Aborcja - wątek zbiorczy. Część 2. - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-25, 19:43   #1021
Devon_rose
Zakorzenienie

Dot.: Aborcja - wątek zbiorczy. Część 2.

Podziwiam, że macie jeszcze siłę dyskutować z moherowym beretem:-D

Zwierzak to nie rzecz, nie kupuj go na prezent !
Devon_rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 19:46   #1022
netKarolina
Raczkowanie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;60901746]
Za to prawdziwe i naturalne zapłodnienie udaje się zawsze. Skąd czerpiesz dane na temat liczby dzieci z wadami?

Serio, weź poczytaj nieco o fizjologii zapłodnienia, a przede wszystkim sprawdź sobie jaki odsetek płodów po standardowym zapłodnieniu ulega naturalnemu poronieniu. Podpowiem: więcej niż ci się wydaje.[/QUOTE]

Oj kłania się czytanie ze zrozumieniem.Powiedz mi gdzie ja napisałam że zapłodnienie naturalne zawsze się udaje.No gdzie??? Napisałam że jest BEZPIECZNIEJSZE.

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Devon_rose Pokaż wiadomość
Podziwiam, że macie jeszcze siłę dyskutować z moherowym beretem:-D
Nigdy w życiu nie miałam beretu
Stary 2016-05-25, 19:47   #1023
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez netKarolina Pokaż wiadomość
No właśnie tu piszesz o zagrożonej ciąży i jej leczeniu a wyżej mówisz o zabijaniu zdrowych dzieci, ale nie chcianych. Zalatuje trochę hipokryzją.
Twój sposób myślenia mnie powala To jest takie nielogiczne.....ja piszę naturalnym zapłodnieniu że jest bezpieczniejsze , a Ty mi wyjeżdżasz z leczeniem?Co ma piernik do wiatraka? Ale odpiszę Ci żeby było jasno:
Położyłabym się do szpitala nawet na 9m jeśli by to uratowało moje dziecko i leczyłabym swoich bliskich.
Napisałaś, że powinno się zakazać in vitro bo jest nienaturalne. Więc przedstawilam ci również jest NIENATURALNE
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 19:48   #1024
netKarolina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Krolowa Julianna Pokaż wiadomość
Ale dzieci poczęte drogą naturalną też miewaja takie wady. To też wina rodziców? Przecież wybrali naturalną opcję a tu bach, nie ma czaszki a oczy pływają nad szyją w wodach plodowych. Czyja wina?

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

I błagam ogarnij cytowanie.
No właśnie nie ogarniam cytowania:P Powiedz jak to zrobić.
Stary 2016-05-25, 19:52   #1025
Devon_rose
Zakorzenienie

Cytat:
Oj kłania się czytanie ze zrozumieniem.Powiedz mi gdzie ja napisałam że zapłodnienie naturalne zawsze się udaje.No gdzie??? Napisałam że jest BEZPIECZNIEJSZE.

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Nigdy w życiu nie miałam beretu
Wiedzy na temat jajek też nie posiadasz.

Kurom nie potrzebny kogut by znosiły jajka. Więc nie pisz, że jedzenie jajek to jedzenie zarodków kurczaków.

Stary 2016-05-25, 19:53   #1026
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Dziewczyny co dziś jadłyście na obiad?
smażone mielone pycha. Ale na śniadanie jajko na miękko.
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 19:57   #1027
netKarolina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Napisałaś, że powinno się zakazać in vitro bo jest nienaturalne. Więc przedstawilam ci również jest NIENATURALNE
W leczeniu można określić ewentualnie metode, może być naturalna lub nie.Nie można rozpatrywać leczenia jako czynności czy jest naturalna czy nie. Czy sama czynność jedzenia może być naturalna lub nie????Leczenie to leczenie i tyle.

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Cytat:
Wiedzy na temat jajek też nie posiadasz.

Kurom nie potrzebny kogut by znosiły jajka. Więc nie pisz, że jedzenie jajek to jedzenie zarodków kurczaków.
Bo to było oczywiste że chodzi o zapłodnione jajko.
Stary 2016-05-25, 20:01   #1028
Leszy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elion Pokaż wiadomość
Zawsze jak czytam twoje paternalistyczne wywwody to tracę wiarę, nadzieję i miłość.
Wskaż jedną moją wypowiedź. Powodzenia.

Cytat:
Bo to było oczywiste że chodzi o zapłodnione jajko.
Nie było. Tak samo jak druga strona dyskusji sadzisz miejscami takie farmazony, że to głowa mała.

W sumie to tutaj podziękuje w szczególności elve, Lisbeth i rembertowej. One chyba jako jedyne potrafią trzymać poziom tak trudnej etycznie dyskusji, jaką jest aborcja.

Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap.
http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20
http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30
Leszy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 20:03   #1029
netKarolina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Ale jesteś przeciwna terminacji ciąży w przypadku wykrycia wad letalnych, tak?
Ja był nie zabiła swojego dziecka.
Stary 2016-05-25, 20:08   #1030
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Ale nikt Cię do tego nie zmusza przecież. Chciałabym natomiast wiedzieć, czy jesteś przeciwna terminacji ciąży z powodu wad letalnych płodu i dlaczego masz takie a nie inne stanowisko.
Stary 2016-05-25, 20:12   #1031
stewardesa
BAN stały

Cytat:
W leczeniu można określić ewentualnie metode, może być naturalna lub nie.Nie można rozpatrywać leczenia jako czynności czy jest naturalna czy nie. Czy sama czynność jedzenia może być naturalna lub nie????Leczenie to leczenie i tyle.
A aborcja to aborcja.
Cytat:
I pozwoliłabyś mu umierać w męczarniach? Zaiste doskonały przykład odpowiedzialności.
stewardesa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 20:14   #1032
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez stewardesa Pokaż wiadomość
I pozwoliłabyś mu umierać w męczarniach? Zaiste doskonały przykład odpowiedzialności.
Decyzja o terminacji bądź jej braku jest bardzo trudna i myślę, że zmuszanie kogokolwiek będącego w takiej sytuacji do podjęcia którejkolwiek decyzji jest obrzydliwe.
Stary 2016-05-25, 20:15   #1033
Leszy
Zakorzenienie

Cytat:
Co Cię obchodzi co ona by postanowiła? Skoro nie chcesz ingerowania w Twoją macicę, to nie ingeruj w macicę innych.

Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap.
http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20
http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30
Leszy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 20:20   #1034
netKarolina
Raczkowanie

Cytat:
Ale nikt Cię do tego nie zmusza przecież. Chciałabym natomiast wiedzieć, czy jesteś przeciwna terminacji ciąży z powodu wad letalnych płodu i dlaczego masz takie a nie inne stanowisko.
No jakbym nie zabiła swojego dziecka no to znaczy że jestem przeciwna. Uważam że aborcja jest okrutna w każdym dniu,tygodniu czy miesiącu.Pewnie mnie zaraz zarzucisz że skazuje te dzieci na cierpienie itd. Ja ich nie skazuje ja je po prostu przyjmuje takimi jakie są z wadami i niedoskonałościami i robię wszystko żeby nie cierpiały i oprócz leków poprawiający ich stan dała bym im miłość. Mój kuzyn Bartek miał taką wadę zmarł w wieku 7lat. Wiem że był kochany, przez rodziców i całą rodzinę.W ostatnich chwilach był w szpitalu ale przede wszystkim była przy nim jego mama. Czasami bycie jest ważniejsze niż morfina.

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:
A aborcja to aborcja.
Aborcja ma wpływ na drugiego człowieka więc da się określić czy jest dobra czy zła.
A aborcja rozumiem to nie męczarnia??? To sama słodycz?
I nie skazałabym swojego dziecka na męczarnie bo robiłabym wszystko co się da żeby nie cierpiało.
Stary 2016-05-25, 20:23   #1035
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
No jakbym nie zabiła swojego dziecka no to znaczy że jestem przeciwna.
Nie, można uważać że samemu by się terminacji nie poddało, ale uważać jednocześnie, że się nie ma prawa do podejmowania decyzji za innych.
Cytat:
Uważam że aborcja jest okrutna w każdym dniu,tygodniu czy miesiącu.Pewnie mnie zaraz zarzucisz że skazuje te dzieci na cierpienie itd. Ja ich nie skazuje ja je po prostu przyjmuje takimi jakie są z wadami i niedoskonałościami i robię wszystko żeby nie cierpiały i oprócz leków poprawiający ich stan dała bym im miłość.
Nie, nie zarzucę Ci, że skazujesz dziecko na cierpienie, natomiast na pewno to cierpienie przedłużasz. Natomiast odpowiedz mi na pytanie dlaczego uważasz, że masz prawo decydować za innych rodziców? Dlaczego odbierasz im prawo do skrócenia dziecku cierpienia, skoro oni wierzą, że to jest najlepsze, co mogą temu dziecku dać? Skoro tak chcą mu okazać miłość? Skąd przekonanie, że Ty wiesz lepiej, co jest właściwe? Serio pytam, bez atakowania.
Stary 2016-05-25, 20:32   #1036
netKarolina
Raczkowanie

Cytat:
Nie, można uważać że samemu by się terminacji nie poddało, ale uważać jednocześnie, że się nie ma prawa do podejmowania decyzji za innych.

Nie, nie zarzucę Ci, że skazujesz dziecko na cierpienie, natomiast na pewno to cierpienie przedłużasz. Natomiast odpowiedz mi na pytanie dlaczego uważasz, że masz prawo decydować za innych rodziców? Dlaczego odbierasz im prawo do skrócenia dziecku cierpienia, skoro oni wierzą, że to jest najlepsze, co mogą temu dziecku dać? Skoro tak chcą mu okazać miłość? Skąd przekonanie, że Ty wiesz lepiej, co jest właściwe? Serio pytam, bez atakowania.
Z wiary.Jestem stworzeniem a nie stworzycielem.Nie mam prawa odbierać żadnemu człowiekowi życia, nawet żeby mu skrócić cierpienie.Cierpienie jest wpisane w ludzkość,każdy z nas cierpi,każdy z nas umrze co wiąże się z cierpieniem.Ale nikt z tego powodu nie zabija drugiego człowieka.Ale jakoś jeśli chodzi o nienarodzone dziecko to dajemy sobie takie prawo i mówimy że to dla jego dobra...ale ono nie może się wypowiedzieć,Więc skąd ta pewność że to dziecko też by to wybrało????
Stary 2016-05-25, 20:37   #1037
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Leszy Pokaż wiadomość
Co Cię obchodzi co ona by postanowiła? Skoro nie chcesz ingerowania w Twoją macicę, to nie ingeruj w macicę innych.
To to dziecko umierające w męczarniach to była macica
Cytat:
Wiem że był kochany, przez rodziców i całą rodzinę.W ostatnich chwilach był w szpitalu ale przede wszystkim była przy nim jego mama. Czasami bycie jest ważniejsze niż morfina.
Dla kogo? Dla jego matki?
Cytat:
Aborcja ma wpływ na drugiego człowieka więc da się określić czy jest dobra czy zła.
A dlaczego in vitro jest złe i czy podasz jakieś wiarygodne źródła to potwierdzające? Chodziło o to, że leczenie, z którego byś skorzystała jest tak samo nienaturalne jak in vitro i nie odniosłaś się do tego.
Cytat:
A aborcja rozumiem to nie męczarnia??? To sama słodycz?
To Ci przecież już wytłumaczono.
Cytat:
I nie skazałabym swojego dziecka na męczarnie bo robiłabym wszystko co się da żeby nie cierpiało.
"Wszystko" to wciąż nic w wymienionym przypadku.
Stary 2016-05-25, 20:39   #1038
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Cierpienie jest wpisane w ludzkość,każdy z nas cierpi,każdy z nas umrze co wiąże się z cierpieniem.Ale nikt z tego powodu nie zabija drugiego człowieka.Ale jakoś jeśli chodzi o nienarodzone dziecko to dajemy sobie takie prawo i mówimy że to dla jego dobra...ale ono nie może się wypowiedzieć,Więc skąd ta pewność że to dziecko też by to wybrało????
Z tego samego miejsca, z którego się wzięła Twoja pewność, że to dziecko by nie wybrało skrócenia cierpień - z wiary. I z miłości - żaden rodzic nie chce, żeby jego dziecko cierpiało.
Stary 2016-05-25, 20:41   #1039
Shar14
Zadomowienie

Klasyka. Wiara. Dlatego argumenty się odbijają jak grochem o ścianę. Jeśli jedna osoba ma argumenty religijne, a druga medyczne, biologiczne czy jakiekolwiek inne to one się nigdy nie dogadają. Nie ma na to szans.
Natomiast nie rozumiem i nie zrozumiem czemu ktoś chce decydować za innych i sądzi, że wie jak będzie dla kogoś lepiej.
Czy Stwórca nie dał ludziom wolnej woli by sami mogli decydować i byli rozliczani przez własne sumienia? Nie każdy jest katolikiem, więc czemu ma być zmuszany do katolickiego postrzegania świata?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-05-25, 20:51   #1040
netKarolina
Raczkowanie

Cytat:
To to dziecko umierające w męczarniach to była macica
Dla kogo? Dla jego matki?
[/COLOR][/COLOR]A dlaczego in vitro jest złe i czy podasz jakieś wiarygodne źródła to potwierdzające? Chodziło o to, że leczenie, z którego byś skorzystała jest tak samo nienaturalne jak in vitro i nie odniosłaś się do tego.
To Ci przecież już wytłumaczono.
"Wszystko" to wciąż nic w wymienionym przypadku.
Myślę że bycie przy umierający dziecku matki było dla niego ważniejsze i bardziej potrzebne.Myślę że dla matki było wielkim bólem.

Dlaczego in vitro jest złe:
http://natemat.pl/70835,czy-dzieci-z...dza-sie-zdrowe

Ale in vitro nie jest leczeniem.Czy po zastosowaniu tej metody kobieta staje się płodna???????????????? Oczywiście że nie.In vitro to sztuczne zapłodnienie nie leczenie.

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:
Z tego samego miejsca, z którego się wzięła Twoja pewność, że to dziecko by nie wybrało skrócenia cierpień - z wiary. I z miłości - żaden rodzic nie chce, żeby jego dziecko cierpiało.
No właśnie, ani ja nie mogę mieć tej pewności ani Ty.I dlatego uważam że nie powinniśmy ingerować.

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Shar14 Pokaż wiadomość
Klasyka. Wiara. Dlatego argumenty się odbijają jak grochem o ścianę. Jeśli jedna osoba ma argumenty religijne, a druga medyczne, biologiczne czy jakiekolwiek inne to one się nigdy nie dogadają. Nie ma na to szans.
Natomiast nie rozumiem i nie zrozumiem czemu ktoś chce decydować za innych i sądzi, że wie jak będzie dla kogoś lepiej.
Czy Stwórca nie dał ludziom wolnej woli by sami mogli decydować i byli rozliczani przez własne sumienia? Nie każdy jest katolikiem, więc czemu ma być zmuszany do katolickiego postrzegania świata?

"Natomiast nie rozumiem i nie zrozumiem czemu ktoś chce decydować za innych i sądzi, że wie jak będzie dla kogoś lepiej. " no właśnie. Dlaczego chcesz decydować za nienarodzone dzieci? Skąd wiesz co dla nich będzie lepsze? Czy nie lepiej zostawić wszystko naturalnemu procesowi któremu podlega każdy z nas?
Stary 2016-05-25, 20:55   #1041
Devon_rose
Zakorzenienie

netKarolina a jakbyś miała dzieci i była w ciąży, która byłaby dla Ciebie zagrożeniem?

Skazałabyś swoje dzieci na życie bez matki?

Stary 2016-05-25, 20:56   #1042
netKarolina
Raczkowanie

Cytat:
Ale ja nie mam pewności że dziecko nie wybrało by skrócenia cierpień.Nie wiem co by wybrało...nikt tego nie wie.Zabijając je podejmujesz za nie decyzje. I w związku z tym że nikt nie wie co by wybrało takie nienarodzone dziecko nie powinniśmy ingerować w jego życie.
Stary 2016-05-25, 20:59   #1043
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Czy po zastosowaniu tej metody kobieta staje się płodna???????????????? Oczywiście że nie.In vitro to sztuczne zapłodnienie nie leczenie.
Znam małżeństwo, które zaszło po in vitro, po 10 latach starań. Potem poczęli naturalnie jeszcze dwójkę dzieci. Z tego co się dowiadywałam, nie są to odosobnione przypadki.
Cytat:
No właśnie, ani ja nie mogę mieć tej pewności ani Ty.I dlatego uważam że nie powinniśmy ingerować.
Nie pozwoliłabym mojemu dziecku cierpieć, nie zniosłabym myśli, że przez mój egoizm męczy się już w życiu płodowym, tylko po to żeby albo umrzeć jeszcze na etapie ciąży, albo chwilę po porodzie. To by było po prostu zbyt okrutne moim zdaniem, zarówno dla dziecka, jak i dla mnie. I nie zrozumiem nigdy dlaczego ktokolwiek uważa, że wie lepiej niż osoba, która w danym momencie przeżywa tą tragedię, jaką jest wiedza o śmiertelnej chorobie nienarodzonego dziecka.

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
Dlaczego chcesz decydować za nienarodzone dzieci? Skąd wiesz co dla nich będzie lepsze?
Na tym między innymi polega rodzicielstwo - na podejmowaniu za dziecko decyzji, które uważamy za słuszne, właściwe, najlepsze dla niego.
Stary 2016-05-25, 20:59   #1044
netKarolina
Raczkowanie

Cytat:
netKarolina a jakbyś miała dzieci i była w ciąży, która byłaby dla Ciebie zagrożeniem?

Skazałabyś swoje dzieci na życie bez matki?
Na pewno urodziłabym to dziecko,ale nie uważam że skazałabym je na życie bez matki, tylko dałabym mu życie Po za tym mój mąż mógłby ożenić się drugi raz więc mogłaby mieć matkę Czy Wiele dzieci wychowuje się bez matek,ale wtedy bardzo często zastępują je ciocie i babcie.
Stary 2016-05-25, 21:03   #1045
Devon_rose
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno urodziłabym to dziecko,ale nie uważam że skazałabym je na życie bez matki, tylko dałabym mu życie Po za tym mój mąż mógłby ożenić się drugi raz więc mogłaby mieć matkę Czy Wiele dzieci wychowuje się bez matek,ale wtedy bardzo często zastępują je ciocie i babcie.
Chodziło mi o żyjące dzieci i kolejną ciążę, która mogłaby Cię zabić.

Stary 2016-05-25, 21:06   #1046
Shar14
Zadomowienie

Cytat:
"Natomiast nie rozumiem i nie zrozumiem czemu ktoś chce decydować za innych i sądzi, że wie jak będzie dla kogoś lepiej. " no właśnie. Dlaczego chcesz decydować za nienarodzone dzieci? Skąd wiesz co dla nich będzie lepsze? Czy nie lepiej zostawić wszystko naturalnemu procesowi któremu podlega każdy z nas?
Ja nie decyduje za nikogo, bo dla mnie to nie jest osoba, żebym mogła za nią zdecydować. Nie ma woli, wspomnień, marzeń i planów, żeby nią być. Moje zdrowie psychiczne i fizyczne jest dla mnie ważniejsze. Mówię, ja chętnie oddam. Tylko raczej nic z tego nie będzie.
Poza tym w przypadku takich tragedii jak gwałt, ciężkie upośledzenie i zagrożenie życia powinno się zostawić wybór rodzinie. To są naprawdę ogromne dramaty, a nie każdy psychicznie jest taki sam. Nie każdy to udźwignie, bo ludzie są różni. To tak delikatny temat, że nie osadzałabym pochopnie, bo nie jestem w tej sytuacji.

Może się czepiam, ale taki twór jak dzieci nienarodzone nie istnieje. To tak jak dąb niewyrośnięty czy kurczak niewykluty.

Edytowane przez Shar14
Czas edycji: 2016-05-25 o 21:08
Shar14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 21:12   #1047
netKarolina
Raczkowanie

Cytat:
Znam małżeństwo, które zaszło po in vitro, po 10 latach starań. Potem poczęli naturalnie jeszcze dwójkę dzieci. Z tego co się dowiadywałam, nie są to odosobnione przypadki.

No i co w związku z tym? Kobiet przyjmuje wiele hormonów przed in vitro skod wiesz że to nie leki im pomogły.A może to blokada psychiczna puściła, ja też znam przypadki że po adopcjach dzieci pary poczęły naturalnie ich rodzeństwo.Organizm ludzki jest nie zbadany.Metoda in vitro to zapłodnienie na szkle, to jest cel aby zapłodnić komórkę i wszczepić ją w macice.Celem nie jest to aby kobieta w sposób naturalny poczęła dziecko, więc te parę przypadków to żaden argument.

Nie pozwoliłabym mojemu dziecku cierpieć, nie zniosłabym myśli, że przez mój egoizm męczy się już w życiu płodowym, tylko po to żeby albo umrzeć jeszcze na etapie ciąży, albo chwilę po porodzie. To by było po prostu zbyt okrutne moim zdaniem, zarówno dla dziecka, jak i dla mnie. I nie zrozumiem nigdy dlaczego ktokolwiek uważa, że wie lepiej niż osoba, która w danym momencie przeżywa tą tragedię, jaką jest wiedza o śmiertelnej chorobie nienarodzonego dziecka.

Ale ja nie wiem lepiej już to TYSIĄC razy pisałam, tak samo jak ta matka nie wie.

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Na tym między innymi polega rodzicielstwo - na podejmowaniu za dziecko decyzji, które uważamy za słuszne, właściwe, najlepsze dla niego.
Tak wszystko co jest dla tego dziecka dobrem.Ja uważam że aborcja to barbarzyństwo i nie zalicza się do dobra.

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Cytat:
Chodziło mi o żyjące dzieci i kolejną ciążę, która mogłaby Cię zabić.
Też bym urodziła.
Stary 2016-05-25, 21:12   #1048
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie czemu????? Dlatego in vitro powinno być zakazane bo rodzice skazują swoje dzieci na takie cierpienie, i zabijają ich rodzeństwo.To jest wbrew naturze,ta metoda i uważam że nie warto skazywać chociaż by jednego człowieka, a są ich miliony na śmierć lub potencjalne cierpienie dla iluś tam urodzonych zdrowych dzieci.
A teraz idź i powiedz to jakiejś matce, która ma dziecko poczęte w wyniku in vitro. Powiedz jej, że jej dziecko nie powinno było się począć, urodzić i istnieć, że nie miała prawa sprowadzać na świat i że jego życie jest mniej cenne od życia jego "rodzeństwa" (). Znasz w ogóle takie matki i takie dzieci? Ja znam i uważam, że to, co wypisujesz, jest po prostu obrzydliwe. Niedobrze mi się robi, jak czytam takie wypociny.
Stary 2016-05-25, 21:15   #1049
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Myślę że bycie przy umierający dziecku matki było dla niego ważniejsze i bardziej potrzebne.Myślę że dla matki było wielkim bólem.
Ale na jakiej podstawie tak myślisz? Jakim prawem stwierdzasz, że wiesz, co było dla NIEGO ważniejsze? I czy ono w ogóle było w stanie myśleć w takim bólu?
Cytat:
To jest wiarygodne źródło?
Cytat:
Ale in vitro nie jest leczeniem.Czy po zastosowaniu tej metody kobieta staje się płodna???????????????? Oczywiście że nie.In vitro to sztuczne zapłodnienie nie leczenie.
A gdzie ja napisałam, że to leczenie?
Cytat:
To dlaczego zadeklarowałaś, że podtrzymywałabyś zagrożoną ciążę z pomocą lekarzy? To nienaturalne.
Stary 2016-05-25, 21:16   #1050
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Też bym urodziła.
Zgaduję, że nie masz jeszcze dziecka/dzieci.

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości