![]() |
#3871 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6
Cytat:
![]() Hania ma cudowna mame i absolutnie sobie nic nie wyrzucaj, ze go Twoja wina! Rzadko kiedy kp od poczatku idzie bezproblemowo. U nas tez na poczatku bylo ciezko, a jak juz sie siebie nauczylismy to karmilam 11,5 mca ![]() Takze glowka do gory, my tu wszystkie wizazowe ciocie trzymamy kciuki takze bedzie ok! Trzymam kciuki za zabieg i za pomyslne kp!! ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
Kasia bedzie git, nie nastawiaj sie negatywnie. Zobacz jak mamusie watkowe dobrze znosza cc , a troche ich tu juz bylo. wiem latwo mi pisac, a jak sie okaze 3.06 ze moja dalej poprzecznie lezy to tez bede przezywac cc ![]() Ciesz sie Synkiem ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
![]() Ale byloby fajowo jakbyscie sie spotkaly na porodowce! ![]() Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2016-05-25 o 13:23 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3872 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3873 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6
Radena ładna waga u kuzynki
Asiek jak byłam na patologi to tez mi zrobili, nie bylo wiadomo jak bede rodzic Ja musze jeszcze poprasować jedna stertę ciuszków i jestem gotowa. Tylko dziś sił brak przez niewyspanie |
![]() ![]() |
![]() |
#3874 |
Zakorzenienie
|
Wszystko zrobione
![]() Jeszcze paznokcie sobie pomalowałam i włosy umyłam ![]() Teraz odpoczynek. Po patrze co w świecie słychać ![]()
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3875 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki wychodzimy do domku :-D na ktg będę jeździć co drugi dzień. Na nowo muszę torbę spakować. Jak wytrwamy i z dziećmi będzie ok, to cc nie wcześniej niż w 37tc, a skończony będzie 6.06 :-D idealna data by była :-D
|
![]() ![]() |
![]() |
#3876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3877 |
Wtajemniczenie
|
KASKA, Izunia od jakis 2 tygodni lezy glowka w dol. Duza nie jest, wazy 2700g, wiec licze, ze tym razem pojdzie szybciej
![]() MADZIA, gratulacje. HANECZKO, super, ze juz w domku jestescie. ![]() VERONIQUE, to moze byl czop ![]() ![]() Wczoraj rozmawialam z dziewczyna, ktora ma miec cesarke za 2 tygodnie. Na Kaminskiego jej nie przyjeli, bo bylo 5 osob na jedna sale i musieli odsylac do innych szpitali. Na Brochowie ja odeslalu po badaniach, to samo na Borowskiej. Dopiero przyjeli ja na Klinikach... masakra jakas Wysłane z mojego SM-G350 przy użyciu Tapatalka
#3878 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
![]() to az taki baby boom jest ?! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3879 | ||||||
Rozeznanie
|
Pięknie wyglądacie!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3880 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3881 |
Zakorzenienie
|
ANIA u nas gulasz z warzyw
![]() HANECZKA sporo sciagasz, mi na początku to max 20ml jak uzbieralam to bylo nieźle. Rozumiem doskonale Twoje odczucia, ja pierwsza noc jak Igi sie urodzil to nie spalam tylko sie w niego.wpatrywalam. a naprawdę nie czulam przed ciążą instynktu macierzyńskiego a ciąża byla zaplanowana troche z rozsądku bo juz stara bylam. To uczucie mnie zaskoczyło i powiem szczerze ze do tej pory czuję jakby dopelnialo moje poczucie kobiecości. MISZKA odgapiaj ![]() KASKA to juz wiesz kiedy będziesz tulic maleństwo ![]() KIARA Felus spory chlopak ![]() RADENA super, ze u kuzynki poszlo dobrze! FIAZO mi tez zostalo prasowanie na 62 ![]() MOTYLEK dobre wiesci! Wytrwacie! VERONIQUE wyglada trochę na czopa.. ![]()
#3882 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
![]() nie wiem czemu ale o Koperniku nasłuchałam się, że są tam niesympatyczne i mało pomocne położne.. koleżanka miała tam cc i nie chwaliło sobie. Ujastek zawsze tam dużo cc i sn jeden z lepszych szpitali nie wliczając Żeromskiego ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#3883 |
Zakorzenienie
|
miałam wam tego nie pisać ale napisze
wczoraj mój lekarz mi opowiadał, że własnie jest po porodzie, gdzie trzeba było użyć vacum, sytuacja była krytyczna mowił, zę pierwszy raz sie spotkał z taka akcja w swoim zawodzie i że sie postrzał chyba o 10 lat w ciagu tamtego porodu.. dziewczyna mojej postury, dziecko miało mieć 2,5kg a sie okazało ponad 3.. zablokowało sie i nie dawała rady już przeć, miednica za wąska.. za pozno było na cc dziecko dostało 4pkt, jest na OIOMIe, ona podobno byla w takim szoku , że tak sie darła już po , że ją uspac musieli czy cos.. i po co on mi to mówił.. tak mi zryło to głowe od wczoraj, że mu meila napisalam, że chce cc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby dzieciątko doszło do siebie ![]() A Ty Kochana noł panik ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3885 |
Zakorzenienie
|
ta takim odkurzaczem...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3886 |
Zakorzenienie
|
Asiek a miałaś mierzona miednice?
Wiesz, takie przypadki sie zdarzają, ale to jeden na ileś, i nie chodzi czy kobieta jest szczuplutka, tylko o rozstaw kości. Mam koleżankę, która jest naprawde mega szczupla, wazy ok 40kg, a urodziła córkę bez problemu, poród miala 3 razy szybszy niz ja, takze nie nastawiaj sie tak negatywnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie powinien był tego Tobie opowiadać.
![]() |
#3888 |
Rozeznanie
|
U mnie ktg wyszło dobrze 0 skurczy. Gadałam z ginem kiedy rodzić i mu mówię, że może tak 2,3.06 bo to już będzie 38 tydzień, a on że może to trochę wcześnie. Kazał mi przyjść znowu na ktg 30 maja i wtedy ustalimy.
Motylek- super że wychodzisz do domu ![]() Asiek- no niemądry ten gin takie rzeczy opowiadać pacjentce! Kiara- duży Felek będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3889 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Będzie dobrze.Nie martw się kochana ![]() Cytat:
Jejku już 6 czerwca? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a on mówi, że tamtej dziewczynie też mierzyli i nie miała takiej małej, że rodziły pacjentki z mniejsza i dlatego nie podjeli decyzji o cc ale rozmawiałam własnie z nim, troche mnie uspokoił. Mówi, ze wczoraj sam jeszcze był pod wpływem emocji i , że pewnie zabrzmiało to gorzej niż powinno i żebym nie panikowała, że gdyby miał cień wątpliwosci, że moga wystapic jakies komplikacje albo nie dam rady urodzić sn to by nie ryzykował i od razu mi wpisał cc i że jak przyjde na ktg w poniedziałek to porozmawiamy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3891 |
Zakorzenienie
|
Motylek super wieści
Asiek przypadki różne są. Nie o wszystkich wiemy. Ja bym tam się nie stresowała. To tak jak w moim otoczeniu nikt nie słyszał o HELP i wszyscy robią wielkie oczy. Poprasowałam wszystkie ciuchy. Zostało ułożyć w szafce i przygotować zestaw na wypis. |
![]() ![]() |
![]() |
#3892 |
Raczkowanie
|
czuje sie ogolnie dobrze. jestem juz w domu. niestety na holterze wyszly nieprawidłowości których się spodziewałam. siłami nautry moge rodzic ale niestety nie w swoim szpitalu w miescie gdzie to planowałam. mam nerwa dostałam skierowanie do szpitala ponad godzine jazdy ode mnie. pani powiedziala ze mam jechac rodzic tam, CHYBA ZE NIE ZDAŻĘ to u siebie. Co to ma znaczyc - nie zdążę? Jak wy to rozumiecie? Dostaje skorcze tak? Na poczatku nie wielkie- juz jechac? czy czekac do wiekszych? załóżmy zaczely sie wieksze jestem w połowie drogi i zaczynam rodzic na serio, to co ja mam robic? jechac, wracac? czy Olać i nie jechac w ogole i zostac u siebie w miescie? skad mam wiedziec jak szybko sie rozkreci akcja? a jak dotre tam i akcja ustanie to co? JUZ RAZ MNIE STAMTAD WYPIEPRZYLI! tak mnie zalatwili w pierwszej ciazy- kazali przyjechac z torba ze juz z dzieckiem wyjade. przyjechalam na umówiony termin i ze akcji zadnej nie bylo (2tyg przed terminem) to mnie cofneli do mojego miasta i urodzilam normalnie bez ich laski. nic takiego sie nie dzialo.
![]() Błagam doradźcie bo oszaleje!! ![]()
#3893 | |||||
Zakorzenienie
|
pamiętam jak mi opowiadała... straszne to było
---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Rozpadało się i nawet trochę pogrzmiewa ![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
![]() Ja wczoraj tez usłyszałam że nie mój czas... trochę zrobiło mi się smuto a z drugiej strony niech Maja jak najdłużej będzie w brzuszku ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
![]() Ja chyba zdecydowanie na dużo ubranek przygotowałam do szpitala dla Małej , wyszły mi dwie siatki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
Ale z drugiej strony jak masz też u siebie w mieście szpital to może warto się do niego udać i wypytać o wszystko? Może warto porozmawiać na spokojnie jeszcze raz. Z tym się zgodzę że nie wiadomo jak szybko akcją się rozwinie.. przecież nikt tego nie wiem i nie może sobie zaplanować.. Czasami wydaje mi sie ze ludzie nie świecą inteligencją... bo jej nie maja.
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3894 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pikpik- zależy Ci na porodzie sn, czy to lepiej dla serca bo się nie znam? No masz zgryz co zrobić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3895 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() ![]() U poloznej wyszlo wysokie cisnienie i nie chcialo spasc i lekarz wyslal mnie do szpitala. Tam sie naczekalam, ale ktg, usg cisnienie i siuski ok. Powiedzieli ze boja sie zeby nieprzeoczyc rzucawki bo moze szybko sie rozwinac. Wyslali do domu, ale mam mierzyc cisnienie i jakby co do od razu do szpitala. W pon do gp, w czwartek za tydzien wizyta w szpitalu. Gdybym wiedziala ze tyle bede jezdzic autobusem do szpitala to bym wykupila sobie karte ze znizka ![]() Takze odpoczne i ide robic obiad i pranie ![]()
#3896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3897 |
Zakorzenienie
|
co do spania na lewym boku , najnowszy wpis mamy ginekolog
"Czy ty też obudziłaś się dziś na lewym spierzchniętym boku❓ Ja jako ginekolog was pytam o co chodzi z tym lewym bokiem❓ Skąd pochodzi ten Mit, że kobiety w ciąży powinny spać TYLKO na lewym boku❓Czy to w ogóle wydaje się logiczne, że dla rozwijającego się płodu i rozwijającej się macicy taka asymetria przez całą noc miałaby sens❗❓ I teraz moja odpowiedź rzeczywiście człowiek nie jest zbudowany symetrycznie Po lewej stronie na kręgosłupie leży aorta brzuszna czyli sprężyste mięsiste główne naczynie tętnicze, które pompuje krew z serca do dolnych partii ciała. A po prawej stronie leży żyła główna dolna- też bardzo duże naczynie tylko, że mniej sprężyste mniej mięsiste - jak na naczynie żylne przystało. Tymniemniej tak naprawdę oba te naczynia położone są na kręgosłupie czyli na środku ciała i nie ma większego znaczenia czy położycie się na lewej czy na prawej stronie. Mamy tutaj na uwadze ucisk ciężarnej macicy na jedno z tych naczyń. Natura 🍃🌱🐏🐬 wie co robi i fizjologicznie ciężarna macica - tak naprawdę nie jest wstanie zasisnsc żadnego z tych naczyń. Choć są wyjątki – takim wyjątkiem jest ciąża mnoga oraz ciąża z dużym wielowodziem - wtedy rzeczywiście wskazane jest spanie na jednym lub na drugim boku z minimalną przewagę u lewego. A i wazne - Tyczy się to trzeciego trymestru. Podsumowując w pierwszym trymestrze niezależnie w jakie jesteście ciąży jestescie - pojedynczej czy bliźniaczej, pierwszej czy drugiej czy nawet dziesiątej 😉 możecie spać dowolnie - na lewym boku , na prawym boku, na plecach i jak wam wygodnie nawet możecie spać na brzuchu - tak możecie spać na brzuchu (wiem co powiedziałam) ☺ W drugim trymestrze niewskazane jest już spanie na brzuchu - z reszta nie było by wam wygodnie- ale zarówno na plecach jaki na obu bokach można spać. W trzecim trymestrze najkorzystniej jest spać na prawym lub na lewym boku ale jeżeli czujecie się dobrze - nie kręci sie wam w głowie ani innych nietypowych objawow - to to możecie też spać na plecach. " https://www.instagram.com/p/BFvhckYx...=mamaginekolog |
![]() ![]() |
![]() |
#3898 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na tydzien przed terminem moze powinnam zadzwonic jeszcze raz i spytac czy byc wczesniej czy jak. Sama nie wiem.jak pojade za szybko to mnie wylulaja powiedza ze panike sieje.a z akcja to juz mnie nie odesla...kolomyja w glowie.do mojego szpitala nie mam co isc,jak mnie najdzie to i tak nie bede miala wyboru przeciez a taki najgorszy to on nie jest.w koncu juz raz tam urodzilam...o ludzie...
![]() |
#3899 |
Zakorzenienie
|
Więc śpimy tak jak nam wygodnie
![]() ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Tż wrócił więc zmykam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3900 |
Zakorzenienie
|
Asiek bardzo rozsądnie pisze ta kobieta
![]() ![]() Pikpik ja nie wiem co bym zrobiła w Twojej sytuacji, może wybierz się tam teraz na wizytę do jakiegoś ordynatora albo lekarza i wypytaj dokładnie. Najbezpieczniej by było leżeć tam i czekać na poród.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.