Sierpnióweczki 2016! Część V. - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-25, 08:43   #1741
asicuha
Wtajemniczenie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.

Czesc

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
O matko jaka Ty jesteś śliczna!!!!!!! Piękne zdjęcia, cudny prezent od kumpeli! No i 100 lat w szczęści i miłości (25 lat ... kiedy to było...)

Witam się po śniadanku

Właśnie dzwonił TŻ z lidla - mam spodenki - ale twierdzi ze gumka jest twarda i może jednak uciskać.
My do tesciowych mówimy tak jak do swoich mam - czyli TŻ do mojej mamy po imieniu a ja do jego "mamo". Przy czym moja mama zachwycona nie jest A teściów nie mamy (tzn mamy teoretycznie)
Robię dziś marchewkowca a jutro znów uciekamy na wieś.
Ja juz tez po wizycie w lidlu, kupilam biale 40, ale teraz sie zastanawiam czy nie wziac jednak 42, nie sa opiete, gumka jest taka, ze u mnie pod brzuchem jest i nie cisnie.

Ja za chwile uderzam na pogrzeb, bo w sobote zmarl Tata naszego szwagra, wiec zycze udanego dnia!

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 09:03   #1742
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Gratulacje za wizytę!:klaski:

Wózek to Anex sport - Polska firma podobno najlżejszy na rynku na pompowanych kołach super się prowadził fajnie amortyzowany - mną zagwozdke teraz co do wózka bo miałam na oku inny.

Ja tez nie widzę na taptalku waszych zdjeć

Witam się dziewczyny w ten piękny majowy poranek stawiam soczki! wstawajcie zaczynamy imprezkę wczoraj dowiedziałam się, ze moja psiapsiola jest w ciąży - 5 tydzień, normalnie aż się wzruszyłam ze szczęścia druga kumpela zabrała mnie na mini "sesje" korzystając z pięknej pogody pokaże Wam co z tej sesji wyszło...

Dziś na 10:00 jedziemy z TZ bo ma badanie głowy EEG a na 15 idziemy do gina-trzymajcie kciuki i mam nadzieje, ze uda się podejrzeć na filmie lub chociaż buziaka Julki. Zasnęłam dzisiaj dopiero o 2 tak szalała w brzuszku - dyskoteke z okazji mamy urodzin chyba robiła

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Wy jesteście wszystkie takie piękne i młode, że moje zdjęcie będzie tu potrzebne chyba tylko po gdy gdy komuś krowa nie będzie chciała zdechnąć:brzydal :

Superhuman - wyglądasz obłędnie

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość

za ortopedę!

Tak podobno jest, ale przekonam się czy na serio po porodzie To moja Tosia będzie całą noc spała, bo rzadko ją w nocy czuje

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Chyba będę prosiła o połowę porcji, coby jednak nie przytyć za dużo

Rozmiar obrączki imponujący

No to ja mam przekichane bo moje hiperaktywne dziecko nie zauważa, że noc za oknem

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Jak dobrze, że do pracy mam dziś dopiero na 12....mogę poranek spędzić na spokojnie przy kawie i wizażu:P:P

Muszę jeszcze sprawdzić jak są zaopatrzone polskie apteki online w uk i jak stoją cenowo - bo tak sobie myślę, że jak zlecę to mamie, to zanim ona przyjedzie to młody może być już wykluty i powinnam mieć chociaż bazę podstawową zrobioną.

Dziś kończę 30 tc i zaczynam 31! Te tygodnie tak szybko lecą....a jeszcze niedawno był początek grudnia
Stary 2016-05-25, 09:03   #1743
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
ja w poprezdniej ciąży skończyłam na 102-104 coś takiego, teraz mam 96 pamiętam, że nie mogłam długo przekroczyć tej 100, zobaczymy jak teraz będzie

ja wczoraj przetrwałam w aucie ponad 500 km

super, że z Maksiem wszystko ok

u nas też często są takie nerwy

1 trym było nie ciekawie, bo bardzo bałam się o maluszka a teraz jest bardzo fajnie zobaczymy jak długo

Ja mam 100 w pasie tzn miałam 3 dni temu, dziś być może już więcej a Ty mi mówiłaś, że mam mniejszy niż Ty
Ja po prostu jestem wysoka i się jakoś to rozciąga wizualnie

U mnie pierwszy trymestr to też była porażka, najgorsze samopoczucie w życiu, na szczęście po 14tc przeszło, od tamtego czasu ciąża nie sprawia większych problemów poza przyrostem wagi
No ale jak pomyślę, że przy kolejnym dziecku mogę przechodzić takie same początki to mi słabo

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość

Kiedy leżałam z Oliwią na patologii ja miałam niecałe 21 a na sali były same babki mocno 30+....myślałam wtedy, że jejku jakie one stare
Dziś sama mam 32
Ja przeryczałam swoje 21-urodziny bo mówiłam, że już taka stara jestem

Cytat:
Napisane przez Niezapominajka 89 Pokaż wiadomość
Sesja brzuszkowa to fajna pamiątka, ale ja do fotogenicznych nie należę. Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

Nie smuć się mam z moim to samo tylko laptop i gry i sama nie wiem jak sobie z tym radzić bo on jak się coś powie to foch.

Wczoraj mąż wyszedł ze szpitala, dziś byliśmy odebrać wypis, a potem u teściów. Widziałam kołyskę na żywo. Niska do kolan mi sięga,odmówiłam co się teściom nie spodobało, ale ja powiedziałam, że będzie mało wygodna dla mnie na co dzień pomimo tego teściowa chciała mi ją opchnąć mówiąc, żebym spróbowała, a jak bedzie mi źle to wtedy łóżeczko kupie, ale byłam stanowcza i przeprosiłam za kłopot dodając, że mogła najpierw koleżanka zdjęcie wysłać żebym zobaczyła to bym kłopotu nie robiła, a ona na to, że ją wczesniej na żywo widziała,to już mogła wtedy dla mnie zdjęcie zrobić, a nie wpychać bo jej się podoba przez to wszystko się jeszcze z tż w domu poklóciłam
Oj tam oj tam nie Ty masz być gwiazdą takiego zdjęcia tylko brzuszek

Co do facetów to jest jakas masakra z tymi grami. Ja np też lubiłam pograć swego czasu ale z czasem dorosłam a on ni chu chu

Ehh współczuję kłótni z TŻ i w ogóle sytuacji z tą nieszczęsną kołyską

Cytat:

3 ostatnie dni to dla mnie katastrofa. 3 trymestr pełną gębą ze wszystkimi urokami.
1. Zaparcia - nie byłam w kibelku już chyba od 4 dni....i mam wrażenie, że wybuchnę. Brzuch mam wielki, jakby ktoś tam mi wsadził jeszcze jakieś dodatkowe dzieci.
2. Wraz z zaparciami pojawiła się kolejna urocza dolegliwość potocznie zwana chyba wilkiem - i tu już w szczegóły wdawać się nie będę - ale nie jest fajnie.
3. Poranne mdłości - to tego stopnia, że zjedzenie śniadania to jakaś trauma. Gdybym nie musiała jeść to bym nie jadła. Po każdym kęsie modlę się by nie było nawrotki.
4. Powróciło sikanie milion razy na dobę. Wiadomo, pęcherz mówi, że zaraz się zesiura - biegnę do toalety a tam 5 kropelek....
5. Plecy i biodra - choć to podejrzewam, że bardziej wina przepracowania. Ale nie powiem, daje w kość.

Także jest zajefajnie Stan błogosławiony pełną gębą:P

Z przyjemniejszych rzeczy to od czwartku prawdopodobnie dołączę to mam odpoczywających Jak mój szef podpisze mi urlop to jutro będę ostatni dzień w pracy.
TŻ jest przeszczęśliwy, Oliwia tak samo tylko mi jest trochę smutno.
Ale już faktycznie jest mi ciężko i jestem po takim dniu zmaltretowana.
ehh ja mam podobny dylemat, marzę już o tym wolnym ale jednocześnie przeraza mnie to, że nie będę pracować
Ja jestem typem który nie potrafi siedzieć w domu i serio jest to dla mnie mega stresujące, że będą takie dni, że nie będe w biurze a jednocześnie szkoda mi, że będę wracać do pracy jak Jasio będzie jeszcze malutki ...
Ehh nie wiem jak to zrobić by wilk był syty i owca cała

Co do wyjazdów TŻ i Oliwii świetna sprawa !! Ja uwielbiałam wyjazdy z tatą bez mamy na narty! Było zawsze MEGA !!
Z tatą więcej można

Cytat:

Witam się dziewczyny w ten piękny majowy poranek stawiam soczki! wstawajcie zaczynamy imprezkę wczoraj dowiedziałam się, ze moja psiapsiola jest w ciąży - 5 tydzień, normalnie aż się wzruszyłam ze szczęścia druga kumpela zabrała mnie na mini "sesje" korzystając z pięknej pogody pokaże Wam co z tej sesji wyszło...

Dziś na 10:00 jedziemy z TZ bo ma badanie głowy EEG a na 15 idziemy do gina-trzymajcie kciuki i mam nadzieje, ze uda się podejrzeć na filmie lub chociaż buziaka Julki. Zasnęłam dzisiaj dopiero o 2 tak szalała w brzuszku - dyskoteke z okazji mamy urodzin chyba robiła

Piękne foty !! Świetna pamiątka i ciąży i ćwiartki
Sto lat dla Ciebie !! Spełnienia marzeń !! Radości z macierzyństwa
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 09:05   #1744
iweczka
Zakorzenienie

Hej

Wczoraj nie zaglądałam, bo spędziłam cały dzień w biegu.

Byłam w Wawie u endokrynologa, wyniki w dolnej granicy, ale w normie. Kontrola za m-c + mam zrobić usg tarczycy
Ponoć po porodzie znowu będzie ciężko
Już się tego boję, bo już raz miałam jazdy z tarczycą

Później pochodziłam trochę po sklepach, kupiłam pare rzeczy dla córki, dla syna jakoś nic nie wpadło mi w oko. Czekam na wyprz

Kupowałyście już koszulę do szpitala ???
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 09:17   #1745
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Ja mam 100 w pasie tzn miałam 3 dni temu, dziś być może już więcej a Ty mi mówiłaś, że mam mniejszy niż Ty
Ja po prostu jestem wysoka i się jakoś to rozciąga wizualnie

U mnie pierwszy trymestr to też była porażka, najgorsze samopoczucie w życiu, na szczęście po 14tc przeszło, od tamtego czasu ciąża nie sprawia większych problemów poza przyrostem wagi
No ale jak pomyślę, że przy kolejnym dziecku mogę przechodzić takie same początki to mi słabo

Ja przeryczałam swoje 21-urodziny bo mówiłam, że już taka stara jestem

Oj tam oj tam nie Ty masz być gwiazdą takiego zdjęcia tylko brzuszek

Co do facetów to jest jakas masakra z tymi grami. Ja np też lubiłam pograć swego czasu ale z czasem dorosłam a on ni chu chu

Ehh współczuję kłótni z TŻ i w ogóle sytuacji z tą nieszczęsną kołyską

ehh ja mam podobny dylemat, marzę już o tym wolnym ale jednocześnie przeraza mnie to, że nie będę pracować
Ja jestem typem który nie potrafi siedzieć w domu i serio jest to dla mnie mega stresujące, że będą takie dni, że nie będe w biurze a jednocześnie szkoda mi, że będę wracać do pracy jak Jasio będzie jeszcze malutki ...
Ehh nie wiem jak to zrobić by wilk był syty i owca cała

Co do wyjazdów TŻ i Oliwii świetna sprawa !! Ja uwielbiałam wyjazdy z tatą bez mamy na narty! Było zawsze MEGA !!
Z tatą więcej można

Piękne foty !! Świetna pamiątka i ciąży i ćwiartki
Sto lat dla Ciebie !! Spełnienia marzeń !! Radości z macierzyństwa
Ja mam zamiar trochę popracować nad psem, bo niestety ostatnio mało czasu dla niego mieliśmy i widzę, że cała moja wcześniejsza szkoła poszła w las.
Przy okazji chcę trochę odświeżyć parę kontaktów, które po drodze się trochę wysuszyły...głównie przez moją pracę;/

Do tego mamy mieć teraz w czerwcu mały remont - wstawiają nam okna, wymieniłam tapicerkę i zanim przyjedzie chcę by TŻ odświeżył też ściany

U Oliwii też chcemy zrobić małe przemeblowanie - ale dopiero jak wyjedzie, będzie mieć niespodziankę jak wróci
Po pierwsze potrzebuje większą szafę (nastolatka...) i drzwi będą z lustrem, bo przecież nie ma gdzie się to dziecko przeglądać
I nowe biurko - bo stare to chyba korniki zjadły:P Przynajmniej tak wygląda
Do tego na ścianie ma pełno takich motylków 3D a teraz one są zbyt dziewczęce....wolałaby coś związanego z kosmosem
Także wiecie Nie ma co się nastawiać, że dziś zrobiony pokój będzie dziecku pasował za 2 lata

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Hej

Byłam w Wawie u endokrynologa, wyniki w dolnej granicy, ale w normie. Kontrola za m-c + mam zrobić usg tarczycy

Później pochodziłam trochę po sklepach, kupiłam pare rzeczy dla córki, dla syna jakoś nic nie wpadło mi w oko. Czekam na wyprz

Właśnie nic nie ma....Mam takie dwie starsze - które mogę zabrać do porodu. Ale w nich nie da się karmić. Mam zamiar kupić coś właśnie przy najbliższych dniach.
Stary 2016-05-25, 09:21   #1746
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Piszecie o obwodzie w pasie. Jak szlam rodzić synka, mialam 110, teraz mam 120 :O

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Kasia, ale Ty masz teraz 2pak w brzuszku

Cytat:

TŻ coraz bardziej zadowolony z pracy wraca
fajnie, że zadowolony

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Przyjemnego pobytu

Sliczny i pomponiki tez

Pomidory

jak ładnie

Wróciłam ze szpitala. No cóz, maluszek wygląda zdrowo i rosnie, ma około 1.5 kg juz. Nadal pozostaje Maksem Był głową w górę takze, mam nadzieje, ze sie przekreci na czas Mozg i serducho tez dobrze.
Pozniej gadałam z lekarzem, znowu mnie pytali o to samo. Jakie biore leki itd. Nosz mają napisane, czemu ja mam sie powtarzać Tłumaczyłam nastepnej co to jest w ogóle krązek.
Tłumaczą mi po raz setny, ze oni tu inaczej robią. No wiem przeciez
Pobrali mi krew sprawdzic TSH tylko. Polozne mają zrobic reszte badan. Nastepna wizyta z usg 21 czerwca.

Kupiłam dwie fotki druga jest nieco straszna
Super, że wszystko dobrze.
Foty piękne

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
jak to nic nie robisz?po 1- musisz wybrać strój na imprezę i nam zaprezentować
po 2 - musisz się dobrze bawić
po 3- zbierasz siły na czekający Cię w sierpniu poród
po 4 - zapewniasz rozrywkę sobie, a tym samym dostarczasz dziecku pozytywnych wrażeń i emocji
po 5 - dowiadujesz się ciekawych rzeczy np Tija nas uświadomiła ostatnio,że mamy napletek bądź jak wolisz wersję mniej hardkorową - trzy brodawki
po 6- dotrzymujesz towarzystwa innym ciężarnym
po 7 - inspirujesz się i inspirujesz nas..mogłabym jeszcze wiele wymieniać,ale nie chcę miec pcozucia ,że się za dużo narobiłam dziś
TOP 7

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
wlasnie czytam sobie relacje z porodów u majówek
Ja jakoś nie mam potrzeby

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
My sie spakujemy w dwie torby. Jedna dla mnie, druga dla dziecka. Moja czeka spakowana na wypadek jakbym znow miała trafić do szpitala z zaskoczenia. Podstawowe rzeczy czekają.

Dlaczego w dwie?
1. Zeby bylo jasne gdzie sa ubranka Bobo
2. Jeśli będę leżeć przed porodem to tak bedzie wygodniej
3. Gdyby Bobo urodziło sie wcześniej/ nie moglo byc ze mną to nie bedzie trzeba szukać czegos żeby przełożyć jego rzeczy
Ja też do pierwszego porodu spakowana byłam w dwie torby.
jedna moja, druga dla córki
Problem był tylko wtedy, kiedy przenosili mnie z sali na salę, bo musieli dwie torby taszczyć
Stary 2016-05-25, 09:30   #1747
Orange_tree1
Zadomowienie

Donoszę, że o świcie jak poszłam siku a mąż się zbierał do pracy przyszedł do mnie i mnie przytulił i w ogóle pomiział i się pogodziliśmy Oczywiście, rozmowa wychowawcza i tak zostanie przeprowadzona ale lżej mi, że już nie jest taki zafoszony

Dziś rano ok 4.00 obudziłam się z bólem w podbrzuszu ... ból jaki miałam już 2 razy wcześniej i również w nocy na tej samej zasadzie co dziś. Boli podbrzusze bardziej z prawej strony i brzuch twardy ale jak zrobię siku to lekko luzuje z twardością. Najlepiej mi wtedy w pozycji "na pieska" bo na boku boli na plecach też i w trakcie przekręcania z boku na bok boli cholernie ... nie potrafię do końca opisać czy to skurcz czy kolka czy co, najbardziej przypomina ból okresowy ale taki mocny.
ostatecznie ułozyłam się na boku, pod brzuch włozyłam poduszkę żeby nie wisiał tylko leżał i usnęlam.
Rano już po zdarzeniu nie bylo śladu ( 2 poprzednie razy bylo tak samo).

Cytat:
co z moją nie tak? chodzi Ci o położną? w zasadzie wszystko..zaproponowała,ż ebym podpisała na karcie za parę spotkań "bo będzie dzwonić" i przeprowadziła edukację: "strój to wygodny,ale widzę buty dobre, to nie będę mówić.. "dieta? hmm..to pani wie? no to nie będę mówić"... "wyprawka? no co? nie za dużo tych małych rzeczy..wózek taki,żeby fajnie się składał, nie?" "no to te tematy mamy"..""o porodzie to następnym razem, ale przy parciu to jak na zatwardzenie, miała pani zatwardzenie? nie? no to zobaczy pani.."
Daj namiar ! Zaraz ją zamawiam również do mnie
Toż to rzeczowa kobieta ! Skarb nie położna

Cytat:
Mam nieograniczony internet w telefonie!
Wspaniała sprawa ! Ja mam choc tylko LTE i jak czasem nie ma a potrzebuje używać to kiszka

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki!

Orange
mam nadzieję że dziś się opamięta i wszystko wynagrodzi. Czyżby grał w World of tanks?

Dziewczyny, my kupowaliśmy obrączki w Yes. Moja ma rozmiar 12, a męża... 36. Czyli największa jaka była, a i tak nosi ją na łańcuszku, bo raz mu spada, a innym razem nie da rady jej zdjąć...
Tak w W O T :/ i jeszcze w jakąs jedną i jeszcze mówi do mnie : "Nie mogę teraz jestem na wojnie" ... no osioł po prostu
Jedyne co mnie pociesza to, że mężowie koleżanek chodzą po barach albo coś takiego mój jest grzeczny poza tymi nieszczęsnymi grami

Co do obrączki to fajnie muszą wasze dłonie razem wyglądać

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Cytat:
Ja mam zamiar trochę popracować nad psem, bo niestety ostatnio mało czasu dla niego mieliśmy i widzę, że cała moja wcześniejsza szkoła poszła w las.
Przy okazji chcę trochę odświeżyć parę kontaktów, które po drodze się trochę wysuszyły...głównie przez moją pracę;/

Do tego mamy mieć teraz w czerwcu mały remont - wstawiają nam okna, wymieniłam tapicerkę i zanim przyjedzie chcę by TŻ odświeżył też ściany

U Oliwii też chcemy zrobić małe przemeblowanie - ale dopiero jak wyjedzie, będzie mieć niespodziankę jak wróci
Po pierwsze potrzebuje większą szafę (nastolatka...) i drzwi będą z lustrem, bo przecież nie ma gdzie się to dziecko przeglądać
I nowe biurko - bo stare to chyba korniki zjadły:P Przynajmniej tak wygląda
Do tego na ścianie ma pełno takich motylków 3D a teraz one są zbyt dziewczęce....wolałaby coś związanego z kosmosem
Także wiecie Nie ma co się nastawiać, że dziś zrobiony pokój będzie dziecku pasował za 2 lata

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Właśnie nic nie ma....Mam takie dwie starsze - które mogę zabrać do porodu. Ale w nich nie da się karmić. Mam zamiar kupić coś właśnie przy najbliższych dniach.

Ma wymagania córeczka
No cóż zrobić taki wiek heheh Z synami w tej kwestii chyba jest łatwiej, mój brat jest wciąż zadowolony z pokoju który miał zrobiony parę lat temu jedynie to co się zużyło mama mu wymieniła ale on i tak twierdzi, że bez sensu bo jeszcze nie trzeba było

Ja w domu też mam sporo rzeczy do nadrobienia i kontaktów ale ja chyba uzależniona jestem od pracy bo w domu czuję się niespełniona, może przy Jaśku się to zmieni
12.12.2015 II kreseczki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-25, 09:33   #1748
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Nasze palce różnią 2 rozmiary. Obrączki blisko siebie wyglądały niemal identycznie. Dobrze ze to maz pierwszy zakładał, bo ja na bank bym się pomyliła.

Do tesciowych swoich oboje mówimy bezosobowo.jakos to mamo/tato nam przez gardło nie przechodzi.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 09:35   #1749
LunaLov
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Czesc
Ja juz tez po wizycie w lidlu, kupilam biale 40, ale teraz sie zastanawiam czy nie wziac jednak 42, nie sa opiete, gumka jest taka, ze u mnie pod brzuchem jest i nie cisnie.

Ja za chwile uderzam na pogrzeb, bo w sobote zmarl Tata naszego szwagra, wiec zycze udanego dnia!
Ja zdecydowanie jestem "czarna" biały kolor tylko na górze zazdroszcze rozmiaru - kazałam męzowi wziąć 44 i zastanawiam sie czy sie wbije Pocieszyłaś mnie z tą gumką!

Ja tez mam małą walizkę i wolałabym nie kupować dodatkowych toreb...
A koszule mam 2 kupione i chyba zakupie jeszcze 1. obie nadaja sie do karmienia Juz chyba pisałyście ale w biedronie mają być koszule i piżamy (pidżamy?) ciązowe, jakies kocyki, dresy w piątek.
Zuzia - 29.07.2016 19:01

Edytowane przez LunaLov
Czas edycji: 2016-05-25 o 09:41
LunaLov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 09:38   #1750
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:

Też mam dwie stare po pierwszym porodzie, wyciągnęłam je, od bidy mogą być
Przydałoby się jednak dokupić jakąś

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Tinkerr, ile córa ma lat ???

Edytowane przez iweczka
Czas edycji: 2016-05-25 o 09:39
Stary 2016-05-25, 09:43   #1751
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Też mam dwie stare po pierwszym porodzie, wyciągnęłam je, od bidy mogą być
Przydałoby się jednak dokupić jakąś

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Tinkerr, ile córa ma lat ???
Oliwia ma 11 lat.

(Nie wiem, czy to ja jestem stara czy ona)
Stary 2016-05-25, 09:43   #1752
tija93
Zakorzenienie

Tinkerr

Cytat:
Hej

Dobrze,że na wizycie ok

Cytat:
Donoszę, że o świcie jak poszłam siku a mąż się zbierał do pracy przyszedł do mnie i mnie przytulił i w ogóle pomiział i się pogodziliśmy Oczywiście, rozmowa wychowawcza i tak zostanie przeprowadzona ale lżej mi, że już nie jest taki zafoszony

Dziś rano ok 4.00 obudziłam się z bólem w podbrzuszu ... ból jaki miałam już 2 razy wcześniej i również w nocy na tej samej zasadzie co dziś. Boli podbrzusze bardziej z prawej strony i brzuch twardy ale jak zrobię siku to lekko luzuje z twardością. Najlepiej mi wtedy w pozycji "na pieska" bo na boku boli na plecach też i w trakcie przekręcania z boku na bok boli cholernie ... nie potrafię do końca opisać czy to skurcz czy kolka czy co, najbardziej przypomina ból okresowy ale taki mocny.
ostatecznie ułozyłam się na boku, pod brzuch włozyłam poduszkę żeby nie wisiał tylko leżał i usnęlam.
Rozmowę wychowawczą

Dobrze, że przeszło Jak wróci i będzie się nasilać to lepiej podjechać na IP

Cytat:
Ja zdecydowanie jestem "czarna" biały kolor tylko na górze zazdroszcze rozmiaru - kazałam męzowi wziąć 44 i zastanawiam sie czy sie wbije Pocieszyłaś mnie z tą gumką!
Spokojnie, wejdziesz A jak nie to zawsze można zwrócić Ja nie kupuje krótkich spodenek, bo nie lubię swoich nóg
Stary 2016-05-25, 09:44   #1753
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Mam tak samo, uwielbiam ten aspekt ciąży

Może zapytaj wujka googla o opinie? ja poczytałam, zanim wybrałam i nie żałuję jak dotąd. Szkoda by było, żebyś straciła możliwość otrzymania wsparcia czy wartościowych informacji
ojj raczej nie mam co liczyć na podpowiedzi z google..ja mieszkam w dość ograniczonym środowisku..ale pomyślę nad tym i może zrobię jeszcze rekonesans..

Cytat:
Wy jesteście wszystkie takie piękne i młode, że moje zdjęcie będzie tu potrzebne chyba tylko po gdy gdy komuś krowa nie będzie chciała zdechnąć:brzydal :

Dziś kończę 30 tc i zaczynam 31! Te tygodnie tak szybko lecą....a jeszcze niedawno był początek grudnia
za ten tekst to
31? dzizas.. to już tuż tuż

Cytat:

Daj namiar ! Zaraz ją zamawiam również do mnie
Toż to rzeczowa kobieta ! Skarb nie położna
dla tżeta..bez sensu są takie obrażanki.. ale o tych gierkach to z nim pogadaj, może niech ustali sobie jakiś dzień itp kiedy będzie sobie grał? najgorsze,że w ten syf tak łatwo można się wciągnąć,że traci się poczucie kontroli..sama pisałaś,że jakiś czas temu w ten sposób nie spędzał czasu..to chyba właśnie mechanizm wciągania w dostępna,przyjemną formę rozładowania emocji..nic z tego dobrego nie będzie..

kurcze dziwny ten Twój ból..u mnie takie twarde miejsce z jednej strony to dziecko, ale to ewidentnie widać jak się wypycha,skóra mocno się tam napina, też mnie to boli,ale na pewno nie jak na okres i puszcza jak przyłożę rękę..

przysłac kobitkę do Ciebie? tak Cię przygotuje do porodu,że nie zauważysz kiedy Jaśko wyskoczy
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 09:44   #1754
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Oliwia ma 11 lat.

Obydwie jesteście młodziutkie
Stary 2016-05-25, 09:45   #1755
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Oliwia ma 11 lat.

To już pannica. Szafa z lustrem musi być
Stary 2016-05-25, 09:55   #1756
virginia
Zakorzenienie

Orange no poszedł po rozum do głowy ale tak łatwo nie odpuszczaj, o tych gierkach porozmawiajcie.

Co kupujecie mamom? A mamusiom/tesciowym?
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 10:05   #1757
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:
Gratulacje za wizytę!:klaski:

Wózek to Anex sport - Polska firma podobno najlżejszy na rynku na pompowanych kołach super się prowadził fajnie amortyzowany - mną zagwozdke teraz co do wózka bo miałam na oku inny.

Ja tez nie widzę na taptalku waszych zdjeć

Sto lat, sto lat! Jestes bardzo ladna <3 I fajny pomysl z balonami.
Trzymam kciuki, zeby wszystkie wizyty lekarskie poszly gladko.

Cytat:
co z moją nie tak? chodzi Ci o położną? w zasadzie wszystko..zaproponowała,ż ebym podpisała na karcie za parę spotkań "bo będzie dzwonić" i przeprowadziła edukację: "strój to wygodny,ale widzę buty dobre, to nie będę mówić.. "dieta? hmm..to pani wie? no to nie będę mówić"... "wyprawka? no co? nie za dużo tych małych rzeczy..wózek taki,żeby fajnie się składał, nie?" "no to te tematy mamy"..""o porodzie to następnym razem, ale przy parciu to jak na zatwardzenie, miała pani zatwardzenie? nie? no to zobaczy pani.."

tak to jest jak ktoś na siłę róbuje uszczęśliwić drugą osobę..dobrze,że masz już to za sobą..jak ta kołyską miałaby służyć zamiast łóżeczka to rzeczywiście nie najlepszy pomysł..

nie zazdroszczę dolegliwości..z tymi wilkiem to nie wiem o co chodzi

super,że szykuje Ci się odpoczynek pracy..już od dawna Ci się należy
szybko się odnajdziesz w domu,zobaczysz..

pięknie wyglądasz
kciuki za wizytę Twoją i tżeta..
stu szczęśliwych lat..spełnienia marzeń,radości na codzien, a w smutku - oparcia wśród bliskich.. niech Ci ciąża lekką będzie
Buhahaha, co chcesz-masz kurs przyspieszony! Nie wiedzialas? To juz wiesz, hahaha xd

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Znów przez wizaż na kursy się spóźnię....

Talantea super fotki choć ta druga rzeczywiście trochę spooky wyszła .

Wiem, wiem, obiecuję poprawę, zresztą tak czy siak forma już nie ta i nie ten motorek w tyłku . Dzięki za troskę i miłe słowa .

Haha, dobra jesteś . To wg Twoich standardów ja wyrabiam co najmniej 150% normy .

A to wredot . Faceci to jednak inny gatunek

O to fajny wyjazd Wam się szykuje .
Dziękuję za życzliwość .
A właśnie a propo's położnych bo były te zmiany i ja się nie orientuję - czy nadal powinny nas odwiedzić 3 razy w czasie ciąży? Moja wie o ciąży a jakoś się nie kwapi, już 30tc a nie była u mnie ani razu...

Ja to bym pogoniła po takim tekście .
Mi mój raz powiedział wątpliwy komplement 'Kochanie jak Ty seksownie teraz chodzisz' to mu się nieźle oberwało .

Z Natalką miałam 2 torby - jedną dla niej, drugą dla mnie. Teraz jeszcze o tym nie myślałam.

Dbaj o siebie! Oby do wyjazdu!
Dzięki za miłe słowa!

Mi teściowa też mówiła, że mogę mówić do niej po imieniu ale mi jakoś głupio. Za to moja mama od razu zastrzegła, że małż ma mówić do niej 'mamo' .
Wczoraj rozmawialam z kuzynem i o stwierdzil, ze dwa lata mamy wyjete z zycia, jesli chodzi o wyjazdy itp. Ja sie pytam-wtf.? A ten walnal mi mowe, ze noworodek jak zachoruje to moze umrzec i takie tam. Ogolnie poglady sprzed 50 lat (ubieranie, karmienie itp.). Jak powiedzialam, ze nie zamierzam dziecka werandowac i bede wszedzie ciagnac ze soba-wlacznie z wakacjami, z ktorych nie zamierzam rezygnowac na dwa lata to stwierdzil, ze musi leciec.

Polozna jest obowiazkowa po porodzie. Przed nie, ale ja chcialam zamiast szkoly rodzenia.

Moj tz mowi do mojej mamy "mamo" w trzeciej osobie, a ja do tesciow "pani mamo, panie tato"-od poczatku naszej znajomosci. Nie proponuja inaczej, ale po akcji ze chrzcinami podejrzewam, ze dopoki slubu nie bedzie to nie zaproponuja.

Tija, dzieki za komplement

Tinker, wspolczuje dolegliwosci. Mnie na zaparcia pomaga w ciazy kawa Inka. Tzn. teraz juz nie mam, ale chwile mialam klopot z wyproznianiem.

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 10:09   #1758
TinkerrBell
Zadomowienie

Co do mężów i gier....My obydwoje lubimy sobie pograć. w sumie xboxa kupiliśmy bardziej z myślą o nas niż o dziecku

Tyle, że TZ jest nerwus i jak mu nie wychodzi to przestaje grać, a ja się zawsze szybko wkręcam. I tak w Dibalo - to zarwałam kilka niezłych nocy...na szczęście TZ pracuje też na nocki:P
Podobnie w Assasina czy Tomb Rider. Ostatnio zrobiliśmy sobie trochę przerwę od gier, choć widziałam, że TŻ coś tam sobie nowego kupił, ale ja się nie tykam bo za szybko się wkręcam a wtedy czas po prostu ulatuje....

Do tego graliśmy w taką jedną przeglądarkową grę - coś na zasadzie WOT, gdzie w sumie bardziej liczyła się, współpraca z ludźmi niż sama gra. Ale też zabierała zbyt dużo czasu...

Mama mojej przyjaciółki zawsze mówiła, że jak nie chcesz by mąż pił wódę poza domem, to pij wódę w domu z nim
Mój nie nadużywa więc lepiej by pograł ze mną niż wyłaził na noce do kolegów
Stary 2016-05-25, 10:12   #1759
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki!

Superhuman

wszystkiego najlepszego! Rośnij zdrowa!
Zdjęcia cudne, sukienka przepiękna.

Orange
mam nadzieję że dziś się opamięta i wszystko wynagrodzi. Czyżby grał w World of tanks?

Dziewczyny
piękne macie brzuszki lubię takie zdjęcia

slo_nk_o
kciuki aby nie było cukrzycy!

Też kupiłam jelenia, już jedno pranie za mną i jest w porządku
Mam nadzieję że dobrze się zaopiekują Tobą w szpitalu. Żebyś nam tylko za dużo nie przytyła na tym pysznym jedzeniu

Z powodzeniem mogłabyś być detektywem dziękuję!!! wczoraj zjadłam tyle słodkości... wszystkie sierpniówki możnaby tą ilością obdzielić.
Ja też chciałam wszystko w tych płatkach prać... kupiłam dwa wiaderka i oo... Wypróbuj jak to u Ciebie się sprawdza. Może z moją pralką jest coś nie tak
Jeśli chodzi o same ubranka po praniu w płatkach to jak najbardziej okej się wydają

Jak odważę się jeszcze raz prać w pralce z płatkami to zrobię zdjęcie i pokażę co tam się u mnie zadziało.. Może po prostu za dużo ich użyłam? hmm
Jak tam pobyt w szpitalu? Nie dłuży się za bardzo?

współczuję bólu
Też mamy dziś szkołę.

O fu*k!!!
____
Dziewczyny, my kupowaliśmy obrączki w Yes. Moja ma rozmiar 12, a męża... 36. Czyli największa jaka była, a i tak nosi ją na łańcuszku, bo raz mu spada, a innym razem nie da rady jej zdjąć...

Kurcze, nie dość że włosy mi lecą to mam nawracający łupież przed ciążą też wypadały włosy, ale przynajmniej łupieżu nie zaznałam.. wrr

Miłego dnia!

Na lecące włosy polecam olejowanie- ja używam olejku Khadi (śpię z olejem na włosach i następnego dnia zmywam) po 2 tyg widać było u mnie poprawę a na łupież polecam physiogel do kupienia w aptece.

Po ciazy na wypadające włosy polecam biotynę i cynk ale jako leki nie te ktore są suplementem. Tyle zeby sie doczekać na widoczne wfekty trzeba brać przez 3mc

Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 10:12   #1760
LunaLov
Raczkowanie

Cytat:
Tinkerr

Spokojnie, wejdziesz A jak nie to zawsze można zwrócić Ja nie kupuje krótkich spodenek, bo nie lubię swoich nóg
Ja tez moich nie znosze, nie dość , że krótkie to jeszcze grube. Ale na balkon, po domu czy na wieś to mam gdzieś, byleby mi wygodnie i chłodno było. Do ludzi to jednak spodnie wkładam

Cytat:
Oliwia ma 11 lat.

Nastolatka pełną gębą!!! Z tego co kojarze to ją młodziutko urodziłaś więc żadna nie jest stara - obie jesteście super młode laski!

Moja mama dostanie dywanik do łazienki. Wiem dziwny prezent, ale jest akurat na etapie generalnego remontu łazienki i chciałam jej cos pomóc w tym kierunku, poza tym jak ją znam to kupi jakiś tani zestaw który za chwilę bedzie do wyrzucenia. A ja dostałąm na parapetówke świetny bawełniany z tk max i jej teraz kupilam taki sam tylko kolor inny. Teściowa dostanie wypasiony leżak bo uwielbia spedzac czas na wsi na słońcu a wszystkie dziwnym sposobem sie rozpadły
Stary 2016-05-25, 10:14   #1761
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Buhahaha, co chcesz-masz kurs przyspieszony! Nie wiedzialas? To juz wiesz, hahaha xd

Wczoraj rozmawialam z kuzynem i o stwierdzil, ze dwa lata mamy wyjete z zycia, jesli chodzi o wyjazdy itp. Ja sie pytam-wtf.? A ten walnal mi mowe, ze noworodek jak zachoruje to moze umrzec i takie tam. Ogolnie poglady sprzed 50 lat (ubieranie, karmienie itp.). Jak powiedzialam, ze nie zamierzam dziecka werandowac i bede wszedzie ciagnac ze soba-wlacznie z wakacjami, z ktorych nie zamierzam rezygnowac na dwa lata to stwierdzil, ze musi leciec.

Polozna jest obowiazkowa po porodzie. Przed nie, ale ja chcialam zamiast szkoly rodzenia.

Moj tz mowi do mojej mamy "mamo" w trzeciej osobie, a ja do tesciow "pani mamo, panie tato"-od poczatku naszej znajomosci. Nie proponuja inaczej, ale po akcji ze chrzcinami podejrzewam, ze dopoki slubu nie bedzie to nie zaproponuja.

Tija, dzieki za komplement

Tinker, wspolczuje dolegliwosci. Mnie na zaparcia pomaga w ciazy kawa Inka. Tzn. teraz juz nie mam, ale chwile mialam klopot z wyproznianiem.

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Ja też nie mam zamiaru spędzić dwóch lat w domu - co za bzdura....
Ja już na październik wakacje planuje plus może święta w PL- TŻ rzucił palenie to stawie
Jedyne czego się obawiam to to czy zdążę dziecku paszport wyrobić, bo tutaj terminy do konsulatu to jakaś patologia.....
Stary 2016-05-25, 10:25   #1762
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Orange no poszedł po rozum do głowy ale tak łatwo nie odpuszczaj, o tych gierkach porozmawiajcie.

Co kupujecie mamom? A mamusiom/tesciowym?
Ja przypomniałam wczoraj tż, że w czwartek jest Dzień Matki, czy zapamięta i coś kupi to nie wiem

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:

Mama mojej przyjaciółki zawsze mówiła, że jak nie chcesz by mąż pił wódę poza domem, to pij wódę w domu z nim;)
hehehe
Dobre

Zona, ja do teściów mówie bezosobowo od początku.
Szwagier mówi do nich "mamo,tato" ale mi jakoś nie po drodze
Mój tż nie ma tego problemu, bo nie ma teściów ...

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
Ja też nie mam zamiaru spędzić dwóch lat w domu - co za bzdura....
Ja już na październik wakacje planuje plus może święta w PL- TŻ rzucił palenie to stawie
Jedyne czego się obawiam to to czy zdążę dziecku paszport wyrobić, bo tutaj terminy do konsulatu to jakaś patologia.....
Ja planuje wakacje zagraniczne na maj/czerwiec 2017, czyli mały będzie miał 9-10 m-cy.
Dwa lata z życia wyjęte-co za bzdura
Wiadomo, pierwszy rok jest ciężki, nowa sytuacja, nocne wstawanie, karmienie, dziecko jest małe, wszędzie wózek potrzebny(choć czasem to plus) ale nie ma tragedii
Stary 2016-05-25, 10:31   #1763
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Ja przypomniałam wczoraj tż, że w czwartek jest Dzień Matki, czy zapamięta i coś kupi to nie wiem

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

hehehe
Dobre

Zona, ja do teściów mówie bezosobowo od początku.
Szwagier mówi do nich "mamo,tato" ale mi jakoś nie po drodze
Mój tż nie ma tego problemu, bo nie ma teściów ...

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Ja planuje wakacje zagraniczne na maj/czerwiec 2017, czyli mały będzie miał 9-10 m-cy.
Wiadomo, pierwszy rok jest ciężki, nowa sytuacja, nocne wstawanie, karmienie, dziecko jest małe, wszędzie wózek potrzebny(choć czasem to plus) ale nie ma tragedii
Tragedia to się robi, jak Młode już nie będzie chciało jeździć w wózku wtedy trzeba mieć siaty, dziecko i oczy wkoło głowy
Stary 2016-05-25, 10:31   #1764
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Co do mężów i gier....My obydwoje lubimy sobie pograć. w sumie xboxa kupiliśmy bardziej z myślą o nas niż o dziecku

Tyle, że TZ jest nerwus i jak mu nie wychodzi to przestaje grać, a ja się zawsze szybko wkręcam. I tak w Dibalo - to zarwałam kilka niezłych nocy...na szczęście TZ pracuje też na nocki:P
Podobnie w Assasina czy Tomb Rider. Ostatnio zrobiliśmy sobie trochę przerwę od gier, choć widziałam, że TŻ coś tam sobie nowego kupił, ale ja się nie tykam bo za szybko się wkręcam a wtedy czas po prostu ulatuje....

Do tego graliśmy w taką jedną przeglądarkową grę - coś na zasadzie WOT, gdzie w sumie bardziej liczyła się, współpraca z ludźmi niż sama gra. Ale też zabierała zbyt dużo czasu...

Mama mojej przyjaciółki zawsze mówiła, że jak nie chcesz by mąż pił wódę poza domem, to pij wódę w domu z nim
Ja tez jestem graczem grywam teraz od czasu do czasu w Blade & Soul. Dopiero niedawno wyszła, na PC. Mamy xboxa one, ale nie moge sie przyzwyczaic do pada.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 10:33   #1765
gosiaczkam
Raczkowanie

Hej dziewczyny. Polecicie jakiś dobry olej kokosowy... wiem że temat się przewijał ale sobie nie zanotowałam
gosiaczkam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 10:33   #1766
kasia_ruda
Zakorzenienie

Eh, wiecie z tymi wyjazdami to różnie bywa. Ja też myślałam, że dziecko mnie nie będzie ograniczać. Ale cóż, okazało się, że Młody to alergik, każdy wyjazd oznaczał zabranie zapasów swojego jedzenia dla niego, wody butelkowanej, żeby mu mleko robić na takiej samej, puszek z mlekiem, bo przecież takiego sklepowego mu dać nie można, zapas maści, kremów itp itd. Samolot totalnie odpadł w naszej sytuacji, bo po prostu pół domu musimy ze sobą zabierać. Nasz pierwszy poważny wyjazd wakacyjny miał miejsce, kiedy syn miał 11 miesięcy i jechaliśmy obładowani tak strasznie, że ledwo się do samochodu zmieściliśmy. Nie zawsze nasze plany i oczekiwania idą w parze z rzeczywistością. Ale ocxywiście życzę wam bezproblemowych dzieci, z którymi podróżowanie to pestka. Takie też bywają

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 10:35   #1767
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Rozmowę wychowawczą

Dobrze, że przeszło Jak wróci i będzie się nasilać to lepiej podjechać na IP

Fajnie brzmi taka rozmowa wychowawcza ale jak zachowuje się jak dziecko to takową trzeba przeprowadzić

No po pierwszych takich bólach byłam u gina następnego dnia i powiedział, ze nic się nie dzieje zapisał luteine na 2tyg i tyle, był ok miesiąc spokoju potem powtórka ale już nie poszłam do gina tylko czekałam i znów z miesiąc spokoju i dziś znów więc nie panikuję puki co tylko czekam co się będzie działo. Na wszelki wypadek odpuszczam fitness i będę się byczyć popołudniu i jutro bo wolne
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-05-25, 10:46   #1768
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Mi chodzi po głowie wyjazd nad morze jesienią (X/XI).
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 10:47   #1769
LunaLov
Raczkowanie

Dziewczyny pytanie na szybko mam, wiem, że temat się pojawiał już nie raz, ale potrzebje opini

Chodzicie do szkół rodzenia? Warto?
Ile płacicie? Chciałabym zapisać się na kurs weekendowy i on kosztuje 450 zł (w tyg 350) To normalna cena?
Chodzicie z TŻ-tami?
Czy potrzebuje jakiegoś skierowania od mojej gin?

Nagle dostałam obuchem w łeb i jakoś zapragnełam się zapisać...
Stary 2016-05-25, 10:55   #1770
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:

dla tżeta..bez sensu są takie obrażanki.. ale o tych gierkach to z nim pogadaj, może niech ustali sobie jakiś dzień itp kiedy będzie sobie grał? najgorsze,że w ten syf tak łatwo można się wciągnąć,że traci się poczucie kontroli..sama pisałaś,że jakiś czas temu w ten sposób nie spędzał czasu..to chyba właśnie mechanizm wciągania w dostępna,przyjemną formę rozładowania emocji..nic z tego dobrego nie będzie..

kurcze dziwny ten Twój ból..u mnie takie twarde miejsce z jednej strony to dziecko, ale to ewidentnie widać jak się wypycha,skóra mocno się tam napina, też mnie to boli,ale na pewno nie jak na okres i puszcza jak przyłożę rękę..

przysłac kobitkę do Ciebie? tak Cię przygotuje do porodu,że nie zauważysz kiedy Jaśko wyskoczy
No dorwę go wieczorem. Ja serio nie mam problemu z tym, że on sobie czasem pogra ale jak to jest codziennie nawet w takie dni gdzie ma tylko 2h w domu a połowę czasu poświęca grze to mnie wkurza. Tak samo w te urodziny, jakby nie mógł ze mną pooglądać filmu czy coś tam. Ja jak mówiłam, przed ciążą też grałam bo nie musiałam się wysypiać tak jak teraz i mogłam sobie cały weekend grać jak chciałam ale z czasem się wszystko zmienia. On też teraz ma więcej pracy w domu bo ja dużo rzeczy nie robię i automatycznie ma mniej wolnego, ale cóż zrobić takie życie, musi się przyzwyczaić do nowych realiów. Ja też bym wolała sama sobie np odkurzyć a nie czekac na niego ale muszę się oszczędzać. Jak sie urodzi dziecko to dopiero zobaczy co to brak czasu

Cytat:

Przy diablo II spędziłam z 3 miesiące wakacji dzień w dzień noc w noc ... teraz też wolę nie zaczynać bo znów mnie wciągnie

Cytat:

Ja też planuję urlop na przyszły rok. Nie wiem jeszcze czy maj czy wrzesień ale zapewne Majorka albo Kreta i mam nadzieję, że Jasiek będzie współpracował

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
Dziewczyny pytanie na szybko mam, wiem, że temat się pojawiał już nie raz, ale potrzebje opini

Chodzicie do szkół rodzenia? Warto?
Ile płacicie? Chciałabym zapisać się na kurs weekendowy i on kosztuje 450 zł (w tyg 350) To normalna cena?
Chodzicie z TŻ-tami?
Czy potrzebuje jakiegoś skierowania od mojej gin?

Nagle dostałam obuchem w łeb i jakoś zapragnełam się zapisać...
Ja chodzę na NFZ więc za free
Dla mnie jest mega fajnie, sporo dobrych rad.
Na niektóre zajęcia z TŻ a na inne same (umawiamy się wcześniej co nam pasuje i dopasowujemy temat)
Ja muszę mieć skierowanie którego od dwóch wizyt zapominam zabrać już napisałam kartkę i przykleiłam na kartę ciąży bo normalnie u tego gina mój mózg się wyłącza

Płatna szoła u nas w miescie (małym) kosztuje 250zł (7 spotkań w tygodniu się odbywają z tego co wiem)
12.12.2015 II kreseczki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości