninis- z tym gadaniem do kotów też się uśmiałam ![]() Kciukam za dzisiejsze wizyty szczepieniowe i bioderkowe. Aaa... Paula- cieszę się, że Mijka pozbędzie się tego ustrojstwa i kciukam za ostatniego wątkowego maluszka, żeby też za długo w tym nie był.
|
|
#3720 |
|
Zakorzenienie
|
Meldujemy 4 dzień bez kupy
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.

Kciuki dla wszystkich potrzebujących na jutro, za szczepienia, bioderka itd 

Potem ja cyca wystawiłam, ona cyca wystawiła i wszystkie mohery na skwerku sie zbulwersowały 

Od samego porodu lekarz próbuje ustawić mi odpowiednią dawkę leków, ale niestety dzisiaj wyniki są kiepskie. Zresztą podejrzewałam, że jest coś nie tak, bo mam chyba wszystkie możliwe objawy, niestety. 

I tak od dwóch tygodni...