![]() |
#181 |
Raczkowanie
|
Dot.: grube łydki....
o, znowu coś dla mnie
![]() moje łydki mają 35cm w obwodzie (mierzyłam wczoraj wieczorem), a kostki 25. tragedia, czyż nie? kiedyś byłam cudownie chuda, 30cm w łydce, potem utyłam, zrzuciłam, umięśniłam.. ale poza mięśniami (nie ćwiczyłam już ze 3 lata?) tłuszczyk nadal tam tkwi (no i te wszystkie lata, od dziecka, kiedy to siedziałam ZAWSZE na nogach, a jeśli nie mogłam, to noga na nogę, bo tak było mi wygodnie ![]() ![]() ![]() ps. a czy można zrobić a kostkami? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Przyczajenie
|
Też mam problem z grubością łydek do tego uda.Dużo ćwicze i biegam ale w ogole nie zrzucam wiem ile mam mięśnia a ile nadmiaru ale niewiem jak go zrzucić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Zadomowienie
|
ja mam grube łydki, nosze rozmiar butów 37-38, ale koaczki musze przeważnie mieć 39. W tamtym roku, kupiłam41!!!!! z czubem) bo w mniejsze noga mi wchodziła, ale na łydce się zamek nie domykał....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Przyczajenie
|
A czy któraś z Was ma oprócz grubych łydek i kostek okropny cellulitis na nich?? ja tak mam i jest straszny bo nawet bez ściskania go widać!! nie wiem co mam robić ale wydaje mi się, że on powstał przez to co się gromadzi w moich kostkach i łydkach, może to jest woda bo jestem bardzo szczupła, przy wzroście 168 ważę 52kg. Mam tak jakby galaretkę w nich
![]() USG żył robiłam i jest ok ale mam też chyba złe krążenie bo często mam zimne nogi i dłonie i na nogach dodatkowo naczyńka popękane. Czy ktoś mi może pomóc? Aha, mam 24 lata. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Raczkowanie
|
ja nosze 39 i sa w porządku, nawet jak wkładam do nich spodnie, ale moje łydki z przodu wyglądają okropnie. jak bede miała czas to zrobię zdjęcia.
![]() |
#187 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aha,i tez naleze do szczuplych osob. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Przyczajenie
|
A masz również cellulitis na łydkach?? bo to jest mój największy kompleks, a dłonie to mam czasem lodowate i nawet mi cierpną
![]() Czy jest jakiś sposób żeby poprawić krążenie? Od dwóch tygodni jeźdze na orbitreku co drugi dzień po pół godziny ale nie wiem czy to coś da. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | ||
Raczkowanie
|
więc to jest krążenie? ehh, trzeba było słuchać ojca
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#190 |
Przyczajenie
|
Może się myle ale wydaje mi się w takie wspinanie się na palcach czy skakanie na skakance tylko rozbudowują mięsnie łydek przez co stają sie bardziej masywne.
Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny,ja tez nie jestem za bardzo za intensywnymi cwiczeniami na lydki. Bo wiadomo,jednej osobie lydki sie wyszczypla a drugiej ich masa sie jeszcze bardziej powiekszy... ja naleze do tych ktorym rosna miesnie lydek,nawet od intensywnego marszu... (oczywiscie rozciagalam sie zawsze przed i po cwiczeniach) ale mysle ze cwiczenia przez pol godziny co drugi dzien jak w przypadku mewkagi jest ok, przecierz dbasz takze o swoja kondycje
![]() Mozna jeszcze zapytac lekarza czy moglby przepisac jakies tabletki na krazenie,a wiem ze takie sa. Zwa sie chyba Aescin (moj TZ je bral bo tez ma slabe krazenie). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Raczkowanie
|
hm, rozciągasz się? to mogłabyś mi powiedzieć jakie są ćwiczenia na rozciąganie łydek? pytałam o to kilka postów wyżej i niestety nikt mi nie odpowiedział ;(
![]() |
#193 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzecie (i chyba najbardziej skuteczne) to stawanie przodem do sciany opieranie na niej obu dloni,i stawanie w pozycji jakby sie chcialo "przepchnac"sciane, jedna noga jest ugieta w kolanie a druga wyciagnieta do tylu,stopa plasko na podlodze. 9wykonujemy to cwiczenie raz na lewa po 30 sec. potem na prawa noge takze po 30 sec,) zalaczylabym zdjonko bo wiem ze to trudno wytlumaczyc ale cos mi sie niechce zdjecie zaladowac. Edytowane przez meri99 Czas edycji: 2007-12-19 o 13:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Przyczajenie
|
Jak ostatnio próbowałam masować to pękła mi chyba jakaś większa żyłka bo zrobił się siniak i bardo boli
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Przyczajenie
|
Kupiłam dzisiaj dwa opakowania Inneov Cellulit i wierze mocno, że mi pomogą, czy któraś z was to stosowała i może pomogło na łydki?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Przyczajenie
|
[quote=unasaya;6004191]o, znowu coś dla mnie
![]() moje łydki mają 35cm w obwodzie (mierzyłam wczoraj wieczorem), a kostki 25. tragedia, czyż nie? A moje łydki cały czas mają 37 a kostki 24 więc mamy podobny problem. W dodatku mam niedowagę właściwie, więc takie nogi od kolan w dół wyglądają nienaturalnie i jakby były opuchnięte ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Wtajemniczenie
|
![]() Wydawalo mi sie ze nie trzeba sie tymi nogami az tak przejmowac ![]() Ja waze 52kg, 163cm, a kostce mam 21cm, w udach 47 a lydki 35 i jakos nigdy sie tym nie przejmowalam ![]() Ale teraz to juz wpadlam w czarna rozpacz bo nie dosc, ze musze jeszcze te 2-3kg zrzucic,cwiczyc brzuch, to teraz jeszcze musze pracowac nad udami i lydkami...parodia ![]()
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
Ja się w ogóle lepiej nie przyznam ile mam w łydkach, bo daleko wykraczają poza Wasze wymiary
![]() Powiem tylko, że moje łydki ( i uda też) wyszczuplały i nabrały ładniejszego kształtu odkąd uczęszczam na kurs tańca towarzyskiego. Raz trzeba się wspinać na palce, raz tańczyć na ugiętych nogach i bardzo to dobrze działa na mięśnie, ja jeszcze do tego tańczę na obcasach. Polecam taniec, nie tylko dla wyszczuplenia łydek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 | |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=mewkagi;6079747]
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Przyczajenie
|
Mi nie pomagaja nawet cwiczenia:/
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
...
Edytowane przez Gabryysia Czas edycji: 2008-01-14 o 12:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Raczkowanie
|
Przy wzroscie 158cm mam 35 cm w łys=dkach i nigdy przez myśl mi nie przeszlo ze mam lydki grube...heh...
Latem chodze wylaczie w krociutkich spodniczkach i wszytskim sie moje nogi podoaja ![]() wiec dziewczyny z Wami pewnie tez nie jest zle ![]() Chociaz ktos by mógł jednak polecic te cwiczenia na wyszczuplenie łydek...bo z tego co widze to piszecie tylko jakich nie polecacie. A ja od kiedy przeczytalam ten watek tez zaczelam marzyc o szczuplejszych łydkach, tymbardziej ze góre ciala mam baardzo szczuplutka wrecz za chuda |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Przyczajenie
|
Ale moim dodatkowym kompleksem jest fakt, że te grube kostki i łydki się tak jakby ze sobą zlewają, tak, że nie ma wcięcia między nimi. Wygląda to tak, jakby były ścięte nogi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() k0chana ja kilka postow wczesniej pisalam o cwiczeniach rozciagajacych ktore sama kiedys praktykowalam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Raczkowanie
|
tez mam podobny problem..
moje lydki mnie przerazaja..;/ musialam schudnac 25 kg zeby kupic sobie kozaki... no ale kg wrocily i mam w łydce 35 cm przy wzroscie 163.., (udo 54), ogolnie mam "meskie" nogi;/ jakies takie ble;/ w kostce tez nie mam za chudo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
25 kg ![]() Jesli obwód uda masz 54 cm a łydki 35cm. to wierz mi nie jest źle ![]() ![]() Ja mam 164cm wzrostu, w udzie 50-51 cm a w łydkach 36cm i tu juz jest gorzej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Raczkowanie
|
4 miesciące temu miałam okropnie przerażające łydki aż 48 cm(albo i więcej)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
u, wow.
tzn, co robiłaś? muszę sobie kupić matę do ćwiczeń, przestać jeździć windą i nakleić na lustrze w łazience kartkę przypominająca o wspinaniu na placach podczas mycia zębów. znaczy, mam nadzieję że od tego nie podskoczą mi gwałtownie mięśnie, mam nadzieję przede wszystkim wyszczuplić kostki (25cm).
![]() |
#209 |
Raczkowanie
|
stawałam na schodku i podnisiłam sie do góry a potem opuszczałam poniżej podłoża schodka, i tak jedną nogą 15 razy potem drugą a potem obiema ( nie wiem czy dobrze napisałam
![]() ![]()
![]() |
#210 |
Przyczajenie
|
Nie rozumiem za bardzo początkowej części ze schodkami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:33.