|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Jesssu odstrzelę dzisiaj tą moją 2... Ta ryczy jakby ją ze skóry obdzierali jak się ją odłoży, ten nawija non stop. Stereo normalnie
Figa twoja córka jest genialna |
|
|
|
#3902 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Cytat:
![]() Cytat:
.Dzień dobry, już miałam nie wychodzić ale Krzyś usnął to i Młoda dała się namówić. Chociaż oni mają podobne godziny drzemki (z jednej strony fajnie) ale też chcę żeby trochę polatała. Niestety deszcz nas wygonił z placu zabaw. U nas z ciekawych rzeczy to zauważyłam, że moje dziecko w łóżeczku lubi robić kupę (nigdzie indziej ![]() Kupujecie jakieś gadżety dla Maluchów z okazji Dnia Dziecka?
|
|
|
#3903 | ||||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Mam nadzieję, że nie odbierzesz mojej odpowiedzi niegrzecznie, ale wydaje mi się, że może Twój tata już tak spartaczył życie, że traktujesz go już w innych kategoriach, a teściowie chyba względnie są normalni (przynajmniej tak z zewnątrz), a mimo to zachowują się beznadziejnie . Cytat:
---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
byle do 18Cytat:
|
|
#3904 |
|
Zakorzenienie
|
Figa i co powiedziałas:-P
Badzia mam nadzieję😎 Lamia współczuję bidulko :-*
|
#3905 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A czipsy z ziemniaków ![]() Cytat:
A 13 kwietnia miał imieniny, to się niektórzy dziwili, że nie wyprawialiśmy Co innego w przyszłym roku, jak już będzie bardziej kumaty. Mama wyszła z Przemusiem na dwór i mam chwilę oddechu. A tż dzisiaj na nockę, niestety. Oby synuś był łaskawy. A jutro pierwszy raz będę świętować |
||
|
|
|
#3906 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Zabije Was za te pochwały zawieszek z Lamaze
![]() Kupiłam tygryska, bo mamy już na wątku motyle i tukana ![]() I pałąk do wózka z fisher price i oczywiście nie musiało być do tego dnia dziecka bo Hania i tak nie wie. Pałąk potrzebujemy, a z Lamaze podobno świetna jakość na lata
|
#3907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odnośnie prezentów myślimy tak samo 😊 Ostatnio bez okazji kupiłam kilka bodziakow, sukienkę, spódniczkę i 2 gryzaki. Ale w przyszlym roku to już musowo prezent będzie jak Lila będzie bardziej kumata. 😊 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Marta normalnie jestem w szoku... tym sposobem, który Ci opisalam udało mi się uspać Lilkę w ciągu dnia i odłożyć... spała 50 minut a ja w tym czasie nastawiłam mięsko na obiad w piekarniku 😀 hurra... pierwszy raz Lilka spała w ciągu dnia nie na mnie tylko sama ☺ dobre i te 50 minut prawda 😉 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
||
|
|
|
#3908 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lamaze jest super ![]() ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
mamie dzis też sie udalo tak a ja skoczylam po prezent na slub bo za tydz idziemyjednak. Co prawda co 2h będzie trzeba przyjeżdżać ale zawsze coś![]() A 50 min to świetny wynik!!!
|
|
#3909 |
|
Zakorzenienie
|
Porozmawialam dzisiaj z moją córką tak na poważnie 😂 że ma się zastanowić,czy chce bujak, bo jak nie to matka go sprzedaje 😉 i leży w nim i gada do ślimaka hahaha
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
#3910 | ||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
http://m.empik.com/tiny-love-luk-z-z...5052,zabawki-p Cytat:
|
|
#3911 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuje ![]() Cytat:
uwielbiam Twoja core Cytat:
Tak zakupiłam kilka zabawek bo w tym byłam do tylu ale już dostał właśnie motylka, zawieszki do wózka i coś tam jeszcze właśnie z ta myślą tak symbolicznie wypada jakiś drobiazg Cytat:
lamaza jest fajne i wiele osób poleca aż zerknij później na tygrysa i wogole na smyka skoro promocja kolekcjonuje zabawki pomału w lidl niedawno były drewniane klocki chyba 25 zł zakupiłam 3 komplety i wrzuciłem na szafę przyjdzie czas na nie ![]() Cytat:
a leżaczek to później jak fotelik będzie
|
|
#3912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- A czipsy z ziemniaków to koronny argument jak chce zjeść... |
|
|
|
|
#3914 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3915 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Nana znów ty straszysz zębami 😱 rano jak byłam z psem koleżanka wracała ze szkoły z młodszym synem i już 3 miesiące ma taki armagedon z nim przez zeby że jestem przerażona dzisiaj w nocy wstawał 12 razy 😱 i to z takim płaczem nic na niego nie działa szok 😲. Ja czekam na tz i spadam na basen godzinka dla mnie 😀 u nas dzisiaj mała samarka się wkradła nic nie pasuje eh... ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- A tak w ogóle to my dzisiaj mamy 4 miesiące ❤❤ lecę po słoiczki 😂
|
|
#3916 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
|
|
#3917 |
|
Zadomowienie
|
To był taki żarcik 😂 jak skończy 5 to może coś zaczniemy próbować ale raczej sama będę robić coś 😀
|
#3918 |
|
Zakorzenienie
|
szczerze mówiąc to kupując marchewkę czy ziemniaka też pewności się nie ma co w nich siedzi czy na czym rosły :-( ba my mamy własne ziemniaki i trochę innych rzeczy, a przecież rosną pod tym smogiem
Ja jeszcze nie wiem co zrobię, na pewno będe korzystać z tego co mam, ale jak będzie jeść jak łobuz po łyżeczce maks to słoiki pójdą w ruch |
|
|
|
#3919 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3920 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9195I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3921 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny później Wasze nadgonie chciałam tylko napisać że ni3pokoilo mnie zachowanie Dominika jego placzliwosc i nerwowosc do tego wysypka no i pojechaliśmy do naszego pediatry dermatologa no i się okazało że to zaostrzenie alergii po szczepieniu
stąd wysypka i jego nerwowosc bo go swędzi skóra. Niby niedobrze że miał gorączkę. Ogólnie teraz mamy w lipcu i mam nie szczepić jeśli będą upały bo to w połączeniu ze szczepionka jak teraz pogorszyła sprawę. Dostał leki i mam nadzieję że pomoże
|
#3922 |
|
Zakorzenienie
|
Samarocha padła w końcu
![]() Jejku vo za dzień ... dobrze ze juz śpi. U nas jutro na mojej ulicy jest festyn z okazji dnia matki i cala ulica jest zablokowana. Budki z jedzeniem, wata cukrowa , pompowane zamki do skakania itp. Ale z moja samara to ja się boję z domu wyjść Bedzie z okna oglądać imprezę
|
#3923 |
|
Zakorzenienie
|
Paula możesz spróbować :-P
Ja to nie wiem kiedy zaczne dawac zarelko. Na pewbo nie w 4. Miesiacu o niee. Zaprosilismt pierwszych gosci na wesele. Zoska poplakala u nich ale dala sie uspokouc..
|
#3924 |
|
Zadomowienie
|
No to pierwsze koty za płoty 😊
|
#3925 |
|
Rozeznanie
|
Moje łobuzy śpią od godziny
na szczęście Zuza nawet po całym dniu Samary, zasypia ładnie i śpi...Padam na twarz normalnie |
|
|
|
#3926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Siedzę pod basenem czekam na tz dzwonie od 15 min nie odbiera hmmm po czym odbiera wreszcie i mówi sory ale poszła kupa gigant 😂 i była akcja a matka się już martwi co jest 😂 z buta bym szła z 40 minut ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Apropo warzyw dla malucha to tu jest dużo organicznych z certyfikatem więc najwyżej te pójdą w ruch czemuś trzeba ufać a z resztą nie wiadomo czy będzie chciała jeść w ogóle tak jak figa pisze 😉
|
|
#3927 |
|
Raczkowanie
|
A mój misiek nie może spać
Tzn. chce mu się i zasypia, ale co chwilę się budzi z płaczem... Dałam mu espumisan, bo mam wrażenie, że go brzuszek męczy. Oby się już nie budził biedaczek mój malutki
|
|
|
|
#3928 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
znowu tu do Was wpadam jak do apteki po zapałki , ale czasu mnie niet , dzis byłam zarobotana a każdą wolna chwilę spędzam na dworze, korzystam z upałów, choć już mnie męczą- najlepiej nie wychodziłabym spod chłodnego prysznica i znów nie nadrobie, czuję, ze wypadam z rytmu ![]() M. zasnął dziś szybko przed 19stą, kilka min. i spał, pod karuzelką nasza jeczącą i zgrzytająca, dziwi mnie, co on w niej lubi .Dziewczyny, wiem, ze niektórym ciężko, mi samej też czasem , ale z perspektywy czasu warto sie przemęczyc dla tych naszych skarbów kochanych. Dziś moja córcia z podekscytowania nie czekała do jutra, tylko złozyła mi po powrocie ze szkoły życzenia, zaśpiewała piosenkę, dała zrobione przez siebie prezenty, wysciskała i wycałowała, bo jestem dla niej najcudowniejsza mamą na swiecie( choc ja tak nie sądzę, niestety), a ja się poryczałam ze wzruszenia i szczęścia. Dla takich momentów warto zaciskać zęby, znosić płacze i marudzenia ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- I zadziwiaja mnie postępy mojego M. - fajnie łapie sie za kolanka,przyciaga je do siebie, łapie ubranko na sobie, całych łapek juz nie akuje do buzi, tylko poszczególne paluszki, i oczywiscie skoro zabawki sprawiaja mu taką frajdę, one tez ida do buziola, tak samo jak nasze ręce .Dzis zaczął poszerzac repertuar słów- było wyraźne bleble, tie/die, khhh, ma , ta i ba .Na dworze jak nie spi w wózku, to nie chce juz leżeć, wkurza się,tylko najlepiej go nosić w pionie, bo musi wszystko pooglądac, uwielbia drzewa, bo gałązki sie ruszaja i szumią .Ząbki wyraźnie go swędzą, jak smarowałam dzis zelem, to uśmiech od razu, bo wcześniej marudził i jezyczkiem chciał mnie oblizywac. Ślini sie, ale buzia celowo puszcza bańki i chyba mu się to podoba. Ustkami też robi takie śmieszne dzióbki, pokazuje nam jęzor i piszczy. Dzis w nocy( standardowa pobudka o 4), jadł na śpiocha i jak przysypiał, zaśmiał sie w głos .A jak sie w ciagu dnia nie wyspi co najmniej kilku godzin to maruda jest z niego, płacze aż czerwienieje na buzi. |
|
|
|
#3929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
||
|
|
|
#3930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ze takie postępy robi lada dzień zacznie siadać skoro odkrył kolanka ![]() Hihi ![]() Moja jedynie się nauczyla chwytać zabawki i jak wiszą na macie a ona ciągnie np za nogę lwa to się denerwuję ze jej nie starcza odciągnąć do buzi A ja siedzę obok i mam polewe z niej W ogóle przed kąpielą cos odkryłam Dmuchana jej w buzię a ta piszczala jak głupia i tak głośno powietrze lapalaHahah spróbujcie ze swoimi - niezła zabawa Odrabiam zasrany niemiecki.... rzygam juz nim ....ale jeszcze miesiąc i koniec - juz powiedziałam dla baby ze na kolejny poziom nie idę
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.

.
byle do 18
A 13 kwietnia miał imieniny, to się niektórzy dziwili, że nie wyprawialiśmy
Co innego w przyszłym roku, jak już będzie bardziej kumaty.