|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2491 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III
Cytat:
![]() ![]() ![]() SteveS myślę że jeśli jest cień cienia to jest coś na rzeczy, poczekałabym do jutra rana i zrobiła następny test, dziś już z rozcieńczonego moczu może nic nie wyjść... Żebyś miała pewność musiałabyś iść na betę... A w ogóle dziewczyny po raz kolejny poczułam się wczoraj jak idiotka, byłam u endokrynologa skonsultować wyniki, babka jak dowiedziała się, że staram się o dziecko od pół roku stwierdziła, że to bardzo mało i że panikuję. Mojego mąż potraktowane tak samo. Poszedł do urologa, ten zrobił mu USG jąder i nerek (wszystko prawidłowo), zlecił badania. No i pyta się w ogóle po co Pan przyszedł, więc mąż tłumaczy, że od pół roku stara się o dziecko, morfologia nasienia wyszła zła i chce wiedzieć czy ogólnie wszystko jest dobrze. Lekarz popatrzył na niego jak na narwańca, który niepotrzebnie za wcześnie przychodzi. A ja się pytam na co czekać?! Trzeba się badać żeby nie było za późno, a jakby co to chyba lepiej wiedzieć wcześniej? Później lekarze mówią, że pacjenci przychodzą za późno i już nic się nie da zrobić, a jak się człowiek idzie kontrolnie zbadać to się okazuje że za wcześnie i niepotrzebnie... Edytowane przez pater86 Czas edycji: 2016-05-25 o 08:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2492 |
Zakorzenienie
|
Nigdy nie myślałam, że zrobienie zdjęcia testu z taką kreską jest tak trudne. Załączam, choć z jakości nie jestem zadowolona - na żywo widać lepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2493 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2496 |
Zakorzenienie
|
Na razie się nie nakręcam, testu z krwi kurczę nie mam jak zrobić, ale zaopatrzyłam się w testy na jutro rano - i zobaczymy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2498 |
Zakorzenienie
|
Hihi, chyba faktycznie mnie nie ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2499 |
Zadomowienie
|
Sanctum, ja właśnie dzisiaj mam 13dpo i mysle, zeby jutro zrobic test rano, ale sie waham, bo boje sie, ze bede zawiedziona.. i jestem w kropce.
![]() |
#2500 |
Zakorzenienie
|
Ja już mam złe przeczucia, bo przy mojej córci już dawno miałam objawy ciążowe na tym etapie, a tutaj nie mam... Owulacja na pewno była w terminie, jeśli była... Nie wiem sama, kurczę...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2501 |
Zadomowienie
|
A jakie mialas wtedy objawy? Jeszcze przed terminem @?
![]() |
#2502 |
Zakorzenienie
|
Taga, bolało mnie podbrzusze, czułam "rwanie" przy kichaniu, kaszlu i śmianiu się, no i bardzo szybko mnie zaczęło mdlić. Teraz nie czuję nic. Kompletnie nic.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2503 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2504 |
Zakorzenienie
|
To fakt.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2505 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2506 | ||
Zakorzenienie
|
Bardzo mi przykro
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2507 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Lekarze są momentami beznadziejni. Nie przejmuj się tym. Dobrze że poszliście się zbadać, przecież macie do tego prawo. Moim zdaniem oboje lekarzy popełniło bardzo duży nietakt wobec Was. Nic nie jest niepotrzebne jeśli chodzi o własne zdrowie, przecież nie biegacie do lekarza co tydzień, robić tych samych badań. Było wskazanie do kontroli , wiec ją zrobiliście i całe szczęście, że wszystko dobrze. Niektórzy to się chyba z powołaniem minęli, tylko kasa i kasa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2508 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() SteveS ja widzę drugą kreskę ![]() BlackSanctum każda ciąża jest inna, więc się tym nie przejmuj że nie masz objawów. Ja nie miałam żadnych w ogóle całą ciąże, może z dzień czy dwa leciutkie mdłości... taga91 trzymam kciuki za jutrzejszy test! Kiedy masz dostać @? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2509 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Odnosnie badan, to my dajemy sobie rok staran, bez jakiejs presji - ja problemow z hormonami nigdy nie mialam, u mojego tez nic podejrzanego nie bylo. Zastanawiam sie wlasnie, bo wszystkie chodzicie wczesniej na badania niz ten rok ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2510 |
Zakorzenienie
|
Piąty pełny, licząc miesiączki - staramy się od stycznia. W zasadzie od kilku dni gorzej się czułam, tzn. trochę mnie mdli i rano, i po posiłkach, za to ze smakiem zjadłam wątróbkę, której nie znosiłam, no i byłam trochę taka zmęczona, opadnięta z sił... Ale zwalam to póki co na pogodę, póki nie będę miała pewności - bo innych objawów typu bóle podbrzusza, bolesność piersi nie mam wcale
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2511 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też widzę bardzo dobrze tą krechę ! ![]() Nie pogniewaj się na mnie za to co napiszę, chcę dobrze. Przeczytałam, że masz obiekcję co do jedzenia i picia, bo podejrzewasz ciążę. Wiesz ja zawsze wychodziłam z założenia, że człowieka nie można zmuszać do picia napoi jakich nie może albo nie lubi, czy jedzenia czegoś co w danym momencie mu nie odpowiada, czy akurat nie może, i wcale nie musi się tłumaczyć dlaczego. To co jemy i pijemy ma ogromny wpływ na nas i nikogo i nikogo nie powinno obchodzić, co jesz i pijesz, a już na pewno Twój wybór o nie piciu alko czy nie jedzeniu surowej ryby nie powinien wzbudzać żadnych obiekcji. Nigdy nie rozumiałam, kiedy ktoś mówił mi, że pańcia ze mnie wielka bo nie chcę się wódki napić, odpowiadałam na to czy gdybym kazała ci wypić własne siku bo ja wierze w urynoterapie - wypiłbyś? Wielokrotnie spotykam się z rewolucją i sensacją za stołem z powodu mojego wegetarianizmu. Teksty typu, ale nie utyjesz, ale mięsko dobre, ale będziesz się słabo czuła... No cóż dla mnie są słabe i płytkie, bez żadnej sensownej argumentacji. To mój wybór i moja sprawa. A sprawa namawiania do alkoholu bardzo, ale to bardzo mnie drażni. Mój mąż nie pije wódki, bo nie lubi, czasem napije się jakiegoś drinka czy piwka, choć to pierwsze raczej kurtuazyjnie , ale wódki czystej nie pije. I kiedyś była taka sytuacja że jego własna matka namawiała go do wódki, bo przecież jest mężczyzną i pić powinien ![]() ![]() Przepraszam Cie, ale, poczułam że muszę Ci to napisać, tak po prostu z dobrego serca. Mam nadzieję, że Cię niczym nie uraziłam. Tak po prostu już mam. Edytowane przez Martirybka Czas edycji: 2016-05-25 o 10:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2513 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No i chwała Ci za to ![]() Ja spotykam wśród znajomych bardzo różnych ludzi, niestety i czasem potrafią być beznadziejni. Trzymam kciuki za ciążę! |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2514 |
Raczkowanie
|
Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III
Z tym przymusowym piciem tez mam problem - jutro odwiedzają mnie rodzice i co wieczór będziemy chodzić do restauracji przez 4 dni gdzie zawsze jak jesteśmy pijemy piwko. A ja mam 25 dc i jeszcze za wcześnie na betę czy tym bardziej test wiec mam problem :-/ Są lekarzami wiec nie wcisnę im jakiegoś kitu ze biorę leki czy cos, a tez nie chce opowiadać "głupot" ze zawsze w drugiej połowie cyklu nie pije żeby nie uzalali sie nade mną - nie poświęcam ich w tematy starań. Chyba będę zamawiać cos małego i sączyć powoli... Juz myślałam nawet żeby gdzieś wylać ale kiepsko to widzę :-D
Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane przez Milagr0s Czas edycji: 2016-05-25 o 10:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2515 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2516 | |
Zakorzenienie
|
Wczoraj byłam na usg i widziałam jak maluszek podskakuje! Bosko! Ma już ponad 3 cm i wg usg dzisiaj 10t5d 😊
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2517 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2518 |
Zakorzenienie
|
Milagr0s pewnie, że dojdziesz do kwiatków jak się tylko zadomowisz stworzysz piękny kwiatowy ogródek. Ja tez kocham bzy ale równie wielka miłością darze magnolie i mały zaglądające w okno 😍 a i eko warzywa brzmią super. Jak już urodziny się oczekiwany członek rodziny będzie miał zdrowe warzywka na obiad. <3
---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Pater86 czyli mam spore szanse, no ale zobaczymy jak to wyjdzie czuje, że jestem gotowa na tą ciążę jak nigdy więc przydadzą się kciuki 😜 Co do badań profilaktycznych to może wkurzać takie podejście lekarza... i racja bo im wcześniej wykryje się jakieś nieprawidłowości tym lepiej, ale mi się wydaje, że lekarze specjalnie tak się zachowują , żeby mieć stałych pacjentów już z przewlekłymi chorobami... podobnie jest z haszimotami, mało który lekarz endokrynolog poradzi przejście na dietę bg która prawie do zera potrafi zniwelować objawy tej choroby. Wolą o tym nie mówić i nakręcac lekarski i farmaceutyczny biznes. Dobrze, że się przebadaliscie. Macie chociaż pewność, że nie ma czegoś poważnego, można spać spokojniej i starać się dalej. ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Steves ja tam widzę kreche jak talala. 👍 Ty chyba cienia cienia nie widziałaś 😜 rób jutro test a najlepiej na betę idź. Trzymam kciuki i dawaj znać! ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- BlackSantcum może zaczekaj jeszcze kilka dni, może ciąża jest młodsza i narazie nic nie wychodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#2519 |
Zakorzenienie
|
Lilotka, młodsza nie jest. Owulacja była dzień przed terminem i nie było innej opcji, bo mój mąż pracuje w delegacji i jedynie w tamte dni mogłam zajść.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2520 |
Zakorzenienie
|
Steves masz już dzieci? Czy to będzie pierwsze? Ja też mam ostre tyłozgięcie a maj już dwoje. Dodam, że synka udało nam się w pierwszym cyklu także jak to "tylko" tyłozgięcie to bym nabija ładnie ile wlezie 😉 w końcu się uda.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.