żywa choinka - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-12-20, 11:53   #61
kiciulka1985
Zakorzenienie

Dot.: Żywa choinka

Cytat:
Napisane przez keira24 Pokaż wiadomość
Co do choinki, to przez kilka lat kupowaliśmy żywą, ukorzenioną w donicy. Potem z takich niewielkich drzewek wyrosły nam w ogródku piękne jodły i świerki. W zeszłym roku rodzice kupili sobie sztuczną , ale ja jednak w tym roku zamierzam u siebie w pokoju postawić małą żywą w doniczce . Na wiosnę wsadzę ją w lasku za naszym domem. Nie przekonuje mnie drzewko żywe, ale ścięte ...
Przecie sciete nie jest juz zywe
Stary 2007-12-20, 12:19   #62
sunik1
Zadomowienie

Post Dot.: żywa choinka

Ja niestety nie mogę mieć choinki ży żywej czy ciętej w domu bo mnie dusi od jej zapachu

sunik1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-21, 19:33   #63
roxanka_123
Rozeznanie

GG do roxanka_123
Dot.: żywa choinka

A ja zawsze sztuczną małą mam w pokoju, a tak bardzo chciałabym mieć żywą

Odchudzanie!!!
za mną...8kg
przede mną.........
roxanka_123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-21, 19:38   #64
ona1981
Zakorzenienie

W tamtym roku po raz pierwszy miałam żywa choinkę i trafił nam się taki okaz, że postała aż do lutego i prawie w ogole nie traciła igieł. Jak ja wywalaliśmy przez balkon to nawet po upadku była cała i aż było żal takie piękne drzewko na śmietnik wynieść Powiem tylko, ze mieszkanie mam dość ciepłe a choinka nie stała w doniczce tylko w metalowym stojaku z pojemniczkiem na wodę.
Stary 2007-12-21, 19:43   #65
gosiaczek6
Zakorzenienie

U nas w domu co roku jest zywa choinka odkąd pamiętam. Mieszkam na wsi, może zdobycie ładnej i żywej choinki jest tu łatwiejsze niz w mieście. I stroję ją też jak co roku w Wigilię rano
gosiaczek6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-21, 19:47   #66
kleo14
Zakorzenienie

Dzisiaj tata kupił żywą choinkę - w doniczce, z korzeniami Po świętach oddamy ją dziadkowi na działkę
w każdy czas - duch czekający w prochu.
kleo14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-22, 08:15   #67
Kinga_20
Zakorzenienie

U mnie co roku jest żywa choinka i nie wyobrażam, że mogłoby być inaczej. Sztuczna nie daje takiej atmosfery, zapachu....

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-11, 10:10   #68
Zyniu
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
W tamtym roku po raz pierwszy miałam żywa choinkę i trafił nam się taki okaz, że postała aż do lutego i prawie w ogole nie traciła igieł. Jak ja wywalaliśmy przez balkon to nawet po upadku była cała i aż było żal takie piękne drzewko na śmietnik wynieść Powiem tylko, ze mieszkanie mam dość ciepłe a choinka nie stała w doniczce tylko w metalowym stojaku z pojemniczkiem na wodę.
Hej hej, mam pytanko, zarówno do Ciebie "ona" jak i innych wizażanek/ystów: ponieważ to moja pierwsza choinka (żywa) tzn, cięta nie wiem jak się z nią obchodzić żeby jak najdłużej stała. A najważniejsze pytanie: Wczoraj wystałem taką choineczkę na placu 3 godziny w Katowicach w kolejce (akcja RMF) i leży sobie na balkonie. Czy ma tak leżeć sobie w tej siatce, czy lepiej ją rozciąć i wstawić do wody na balkonie, czy w mieszkaniu...boję się ze za dwa tygodnie nie będzie za ładna....pomocy
Zyniu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-11, 11:32   #69
madmuazelle
BAN stały

My,czyli ja i tż kupujemy żywą choinke.Będzie ona w doniczce. Już się nie moge doczekać,jak ją kupimy i potem przyozdobimy.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-11, 13:57   #70
Arethaf
Wtajemniczenie

U mnie w domu raz była żywa choinka... Dokładnie raz
Podziękowaliśmy, jak nam się przewróciła i bombki się potłukły
Zresztą ja wolę sztuczną, bo tak nie kłuje przy ubieraniu i się nie osypuje.

U siebie w pokoju też ubieram małą, sztuczną. Chociaż nie wiem, czy zrobię to w te święta, bo w ogóle nie czuję tego klimatu i podejrzewam, że będzie mnie drażnić.

Przewijam się przez palce czasu,
plączę się w zdradzieckie supły.
Czasami pękam, bo mnie przerywa
niecierpliwość życia.

Edytowane przez Arethaf
Czas edycji: 2008-12-11 o 13:58
Arethaf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-11, 14:41   #71
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek6 Pokaż wiadomość
U nas w domu co roku jest zywa choinka odkąd pamiętam. Mieszkam na wsi, może zdobycie ładnej i żywej choinki jest tu łatwiejsze niz w mieście. I stroję ją też jak co roku w Wigilię rano
dlaczego zdobycie ladnej i zywej choinki jest latwiejsze niz w miescie??
chyba nie chodzicie do lasu i nie wycinacie na lewo ?

ja tam wole sztuczna chodzinke. nie osypuje sie, nie zolknie (jak te sciete), wielokrotnego uzycia, idealnie rowne galazki w tym roku rodzice kupili taka dosc spora w doniczce, ktora bedzie stala ubrana na balkonie, a wiosna wkopie sie ja w ziemie kolo domu na wsi
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-11, 14:50   #72
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0
Konto usunięte

Dot.: Żywa choinka

Cytat:
Napisane przez kiciulka1985 Pokaż wiadomość
Dokladnie... smutne to i smutne ze tak wiele chetnych na to...

Jeszcze serce mi peka jak widze te biedne karpie w supermarketach. W basenikach, az gesto od ryb, a w 3/4 ryby te sa polmartwe...
Pozniej jakis debil kupuje i bach zywego (!!) karpia do reklamowki ....
Czasem glupota ludzka naprawde mnie przeraza... i dziwi mnie to ... nie ma zadnych przepisow regulujacych to jednoznacznie, zadnych kontroli?
Przeciez to najzwyklejsze podle znecanie sie nad zwierzetami...
tak mi sie przypomnialo apropos swiatecznych okrutnych nawykow...
To to już w ogóle jest jakaś masakra i autentycznie mam ochotę tym wszystkim ludziom krzywdę zrobić. Niech się sami wrzucą do wody, ciekawe ile bez powietrza wytrzymają.
A świeta to takie niby dobre mają być, ta..

Ja mam co roku tą samą sztuczną choinkę, ma kilkanaście lat i nadal trzyma się dobrze. Pies plus bardzo ciepłe mieszkanie nie sprzyja roślinom Chociaz marzy mi się taka w doniczce, potem bym ją na działce posadziła.
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości