![]() |
#2461 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 epizod 1
Mleko do 6 miesiaca ja bede dawac.
Gadalam z dietetykiem dzieciecym i juz wiem ze na pewno przed 6 miesiacem nie dostanie nic. Łyzke kleiku do mleka tylko |
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Raczkowanie
|
Olgietka - rozeznawałam niedawno temat i z aplikacji na iOs dużo osób poleca FertilityFriend. Ale osobiście nie testowałam, szukam dalej bo nie ma wersji stacjonarnej na Maca a takie coś bym chciała najbardziej.
Nadia - pozdro dla kota ![]() 32 - o kurde, pierwsze słyszę że kot może mieć zapalenie krtani! Jak ona to zrobiła? Zdrówka! Rozszerzanie diety planuję zacząć po 6 miesiącu, liczę na to że wystarczą 2-3 miesiące okresu przejściowego i potem koniec z kp ![]() Zaszczepiliśmy się na 2 dawkę żółtaczki, Mała marudna, ja wykończona po nocy a jutro trzeba jechać do teściów :/ Borze, żeby tak mi się chciało jak mi się nie chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2463 |
Wtajemniczenie
|
Witam sie i ja z opóźnieniem ;-)
Ale macie przeboje z futrzakami ;-) Ciekawe dlaczego zmieniono te zalecenia who Jak M się urodzila to tak jak piszecie na mm po 4 a kp po 6 miesiącu Lekarze mówią tak jak się kiedyś nauczyli i niestety nie śledzą nowości Moze z tego to wynika Ja jeszcze nie wiem jak zrobię ale skoro planuje kp pięć miesięcy to w tym czasie raczej nic innego nie bede podawać Misia a ten dietetyk podal argumenty dlaczego po 6 miesiacu? Blw czemu nie Nie znając tej metody stosowalam ja z M ale głównie przy obiedzie Łyżeczka też poszla w ruch i to dość szybko sama się nauczyła z niej korzystać ;-) Nie mam mocy zupełnie dzisiaj Ten upał mnie wykancza Byliśmy na małych zakupach w naszym wiejskim sklepie i w kwiaciarni po kwiaty dla teściowej bo jutro dzien matki i maz mnie prosil żebym kupiła bo wróci z pracy dopiero jutro po 8 A w kwiaciarni mega kolejka Maly mi sie obudzil i rozplakal Całe szczęście szybko zasnal z powrotem na rękach I jedna pani nas przepuscila ;-) Jak któraś ma za dużo energii to poproszę wyslac do mnie ;-)
#2465 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U nas pogoda daje odetchnąć cale szczescie. Czekam aż mala zasnie i ide robic obiad. W poniedzialek wysylam meza do mospu bo nie dostaliśmy becikowego :-\ na decyzji bylo ze do 22 wyplaca a tu dupa :-[ a on nie.jest taki miękki jak ja. ![]()
![]() |
#2466 |
Zakorzenienie
|
Malinka
dla mnie 2 miesiace w takim wieku to wielka roznica, takze w rozwijaniu sie przewodu pokarmowego i to, ze dziecko juz by chcialo zjesc cos "naszego" (swoja droga nie wyobrazam sobie tego, tzn.jak to sygnalizuje) to dla mnie nie argument. Moim zdaniem rozszerzanie diety w tym wieku to glupota i lekkomyslnosc, no takie mam zdanie. Nie chce nikogo obrazac bo kazdy decyduje o swoim dziecku, ale moze warto to jeszcze przemyslec. Misia a co diabetolog ciekawego Ci mowil na temat rozszerzania? Lewek o masz Ci los z kotem. Moze jakis bardziej trwaly opatrunek? A jak w ogole Twoje futra, probuja wycieczek za ogród? my zabezpieczylismy ogrodzenie sznurkami i ilekroć Ruda podskakuje do góry to uderza glowa w sznurki i spada w dół ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2467 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Marta jak robisz te mielone z pieczarkami? My w kolko jemy to samo i szukam czegoś nowego Monia nie mów ze to glupota bo jeszcze kilka lat temu takie były zalecenia Też ktoś je opracował Teraz pewnie nowe wytyczne wynikaja z najnowszych badań Nauka idzie do przodu Nie kwestionuje najnowszych zalecen i tez się do nich dostosuje ale nie czuje ze głupio zrobilam jak rozszerzalam diete M w skonczonym piatym miesiacu
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2468 |
Zakorzenienie
|
Lewek jak kot?
Ja mam problem z psem od wczoraj. Ma alergię pokarmową i wyskoczył mu hot spot. Znów antybiotyk i kołnierz, a już rok był spokój. Nawet nie wiem od czego, bo od dawna jest na jednej karmie i nic innego nie dostaje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie odnosze do aktualnych zalecen bo te dotycza naszych dzieci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2470 |
Rozeznanie
|
Dokładnie. Jeśli cos kiedys zrobilam źle to teraz nie mam zamiaru. Nawet jeśli to nikomu krzywdy nie zrobiło. Kiedyś myśleli ze noworodki nie czują bólu. Az ktos mądry stwierdzil ze jednak czuja. Skoro nauka idzie na przod to my też powinniśmy...
#2471 |
Zadomowienie
|
my juz po ważeniu, 4820 g pokazało
![]() odwiedzilismy moja prace, wszyscy zapatrzeni w mala jak w obrazek, same komplementy jaka śliczna i grzeczna i że caly tatuś tylko moje oczy ma ![]() ![]() na powrocie zahaczylismy o maka, teraz dalsze szykowanie do podróży ![]() ![]() a co do rozszerzenia diety to ja też planuję po 6 miesiacu i stopniowo odstawiac kp ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2472 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
my też jutro do teściowej ![]() Cytat:
Wspołczuję hot spota, chyba kiedyś moja kicia miała coś podobnego ![]()
![]() |
#2473 |
Zakorzenienie
|
Mowila ze jak dziecko dobrze przybiera na wadze to nie ma sensu dawac wiecej niz mleko.
Ze uklad pokarmowy nie jest jeszcze odpowiednio przygotowany na nowe pokarmy. Ze kleik lycha do mleka tak mozna zeby bylo troche gesciejsze ale to tyczylo sie pepti bo ono takie "chude" jest . |
![]() ![]() |
![]() |
#2474 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zdrowia dla waszych zwierzaków
![]() |
#2475 |
Zakorzenienie
|
Nina zaraz wyrośnie z otulacza i musiałam zamówić większy. Tym razem skusiłam się na oryginalny woombie i wersję summer, cały z siatki.
![]() Co do karmienia, to chcę żeby Nina była na cycu do 6 miesiąca. ![]() Chciałam się zapytać co sądzicie o gryzakach z siateczki, w które wkłada się np kawałek jabłka i dziecko sobie to cmoka?
![]() |
#2476 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to nie jest glowny moj argument. Widac jestem glupia, lekkomyslna i wyrodna matka. cud, ze Malej nam nie zabrali. Najpierw mm teraz to. Kryminal normalnie. Dobrze ze kazdy sam decyduje o swoim dziecku.
![]() |
#2478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2479 |
Zakorzenienie
|
Migrena mi się chyba rozkręca
![]() Nie miałam od 2go miesiąca ciąży i już myślałam, że będzie ok, a tu ![]() Polly właśnie się ostatnio zastanawiałam czy nie zamówić na po wakacjach Niuńce takiego gryzaka. Z jednej strony trochę mnie to obrzydza takie lizanie siatki, a z drugiej może to być całkiem dobre dla dziecka ![]() Nie wiem, muszę się z tym przespać kilka dni.
#2480 |
Zakorzenienie
|
Migrene maja arystokraci
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lewek o kurde, a kot jak to znosi? Malinka nie musisz sie unosic. Kazdy w tym temacie ma swoje zdanie i zrobi ze swoim dzieckiem co chce. Dla mnie to lekkomyslnosc i tyle. Ciekawa jestem tylko co kieruje osobami,ktore chca rozszerzac wczesniej. Edytowane przez moooniaaaa Czas edycji: 2016-05-25 o 14:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
Wtajemniczenie
|
Te siatki to są trochę obrzydliwe. Jednak dziecko dzięki temu może poczuć strukturę produktu i jest pewność, że nie zakrztusi się jedzeniem. Zakrztuszenie może być wtedy, jak dostanie do łapki.
Póki co ja nie myślę na razie o wprowadzaniu diety. Na razie jest kp. Teściowa tylko cały czas nawraca, że może by podać małej wody z CUKREM do picia. Jak to słyszę to aż się gotuję w środku. Później skąd mam mieć pewność, że kiedyś tego nie poda pod moją nieobecność. Póki co nie dopajam niczym. Malinka-z tą sygnalizacją przez dziecko to chyba wiem o czym mówisz. Kiedy ja coś jem to moja córka się na mnie patrzy i macha rączkami. Jest zainteresowana, ale na razie będzie dostawać mleko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2483 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2484 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw był najazd (nie mówię o nikim konkretnie) na mm, chociaż część w ciąży nawet o kp nie chciała słyszeć. Teraz jak ktoś za zgodą lekarza, który nadzoruje rozwój dziecka, chce wprowadzić w jakimś momencie coś innego niż mleko to też najazd. Może niech każdy w kwestii diety dziecka zajmie się sobą i będzie najlepiej. Ja nikomu do talerza nie zaglądam co je i jaką dietę stosuje na sobie i będzie stosował na dziecku. ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
+ woda z łyżeczką brązowego cukru rano działa na zatwardzenie. Przeze mnie nie wypróbowane, ale przez bliską mi osobę. Tylko tak malucha ruszało jak zdarzały mu się zaparcia czasem.
![]() |
#2485 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Biedny kot Oby tym razem wszystko dobrze poszlo i się ladnie zagoilo Któregoś dnia a co to ten hot spot?
![]() |
#2486 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mnie też ta siatka trochę obrzydza :P jeśli chodzi o jabłko to już wolę zetrzeć i podac z łyżeczki niż z siatki ![]() Edytowane przez eeyesblue Czas edycji: 2016-05-25 o 15:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2487 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
Ostatnio się z mojej uśmiałam. Przebierałam ją na śpiocha i tak mocno sobie chrapnęła, że się biedulka wystraszyła i rozpłakała. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2488 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2489 | |
Zakorzenienie
|
To się robi taki czerwony placek na skórze ![]() Lewek, bardzo mi przykro, że tak się u Twojego kota spaprało. Nie wyrzucaj sobie, nie da się wszystkiego przewidzieć ![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
No nieźle ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2490 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.