|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII
Dzień dobry u nas tez szaro buro, idę wypić kawę może mnie pobudzi. Dziś Natka szaleje od samego rana jak zaczęła o 5 tak z mala przerwa szaleje do teraz.
Najlepszego dla Was mamuski Katto widocznie Twój synek postanowił intensywnie świętować dzień matki ![]() Alloffkowa proponuje miete na to podtrucie, skoro pepsi i tak nie pomogła. Eskav udanej wizyty. Flower kurcze musisz koniecznie zrobić porządek z ta Hemoglobina bo jeszcze przy porodzie sporo krwi Ci ubedzie i żeby Ci po porodzie niemiłe tego konsekwencje nie groziły. Ja miałam tak przy Matim ze po porodzie intensywnie debatowali czy mi krwi nie przetaczać bo taka miałam niedokrwistość.
|
#3242 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII
Synuś się obudził
![]() Pod prysznicem już bardzo intensywnie się zastanawiałam, czy wszystko u niego ok, ale już wiem, że tak ufffff.
|
|
|
|
#3243 |
|
Zadomowienie
|
Misia no właśnie staram się robić wszystko żeby wzrosła mi ta hemoglobina...Teraz myślę, że skoro żelazo na receptę w tabletkach mi nie pomagają to może kupię tonik Floradix żelazo i witaminy- dobre opinie w necie ma..
Wesoła Ania żelazo biorę zawsze w towarzystwie witaminy c ale naturalnej - może powinnam suplementować większą dawkę.. Allofkowa niefajnie z tą pizzą..to była kupna mrożona czy z pizzerii? |
|
|
|
#3244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3245 |
|
Zadomowienie
|
Allofkowa a może zbieg okoliczności i jakiegoś wiruska złapaliście..oby szybko przeszło
Dziewczyny z krwią RH- i Tż z Rh+ wczoraj gin zaproponował mi żebym wykupiła sobie za prawie 400 zł zastrzyk immunoglobulinę, żeby wziąć tak profilaktycznie przed porodem w razie gdyby córa miała mieć krew RH+....zastanawiam się bo to nie mała kwota dla mnie a przecież do tej pory to w razie czego od razu po porodzie robili taki zastrzyk...póki co przeciwciał nie mam w swojej krwi, więc raczej córze nie grozi konflikt...i tak się głowie czy robić czy nie...robi któraś z was? |
|
|
|
#3246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3247 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam się i buziaki dla wszystkich Mam
|
|
|
|
|
#3248 |
|
Wtajemniczenie
|
Flowerbombka mnie gin informowała o tym zastrzyku na początku ciąży i rozważałam go do momentu gdy sie nie okazało ze mąż tez ma rh-. Poza tym co trymestr mam robione przeciwciała antyerytrocytarne i wychodzą ujemne. I to moja pierwsza ciąża a czytałam ze w pierwszej do konfliktu nie dochodzi. Gdy różnica w czynniku rh jest to po porodzie dostaje sie zastrzyk immunoglobuliny zeby w przyszłości zminimalizować ryzyko konfliktu. Po pierwszej ciąży dostałaś ten zastrzyk? Może teraz nie będzie potrzebny jak przeciwciała nie występują?
|
|
#3249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3250 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Mamusie, wszystkiego najlepsiejszego
Za rok już będziemy obchodzić z dziećmi Ja miałam dzisiaj najgorszą noc w życiu Myślałam, że wyląduje w szpitalu. Najpier nie mogłam zasnąc, co jest ostatnio normą i jak przysnęłam to po 40 minutach obudził mnie ból podbrzusza taki konkretny jak na okres. Zerwałam się przerażona, że dostałam okres i łózko zalałam, ale czysto. Pochodziłam troche, napiłam się wody, ale ból brzucha dalej okropny. poszłam pod gorący prysznic, który obudził tż i się pyta co się dzieje. Mówię, że bardzo brzuch mnie boli, aż mnie mdliło. Poleciał do apteki, przyniósł co mógł przeciwbólowego i nospe 2 rodzaje. Czekając na niego dźgałam i potrząsałam brzuch, żeby się ten maluszek ruszył Nie wiedziałam, czy pakować torbe czy dzownić do szpitala - panika i brak decyzji najgorsze co może być! tż łaził po chacie, pytał się co robimy, lepiej mi czy do szpitala? Wykąpałam się jeszcze raz, tż zagotował mi wody do termofora i leżałam tak do rana. Powoli ból przeszedł i zasnęłam wykończona, dopiero się obudziłam. Za cholerkę nie wiem co to było. ale odpukuję wszsytko co mówiłam, niech ten maluszek sobie siedzi w środku tak długo jak mu się podoba, wclae go nie chcę za 3 tygodnie, mogę za 5, byle wyszedł cały i zdrowy
|
#3251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet nie wyobrażam sobie jak musiałaś się zdenerwowac, że to już. Może zatrulas się czymś... Może lepiej zapytać lekarza co on o tym myśli?
|
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
Kamila ma racje, ja też bym tak silny ból skonsultowała z lekarzem...
|
|
|
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
Arida, współczuję samopoczucia i strachu
oby takie coś się już nigdy nie powtórzyło!!
|
|
|
|
#3254 |
|
Zadomowienie
|
okropne to było, bo nie wiedziałam o co chodzi, Skurczy zadnych tylko mega ból brzucha, Jutro się wepchnę do gina żeby podejrzał maluszka, Może wody mi znowu zmalały? Ale mały normalnie dzisiaj daje czadu, chyba wynagradza matce stres. Nie mam pojęcia
|
#3255 |
|
Zakorzenienie
|
To może być wszystko tak na prawdę :/
Oby już się nie powtórzyło
|
#3256 |
|
Zadomowienie
|
Lazurowa- trzymam kciuki za pozytywne wyniki badania, bardzo dobrze, że tak dbasz o siebie i maleństwo
Eskav- kciuki za dzisiejszą wizytę! |
|
|
|
#3257 |
|
Zadomowienie
|
cwk po pierwszym porodzie nie miałam robionego bo synkowi od razu sprawdzili i ma po mnie Rh- ale miałam w kwietniu rok temu podawany ten zastrzyk po poronieniu...przeciwciała też mam robione i są ujemne..w pierwszej ciąży to bym nie robiła na 100 % a teraz się waham troszkę...
Arida oj to cięzka noc za Tobą/Wami..odpoczywaj dziś A tak odnośnie bóli strasznych brzucha to powiem wam, że ja ze 3-4 tygodnie przed porodem miałam takie skurcze i ból w nocy jak na okres, że sama się sobie potem dziwiłam, że nie jechałam na IP...takie bóle potem poczułam dopiero na porodówce przy gdzieś 6-7 cm rozwarcia...teraz nie ma bata jak tylko poczuję silniejsze bóle to jadę na IP bo mam do niej prawie 40 km a skoro w I ciązy urodziłam w 1.5 h od pierwszych bóli to co będzie teraz
|
|
|
|
#3258 |
|
Zadomowienie
|
Flowe, wcale mnie nie pocieszyłaś
![]() Z antygenem nie pomogę, bo my z tż mamy zgodą gr krwi. A co do pokrzywy kattoo, to ja piłam przez tydzień, opuchlizna nie zeszła tylko zaczełam czesciej chodzić siku i wkręciłam sobie, że odwadniam organizm i jeszcze mi te wody zmaleją, więc odstawiłam. Może Tobie pomoże
|
#3259 |
|
Zadomowienie
|
Według mnie to na pewno coś z żołądkiem. Ale nie dziwię się, że tak się wystraszylas. Każdy by spanikowal
|
|
|
|
#3260 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuję za wszystkie kciuki ![]() Jeszcze dwie godzinki i uciekam z pracy
|
|
|
|
|
#3261 |
|
Wtajemniczenie
|
Arida Bardzo mi przykro że miałaś taka noc.... Trochę mi się to kojarzy z przepowiadaczami... Ale oby nie... Może skonsultuj to z lekarzem jak dziewczyny radzą.
Dziękuję za wszystkie kciuki ![]() Jeszcze dwie godzinki i uciekam z pracy ![]() Sorry za dublowanie postow coś mi się wizaż zawiesił
Edytowane przez eskav8 Czas edycji: 2016-05-26 o 12:14 |
|
|
|
#3262 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Wszystkiego najlepszego mamuśki. Czytałam was wczoraj ale nie miałam siły pisać. Z labu miałam jechać na zakupy ale ledwo do domu dojechalam. Takie miałam kłucie w podbrzuszu że nie wiedziałam jak dojdę z auta do domu. W efekcie cały dzień spędziłam na kanapie. Przestraszyłam się okropnie ale jak leżałam to przechodziło. Tylko wstałam to ból. Na szczęście mały cały czas się ruszał więc byłam spokojniejsza że z nim ok. Zastanawiam się czy to nie coś z pęcherzem :-/ Dobrze że tż przyjechał i zrobił zakupy i jeść bo bym dziś o suchej bulce siedziała. Widzę że już wszystkie powoli na tą ciążę narzekać zaczynamy... Kurde jeszcze trochę dziewczyny. Jak wczoraj z tym bólem do domu dotarlam to ryczałam i gadałam do Wiktora "jeszcze nie wychodzimy". Także sobie ponarzekałam. |
|
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że już się skończył beztroski czas naszego stanu blogoslawionego. Teraz już się zaczynają grube dolegliwości i nerwy. Jeszcze troszkę
Mnie kluje często w okolicach bożeny. Nie wiem co to ale staram się nie denerwować. Pewnie to normalne. Musicie się bardziej oszczędzać kobietki
|
#3264 |
|
Zadomowienie
|
Oj niestety, Kamila masz racje! I mam w sobie jakieś uczucie bezradności, że nic nie wiem, a będzie tylko gorzej przy bólach brzuszka, płaczu, krostkach niewiadomego pochodzenia, kupach, albo ich braku.
Do doooopy mam dzisiaj dzień
|
#3265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Ps. Czerwcówka urodziła dziś, ale cudowny prezent na dzień matki |
|
|
|
|
#3266 |
|
Zadomowienie
|
Ja moge tż zrobić prezent na dzień ojca, nie wcześniej
![]() W nagrode za stres w nocy kliknę coś w promocji reserved
|
#3267 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co tam, nie żałuj sobie!! Cytat:
|
||
|
|
|
#3269 |
|
Zadomowienie
|
o feeeeee
|
#3270 |
|
Wtajemniczenie
|
Hm... o ile nie chciałabym żeby starsze dziecko było przy porodzie to mimo wszystko uważam, że to piękne wydarzenie. Sama natura. Cud. Nic co mogłoby mnie obrzydzić
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.

Myślałam, że wyląduje w szpitalu. Najpier nie mogłam zasnąc, co jest ostatnio normą i jak przysnęłam to po 40 minutach obudził mnie ból podbrzusza taki konkretny jak na okres. Zerwałam się przerażona, że dostałam okres i łózko zalałam, ale czysto. Pochodziłam troche, napiłam się wody, ale ból brzucha dalej okropny. poszłam pod gorący prysznic, który obudził tż i się pyta co się dzieje. Mówię, że bardzo brzuch mnie boli, aż mnie mdliło. Poleciał do apteki, przyniósł co mógł przeciwbólowego i nospe 2 rodzaje. Czekając na niego dźgałam i potrząsałam brzuch, żeby się ten maluszek ruszył
Nie wiedziałam, czy pakować torbe czy dzownić do szpitala - panika i brak decyzji najgorsze co może być!
tż łaził po chacie, pytał się co robimy, lepiej mi czy do szpitala? Wykąpałam się jeszcze raz, tż zagotował mi wody do termofora i leżałam tak do rana. Powoli ból przeszedł i zasnęłam wykończona, dopiero się obudziłam. Za cholerkę nie wiem co to było. ale odpukuję wszsytko co mówiłam, niech ten maluszek sobie siedzi w środku tak długo jak mu się podoba, wclae go nie chcę za 3 tygodnie, mogę za 5, byle wyszedł cały i zdrowy