![]() |
#2521 |
przyczajony tygrys
|
Dot.: Mamy marzec 2016 epizod 1
Dobry wieczór. Nadrobiłam 2 dni, ale zapomniałam co której chciałam napisać.
U mnie pech na całego - utraciłam wszystkie kontakty z karty sim. Część do odzyskania, jednak ok 80% nie do odzyskania już ![]() Jutro i w pt tz ma wolne ![]() ![]() Lecę pod prysznic tz zaraz będzie ![]()
#2522 |
Zakorzenienie
|
Mój telefon ma stluczona szybkę, poszłam ostatnio zapytać ile będzie kosztowała wymiana: 350zl
![]() Trudno. Najważniejsze że wyswietlacz działa. Nieznajoma zazdroszczę jak czytam z jakim utęsknieniem czekacie na swoich tż... ja żyję w wiecznym konflikcie ![]() Ech dziś mam jakiś kiepski humor. Sączę sobie lampeczke wina i tylko mi się pogarsza... |
![]() ![]() |
![]() |
#2523 |
Zakorzenienie
|
Hejka..
Skąd bierzecie czas?? U mnie wciąż coś do zrobienia.. Zwierząt nie mam więc się nie wypowiem. Dietę zaczniemy rozszerzać oczywiście po 6 m-cu bo nie widzę powodu aby to na siłę przyspieszać ![]() Niech ta budowa dobiegnie końca. To wszystko tak się wlecze.. W nast. tyg. będą robione łazienki, schody są już gotowe(czekamy na nie), dziś przyjechało AGD do kuchni ![]() Remonty ani trochę nie zbliżają do siebie ludzi dlatego mam dość. Z mężem wciąż różne wizje wygladu domu w efekcie jesteśmy jednym wielkim fochem. Agata dała mi dziś popalić. Nigdy jej jakoś specjalnie nie rozpieszaczalam jeśli chodzi o zabawki ale jak się na coś uprze to koniec! W domu odwalila histerię że mamy wrócić do sklepu i kupić zabawkę ktora jej się spodobała(cena:160zł) jasne.. już lecę i kupuję.. tak bez okazji.. Oliwka ma stałą godzinę zasypiania-21, poza tym w ciagu dnia śpi 5-7h czyli bardzo ładnie. Mąż na budowie, a ja sama w czystej pościeli leżę i pachnę.. i marzę o przeprowadzce..
#2524 |
Zakorzenienie
|
Lewku - u mnie też zazwyczaj winko wyciąga jakieś smuty :-/
Ja tez dzisiaj raczej nie w humorze ale ciężko powiedzieć czemu. Id półtorej godziny siedzę i uzupełniam album Liwii.. Ale idę się położyć i spać ;-) Ciekawe ile bobas pośpi, wcoraj była pobudka pierwsza o 5;30 i to jeszcze ja sama wzbudzałam.. Oby dzisiaj było podobnie. Aha, i chyba znalazłam winnego moich przepełnionych cyckow w nocy.. Laktator.. Bo zauważyłam, że jak mam pełne to musze dobre 5 min pompować żeby poczuć "ulgę" i trochę żeby zmiękły.. Czyli trochę się musze namachać. A dziecko mi ten kamień ściąga kilkoma ruchami buźki.. To by oznaczało, że laktator te piersi bardziej pobudza do produkcji bo nieźle je musze wymeczyc do opróżnienia. A Mała to robi szybko i sprawnie.. Tak myślę, że to to. Pamiętam jak w szpitalu położna mi mówiła, żebym bez potrzeby tych piersi nie tłamsiła i jak karmie, żeby za dużo nimi nie "ruszać", nie głaskać (żeby pokarm lepiej leciał) bo każdy ruch nakręca produkcję i żeby uniknąć właśnie przepełnienia i ew zastoju.
#2525 |
Zakorzenienie
|
Ja w ogole podziwiam za sciaganie recznym laktatorem. Ja bym ci.pca dostala - leniwa jestem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2526 |
Zakorzenienie
|
Misia - ja juz dostaje cipca i codziennie marze o elektrycznym.. Ale jak pomyślę ze będę go używać jeszcze tylko 2 miesiące... Nie wiem czy się opłaca kupować
#2527 |
Zakorzenienie
|
No ja raz probowalam recznym i po 10 ruchach rabnelam do szafki.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2528 |
Konto usunięte
|
Polly Ale zła na tz nie jesteś? więc może rzeczywiście sama napijesz lampkę i film ogladniesz?
lewek -A kto to lubi ?niema nic gorszego jak chore dziecko. Zdrówka dla maluszków! 32-dobrze że mój mąż mało w kompie siedzi.Dostałam oświecenia 😆to dla tego on tak ciągle mnie męczy że wpatruje się w laptop ...Go to denerwuje! 😅😆 Emma - mój Igorek to samo ale ja już się nie poddaje.O 20.39 wymyślił że jest już numer z hot wheels i żebym leciała do sklepu mu kupic.Jemu się da wytłumaczyć ale ile przy tym nerwow! Dark -hmm może i masz rację z tą produkcją pokarmu |
![]() ![]() |
![]() |
#2529 |
Zakorzenienie
|
Zapisałam się na zajęcia fit&jump
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Nadia Mojej da się jej wytłumaczyć ale nie zawsze. W momencie kiedy zaczęła mi miauczec "mama kup mi.." pchalam wózek z placzaca Oliwka w drugiej ręce trzymałam storczyka dla mojej mamy a pot zalewal całe moje ciało. Ona widząc to że nie damy rady się cofnąć po zabawkę zaczęła brnąć w histerię ktora trwała kilkanascie minut po czym zrezygnowala bo chyba bylo jej za gorąco.. ![]()
#2530 |
Wtajemniczenie
|
Emma To ladna akcje wczoraj mialas ;-) Dobrze ze się nie ugielas Coz to było za cudo którego tak pragnęła Agatka?
Moja M mnie doprowadza do szału jak oglada bajki i podczas reklam mówi ze chcialaby taka czy inna zabawke Bo chciałaby WSZYSTKO co jest w tych reklamach Zwariować idzie Ma urodziny niedługo więc mam wymowke i zawsze jej mowie ze zobaczymy co dostanie w prezencie No i powtarzamy jej z tz ze ma mnóstwo zabawek którymi i tak się nie bawi I ze nie można mieć wszystkiego I takie tam ;-) U nas już drugie karmienie Moje dziecko zdecydowanie nie chce wyspanej mamy ;-(
#2531 |
Zakorzenienie
|
Ech ta komercja jest taka smutna.. tez mnie to wkurza, ze dzieci są przez te okropne reklamy manipulowane żeby chcieć właśnie mieć wszystko. Ciężkie czasy..
U nas dzisiaj karmienie nr 1. Wow. Rzadko się zdarza że tak późno. Próżno czekać na jeszcze dłuższe spanie jak u niektórych do 5-6 ![]()
#2532 |
Zakorzenienie
|
A ja wstaje nie dla tego, że się mała budzi, tylko odciągnąć kamienie z cyckow. Dla "poczucia ulgi" musze namachać 140ml z obu.
Namachalam to idę spać, zobaczymy czy kitek da pospać jeszcze.
#2533 |
Zakorzenienie
|
Junior sie kreci, czekam na pobudke nr 3 do karmienia. Nie moge spac, mam nadzieje ze organizm nie stwierdził ze po co spac skoro i tak wstaje co półtorej godziny echhh
![]()
#2534 |
Zakorzenienie
|
Karmienie nr 1
![]() Moj maz po 17 wyszedl do pracy, a po 22 obudzil mnie buziakiem ![]() ![]() Dzisiaj Dzien Matki, nasz pierwszy! ![]() zycze spokojnych dzieci dzisiaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2535 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
![]() |
#2536 |
Zakorzenienie
|
My tez po pierwszym karmieniu
#2537 |
Zakorzenienie
|
My też po pierwszym
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2538 |
Zakorzenienie
|
Nina nie chciała spać, obserwowała mnie, gdy mleko odciągałam.:P Ale już ma coraz mniejsze oczka.
![]()
![]() |
#2539 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do Dnia Matki, cudnie! wyjątkowy dzień dla nas dzisiaj ![]() i u mnie karmienie nr 1 dobiegło końca ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2540 |
Konto usunięte
|
mooniut u mnie to samo z małym, też chcę mieć wszystko a jak wychodzimy do sklepu to on jeszcze sam nie wiedząc co chcę już marudzi:"kup mi kup!!"
Ja mu codziennie coś kupuje - lody, picie, jogurty ,Ale zabawki, teraz on sie interesuje różnymi gazetami dla dzieci w których są zabawki to koszt 20 zł,więc kupuje mu tak raz na tydzień . Emma my codziennie tak, kiedy wracamy z przedszkola i mijamy sklep : "A kupisz mi, A kupisz, A ile jeszcze do urodzin, do Mikołaja, do dnia dziecka??" ---------- Dopisano o 05:40 ---------- Poprzedni post napisano o 05:37 ---------- To mamuśki wszystkiego nam najlepszego -żebyśmy były najlepszymi mamami pod słońcem (i tak jesteśmy ) i żebyśmy też były madrymi silnymi pięknymi dla naszych brzdacow! Edytowane przez 201704101323 Czas edycji: 2016-05-26 o 07:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2541 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2542 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
całe szczęście mojej M się da wytłumaczyć ale coraz częściej słyszę czy moge to mieć lub czy mi kupisz? Ehh nieba bym jej przychylila ale wiem ze niektóre to takie ☠☠☠☠☠☠☠ki ze po dwóch zabawach pójdą w kat i nie kupuje jej Wole zainwestować w porząne klocki lub cos edukacyjnego ale cóż z czasem to już niestety dziecko zaczyna mieć swoje zdanie w tej kwestii ;-) Cytat:
![]() Widze ze i u was dużo pobudek I nas też Podobnie jak wczoraj :-( Bede Zombie w dzień ale i tak zauważyłam ze coraz lepiej funkcjonuje w dzień jak na tak małą ilość snu Kiedyś to było nie do pomyslenia ;-) Dziewczyny Podaje Szymonowi po kąpieli witaminy, delicol i bio gaje do butelki z moim mlekiem Czy to może być przyczyna ze nad ranem zaczynaja sie częste pobudki i jeki steki a w końcu kupa? Bo to na pewno ona go tak wybudza Tego jestem prawie pewna Wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta ![]()
![]() |
#2543 |
Zakorzenienie
|
Moje małe szczęście już wstało i wali uśmiechy.
![]() I w dniu naszego święta życzę nam jak najwięcej radości z naszych maleństw. ![]()
![]() |
#2544 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wszystkiego Najlepszego Mamusie ![]()
Córeczka Edytowane przez _emma Czas edycji: 2016-05-26 o 06:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2545 |
Zakorzenienie
|
Wszysykiego najlepszego mamusie w dniu naszego święta
![]() Zuzia tez jak ogląda reklamy to pyta się kupisz,kupisz. Za to jak jesteśmy w sklepie i prosi zebysmy poszły do zabawkowego to wie ze moze tylko pooglądać i nic nie kupujemy,jak idziemy cos kupic wtedy wie ze moze wybrac sobie jedna rzecz,odpukać narazie nigdy histerii nie było oby jak najdłuźej. Z gazet kupuje jej raz na miesiąc my little pony bo uwielbia koniki.
#2546 |
Konto usunięte
|
Dark- wybieliłas te zęby, jak sprawdził się ten proszek. Ja kupiłam zestaw IWhite, zobaczymy jakie będą efekty. Bardzo zachwalany produkt.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2547 |
Zakorzenienie
|
TŻ wrócił późno, teraz chrapie, a umawialiśmy się, że z rana zajmie się młodą żebym mogła w spokoju wziąć prysznic, ogarnąć się i zjeść śniadanie. no cóż, zaczynam się powoli przyzwyczajać.
![]()
![]() |
#2548 |
Wtajemniczenie
|
Marta Moja M też uwielbia kucyki pony i equestria girls ;-) gazetki też jej czaaem kupuje jak są fajne figurki bo nimi się fajnie bawi
![]()
#2549 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry.
Córcia zrobiła mi dziś prezent i dłużej spała ![]() ![]() Kochane wszystkiego dobrego dla nas w dniu naszego święta ![]() ![]() U nas kryzys :/ Wszyscy strajkują. Efekt to m.in brak paliwa na stacjach, mają odłączyć prąd. Świetnie normalnie. Chyba ognisko rozpalę, żeby grzać jedzenie dziecku i mieć wodę na kąpiel dla niej. A na samolot na nogach pójdziemy ![]()
#2550 |
Rozeznanie
|
Hejka
![]() Wczoraj z TŻ zaliczyliśmy imprezę u znajomych ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziś mamy gości, więc ogarniam dom, jedzenie itd. ![]() ![]() ![]() Wszystkiego Najlepszego Mamuśki ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:59.