grube łydki.... - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Masaż

Notka

Masaż Miejsce dla osób, które interesują się masażem wyszczuplającym i zdrowotnym. Dołącz do nas, podziel się swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-12-10, 21:01   #181
unasaya
Raczkowanie

Dot.: grube łydki....

o, znowu coś dla mnie
moje łydki mają 35cm w obwodzie (mierzyłam wczoraj wieczorem), a kostki 25. tragedia, czyż nie? kiedyś byłam cudownie chuda, 30cm w łydce, potem utyłam, zrzuciłam, umięśniłam.. ale poza mięśniami (nie ćwiczyłam już ze 3 lata?) tłuszczyk nadal tam tkwi (no i te wszystkie lata, od dziecka, kiedy to siedziałam ZAWSZE na nogach, a jeśli nie mogłam, to noga na nogę, bo tak było mi wygodnie ). postanowiłam wziąć się ostro za całą siebie, więc łydek nie mogę przepuścić planuję na razie powolutku - wspinanie na palcach. poza tym chciałabym też rozciągać łydki - czy ktoś może podać mi ćwiczenia? poza tym, czy da mi coś polewanie nóg lodowatą wodą, czy możecie mi polecić jakieś kremy? byłam b. wdzięczna

ps. a czy można zrobić a kostkami?
unasaya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-10, 21:34   #182
meri99
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to meri99

Cytat:
Napisane przez zakrec0na Pokaż wiadomość
Ja mam ogólnie grube nogi, a u góry jestem dosyć szczupla.. Tak to nieproporcjonalnie wyglada, ze musze cos z tym zrobic
Jak byłam w wieku przedszkolnym to byłam normalnie kościotrupem. Miałam idealne nóżki, tak gdzie do 3, moze 4 klasy podstawowej. Teraz mam 15 lat i nogi wygladaja tak jak wygladaja ;/ och, jak bardzo chcialabym wygladac jak kiedys niestety, faszerowanie przez rodziców fast foodami wdało sie w figure.. moje łydki są okropne.. nie wiem co mam zrobić, zamieszczam dwa zdjęcia.
moim zdaniem twoje lydki sa w normie... widzac po kostkach wlasnie w tym miejscu sa szczuple, problemy z lydkami zaczynaja sie wtedy kiedy to w kostkach puchna nogi... twoje w kostach sa okej ja jak patrze na swoje kosteczki rano a pozniej po calym dniu wieczorem to mnie ogarnia szallll!!!!!! eh... co zrobic...wszystko sie po mamuni odziedziczylo... (zylaki i klopoty z krazeniem)

Pagan Poetry

~~~~Film...moja miłość~~~
meri99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-13, 20:18   #183
sandilicious
Przyczajenie

Też mam problem z grubością łydek do tego uda.Dużo ćwicze i biegam ale w ogole nie zrzucam wiem ile mam mięśnia a ile nadmiaru ale niewiem jak go zrzucić możecie coś doradzić?
sandilicious jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-14, 19:36   #184
anastazjaa
Zadomowienie

ja mam grube łydki, nosze rozmiar butów 37-38, ale koaczki musze przeważnie mieć 39. W tamtym roku, kupiłam41!!!!! z czubem) bo w mniejsze noga mi wchodziła, ale na łydce się zamek nie domykał....
anastazjaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-17, 21:15   #185
mewkagi
Przyczajenie

A czy któraś z Was ma oprócz grubych łydek i kostek okropny cellulitis na nich?? ja tak mam i jest straszny bo nawet bez ściskania go widać!! nie wiem co mam robić ale wydaje mi się, że on powstał przez to co się gromadzi w moich kostkach i łydkach, może to jest woda bo jestem bardzo szczupła, przy wzroście 168 ważę 52kg. Mam tak jakby galaretkę w nich( Są kołkowate i takie jakby "ścięte".
USG żył robiłam i jest ok ale mam też chyba złe krążenie bo często mam zimne nogi i dłonie i na nogach dodatkowo naczyńka popękane. Czy ktoś mi może pomóc? Aha, mam 24 lata.
mewkagi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-17, 21:21   #186
unasaya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anastazjaa Pokaż wiadomość
ja mam grube łydki, nosze rozmiar butów 37-38, ale koaczki musze przeważnie mieć 39. W tamtym roku, kupiłam41!!!!! z czubem) bo w mniejsze noga mi wchodziła, ale na łydce się zamek nie domykał....
ja nosze 39 i sa w porządku, nawet jak wkładam do nich spodnie, ale moje łydki z przodu wyglądają okropnie. jak bede miała czas to zrobię zdjęcia.

hej, laleczko?

(i co by freud powiedział?
że to na pewno ma wpływ na nasze życie seksualne)
Stary 2007-12-17, 21:51   #187
meri99
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mewkagi Pokaż wiadomość
A czy któraś z Was ma oprócz grubych łydek i kostek okropny cellulitis na nich?? ja tak mam i jest straszny bo nawet bez ściskania go widać!! nie wiem co mam robić ale wydaje mi się, że on powstał przez to co się gromadzi w moich kostkach i łydkach, może to jest woda bo jestem bardzo szczupła, przy wzroście 168 ważę 52kg. Mam tak jakby galaretkę w nich( Są kołkowate i takie jakby "ścięte".
USG żył robiłam i jest ok ale mam też chyba złe krążenie bo często mam zimne nogi i dłonie i na nogach dodatkowo naczyńka popękane. Czy ktoś mi może pomóc? Aha, mam 24 lata.
tutaj chyba slabe krazenie jest powodem,ja mam podobnie : zimne stopy,dlonie (nawet latem) bladosc..., naczynka popekane na dloniach,udach,lydkach... eh... jedynym problemem jest to ze lekarze nie chca pomagac osobom w mlodym wieku z "tymi" dolegliwosciami... jak ja poszlam z tym do lekarza to popukal mi sie w glowe...
aha,i tez naleze do szczuplych osob.

Pagan Poetry

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-12-17, 22:03   #188
mewkagi
Przyczajenie

A masz również cellulitis na łydkach?? bo to jest mój największy kompleks, a dłonie to mam czasem lodowate i nawet mi cierpną
Czy jest jakiś sposób żeby poprawić krążenie?
Od dwóch tygodni jeźdze na orbitreku co drugi dzień po pół godziny ale nie wiem czy to coś da.
Stary 2007-12-17, 22:37   #189
unasaya
Raczkowanie

więc to jest krążenie? ehh, trzeba było słuchać ojca popękane naczynka mam głownie na udach i rękach, na łydkach mniej. no i 'galaretkę' w łydkach też mam, a gruba na pewno nie jestem.

Cytat:
A masz również cellulitis na łydkach??
ja kiedyś miałam, ale jeździłam dużo na rowerze i wklepywałam wszelkie kremy, jakie mi się nawinęły pod rękę - jakimś czasie zlazł. ale stopy i dłonie to mam zawsze zimne

Cytat:
Czy jest jakiś sposób żeby poprawić krążenie?
dołączam sie do pytania.

hej, laleczko?

Stary 2007-12-18, 12:37   #190
Gallinka80
Przyczajenie

GG do Gallinka80

Może się myle ale wydaje mi się w takie wspinanie się na palcach czy skakanie na skakance tylko rozbudowują mięsnie łydek przez co stają sie bardziej masywne.
Pozdrawiam.
Gallinka80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-18, 12:48   #191
meri99
Wtajemniczenie

Dziewczyny,ja tez nie jestem za bardzo za intensywnymi cwiczeniami na lydki. Bo wiadomo,jednej osobie lydki sie wyszczypla a drugiej ich masa sie jeszcze bardziej powiekszy... ja naleze do tych ktorym rosna miesnie lydek,nawet od intensywnego marszu... (oczywiscie rozciagalam sie zawsze przed i po cwiczeniach) ale mysle ze cwiczenia przez pol godziny co drugi dzien jak w przypadku mewkagi jest ok, przecierz dbasz takze o swoja kondycje a cellulitis maja osoby nawet bardzo szczuple/chude. Ja mam na lydkach ale jak je troszkje przycisne.Wszystko zalezy odo genow, (ja mam po mamie zylaki...,cellulitis tez) ja polecam na poprawienie krazenia masaze, masaze i jeszcza raz masaze... mozna kupic jakis fajny aromatyczny olejek,i masowac nozki po kapieli rano lub przed pojciem spac,a w ciagu dnia robic kilka "sesji" ktore polegaja na kladzeniu nog na wysokosci powyzej glowy,po 5 min. kazda. (np. 3xdziennie)
Mozna jeszcze zapytac lekarza czy moglby przepisac jakies tabletki na krazenie,a wiem ze takie sa. Zwa sie chyba Aescin (moj TZ je bral bo tez ma slabe krazenie).

Pagan Poetry

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-18, 19:12   #192
unasaya
Raczkowanie

hm, rozciągasz się? to mogłabyś mi powiedzieć jakie są ćwiczenia na rozciąganie łydek? pytałam o to kilka postów wyżej i niestety nikt mi nie odpowiedział ;(

hej, laleczko?

Stary 2007-12-19, 12:37   #193
meri99
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez unasaya Pokaż wiadomość
hm, rozciągasz się? to mogłabyś mi powiedzieć jakie są ćwiczenia na rozciąganie łydek? pytałam o to kilka postów wyżej i niestety nikt mi nie odpowiedział ;(
no napewno,podstawowym cwiczeniem rozciagajacym jest siadanie w na podlodze (w rozkroku lub bez) i pochylanie tulowia do przodu,tak aby dotknac stop. Drugie to,np. stawanie wyprostowanym i robienie sklonow w dol,tez tak aby dotknac stop. (wyobraz sobie ze ja kiedys kladlam cale dlonie na podlodze,a teraz niemoge nawet stopy dosiegnac)
Trzecie (i chyba najbardziej skuteczne) to stawanie przodem do sciany opieranie na niej obu dloni,i stawanie w pozycji jakby sie chcialo "przepchnac"sciane, jedna noga jest ugieta w kolanie a druga wyciagnieta do tylu,stopa plasko na podlodze. 9wykonujemy to cwiczenie raz na lewa po 30 sec. potem na prawa noge takze po 30 sec,) zalaczylabym zdjonko bo wiem ze to trudno wytlumaczyc ale cos mi sie niechce zdjecie zaladowac.

Pagan Poetry

Edytowane przez meri99
Czas edycji: 2007-12-19 o 13:25
Stary 2007-12-19, 20:56   #194
mewkagi
Przyczajenie

Jak ostatnio próbowałam masować to pękła mi chyba jakaś większa żyłka bo zrobił się siniak i bardo boli A mój cellulitis widać bez ściskania, takie duże nierówności i moje łydki wyglądaj jakby były spuchnięte chociaż nie są bo lekarze mi mówili, że żeby sprawdzić, czy są spuchnięte to trzeba w tym miejscu przycisnąć palec i jak zostanie dołek to jest opuchlizna a ja tak nie mam( i nie wiem co to jest
Stary 2007-12-19, 21:00   #195
mewkagi
Przyczajenie

Kupiłam dzisiaj dwa opakowania Inneov Cellulit i wierze mocno, że mi pomogą, czy któraś z was to stosowała i może pomogło na łydki?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-12-19, 21:47   #196
mewkagi
Przyczajenie

[quote=unasaya;6004191]o, znowu coś dla mnie
moje łydki mają 35cm w obwodzie (mierzyłam wczoraj wieczorem), a kostki 25. tragedia, czyż nie?

A moje łydki cały czas mają 37 a kostki 24 więc mamy podobny problem. W dodatku mam niedowagę właściwie, więc takie nogi od kolan w dół wyglądają nienaturalnie i jakby były opuchnięte
Stary 2007-12-20, 11:17   #197
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

dziewczyny! teraz to sie nabawilam kompleksow.
Wydawalo mi sie ze nie trzeba sie tymi nogami az tak przejmowac
Ja waze 52kg, 163cm, a kostce mam 21cm, w udach 47 a lydki 35 i jakos nigdy sie tym nie przejmowalam
Ale teraz to juz wpadlam w czarna rozpacz bo nie dosc, ze musze jeszcze te 2-3kg zrzucic,cwiczyc brzuch, to teraz jeszcze musze pracowac nad udami i lydkami...parodia

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-20, 13:45   #198
aszeko
Raczkowanie

Ja się w ogóle lepiej nie przyznam ile mam w łydkach, bo daleko wykraczają poza Wasze wymiary .

Powiem tylko, że moje łydki ( i uda też) wyszczuplały i nabrały ładniejszego kształtu odkąd uczęszczam na kurs tańca towarzyskiego. Raz trzeba się wspinać na palce, raz tańczyć na ugiętych nogach i bardzo to dobrze działa na mięśnie, ja jeszcze do tego tańczę na obcasach.

Polecam taniec, nie tylko dla wyszczuplenia łydek .
aszeko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-20, 17:43   #199
meri99
Wtajemniczenie

[QUOTE=mewkagi;6079747]
Cytat:
o, znowu coś dla mnie
moje łydki mają 35cm w obwodzie (mierzyłam wczoraj wieczorem), a kostki 25. tragedia, czyż nie?
Cytat:

A moje łydki cały czas mają 37 a kostki 24 więc mamy podobny problem. W dodatku mam niedowagę właściwie, więc takie nogi od kolan w dół wyglądają nienaturalnie i jakby były opuchnięte
ja tez tak mam,brzuch plaski rece jak nitki a nogi jak paroweczki... ehh... i tez robilam testa z tym dolkiem i tez nic mi takiego nie wyskakuje ale niewiem czy to jest dobry test zeby sprawdzac takie dolegliwosci...

Pagan Poetry

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-21, 23:22   #200
sandilicious
Przyczajenie

Mi nie pomagaja nawet cwiczenia:/ dramat!
sandilicious jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-22, 09:03   #201
Gabryysia
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

...

Edytowane przez Gabryysia
Czas edycji: 2008-01-14 o 12:17
Gabryysia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-22, 12:52   #202
k0chana
Raczkowanie

Przy wzroscie 158cm mam 35 cm w łys=dkach i nigdy przez myśl mi nie przeszlo ze mam lydki grube...heh...

Latem chodze wylaczie w krociutkich spodniczkach i wszytskim sie moje nogi podoaja

wiec dziewczyny z Wami pewnie tez nie jest zle

Chociaz ktos by mógł jednak polecic te cwiczenia na wyszczuplenie łydek...bo z tego co widze to piszecie tylko jakich nie polecacie. A ja od kiedy przeczytalam ten watek tez zaczelam marzyc o szczuplejszych łydkach, tymbardziej ze góre ciala mam baardzo szczuplutka wrecz za chuda
k0chana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-22, 20:45   #203
mewkagi
Przyczajenie

Ale moim dodatkowym kompleksem jest fakt, że te grube kostki i łydki się tak jakby ze sobą zlewają, tak, że nie ma wcięcia między nimi. Wygląda to tak, jakby były ścięte nogi (nie wiem czy mnie ktoś zrozumiał
Stary 2007-12-22, 21:23   #204
meri99
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mewkagi Pokaż wiadomość
Ale moim dodatkowym kompleksem jest fakt, że te grube kostki i łydki się tak jakby ze sobą zlewają, tak, że nie ma wcięcia między nimi. Wygląda to tak, jakby były ścięte nogi (nie wiem czy mnie ktoś zrozumiał
ja rozumiem o co chodzi mysle ze w twoim przypadku dobrze by bylo gdybys sprobowala tego wspinania sie na palcach np.na schodkach . wtedy kostki by sie wyszczuplily, i moze efekt "zlania" nie bylby taki widoczny.

k0chana ja kilka postow wczesniej pisalam o cwiczeniach rozciagajacych ktore sama kiedys praktykowalam

Pagan Poetry

Stary 2007-12-23, 09:57   #205
Chantel
Raczkowanie

tez mam podobny problem..
moje lydki mnie przerazaja..;/ musialam schudnac 25 kg zeby kupic sobie kozaki... no ale kg wrocily i mam w łydce 35 cm przy wzroscie 163.., (udo 54),
ogolnie mam "meskie" nogi;/ jakies takie ble;/

w kostce tez nie mam za chudo
Chantel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-23, 10:03   #206
201707171556
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Chantel Pokaż wiadomość
tez mam podobny problem..
moje lydki mnie przerazaja..;/ musialam schudnac 25 kg zeby kupic sobie kozaki... no ale kg wrocily i mam w łydce 35 cm przy wzroscie 163.., (udo 54),
ogolnie mam "meskie" nogi;/ jakies takie ble;/

w kostce tez nie mam za chudo

25 kg Dobrze zrozumiałam? A moze 2,5?

Jesli obwód uda masz 54 cm a łydki 35cm. to wierz mi nie jest źle Naprawdę Proporcje nie są zachwiane - ja przynajmniej tak uważam.

Ja mam 164cm wzrostu, w udzie 50-51 cm a w łydkach 36cm i tu juz jest gorzej
201707171556 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-23, 15:47   #207
MaaartySS
Raczkowanie

4 miesciące temu miałam okropnie przerażające łydki aż 48 cm(albo i więcej)... żadnych kozaków nie mogłam dopiąć, a o krótkich spódniczkach mogłam tylko pomarzyć... na plazy to paliłam sie ze wstydu i w końcu postanowiłam wziąść sie za siebie... zaczełam ćwiczyć i... pomogło fakt... teraz tez nie mam za szczupłych bo 37 cm a w kostce 23cm... ale juz nie jest to co było mam nadzieje że do lata bede miała ładne łydki... marzy mi się 32 cm i 20 w kostkach Więc jeśli sie naprade chce to sie potrafi a z tego co tu czytałam to naprawde nie jest źle

I'll be perfect !!!!
I'll be perfect !!!!
I'll be perfect !!!!

: cmok::c mok:
MaaartySS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-23, 16:14   #208
unasaya
Raczkowanie

u, wow.
tzn, co robiłaś?

muszę sobie kupić matę do ćwiczeń, przestać jeździć windą i nakleić na lustrze w łazience kartkę przypominająca o wspinaniu na placach podczas mycia zębów. znaczy, mam nadzieję że od tego nie podskoczą mi gwałtownie mięśnie, mam nadzieję przede wszystkim wyszczuplić kostki (25cm).

hej, laleczko?

Stary 2007-12-23, 16:35   #209
MaaartySS
Raczkowanie

stawałam na schodku i podnisiłam sie do góry a potem opuszczałam poniżej podłoża schodka, i tak jedną nogą 15 razy potem drugą a potem obiema ( nie wiem czy dobrze napisałam) , to ćwiczenie głownie jest na wyrobienie mięsni ale mi jakos pomogło zrzucić w obwodzie... potem kładłam sie na podłoge, unosiłam nogi do góry ( tak żeby był kąt 90 stopni między nogami a tułowiem) i kręciłam stopami jak największe kółka, potem w takiej samej pozycji wyciągałam palce jak najbardziej do sufitu a potem jak najbardziej do ciała tak żeby czuć tylne mieśnie łydek, 5 min skakałam sobie "piłeczkami" albo inaczej " żabką" , i jeszcze stawałam w rozkroku słonie kładłam na podłodze i przenosiłam cięzar ciała raz na jedną a raz na druga noge... i to wszystko mi pomogło

I'll be perfect !!!!
I'll be perfect !!!!
I'll be perfect !!!!

: cmok::c mok:
MaaartySS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-26, 17:15   #210
mewkagi
Przyczajenie

Nie rozumiem za bardzo początkowej części ze schodkami
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Masaż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości