![]() |
#1741 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Czesc
![]() Cytat:
Ja za chwile uderzam na pogrzeb, bo w sobote zmarl Tata naszego szwagra, wiec zycze udanego dnia! ![]()
![]() |
#1742 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wy jesteście wszystkie takie piękne i młode, że moje zdjęcie będzie tu potrzebne chyba tylko po gdy gdy komuś krowa nie będzie chciała zdechnąć ![]() Superhuman - wyglądasz obłędnie ![]() ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
No to ja mam przekichane bo moje hiperaktywne dziecko nie zauważa, że noc za oknem ![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Jak dobrze, że do pracy mam dziś dopiero na 12....mogę poranek spędzić na spokojnie przy kawie i wizażu:P:P Muszę jeszcze sprawdzić jak są zaopatrzone polskie apteki online w uk i jak stoją cenowo - bo tak sobie myślę, że jak zlecę to mamie, to zanim ona przyjedzie to młody może być już wykluty i powinnam mieć chociaż bazę podstawową zrobioną. Dziś kończę 30 tc i zaczynam 31! Te tygodnie tak szybko lecą....a jeszcze niedawno był początek grudnia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1743 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam 100 w pasie tzn miałam 3 dni temu, dziś być może już więcej ![]() ![]() Ja po prostu jestem wysoka i się jakoś to rozciąga wizualnie ![]() U mnie pierwszy trymestr to też była porażka, najgorsze samopoczucie w życiu, na szczęście po 14tc przeszło, od tamtego czasu ciąża nie sprawia większych problemów poza przyrostem wagi ![]() No ale jak pomyślę, że przy kolejnym dziecku mogę przechodzić takie same początki to mi słabo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do facetów to jest jakas masakra z tymi grami. Ja np też lubiłam pograć swego czasu ale z czasem dorosłam a on ni chu chu ![]() Ehh współczuję kłótni z TŻ i w ogóle sytuacji z tą nieszczęsną kołyską ![]() Cytat:
![]() Ja jestem typem który nie potrafi siedzieć w domu i serio jest to dla mnie mega stresujące, że będą takie dni, że nie będe w biurze a jednocześnie szkoda mi, że będę wracać do pracy jak Jasio będzie jeszcze malutki ... Ehh nie wiem jak to zrobić by wilk był syty i owca cała ![]() Co do wyjazdów TŻ i Oliwii świetna sprawa !! Ja uwielbiałam wyjazdy z tatą bez mamy na narty! Było zawsze MEGA !! Z tatą więcej można ![]() Cytat:
Piękne foty !! Świetna pamiątka i ciąży i ćwiartki ![]() Sto lat dla Ciebie !! Spełnienia marzeń !! Radości z macierzyństwa ![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1744 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wczoraj nie zaglądałam, bo spędziłam cały dzień w biegu. Byłam w Wawie u endokrynologa, wyniki w dolnej granicy, ale w normie. Kontrola za m-c + mam zrobić usg tarczycy ![]() Ponoć po porodzie znowu będzie ciężko ![]() Już się tego boję, bo już raz miałam jazdy z tarczycą ![]() Później pochodziłam trochę po sklepach, kupiłam pare rzeczy dla córki, dla syna jakoś nic nie wpadło mi w oko. Czekam na wyprz ![]() Kupowałyście już koszulę do szpitala ??? |
![]() ![]() |
![]() |
#1745 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Przy okazji chcę trochę odświeżyć parę kontaktów, które po drodze się trochę wysuszyły...głównie przez moją pracę;/ Do tego mamy mieć teraz w czerwcu mały remont - wstawiają nam okna, wymieniłam tapicerkę i zanim przyjedzie chcę by TŻ odświeżył też ściany ![]() U Oliwii też chcemy zrobić małe przemeblowanie - ale dopiero jak wyjedzie, będzie mieć niespodziankę jak wróci ![]() Po pierwsze potrzebuje większą szafę (nastolatka... ![]() ![]() I nowe biurko - bo stare to chyba korniki zjadły:P Przynajmniej tak wygląda ![]() Do tego na ścianie ma pełno takich motylków 3D a teraz one są zbyt dziewczęce....wolałaby coś związanego z kosmosem ![]() Także wiecie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1746 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasia, ale Ty masz teraz 2pak w brzuszku ![]() fajnie, że zadowolony ![]() ![]() Cytat:
Foty piękne ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja jakoś nie mam potrzeby ![]() Cytat:
jedna moja, druga dla córki ![]() Problem był tylko wtedy, kiedy przenosili mnie z sali na salę, bo musieli dwie torby taszczyć ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1747 | |||
Zadomowienie
|
Donoszę, że o świcie jak poszłam siku a mąż się zbierał do pracy przyszedł do mnie i mnie przytulił i w ogóle pomiział i się pogodziliśmy
![]() ![]() Dziś rano ok 4.00 obudziłam się z bólem w podbrzuszu ... ból jaki miałam już 2 razy wcześniej i również w nocy na tej samej zasadzie co dziś. Boli podbrzusze bardziej z prawej strony i brzuch twardy ale jak zrobię siku to lekko luzuje z twardością. Najlepiej mi wtedy w pozycji "na pieska" bo na boku boli na plecach też i w trakcie przekręcania z boku na bok boli cholernie ... nie potrafię do końca opisać czy to skurcz czy kolka czy co, najbardziej przypomina ból okresowy ale taki mocny. ostatecznie ułozyłam się na boku, pod brzuch włozyłam poduszkę żeby nie wisiał tylko leżał i usnęlam. Rano już po zdarzeniu nie bylo śladu ( 2 poprzednie razy bylo tak samo). Cytat:
![]() Toż to rzeczowa kobieta ! Skarb nie położna ![]() Wspaniała sprawa ! Ja mam choc tylko LTE i jak czasem nie ma a potrzebuje używać to kiszka Cytat:
![]() Jedyne co mnie pociesza to, że mężowie koleżanek chodzą po barach albo coś takiego mój jest grzeczny poza tymi nieszczęsnymi grami ![]() Co do obrączki to fajnie muszą wasze dłonie razem wyglądać ![]() ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Cytat:
Ma wymagania córeczka ![]() No cóż zrobić taki wiek heheh Z synami w tej kwestii chyba jest łatwiej, mój brat jest wciąż zadowolony z pokoju który miał zrobiony parę lat temu jedynie to co się zużyło mama mu wymieniła ale on i tak twierdzi, że bez sensu bo jeszcze nie trzeba było ![]() Ja w domu też mam sporo rzeczy do nadrobienia i kontaktów ale ja chyba uzależniona jestem od pracy bo w domu czuję się niespełniona, może przy Jaśku się to zmieni ![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1748 |
Zakorzenienie
|
Nasze palce różnią 2 rozmiary. Obrączki blisko siebie wyglądały niemal identycznie. Dobrze ze to maz pierwszy zakładał, bo ja na bank bym się pomyliła.
Do tesciowych swoich oboje mówimy bezosobowo.jakos to mamo/tato nam przez gardło nie przechodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#1749 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja tez mam małą walizkę i wolałabym nie kupować dodatkowych toreb... A koszule mam 2 kupione i chyba zakupie jeszcze 1. obie nadaja sie do karmienia ![]()
Zuzia - 29.07.2016 19:01 ![]() Edytowane przez LunaLov Czas edycji: 2016-05-25 o 09:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przydałoby się jednak dokupić jakąś ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Tinkerr, ile córa ma lat ??? Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2016-05-25 o 09:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1751 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1752 | |||
Zakorzenienie
|
Tinkerr
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze, że przeszło ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1753 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() 31? dzizas.. to już tuż tuż ![]() ![]() Cytat:
![]() kurcze dziwny ten Twój ból..u mnie takie twarde miejsce z jednej strony to dziecko, ale to ewidentnie widać jak się wypycha,skóra mocno się tam napina, też mnie to boli,ale na pewno nie jak na okres ![]() przysłac kobitkę do Ciebie? tak Cię przygotuje do porodu,że nie zauważysz kiedy Jaśko wyskoczy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1754 |
Zakorzenienie
|
Obydwie jesteście młodziutkie
![]()
#1755 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1756 |
Zakorzenienie
|
Orange no poszedł po rozum do głowy
![]() ![]() Co kupujecie mamom? A mamusiom/tesciowym? ![]()
#1757 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Polozna jest obowiazkowa po porodzie. Przed nie, ale ja chcialam zamiast szkoly rodzenia. Moj tz mowi do mojej mamy "mamo" w trzeciej osobie, a ja do tesciow "pani mamo, panie tato"-od poczatku naszej znajomosci. Nie proponuja inaczej, ale po akcji ze chrzcinami podejrzewam, ze dopoki slubu nie bedzie to nie zaproponuja. Tija, dzieki za komplement ![]() Tinker, wspolczuje dolegliwosci. Mnie na zaparcia pomaga w ciazy kawa Inka. Tzn. teraz juz nie mam, ale chwile mialam klopot z wyproznianiem. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1758 |
Zadomowienie
|
Co do mężów i gier....My obydwoje lubimy sobie pograć. w sumie xboxa kupiliśmy bardziej z myślą o nas niż o dziecku
![]() Tyle, że TZ jest nerwus i jak mu nie wychodzi to przestaje grać, a ja się zawsze szybko wkręcam. I tak w Dibalo - to zarwałam kilka niezłych nocy...na szczęście TZ pracuje też na nocki:P Podobnie w Assasina czy Tomb Rider. Ostatnio zrobiliśmy sobie trochę przerwę od gier, choć widziałam, że TŻ coś tam sobie nowego kupił, ale ja się nie tykam bo za szybko się wkręcam a wtedy czas po prostu ulatuje.... Do tego graliśmy w taką jedną przeglądarkową grę - coś na zasadzie WOT, gdzie w sumie bardziej liczyła się, współpraca z ludźmi niż sama gra. Ale też zabierała zbyt dużo czasu... Mama mojej przyjaciółki zawsze mówiła, że jak nie chcesz by mąż pił wódę poza domem, to pij wódę w domu z nim ![]() Mój nie nadużywa więc lepiej by pograł ze mną niż wyłaził na noce do kolegów ![]()
![]() |
#1759 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na lecące włosy polecam olejowanie- ja używam olejku Khadi (śpię z olejem na włosach i następnego dnia zmywam) po 2 tyg widać było u mnie poprawę a na łupież polecam physiogel do kupienia w aptece. Po ciazy na wypadające włosy polecam biotynę i cynk ale jako leki nie te ktore są suplementem. Tyle zeby sie doczekać na widoczne wfekty trzeba brać przez 3mc Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1760 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nastolatka pełną gębą!!! Z tego co kojarze to ją młodziutko urodziłaś więc żadna nie jest stara - obie jesteście super młode laski! Moja mama dostanie dywanik do łazienki. Wiem dziwny prezent, ale jest akurat na etapie generalnego remontu łazienki i chciałam jej cos pomóc w tym kierunku, poza tym jak ją znam to kupi jakiś tani zestaw który za chwilę bedzie do wyrzucenia. A ja dostałąm na parapetówke świetny bawełniany z tk max i jej teraz kupilam taki sam tylko kolor inny. Teściowa dostanie wypasiony leżak bo uwielbia spedzac czas na wsi na słońcu a wszystkie dziwnym sposobem sie rozpadły ![]()
Zuzia - 29.07.2016 19:01 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1761 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja już na październik wakacje planuje plus może święta w PL- TŻ rzucił palenie to stawie ![]() Jedyne czego się obawiam to to czy zdążę dziecku paszport wyrobić, bo tutaj terminy do konsulatu to jakaś patologia.....
![]() ![]() |
![]() |
#1762 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
![]() Dobre ![]() Zona, ja do teściów mówie bezosobowo od początku. Szwagier mówi do nich "mamo,tato" ale mi jakoś nie po drodze ![]() Mój tż nie ma tego problemu, bo nie ma teściów ... ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
Dwa lata z życia wyjęte-co za bzdura ![]() Wiadomo, pierwszy rok jest ciężki, nowa sytuacja, nocne wstawanie, karmienie, dziecko jest małe, wszędzie wózek potrzebny(choć czasem to plus) ale nie ma tragedii ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1763 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1764 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1765 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny. Polecicie jakiś dobry olej kokosowy... wiem że temat się przewijał ale sobie nie zanotowałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1766 |
Zakorzenienie
|
Eh, wiecie z tymi wyjazdami to różnie bywa. Ja też myślałam, że dziecko mnie nie będzie ograniczać. Ale cóż, okazało się, że Młody to alergik, każdy wyjazd oznaczał zabranie zapasów swojego jedzenia dla niego, wody butelkowanej, żeby mu mleko robić na takiej samej, puszek z mlekiem, bo przecież takiego sklepowego mu dać nie można, zapas maści, kremów itp itd. Samolot totalnie odpadł w naszej sytuacji, bo po prostu pół domu musimy ze sobą zabierać. Nasz pierwszy poważny wyjazd wakacyjny miał miejsce, kiedy syn miał 11 miesięcy i jechaliśmy obładowani tak strasznie, że ledwo się do samochodu zmieściliśmy. Nie zawsze nasze plany i oczekiwania idą w parze z rzeczywistością. Ale ocxywiście życzę wam bezproblemowych dzieci, z którymi podróżowanie to pestka. Takie też bywają
![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1767 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No po pierwszych takich bólach byłam u gina następnego dnia i powiedział, ze nic się nie dzieje zapisał luteine na 2tyg i tyle, był ok miesiąc spokoju potem powtórka ale już nie poszłam do gina tylko czekałam i znów z miesiąc spokoju i dziś znów więc nie panikuję puki co tylko czekam co się będzie działo. Na wszelki wypadek odpuszczam fitness i będę się byczyć popołudniu i jutro bo wolne ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1768 |
Zakorzenienie
|
Mi chodzi po głowie wyjazd nad morze jesienią (X/XI).
|
![]() ![]() |
![]() |
#1769 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny pytanie na szybko mam, wiem, że temat się pojawiał już nie raz, ale potrzebje opini
![]() Chodzicie do szkół rodzenia? Warto? Ile płacicie? Chciałabym zapisać się na kurs weekendowy i on kosztuje 450 zł (w tyg 350) To normalna cena? Chodzicie z TŻ-tami? Czy potrzebuje jakiegoś skierowania od mojej gin? Nagle dostałam obuchem w łeb i jakoś zapragnełam się zapisać...
Zuzia - 29.07.2016 19:01 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1770 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
Dla mnie jest mega fajnie, sporo dobrych rad. Na niektóre zajęcia z TŻ a na inne same (umawiamy się wcześniej co nam pasuje i dopasowujemy temat) Ja muszę mieć skierowanie którego od dwóch wizyt zapominam zabrać ![]() ![]() Płatna szoła u nas w miescie (małym) kosztuje 250zł (7 spotkań w tygodniu się odbywają z tego co wiem)
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.