![]() |
#3871 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II
Ja wczoraj byłam na pierwszej wizycie po założeniu i z też deka się załamałam, bo orto łaskawie mi oznajmiła, ze od następnej wizyty będę nosiła łuk podniebienny.
![]() ![]() Kobitki jak się żyje z takim żelastwem na podniebieniu? Wszystkich załamanych pocieszam, nie jesteście same. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3872 | |||
Kokon pro
|
Cytat:
opcja edytuj nie gryzie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3873 |
Przyczajenie
|
Witam,
nie wiem od czego zacząć, ale zrobiłam błąd, przestałam kontynuować leczenie ortodontyczne na samym końcu, po ściągnięciu aparatów stałych. W tej chwili został mi jedynie malutki drucik podtrzymujący zęby od wewnatrz na dole (nie wiem dokładnie jak to się nazywa) Tutaj zaczyna sie mój problem ![]() ![]() ![]() ![]()
#3874 |
Zakorzenienie
|
poldzia89,MrUfKa87,smv dziękuję za wsparcie
![]() ![]() umówiłam się rano z orto w zupełnie innej klinice w Krakowie(to już trzecia, w której pani dr pracuje, jednocześnie oczywiście), na szczęście dość blisko DM. No i przyszłam a tam-znajoma asystentka, która kiedyś pracowała z orto w DM.No to już się zrobiło miło(szkoda tylko,że na dzień dobry padło znowu-ojej, ale pani schudła... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a wracając na ziemię...muszę iść umyć zęby i...założyć narzędzia tortur na nowo...kurde a tak mnie wszystko boli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3875 | |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
![]() ![]() Dól miałam zakładany rok po założeniu dołu, bo wymaga o wiele mniejszego leczenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3876 | |
Zadomowienie
|
kasiek87 a wiec człowiek na błędach sie uczy :P jeny nie wiedzialam własnie jak to sie robi ale juz wiem
![]() ![]() Cytat:
a kto lepiej może znać sie na rzeczy jak nie my ?? wiadać ze tez masz fajna ortodontke hehe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeny jeszcze kilka dni i święta nie moge sie doczekać ![]()
Edytowane przez poldzia89 Czas edycji: 2007-12-21 o 15:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3877 |
Zakorzenienie
|
a mnie np mija juz [praewie 3 tydzien i zeby wciaz i wciaz napierdzielają, juz nie wiem co mam robic, nie jadlam zadnych jogurtów bo ile mozna ale mecze sie z glupia kanapką! WRR
zeby na dole chwieja sie na prawo i lewo, wkurza mnie to boje sie cokolwiek odgryzc no i malo co jem bo jak.. co do przerywania samemu leczenia ortodontycznego to uwazam za glupote, ja inwestuje w siebie te pieniadze, a jesli nie ja to rodzice ( w moim przypadku ja) wiec po co rezygowac? nawet jesli ortodonta bedzie niemily i w ogole to trzeba zagryzc zeby i dotrzymac juz! Belisa trudno no, jesli juz nie mozesz wrocic do starego to szukaj wytrwale, zycze powodzenia naprawde, befdzie dobrze ale masz nauczke na przyszlosc. łęłe a ja nie zaliczylam poprawki ![]() ![]() ![]() ![]()
#3878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj miałam zakładaną separację, całą noc normalnie spałam nic mnie nie boli dzisiaj ![]()
![]() |
#3879 | |
Kokon pro
|
Cytat:
hihi spoko loko to jeszcze jedno ortodONta ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3880 |
Raczkowanie
|
dziewczyny mam pytanie do osób które wyrywały 4 na górze. Czy to jest zawsze tak że 3 dociąga się na maxa do piątek? czy może dociąga się dużo 3 ale zostaje jeszcze trochę miejsca żeby 5 też trochę poszły do przodu?
bo byłam wczoraj na wizycie i nic kompletnie nie zostało zrobione poza łańcuszkami na 3, 5 i 6. I tak już 6 miesiąc z rzędu. Trochę już zaczyna mnie to nudzić bo szpary między 3 a 5 są dalej ogromne i jeśli ona ma zamiar dociągnąć 3 na maxa do 5 to jeszcze pewnie z rok takiego dociągania samego. To ja aparat będę z 10 lat nosić! Poza tym górna 3 zachacza mi o dolną 4 i ta czwórka wędruje razem z nią a nie powinna... ( bo na dole nie mam 5 - ma być wstawiony implant na koniiec- i jest miejsce do przesuwania się 4) Normalnie masakra. |
![]() ![]() |
![]() |
#3881 |
Rozeznanie
|
Złośnica ja na dole usuwam piatki i bedzie to tak wygladało, że troche czwórki będą przesuwane a troche szóstki.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3882 |
Zakorzenienie
|
ja mam tez 4 usuwane u góry i u mnie sa przesuwane 3 do piatek ale widze ze moje piątki tez cos zaczynaja ruszac sie bo niesamowicie boli i zgrzytaja wiec sie porzadnie przesuwają.
ja juz mam 7 miesiac prawie aparat i szpary tez mam wciaz i nadale wiec spoko ![]() ![]()
#3883 |
Zadomowienie
|
![]()
jeny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3884 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3885 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a macie jakies zdjecia aparatow kosmetycznych i gumek bladorozowych, kremowych albo bladoniebieskich. Bo nie dam juz sobie zlaozyc przezroczystych bo szybko sie przebarwiaja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3886 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
przecież jak bedziesz mieć wizyte to ortodontka moze ci założyć jakie tylko chcesz kolorki i sama sobie wybierzesz z tym akurat nie ma problemu ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3887 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Po roku!
![]() ![]() Dokładnie po 11 miesiącach. Koleżanka tez miała tak samo. Na dole miałam malutką wadę, może to dlatego. |
![]() ![]() |
![]() |
#3888 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie martw się, będzie dobrze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3889 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jutro ide na wyrwanie dwóch czwórek u góry.nie boje sie bólu, ale jakos mnie to męczy, ze aż dwa zeby, i akurat czwórki a nie np piątki, dentysta powiedział,ze lepiej by było wyrwać 5 które mam z plombami,a 4 mam swoje
![]() ![]() kolezanka zas powiedziała ,zebym przeszła sie do innego orto bo moze wogóle nie powinnam miec wyrywanych zębów, ale innym z tego co wiem ,ze wyrywano. ehhh... pocieszcie mnie jakos ![]() ![]()
#3890 |
Zakorzenienie
|
dzięki Goniu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3891 |
Zakorzenienie
|
Nusia!
![]() ![]() wyrywałam 4 zeby ![]() Bolu zero, na 2 dzien zadnych odczuc nieprzyjemnych opriocz tego ze ci pusto w buzi i neie ma czym jesc, troche hardcore ze wyrywasz az 2 zeby naraz, moim skromnym i doswiadczonym juz zdaniem powinnas zrobic choiaz te 4-7 dni przerwy miedzy wyrywaniami. No ale jak uwazasz ![]() ![]() bedzie dobrze, nic sie nie boj ![]() ![]()
#3892 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3893 |
Zakorzenienie
|
A ja mam te separacje od wczoraj i dalej nic mnie nie boli... Czuje tylko taki dyskomfort jakbym "miała coś" między zębami...
![]() Nie wiem czy się bać czy co.
#3894 | |
Kokon pro
|
Cytat:
ja tez mialam i na twoim miejscu poszlabym do innego orto, bo jak kaza wyrywac to jednak biora raczej te z plombami a nie zdrowe, a dziury po 5 latwiej zamknac ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3895 |
Raczkowanie
|
No wiem, ale jak mi zakladala aparat to o nic nie pytala i zalozyla przezroczyste gumki, ktorych w domu prawie nie widzialam, no teraz niestety zzolkly troche. Chcialabym jak najmniej widoczne dlatego jestem ciekawa jak wygladaja takie pastelowe kolorki na porcelanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3896 |
Raczkowanie
|
dziekuje bardzo smv za pocieszenie
![]() kasiek87 pomyliło mi sie, te to nie są zdrowe, tez mam plomby ale są mniejsze, mój bład ,przepraszam, no, ale ja nie chce zmieniac orto, mam juz dosyc latania i tak jestem strasznie nie poukładana, mam orto ulice dalej a ja itak nie miałam czasu isc sie zapytac dokładniej jak to z tymi zebami do wyrwania, jaki wstyd ,ehhh... i taka zła jestem na siebie. a musze jutro isc wyrwac bo nie bede miała juz innej okazji, bo jak wczesniej pisałam 8 stycznia mam juz gumki jakies. OBY BYŁO OK. Wierze, ze moja orto wie co robi, duzo ma pacjentów, i kolezanka leczyła u niej i jest zadowolona. Dziekuje Bardzo za Odpowiedzi. Pozdrawiam Serdecznie , Buziakos ![]() ![]() ![]()
#3897 |
Zakorzenienie
|
Ooo
![]() ![]() czy ja już pisałam, że nienawidzę wyciągów??? Jak nie pisałam, to piszę!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kurde nie dość, że te badziewia dają mi w d...a raczej w kość...to jeszcze się pochorowałam-głowa pęka podwójnie-od zębów i od przeziębienia ![]() ![]() ![]() poldzia89- tak uważam że moja orto jest fajna babka i do tego dobrze leczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3899 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie Aparatki
![]() Pare dni temu załozyłam aparat melalowy na góre...i musze powiedzieć.....że chyba zaczynam mieć dosyć... Nie dość że mam łuk podniebienny, to przez moje krzywe zęby po załozeniu pierścieni....moje szczeki łączą się tylko w jednym miejscu...nie wiem jak to wytłumaczyć, ale zupełnie nie da się gryzc. Czy któraś z Was miała podobnie???? To mi najbardziej przeszkadza... podobno się poprzesuwają zęby...ale nie wiem czy wytrzymam.........
#3900 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:11.