![]() |
#1831 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1832 |
Zakorzenienie
|
Podwyższone CRP świadczy o tym, że gdzieś w organizmie jest infekcja. Gdzie to nie wiemy. Możemy podejrzewać po objawach np. skurcze macicy=być może infekcja wewnątrzmaciczna.
#1833 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wymaz w jakiej sytuacji lekarz wykonuje? ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- ale to tylko hipoteza..równie dobrze może to być stan zapalny zęba.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1834 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ostatnie spotkanie zanosi sie na najciekawsze bo mają byc pozycje wertykalne, korzystanie z piłki itp.a tego mi chyba z biegu nie pokażą. Z informacji praktycznych: 1.Koszula do porodu taka która wyrzucimy, nie będziemy sie martwić że brudna. Najlepiej zasłaniająca tyłek. 2.koszula do karmienia rozpinana a nie z otworami na wystawienie biustu 3. Poczekać ze wszelkimi kosmetykami, emolientami, mascmi na pojawienie sie dziecka. Nie robić wielkich zapasów, najpierw sprawdzić jaką skórę ma dziecko. 4. Kosmetyki do kapieli daje szpital, swoje tylko mleczko/oliwka. ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Ja chyba nie mam wyniku crp w wypisie. Dziewczynie z łóżka obok sprawdzali na poczatku i po 2 dniach żeby spr czy jest na tym samym poziomie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1835 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Smacznie brzmi spróbuje w sobotę zapędzić go do sklepu po resztę brakujących sprawunków Cytat:
Z tego co kojarzę zamiast crp można zrobić ob i na jedno wyjdzie ... Tak mi sie o uszy obiła jak sie siostra do egzaminów przygotowywała Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1836 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1837 |
Zakorzenienie
|
Ja tez zostanę. Za tydzien Będę sama bo maz pracuje po południu. Zresztą pani powiedziała, ze zaprasza ich głównie na dwa spotkania- pielegnacja noworodka i porodówka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1838 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, skąd ten powtarzający się wszędzie tekst, że koszula po porodzie nadaje się tylko do wyrzucenia... Ja na mojej miałam dwie minimalne plamki z krwi. Normalnie wrzuciłam ją do pralki i potem z niej korzystałam (miała opcję "do karmienia"), wiele koszul/ piżam miałam w gorszym stanie po jakimś wycieku mleka, nie mówiąc o np okresie. Ja poszłam rodzić w mojej najładniejszej koszuli
![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1839 |
Zakorzenienie
|
Pani powiedziała że bezpośrednio na niej kładą dziecko.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1840 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1841 |
Zakorzenienie
|
Cześć, ja po wizycie u gina dzisiaj. Szyjka ma 36mm i nie jest zamknięta, tylko otwiera się w "lejek", tak to wytłumaczył mi i tż
![]() Z plusów to młoda leży już głową w dół więc mega się cieszę. Waży 860g, a myślałam, że już coś koło kilograma będzie. Te co mają nakaz leżenia- leżycie cały czas plackiem? Bo mój mówił, że to nie musi być w łóżeczku pod kołderką ale pozycji horyzontalnej jak najwięcej, oczywiście tż wyzywa mnie jak wstaje do toalety nawet.. Ciężko mi leżeć ciągle, a jak siadam na wyrze to się zaczyna stękanie. III trymestr daje mi się ostro we znaki: zmęczenie, ból pleców, mdłości i puchnięcie na maksa.. Nogi tak mi słuchły, że kostek już nie widzę a jak założę buty to oesu. Wydaje mi się, że wygladam jak wielka słonica i czuje się jak orka, chociaż na plusie mam tylko 5,5kg. W sumie nie wiem czy tylko.. superhuman- wyglądasz przepięknie ![]() ![]() slo_nk_o cieszę się, że to jednak nie cukrzyca ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1842 |
Zakorzenienie
|
Mnie nadal boli kroxze i chyba spojenie. Odzywalo się wcześniej ale teraz to już przesada.
navioe ja dostawalam 2x50 w szpitalu, do domu receptę na 100. |
![]() ![]() |
![]() |
#1843 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj widziałam na zdjęciu 4D twarz swojego dziecka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1845 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1846 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1847 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1848 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z tym, że pierwsze 4 miesiące prawie nic nie jadłam, bo mnie po wszystkim mdliło (ale nie wymiotowałam na szczęście ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do odczucia "jestem słonica" - mam +10kg, czyli 91 kg przy wzroście 164 ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1849 |
Zakorzenienie
|
Świniaczek właśnie tak jest . jak sobie znajdę jakąś pozycję to zaraz siku, albo skurcz. Albo tak jak teraz na prawym boku a mi sie ulewa w takiej pozycji. Albo boli mnie d... Albo mam kolację w gardle jak przezuwacz. Wybór należy do mnie.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1850 |
Raczkowanie
|
slo_nk_o, Krefetka
Ciesze się z dobrych wieści. Również mam podwyższone leukocyty od początku ciąży. Krefetka, dzięki za namiary na olej. Daj później znać jak pędzel Ci się sprawdza, a z laktatorem świetnie Ci się trafiło!! Origa, Florencee Wydaje mi się że nic odkrywczego nie dowiedziałam się o KP. Dużo było o nawale mlecznym, że najlepsza jest wówczas do karmienia pozycja spod pachy. Należy karmić raz z jednej, a raz z drugiej piersi. Położna mówiła jak ważne jest noszenie stanika zwłaszcza po porodzie i w czasie karmienia. Zalecała na bolące piersi (a będzie boleć) zmrożone, rozbite wcześniej tluczkiem do ziemniaków okłady z liści kapusty. Mówiła żeby przystawiając dziecko do piersi zwracać uwagę aby nie wkładać dziecku do ust sutka zbyt płytko bo podobno 90% początkujących popełnia ten błąd (mamy boją się ze dziecko nie ma jak oddychać). Przestrzegała, że nie powinno się odstawiać dziecka od piersi na dłużej niż 8h bo wówczas może zmniejszyc się laktacja. Mówiła żeby przy kp dodatkowo nie dopajać niczym dziecka. Maleństwo karmimy na żądanie lub kiedy mamy obolałe i twarde piersi z powodu nadmiaru pokarmu (ewentualnie laktatorem można się ratować, ale tylko do uczucia ulgi, a nie ile się da, bo wówczas mozg dostaje informacje żeby jeszcze więcej pokarmu produkować jak opróżnimy piersi). Tłumaczyła, że laktatorem nie ma szans by wydobyć siarę. Aaa na problematyczne wklęsłe lub płaskie sutki poleciła zrobić takie "urządzenie" (mam nadzieje, że uda mi się dodać zdj). Ogólnie wydaje mi się to wszystko dość oczywiste co tu Wam napisałam i jeszcze pewnie chaotycznie mi to wyszlo... Sorki. ![]()
#1851 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie stwierdzono na podstawie pierwszego wyniku, który wcale nie był mocno zawyżony....a teraz co tydzień przyjmuję coraz większe dawki insuliny mimo trzymania takiej samej diety... Myślę, że lepiej jest w takim przypadku dmuchać na zimne i się pofatygować do poradni raz na jakiś czas nawet jeśli wyniki później będą ok. Cukrzyca ma bardzo spory wpływ na płód - więc lepiej mieć ją pod kontrolą.
![]() ![]() |
![]() |
#1852 |
Raczkowanie
|
.
#1853 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
Zapisuje ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1854 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taaaa, nic nie pobije tej radości, jaką się odczuwa po poszukiwaniach wygodnej pozycji (w której idzie przeżyć stopień bólu i zaczyna się go ignorować ![]() ![]() ![]() ![]() Chwilowo mi się to zmieniło na znośny ból bioder i pleców, mam nadzieję, że już nie wrócą te poprzednie, bo nie wyrobię z kolejną dawką bólu po 20h/dobę ![]() Pisałyście bodajże wczoraj o widoczności swojej Bożeny. Ja mojej nie widzę już od dłuższego czasu, efekty golenia ocenia TŻ ![]() Mój tata jak mnie dzisiaj zobaczył (mam dzisiaj długą kieckę na sobie, która rewelacyjnie podkreśla bębenek ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1855 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, mam pytanie, pewnie nie powinnam sie interesować tylko cieszyć, ale....od niecałego miesiąca jestem na l4, dzis dostałam wynagrodzenie z pracy, kwota wyższa o ponad 500 zł od mojego normalnego miesięcznego wynagrodzenia .....kurde jak oni to liczą, że az tyle?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1856 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1857 |
Zakorzenienie
|
Swiniaczek zauważyłam, ze zgięte/podkurczone nogi pomagają. Wtedy też mam rzadziej skurcze. Z poducha między/pod nogami sypiam od miesiąca, moze nawet więcej.
Pod prysznicem sprawdziłam czy jakiegoś gyza albo narosli nie mam na wargach. To chociaż odrobinę tłumaczyłoby ból. Ale nic nie wyczulam. W nocy, po dłuższym braku ruchu bolą mnie stawy, głównie kolana. Wstanie do łazienki jest coraz mniej przyjemne. Czy tylko mnie ciąża boli? W I trymestrze brzuch i piersi. Potem chwila spokoju. Teraz stawy, czasami biodro i to cholerne krocze. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1858 | |
Zadomowienie
|
Ehhhh, dziś był mój ostatni dzień w pracy. Zostałam sympatycznie pożegnana a na odchodne dostałam czekoladki i kwiaty
![]() ![]() Było mi trochę smutno, ale coś się kończy a coś się zaczyna, prawda? ![]() Jutro przyjedzie moja nowa lodówka ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1859 | ||
Zadomowienie
|
U nas też Polskie. Bo Pani która ma pola z truskawkami u nas w mieście już handluje
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajnie, że z TŻ lepiej się układa, z tego co piszesz ![]() Haha orka? z tymi 5kg? co ja mam powiedzieć?
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1860 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś byłam z ciastem w pracy. Zniknęłam trochę z zaskoczenia, dzis nadrabiałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:56.